rihmülekandega kompressor
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 41 korda
- On tänatud: 122 korda
Re: rihmülekandega kompressor
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
-
- autodidakt
- On tänanud: 391 korda
- On tänatud: 430 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Eks ole isegi mõnele lapsele rääkinud, et minu ajal jooksid dinosaurused vabalt tagaaias ja ei olnud veel kantud punasesse raamatusse kui väljasurev liik.kunn24 kirjutas: 13 Juul 2025, 22:17 Pigem keermeliim tänapäeval. Uute asjade koostamisel pakkimisega tegeleb veel vaid mõni ajast- arust seniil.

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Tõe huvides tuleb siiski märkida, et see väide ei pea reeglina paika (kui NPTF keere välja arvata):kunn24 kirjutas: 11 Juul 2025, 12:50 Eristatakse veel koonus- torukeeret. See tagab tiheduse ilma täiendava tihendusmaterjalita.
https://georgia.swagelok.com/en/blog/ba ... ined-11-19
-
- Ehituspenskar
Leidsin lihtsa maakeelse selgituse:Urmas kirjutas: 09 Juul 2025, 21:07Madis, millele sa lootsid kui panid mulle selle viite?madis64 kirjutas: 09 Juul 2025, 20:30 10.9 paistab üsna viisakas tugevusklass olema:
https://www.boltland.ee/tugevusandmedEt ma taipan midagi tabelites olevates numbritest? Küll sa oled optimistlik!
![]()
"2. Tugevusastmete klassifikatsioon
① Roostevabast terasest poltide tavaline tugevusaste on 8,8, mis viitab nende tõmbetugevusele 800 MPa ja voolavuspiirile 640 MPa.
② Roostevabast terasest poltide tugevusklass jaguneb üldiselt 10 klassiks, vahemikus 3,6 kuni 12,9. Kümnendkoha vasak pool tähistab materjali tugevuspiiri, koma parem pool aga voolavuspiiri ja tõmbepiiri suhet."
https://ee.jinruibolts.com/news/classif ... 79643.html
-
- Ehituspenskar
Märkus teretulnud, kuid siin on jutt vene seadmest, kus selliseid eristusi GOST-i järgi ei olnud.madis64 kirjutas: 14 Juul 2025, 10:02Tõe huvides tuleb siiski märkida, et see väide ei pea reeglina paika (kui NPTF keere välja arvata):kunn24 kirjutas: 11 Juul 2025, 12:50 Eristatakse veel koonus- torukeeret. See tagab tiheduse ilma täiendava tihendusmaterjalita.
https://georgia.swagelok.com/en/blog/ba ... ined-11-19
F- keermetähistuse lõpus tähendab kütusesüsteemide jaoks tehtud keeret, mille pinnasiledus on parem, sest torukeermeid hakati tegema valtsimisega, mis ei taganud enam tihedust ja tuli keerme kvaliteedi eriliseks toonitamiseks lisada F (fuel) ja selle tegemise nõudeks oli valtsimise asemel kasutada lõikamist.
Su teisest kirjast. Ma ei saa aru, miks on jutt järsku kompressori puhul hüpanud nn roostevabade poltide peale, kuid nendega on 1 suur probleem- keermed sööbivad kinni keerates kokku (nii kui kuuled "kräuksu", on jama juba juhtunud) ehk ilma tungiva vajaduseta ei tohiks kasutada. Sellisel juhul on ka polte asendamata järelpingutus välistatud ja liidet ilma purustamata avada ei saa. Antud kompressori puhul ma ei näe kuskil tungivat vajadust.
-
- Ehituspenskar
Khm, oled sa oma jutus ikka täiesti kindel?kunn24 kirjutas: 14 Juul 2025, 11:45 F- keermetähistuse lõpus tähendab kütusesüsteemide jaoks tehtud keeret, mille pinnasiledus on parem, sest torukeermeid hakati tegema valtsimisega, mis ei taganud enam tihedust ja tuli keerme kvaliteedi eriliseks toonitamiseks lisada F (fuel) ja selle tegemise nõudeks oli valtsimise asemel kasutada lõikamist.
NPTF erineb NPT-st keermeprofiili poolest, mistõttu üks keere lõikub pingutamisel teise ja tekitab sellega tiheda ühenduse.
Valtsitud (tegelikult rullitud) keere on reeglina siledam kui lõigatud keere (eriti kui lõigatakse kiirlõikterasest instrumendiga), kuid ma ei mäleta et oleks selliselt toodetud torukeermeid eriti laialt kohanud.
https://www.gewindebohrer.de/en/service ... d-type-npt
Keevituvad kinni jah.kunn24 kirjutas: 14 Juul 2025, 11:45 Su teisest kirjast. Ma ei saa aru, miks on jutt järsku kompressori puhul hüpanud nn roostevabade poltide peale, kuid nendega on 1 suur probleem- keermed sööbivad kinni keerates kokku ...
Roostevaba tekstiosa võib ignoreerida - tsitaadi mõte oli Urmasele selgitada tugevusklasside esitamist (mida need numbrid tähendavad) ja ma ei hakanud sellest seda roostevaba osa välja katkuma.
-
- autodidakt
Proovisn veel paar korda rõhku üles ajada ja siis lõi vooliku otsast ära tagasilöögiklapi poolt. Täna rohkem ei viitsinud jännata, tassisin tagasi, keerasin selle teflonvooliku jupi tagasi ja nööd juba kõvemini. Eks homme lähen uutele katsetele ja kui siis ka lööb teflonvooliku küljest ära, hakkan mõtlema 6mm vasktoruga asendamisele. Veel ei tea. Seda vooliku äralöömist oli mainitud ka motofoorumis, kuid telfonvoolikuga oli lõpuks ikkagi pidama saadud. Ehk ise ei julgenud esialgu väga kõvasti kinni keerata. Mingi 4,3bar jäi praegu paakidesse ja eks homme näis, palju sellest on järgi.
Kui homme hakkab korralikult tööle, siis on jäänud ainult rihmakaitse külge keerata ja leida õhufilter. ühes venelase juutuubi videos ta oli pikliku Kamaz mingi õhufiltri sinna otsa keeranud, aga kus kuradi kohast leida siinkandis Kamaž õhufiltrit, ei tea. Eks otsin asendust. Paar pilti kah.

-
- Ehituspenskar

-
- autodidakt
Pildil 2 relee juures on avariiklapp(8bar) täiesti olemas ja see on seotud ka paakidega ehk ühtne süsteem. Kas sellest ei piisa? Tänapäevaste kompressorite juures piisab, aga minu renoveeritava isendi jaoks ei kõlba? Paluks selgitada konkreetsemalt, mis on pildil valesti!kunn24 kirjutas: 17 Juul 2025, 17:58 Sellist jama diagonaalis lugedes tahaksin Hüüda:"Tule Jumal appi ja peata selle hullu tegevus survemahutite juures!"

Ma tean seda vanasõna- "Kus viga näed laita, seal tule ja laida".

-
- Ehituspenskar
Kui oma lollust jätkad, vaata valmis hauaplats ja YT-st mõnda videot, kuidas tšukts rehvi lõhkemisel taevasse lendab ja munad seinale konksu otsa jätab.
See, et sa kuskilt tassitud rõhureleele suutsid 7 bar peale keerata, ei tähenda, et see nii peaks olema.
Täiendus. Mille kuradi pärast on olemas seadme juhendid, kui sa ei suvatse neid üldse vaadata? Surveseadmel max töörõhk on Jumal taevas ja seda ilma tõsiseid katseid ja kontrolle läbiviimata või tootajalt heakskiitu saamata ei tohi mingil juhul ületada!
https://www.antikorpokraska.com.ua/product/17
Kirjas on 0,6 MPa või 6 bar.
BTW, Kunagi mulle 1 TJA inspektor ütles ilusti, et gaasiseadmed ja survemahutid on nagu kõrgepingeseadmed. Ma olen seda kogu aeg meeles pidanud ja sul ka soovitav meelde jätta. Enne, kui hilja.
-
- autodidakt
Olgu, see 7bar originaalklapi avanemisrõhk sai selgeks ja seda ei hakka torkima.kunn24 kirjutas: 17 Juul 2025, 18:10 Kui tootja on määranud mahutite kaitseklapi avanemisrõhuks 7 bar, siis see on juba varuga.
Mine sinnasamusesse oma oletustega!kunn24 kirjutas: 17 Juul 2025, 18:10 See, et sa kuskilt tassitud rõhureleele suutsid 7 bar peale keerata, ei tähenda, et see nii peaks olema.

Teemas leheküljel 2 mainisin, et leidsin iseseisvalt selle isendit tooteinfo, kuid millegipärast jäi see 6bar max rõhk kahe silma vahele.kunn24 kirjutas: 17 Juul 2025, 18:10 Täiendus. Mille kuradi pärast on olemas seadme juhendid, kui sa ei suvatse neid üldse vaadata? Surveseadmel max töörõhk on Jumal taevas ja seda ilma tõsiseid katseid ja kontrolle läbiviimata või tootajalt heakskiitu saamata ei tohi mingil juhul ületada!
https://www.antikorpokraska.com.ua/product/17
Kirjas on 0,6 MPa või 6 bar.

noh, minu jaoks on see probleem lihtsalt lahendatav, sest pean minema ostma reguleeritava avariiklapi ja reguleerima vastavalt originaali rõhule.
Tänan, probleem ja mure lahendatud!

-
- Ehituspenskar

Ja kui teed balloonidele veega ca 20 bar surveproovi (survestad ligi 1 tund) ja teed sisemise kaamerauuringu veendumaks, et pole lokaalseid korrosioonikoldeid ja nähtavaid pragusid, siis ma võin sulle anda loa rõhutõstmiseks 8 bar peale. Kirjutan kapsalehele.
-
- autodidakt
Ja kui ma lisaballoonidele 20bar survet ja hilisemat kaamerauuringut ei tee, siis mis juhtub? Tegelikult mitte midagi, ainult kõrvakuulmine peab korras olema kuulmas, et kusagil midagi visiseb.kunn24 kirjutas: 17 Juul 2025, 18:46 Ja kui teed balloonidele veega ca 20 bar surveproovi (survestad ligi 1 tund) ja teed sisemise kaamerauuringu veendumaks, et pole lokaalseid korrosioonikoldeid ja nähtavaid pragusid, siis ma võin sulle anda loa rõhutõstmiseks 8 bar peale. Kirjutan kapsalehele.

OT. Kapsaleht hoia igaks juhuks enda ligi, sest "äkki" puhul võib vaja minna.

-
- Ehituspenskar
-
- autodidakt
Kas isendi originaal 7bar kaitseklapp ei hakkagi tööle enne pauguga ahelreaktsiooni?kunn24 kirjutas: 17 Juul 2025, 19:04 Survemahutite probleem ongi, et kui tekib pragu ja koheselt rõhk ei lange (gaasi puhul mitte), siis toimub pauguga ahelreaktsioon.

-
- Ehituspenskar
Puhka sulge, sa kirjutad asjast, millest sa ilmselgelt midagi ei jaga.kunn24 kirjutas: 17 Juul 2025, 19:04 Survemahutite probleem ongi, et kui tekib pragu ja koheselt rõhk ei lange (gaasi puhul mitte), siis toimub pauguga ahelreaktsioon.
-
- Ehituspenskar
-
- Ehituspenskar
-
- Ehituspenskar
-
- autodidakt
Kuna olin siiani kompressorite remontimisel ja renoveerimisel tume junn ja sellised tänapäeva laiatarbe odavama omad piisavalt odavad, et mitte süüvida nende hingeellu, kuid praegusega tuli erand ja tahtmine. Neid ehituspoodides müüdavaid olen ühe kindlasti läbi kõrvetanud. Ega enne ei olekski hakanud renoveeritava isendiga jamama kui poleks antud võimalust isend tasuta endale saada, pluss mind kõige rohkem ahvatles isendi tootlikkus. Ei olekski renoveerimist ette võtnud kui selle teema lehekülje 2 alguses teemat jätkates poleks olnud positiivseid arvamusi. Eks kasutasin võimalust. Mida oleks pidanud diivanil vedelemise asemel tegelema? Minema Tallinnasse(lähimat kohta ei ole) padelit mängima või õue keksu? Kui keksu, siis kahtlustan, et mulle oleks suhtelist ruttu kutsutud politsei, et keegi päss joonistab asfaldile ruudukesi ja meelitab lapsi keksu mängima.

-
- Ehituspenskar
Jah, kuid mitte ignoraamustele.kunn24 kirjutas: 17 Juul 2025, 20:18 Olgu, mine siis ise ka. Kuid foorum üldiselt peaks olema mõtetete vahetamiseks,...
-
- Ehituspenskar
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 109 korda
- On tänatud: 277 korda
Lugemata postitus Postitas ping »
Tänapäeval nimetatakse seda elektri raiskamiseks.
Õlikompressori kolvigrupi optimaalne töötemperatuur on ca +90C, et silindrisse ei kondenseeruks vett, mis rikub ruttu karteris oleva õli.

-
- Ehituspenskar
Eks ta valikute küsimus ole - Urmas on nagu sisse-väljalülitamise teed läinud.ping kirjutas: 18 Juul 2025, 00:51 ... siis mootor töötas pidevalt ja rõhku reguleeris ülerõhuklapp, mis laskis liigse õhu välja ...
Omal ajal olid ka selliste kompressorite paagid suhteliselt väiksed nii et käivitustsükleid oleks üksjagu palju kogunenud. Tänapäeval võid kuurinurka ka suurema paagi paigutada nii et kompressori seisuaeg tuleb pikem.
-
- autodidakt

- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted