Lisaks väike hõõglamp, poole pingega sooja kiirgama on väga vana abinõu.kunn24 kirjutas: 20 Veebr 2026, 18:40 Shellyl on omatarve ligi 1 W, see soojendab ja hoiab kondensniiskuse eemal. Eeldusel, et seade on pingestatud.
Targa kodu ehitus
Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
-
ping
- Ehituspenskar

- On tänanud: 117 korda
- On tänatud: 301 korda
Re: Targa kodu ehitus
Õppefilosoofia paradoks - õpetamine on tühi töö ja vaimu närimine, sest lollile ei jää nagunii midagi külge, andekas õpilane saab aga kõik ise selgeks, kui on loodud tingimused arenemiseks.
-
Urmas
- autodidakt
- On tänanud: 414 korda
- On tänatud: 452 korda
Optimist88, kirjeldan meie pere kogemust- varsti juba paar kuud järjest kui väljas on öösiti väga külmad ilmad, siis õhtul koju jõudes ja parkides oleme mõlemad pistnud juhtmed kohe järgi, kuid meil on üks harjumus(tegelikult minu kohustus
) lülitada kilbist sisse garaaži KL. No jääb kilp ette ja kui ma õhtul tulen staabist viimasena oma pahega tegelemast, siis on minu kohustus lükata garaaži KL sisse. Eks ma olen vahest unustanud kah, aga siis pean harjumuspärasest varem direktori auto sooja panema.
Kuna kohe ei saanud aru kasutaja tcumen kommentaarist, siis veidi guugeldasin ja sain teada, et ei peagi muretsema plokisoojenduse pärast kui see pidevalt vooluvõrgus. Jah, meie mõlemite auto plokisoojenduste vahel ei ole arvesteid ja see ka ei huvita, sest me mõlemad direktoriga arvame(pranglisime), et öö otsa fixpaketiga "spiraal taga" ja hommikul 10 minutit diisli kulutamist tuleb laias laastus odavam kui plokisoojenduseta 25 minutit diisli kulu jäiste klaaside puhtaks soojenemisel.
OT. Esimest Dacia MCV(7 kohaline) aastal 2008 soovitas müügimees plokisoojenduse kaasa osta. Usaldasin teda ja usaldus õigustas. Direktor ostis oma raha eest vähekasutatud(2012) Dacia Sandero, millel juba plokisoojendus paigaldatud. Ju oli eelmine omanik teadlik. Jälle on vist plokisoojedus õigustanud ja ca 10 minutiga jääs aknad puhtad või paksu jää puhul kergelt puhtaks kraabitavad.
Ära karda plokisoojenduse elektrikulu, kas su aeg on tähtsam? Või võta lõdvalt ja plokisoojendust ei ole vajagi. Eks see vist enda prioriteetide paika panemine ole. Valik on sinu!
Kuna kohe ei saanud aru kasutaja tcumen kommentaarist, siis veidi guugeldasin ja sain teada, et ei peagi muretsema plokisoojenduse pärast kui see pidevalt vooluvõrgus. Jah, meie mõlemite auto plokisoojenduste vahel ei ole arvesteid ja see ka ei huvita, sest me mõlemad direktoriga arvame(pranglisime), et öö otsa fixpaketiga "spiraal taga" ja hommikul 10 minutit diisli kulutamist tuleb laias laastus odavam kui plokisoojenduseta 25 minutit diisli kulu jäiste klaaside puhtaks soojenemisel.
OT. Esimest Dacia MCV(7 kohaline) aastal 2008 soovitas müügimees plokisoojenduse kaasa osta. Usaldasin teda ja usaldus õigustas. Direktor ostis oma raha eest vähekasutatud(2012) Dacia Sandero, millel juba plokisoojendus paigaldatud. Ju oli eelmine omanik teadlik. Jälle on vist plokisoojedus õigustanud ja ca 10 minutiga jääs aknad puhtad või paksu jää puhul kergelt puhtaks kraabitavad.
Ära karda plokisoojenduse elektrikulu, kas su aeg on tähtsam? Või võta lõdvalt ja plokisoojendust ei ole vajagi. Eks see vist enda prioriteetide paika panemine ole. Valik on sinu!
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 
-
Prill
- Ehitusveteran

- On tänanud: 7 korda
- On tänatud: 93 korda
Urmase kaablid+autod siin lugedes šokeeritud, muidu elektriauto teemas vihaselt võitlev mees on poolel teel EV poole
Küll 'vanakool', kus pole tüli kaablit autoni rullida, käiakse seda eraldi garaaži rubilnikust lülitamas, ei mingeid äppe ega nutindust.. aga motiveeritud ja saab hakkama.
Tule kapist välja, ilmselgelt naudiksid EV-ga asjatamist, kaablid&kütmine jm samuti
Tule kapist välja, ilmselgelt naudiksid EV-ga asjatamist, kaablid&kütmine jm samuti
-
ping
- Ehituspenskar

- On tänanud: 117 korda
- On tänatud: 301 korda
Kuskohast tekkib arvamus, et inimesele võiks meeldida ühe näpuliigutuse tegemise asemel nutiäppidega tüütu majandamine majandamine?Prill kirjutas: 21 Veebr 2026, 15:07 ... käiakse seda eraldi garaaži rubilnikust lülitamas, ei mingeid äppe ega nutindust.. aga motiveeritud ja saab hakkama.
Tule kapist välja, ilmselgelt naudiksid EV-ga asjatamist, kaablid&kütmine jm samuti![]()
Paljudele tekitab ohjeldamatut stressi isegi see, kui telot helistamiseks avades see soovitab kohe kellelegi sõnumit saata või püüab ära arvata, kuhu sõita tahad.
Õppefilosoofia paradoks - õpetamine on tühi töö ja vaimu närimine, sest lollile ei jää nagunii midagi külge, andekas õpilane saab aga kõik ise selgeks, kui on loodud tingimused arenemiseks.
-
optimist88
- Ehitusspets

- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 14 korda
Postitus Postitas optimist88 »
Kui täpne olla siis plokisoojendus salongi väga ei mõjuta. KUI see kütab jahutusvedelikku (osa kütavad karterit hoopis) siis salongiradikat läbivad torud peaks pikapeale soojaks minema aga mõju akendele on ikkagi väike. Teil on salongipuhurid lisaks äkki. Ma aknaid kratsida väga ei viitsi, viskan b-piilarist eespool olevatele klaasidele midagi peale.Urmas kirjutas: 20 Veebr 2026, 23:18...hommikul 10 minutit diisli kulutamist tuleb laias laastus odavam kui plokisoojenduseta 25 minutit diisli kulu jäiste klaaside puhtaks soojenemisel.
-
madis64
- Ehituspenskar

- On tänanud: 30 korda
- On tänatud: 91 korda
Ilmselt sõltub soojendusseadmest - minu autode webastod on alati esiakna ära sulatanud ja salongiõhku sellega ka kergelt soojendanud.optimist88 kirjutas: 21 Veebr 2026, 16:54 Kui täpne olla siis plokisoojendus salongi väga ei mõjuta. KUI see kütab jahutusvedelikku (osa kütavad karterit hoopis) siis salongiradikat läbivad torud peaks pikapeale soojaks minema aga mõju akendele on ikkagi väike.
-
Riio12
- Korralik postitaja

- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 5 korda
Urms : et öö otsa fixpaketiga "spiraal taga" . See spiraal on 500-600W, kaks spiraali siis 1kW ja ööotsa 10kWh ja ja kuus siis 300kWh. Kirjutasid ,et korteri elektri kulu jaanuaris oli 2000kWh`. Talvise ilma soojenduseks tuli jaanuaris maksta 60EUR. Urms:"Ära karda plokisoojenduse elektrikulu"
-
Urmas
- autodidakt
Midagi ma ei pea välja rullima, mul on kaabel garaaži ukses oleva augu kaudu välja toodud ja ripub ukse küljes. Auto ninapidi garaaži ukse ette, astun autost välja, võtan rippuva kaabli ja pistan auto külge. Jube töö, eks ju. Võrreldes EV-ga, on mul kaablit auto külge vaja ühendada ainult talvel ja sedagi alates -5*, enne ei viitsi.Prill kirjutas: 21 Veebr 2026, 15:07 Urmase kaablid+autod siin lugedes šokeeritud, muidu elektriauto teemas vihaselt võitlev mees on poolel teel EV pooleKüll 'vanakool', kus pole tüli kaablit autoni rullida, käiakse seda eraldi garaaži rubilnikust lülitamas, ei mingeid äppe ega nutindust.. aga motiveeritud ja saab hakkama.
Ja jube vaev on korteriuksest sisse-välja astudes klõpsata kaitselülitit. Kilp on toas, vahetult välisukse juures.
Jah, direktor peab pagasiluugi lahti tegema ja seal kaabli välja otsima, aga see ei kuulu minu kohustuste hulka.
Sa oleks seni nagu ikka mõttega lugenud mu arvamusi EV-st ja alles siiskui EV puhul on likvideeritud need puudused, siis olen nõus ka EV-d ostma. Ma lihtsalt ei osta poolikut asja, mis ei rahulda mu vajadusi.Prill kirjutas: 21 Veebr 2026, 15:07 Tule kapist välja, ilmselgelt naudiksid EV-ga asjatamist, kaablid&kütmine jm samuti
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 
-
Urmas
- autodidakt
Ära liialda spiraalide võimsusega ja kui on teatud tempratuuri saavutanud, siis elektrit ei tarbi. Liiga lihtsustatud on su arvutused.Riio12 kirjutas: 21 Veebr 2026, 18:10 Urms : et öö otsa fixpaketiga "spiraal taga" . See spiraal on 500-600W, kaks spiraali siis 1kW ja ööotsa 10kWh ja ja kuus siis 300kWh.
-
Urmas
- autodidakt
Mõjutab niipalju, et leiget õhku hakkab tulema suhteliselt kohe peale käivitamist. Kui autot ostes ilmenesid kohe jamad selle plokisoojendusega, siis pakuti ka esinduses erinevaid variante nagu salongi ja karteri oma. Mind rahuldas vägagi praegune variant, sest see oli ka eelmisel Dacial. Eelmisel oli Webasto, praegusel Calix.optimist88 kirjutas: 21 Veebr 2026, 16:54 Kui täpne olla siis plokisoojendus salongi väga ei mõjuta. KUI see kütab jahutusvedelikku (osa kütavad karterit hoopis) siis salongiradikat läbivad torud peaks pikapeale soojaks minema aga mõju akendele on ikkagi väike. Teil on salongipuhurid lisaks äkki.
-
kaimagk
- Ehitusveteran

- On tänanud: 116 korda
- On tänatud: 44 korda
oot, kas päriselt on pinge kogu öö (10 -12 tundi) taga ja kütad sellega metallist kolakat mis asub -15 kraadises pakases? Aga võibolla see 400W spiraal peabki nii kaua järgi olema, muidu ei lähekski soojaks. Enda bussil on 5 kW webasto mis teeb 30min juba täitsa okiks tembi autos kui õues on nii -10 ja rohkem miinuseid. Kas taimerit pole autol?Urmas kirjutas: 21 Veebr 2026, 18:17Ära liialda spiraalide võimsusega ja kui on teatud tempratuuri saavutanud, siis elektrit ei tarbi. Liiga lihtsustatud on su arvutused.Riio12 kirjutas: 21 Veebr 2026, 18:10 Urms : et öö otsa fixpaketiga "spiraal taga" . See spiraal on 500-600W, kaks spiraali siis 1kW ja ööotsa 10kWh ja ja kuus siis 300kWh.
-
optimist88
- Ehitusspets

- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 14 korda
Postitus Postitas optimist88 »
Webasto võib olla realiseeritud erinevalt. Meie autol näiteks kütab ainult salongi. Aknad hoiab puhtad aga plokk sooja ei saa, poolik asi. Siin teemas ma räägin (teise auto) PLOKIsoojendusest. 550W Defa. Salongipuhuri saaks lisada aga ei pea seda nii oluliseks.madis64 kirjutas: 21 Veebr 2026, 17:42Ilmselt sõltub soojendusseadmest - minu autode webastod on alati esiakna ära sulatanud ja salongiõhku sellega ka kergelt soojendanud.optimist88 kirjutas: 21 Veebr 2026, 16:54 Kui täpne olla siis plokisoojendus salongi väga ei mõjuta. KUI see kütab jahutusvedelikku (osa kütavad karterit hoopis) siis salongiradikat läbivad torud peaks pikapeale soojaks minema aga mõju akendele on ikkagi väike.
Mine “Elekter, elektriseadmed”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit