Minu pranglimine ütleb seda, et kui öösel on soojendus taga olnud, siis 3mm jää(täna hommikul) sulab ära ca 10 minutiga, aga külma auto puhul peaks 10-15 minutit veel varem sooja panema ehk ligi pool tundi soojenemisele. See külma auto puhul(klaasid jääs) liigne kütusekulu võrdub öise elektrikuluga, aga ajaliselt olen siiski võidus + jääb õhk puhtamaks 15 minuti jooksul summutist tulevate tahmaosakeste arvelt.Küülaline kirjutas: 23 Veebr 2026, 14:34 Aga milleks üldse on vaja autot öösel ette soojendada. Kui on üle 15-20 kraadi külma, lähed veerand tundi varem välja, paned auto tööle, ja ongi.
Riio12 siin tegi mingeid pranglimisi, siis pean teda siiski kurvastama. Lasin direktori autol targemal takistust mõõta ja küttekeha võimsuseks sai ta 300W. Direktori Dacia aastast 2012 ja siis paigaldati ka 300W-d Defa omasid. Kui nüüd ainult tema auto järgi arvutada, siis laias laastus öösel 10 tundi juhtme otsas istumist teeb kuluks 3kwh elldusel, et uhab öö otsa täisvõimsusel. Ja nüüd korrutustehet tehes meie keskmise fix hinnaga 17,5 senti, tuleb ühe öö maksumuseks 5,25€. Nüüd korrutakse selle summa ikka 20-21 päevaga kuus ja saame tulemuseks suts üle 10€. 20-21 päevaga sellepärast, et külmaga lähevad autod juhtme otsa ikkagi ainult enne tööpäevi ja nädalavahetusel autod puhkavad juhtmest.
Minu oma on uuem ja peaks ka takistuse ära mõõtma ja arvutama.
Nii, et Riio12, su arvutatud 60€ kulu ainuüksi autode öösiti soojas hoidmiseks on vale vastus. Lisaks veel algandmetele, et öine fix on meil odavam. Äkki anti sulle valed andmed arvutusteks?