Suure teleri paigaldamine kahekordsele kipsseinale

alari34
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 1 korda

Suure teleri paigaldamine kahekordsele kipsseinale

Lugemata postitus Postitas alari34 »

Tere!

Mul oleks soov osta uus ja suurem teler (77") ning panna see seinale. Teleri kaal on sõltuvalt mudelist vahemikus 28-34 kg. Soovin fikseeritud kinnitust (ei pea saama kuhugi keerata-pöörata seda) ning et teler oleks maksimaalselt vastu seina.

Sein, kuhu tahaksin teleri panna, on metallkarkassiga kahekordne kips (postid on 600mm vahega). Nii telerimüüjad kui ka kõikvõimas AI ütlevad, et ilma kipsseina tugevdamata (mingi paksem vineerplaat või puittala kahe metallposti vahele) on see arulage risk ehk et põhimõtteliselt kohe kukub alla. Samas Youtubes on palju videosid, kus pannakse suuremaid ja raskemaid telereid kipsseinale ja midagi justkui ei juhtu (seda muidugi ei tea, mis aasta-paar hiljem juhtub või ei juhtu). Samuti on poodides saadaval kipsiankruid, mis väidetavalt suudavad hoida 50kg ja rohkem.

Ehk siis ma ei tea, keda uskuda ja kas riskida või mitte.

Teleri ideaalne asukoht oleks selline, et seinakinnitus läheks kahe posti vahele. Aga isegi kui ma nihutaks seda nii palju, et kinnituse saaks ühest otsast sinna metalli sisse panna, siis kas see reaalselt annaks midagi, arvestades, et teine ots jääks ju ikka ainult kipsi sisse?

Ideaalis sooviks LG G5 telerit, millel on selline kinnitus, mis on 450mm lai ja 343mm kõrge ning mida saab teleri paigaldamiseks ja eemaldamiseks natuke seinast eemale tõmmata. Aga kuna see kinnitus on suhteliselt kitsas ja teler ise ~34kg, siis olen alternatiivina mõelnud ka Samsung S95F telerile, mis on ~28kg ja mille saaks kinnitada Slim Fit kinnitusega.

Kas kellelgi on reaalset kogemust sellise teemaga ja oleks valmis seda jagama?
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 116 korda
On tänatud: 151 korda

Re: Suure teleri paigaldamine kahekordsele kipsseinale

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Kipsplaadi ankrutega kinnitades ei ole see 30 kg eriline mingi raskus.
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 49 korda
On tänatud: 149 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

LG on üldiselt värvide osas olnud parem, kui küllastust tuleb ikkagi tunduvalt vähendada.
Teleka kinnituse puhul tuleb selgeks teha koormusskeem- mida rohkem eendub või väändub, seda kahtlasem. Kui telekas vastu seina, siis kinnitustes tõmmet praktiliselt ei ole.
Samsungi kinnitussüsteem tundub kindlam- kuid täit selgust ma ei saanud. Selle leht oli raskesti söödav tööarvutile.
Viimati muutis kunn24, 05 Mär 2026, 22:57, muudetud 1 kord kokku.
alari34
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas alari34 »

kunn24 kirjutas: 05 Mär 2026, 20:32 Samsungi puhul tuleb vaadata, kas see kord on värvid ok või punane paras p..k.
LG on üldiselt värvide osas olnud parem, kui küllastust tuleb ikkagi tunduvalt vähendada.
Teleka kinnituse puhul tuleb selgeks teha koormusskeem- mida rohkem eendub või väändub, seda kahtlasem. Kui telekas vastu seina, siis kinnitustes tõmmet praktiliselt ei ole.
Vaatamata ülisitale lehele (mida siia viitasid) tundub Samsungi kinnitussüsteem kindlam- kuid täit selgust ma ei saanud. Kui sama loogikaga tehtud telekas, kui see leht, siis jookse.
Ma ei saanud aru, kumb leht neist ülisitt oli, aga parema pildi kinnitustest annavad ehk videod hoopis.

83" LG G5 (sama teler, aga natuke suurem) kinnitamine kipsseinale: https://www.youtube.com/watch?v=24vPR8nGjoQ

65" Samsung S95F (sama teler, aga natuke väiksem) kinnitamine betoonseinale (aga sama kinnitusega): https://www.youtube.com/watch?v=93Khs-rwqSQ
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 112 korda
On tänatud: 88 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

see on sul niisuur kinnitus, et pmst suvalised kahekipis sügavused tüüblid ajavad asja ära. Pakendil on peal kirjas, palju üks tüübel kannatab.,
sul saab neid olema tükki 8....
0 muret!
Vasta