Käivituskaabli ristlõige?
-
kunn24
- Ehituspenskar

- On tänanud: 47 korda
- On tänatud: 140 korda
Re: Käivituskaabli ristlõige?
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
Ping.
Start-stop ja akusse mootorpidurdusega väikese sutsu energia tagastamine on täiesti eri teemad ja lahendused. Kapotiluku pistiku lahtivõtmine annab lahtise kapoti vea armatuuri. Kuid autod on erinevad ja lahendused ka.
-
ping
- Ehituspenskar

- On tänanud: 114 korda
- On tänatud: 295 korda
Lugemata postitus Postitas ping »
Ajaga on autod muutunud.Urmas kirjutas: 20 Dets 2025, 17:25 .... mu praeguses töökohas on vist eelmise riigikorra aegne laadija, millel on olemas ka start funktsioon, aga juhtmed sama peenikesed nagu laualampidel, kus sildil kirjas, et üle 60w pirne kasutada ei tohi? Laadijal on kõik originaal! Kas füüsika on on riigikorra vahetusega muutunud?Olen korra kasutanud selle laadija start funktsiooni ja auto käivitamisel ei sulanud need 1 või 1,5mm2 juhtmed ära. Miks?
Kui 70'datel toodetud akulaadija panna stardiabi režiimi, siis see väljastas kuni 18V surnud aku soojendamiseks aga tänapäeva autod sellist jama pinget ei kannata.
Peenikesed juhtmed omasid nii parajat takistust, et laadija starteri andmisel ära ei põleks.
-
ping
- Ehituspenskar

Kirjutasingi just Reno ja Dacia kohta.
-
Urmas
- autodidakt
- On tänanud: 408 korda
- On tänatud: 446 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Aitäh soovitamast, kuid tema Dacia Sandero Stepway on ajast kui me mõlemad peaksime mäletama aegu kui meie kodude tagahoovides veel dinosaurused pistsid oma pika kaela üle lukus aiavärava aia ja pistsid nahka krundi aia ääres olevad rabarberid.ping kirjutas: 20 Dets 2025, 17:29 Kui see on start/stopp süsteemiga masin, siis tõmba prooviks kapoti alt, kapotiluku küljest pistik lahti.
-
ping
- Ehituspenskar

Start/stopp süsteem tuli Dacaia Sanderole juba 2013 aastal ja sellepärast seda lihtsat võtet julgengi soovitada.Urmas kirjutas: 20 Dets 2025, 17:53 ... Kodusel direktoril on tegelikult väga lihtne ja lollikindel Dacia isend ja kapoti avamine seest vist ikkagi kahe hoova vahel oleva kiudtrossi mõjul.
On teine juba mingi 10 aastat vana kindlasti. ...
Kapotiluku küljes on tross ja trossi kõrval ca 20cm pikkuse juhtme otsas asuv pistik, mis on radiaatori kohal, serva all juhtmekimbu küljes.
-
Urmas
- autodidakt
Võtsin julguse kokku ja tülitasin telekat vaatavat kodust direktorit ja esitasin talle küsimuse tema kasutada oleva Dacia Sandero Stepway kohta. Tema kasutuses oleva Dacia tootmisaasta number tehpassis pidavat olema 2012. Olles ka tema Daciaga korduvalt sõitnud, siis tema Sandero mootor suvel ei jäägi seisma iga punase fooritule taga. Minu Dacia sureb välja. Alles eile või üleeile mootor jäi seisma?ping kirjutas: 20 Dets 2025, 21:54 Start/stopp süsteem tuli Dacaia Sanderole juba 2013 aastal ja sellepärast seda lihtsat võtet julgengi soovitada.
-
kunn24
- Ehituspenskar

-
Urmas
- autodidakt
äkunn24 kirjutas: 20 Dets 2025, 23:28 Igaks juhuks hoiatan, et kui kapoti all mingeid niiskuskindlaid pistikuid lahti jätta, siis kevadeks on klemmid soolveest pekkis ja pekki lähevad need asjad ka siis, kui korraks võtta lahti, saada soolvett ja siis võidukalt kokku litsuda.
Viga võib olla minus, aga ei saanud tsiteeritu mõttele pihta? Möh?
-
kunn24
- Ehituspenskar

-
Urmas
- autodidakt
Tead, ma julgen ka siinses foorumis tunnistada, et olen auto kapotialuses loll, mis loll ja mootorit näppima ei lähe.kunn24 kirjutas: 20 Dets 2025, 23:54 Ära näpi kapoti all midagi, muidu tulevad hiljem kollid ja viivad rahakotist sajalised ära.
PS. Dacia kutu pirni vahetamiseks oman staatust DPhil.
-
Urmas
- autodidakt
-
kunn24
- Ehituspenskar

-
Urmas
- autodidakt
Hetkel enam ei viitsi ja homme lõunaks on mul ümberringi min +23*, aga teen seda peale pühi.kunn24 kirjutas: 22 Dets 2025, 17:26 Igaks juhuks enne juhtmeSOONE ristlõike väitmist võiksid ta supleriga ära mõõta ja saadud tulemuse valemist läbi lasta https://conversion.website.yandexcloud. ... meter.html
Kas sa pildilt tootjamaad suutsid välja lugeda? Vist ei. Võin ette öelda, et isendile on tootjamaaks kirjutatud Made in Germany.kunn24 kirjutas: 22 Dets 2025, 17:26 Kuid üldiselt, tere tulemast hiinlaste maailma, kus füüsikareeglid painduvad ja loll jutt ruulib.
Sa oled viites küll sama tootja, kuid vale isendi spetsi välja otsinud. Tööl on peaaegu sarnane isend kui esipaneelil olev sümbol välja arvata(kirjade juures jänesele lisaks on jooksja). https://baterias.com/gb/charger-absaar- ... ArZJHBXZqLkunn24 kirjutas: 22 Dets 2025, 17:26 Seadme spets, milles väidetakse talle 15 A ja ülelaadimise vältimiseks tuleb õige pinge juures (ca 14,5 V tavalisel akul ja 14,2 V AGM-il) otsad ise lahti võtta. Kusjuures ülesanne on võimatu, kuna sel asjal voltmeetrit pole.
https://baterias.com/gb/charger-absaar- ... 2v-led-la3
-
kunn24
- Ehituspenskar

-
Urmas
- autodidakt
Kui ma olengi elektri alal loll(mida olen ennegi tunnistanud), siis see ei anna veel sulle õigust mulle niimoodi vastata. Sul EI OLE KOHUSTUST siin foorumis möliseda!!! Kui sul on igav, siis mine tegele samaga, millega tegelevad koerad kui neil on igav.kunn24 kirjutas: 22 Dets 2025, 19:20 Lühidalt, ära komposteeri oma hiinakaga siin väitevormis rohkem mu ajusid.![]()
-
kunn24
- Ehituspenskar

Kuid pole hullu, edaspidi on mu konsultatsioon tasuline 50 €/h ja koos mölisemisega (et võid tatistada vastuseks, mida vaid tahad) 250 €/h. Iga kord, kui tahad, et ma vastan, küsi eraldi ja paku, millise tingimusega.
-
Urmas
- autodidakt
Oma ajude tervise huvides sa ei pea mu teemasid või kommentaare lugema ja foorumi seadistused annavad sulle selleks võimaluse. Blokeeri minu postitused! Nii lihtne see ongi.kunn24 kirjutas: 22 Dets 2025, 21:13 Ma nii viisakalt ju ütlesin, mis nüüd juhtus, tupsununnukene? Eeldasin ,et sul on huumorimeelt ja tänutunnet, et su teemasid lahkasin.
Kuid pole hullu, edaspidi on mu konsultatsioon tasuline 50 €/h ja koos mölisemisega (et võid tatistada vastuseks, mida vaid tahad) 150 €/h.
-
juhtmepunt
- Korralik postitaja

- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 16 korda
Lugemata postitus Postitas juhtmepunt »
See variant ei ole võimalik, et töö juures kasutatakse seda riistapuud ainult laadimiseks ning keegi on kasutusmugavuse nimel paksud soolikad ära vahetanud peenikeste juhtmete vastu?Urmas kirjutas: 22 Dets 2025, 16:38 Ma ei saa nüüd nende laadijate küljes olevate juhtmete ristlõigetest essugu aru. Kodusel laadija/stardiabil on krokude küljes mingi 16mm2 ja tööjuures oleval hoopis mingid 1,5mm2 niidid. Kuidas need niidid stardiabi ampreid vastu peavad? Töö juures olev on selline isend.
Enne kui sihitult täristama hakkad, hinga sügavalt sisse ja loe vahelduseks!
-
elektron
- Ehitusspets

- On tänanud: 4 korda
- On tänatud: 33 korda
Lugemata postitus Postitas elektron »
Samasugused niidid on ka nendel taskusse mahtuvatel stardiabidel küljes.Urmas kirjutas: 22 Dets 2025, 16:38 Ma ei saa nüüd nende laadijate küljes olevate juhtmete ristlõigetest essugu aru. Kodusel laadija/stardiabil on krokude küljes mingi 16mm2 ja tööjuures oleval hoopis mingid 1,5mm2 niidid. Kuidas need niidid stardiabi ampreid vastu peavad? Töö juures olev on selline isend.
Laadija.jpg
-
juhtmepunt
- Korralik postitaja

- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 16 korda
Lugemata postitus Postitas juhtmepunt »
Noh neil jah nii lühikesed juhtmejupatsid, ulatuvad sisuliselt vaid otse akuklemmide vahele, pole suurt lugu. Taskuomadel seda võhma ka vaid lühikeseks ajaks, Narva pole abiks.elektron kirjutas: 23 Dets 2025, 11:13Samasugused niidid on ka nendel taskusse mahtuvatel stardiabidel küljes.Urmas kirjutas: 22 Dets 2025, 16:38 Ma ei saa nüüd nende laadijate küljes olevate juhtmete ristlõigetest essugu aru. Kodusel laadija/stardiabil on krokude küljes mingi 16mm2 ja tööjuures oleval hoopis mingid 1,5mm2 niidid. Kuidas need niidid stardiabi ampreid vastu peavad? Töö juures olev on selline isend.
Laadija.jpg
Enne kui sihitult täristama hakkad, hinga sügavalt sisse ja loe vahelduseks!
Lugemata postitus Postitas new1 »
-
Urmas
- autodidakt
Hetkel ei saa vaatama minna, liiga kaugel, aga peale pühi uurin ja annan teada.juhtmepunt kirjutas: 23 Dets 2025, 09:34 See variant ei ole võimalik, et töö juures kasutatakse seda riistapuud ainult laadimiseks ning keegi on kasutusmugavuse nimel paksud soolikad ära vahetanud peenikeste juhtmete vastu?
-
Walter2
- Ehitusspets

- On tänanud: 7 korda
- On tänatud: 30 korda
Lugemata postitus Postitas Walter2 »
Sigaretisüütaja toide käib vähemalt vag-del läbi süüteluku (kui mõni kuliibin pole asju ümber ühendanud). Pakun et nii mõnelgi teisel ka ja põhjusega.new1 kirjutas: 23 Dets 2025, 14:05 Kui mul kunagi passat oli ja see suht vähe liikus, siis nikerdasin sellise piimapaki mõõtu muunduri liitiumakude peal, mis siis 3,6V tõstis 14,5V peale ja piiras voolu ka muidugi, mingi poole ampriga vaikselt laadis ja äkki mingi 5Ah surus sedasi 12V akusse, tol ajal vähemalt passatil jäigi sinna sigaretisüütajasse toide pidevalt peale ka auto lukustades, siis paningi sinna sigaretisüütaja juhtme otsa ja aegajalt lihtsalt jätsin peale sõitu selle sinna sigaretisüütajasse vaikselt voolu peale tilgutama autoakusse ja ei pidanud käivitusabidega jändama ning kapoti alla ronima. Ma ei tea kas kaubanduslikus vormis ka müüakse sarnaseid vidinaid, ent teatud juhtudel kui otse sigaretisüütajast laadida saab ja siis talvel korra nädalas vähemalt see sinna vaikselt akusse tilgutama jätta oleks üsna mugav variant.
-
Prill
- Ehitusveteran

- On tänanud: 7 korda
- On tänatud: 89 korda
Lugemata postitus Postitas Prill »
Igaljuhul ülikahtlane, et ei suuda leida ühtegi pilti, juhendit ega midagi mis antud näitajatega laadija-käivitajaga kokku käiks..
https://manuals.plus/m/03e8c5405f8c3b6d ... a1fe07.pdf
https://baterias.com/gb/charger-absaar- ... NzLlni8mCQ
Leiab sarnaste andmetega pilte-linke kus peened juhtmed ka näha, ent lähemal vaatlemisel seal "Starter" kirjad puuduvad: https://www.rollfast.ro/redresor-pentru ... -22-a-12-v
Muidu Absaar kaubamärgi all müüakse ka erinevate otsikute ja jämedusega "jump start" kaableid ka..
-
kunn24
- Ehituspenskar

Mine “Elekter, elektriseadmed”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad