Sosspottseppade õigustused praaktööle.

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
Kasutaja avatar
stupiduser
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 24 korda
On tänatud: 23 korda

Re: Sosspottseppade õigustused praaktööle.

Lugemata postitus Postitas stupiduser »

Mul on küll veidike häbi, et ma nii loll olen aga mina näen peitepildil pliidi esikülge. :oops:

Kolle tuli paremale (koldekivid pildil kenasti vanakooli kombe kohaselt praeahju poole kaldu).

Suht kummaline soemüür, külm osa harjumatult suur.

Kui tegu remondiga siis on minu arvates igasugused tulemuslikud töövõtted lubatud kuna tegu on "sitast saia tegemisega".

Kui tegemist uue pliidi ladumisega siis on minu jaoks veidi kummaline, et pliidi küljed on enne esikülge lõpuni üles laotud.
Algaja hobipottsepp
hobipottsepp@hot.ee 5043316
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Ma siis olen nii loll, et ma ei teagi mis asi üldse see pliidi esikülg on. Samas näen mina peitepildil, et ennenägematul professionaalsel viisil ehitatakse siiski uut pliiti .... :confused:
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
stupiduser
Ehitusguru
Ehitusguru

Mina näen, et see seotiseta lapitud müüritis kuulub remonditava soemüüri külge, mitte pliidi külge.

Seda kas pliidi külgseinte taga on säilinud vana pliidi välisseinad suuda minu vilumatu silm küll tuvastada. :scratch:
Vabatahtlikult vaevalt, et keegi nii ebamugavat ehitusviisi uue pliidi puhul vaalib.
Algaja hobipottsepp
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Mis selle pildi puhul jälle nii kangesti vaielda on? :) Pliita ääreraud on soojaseina kõrvale tõstetud ja pliitat pole veel ollagi.
Kasutaja avatar
stupiduser
Ehitusguru
Ehitusguru

Huvitav peitepilt, tõepoolest!

Mina nagu näeks, et vana pliidi tagant on soemüüri lapitud, lappimata osa seguga täis visatud ning seejärel pliidi külgseinasid kas parandatud või uued tehtud.
Paremas servas on pliidi nn nurgaraud paigas juba.

Seejärel on miskipärast pliidi ääreraud oma kohale tõstetud. Pildistamise ajaks või?
Algaja hobipottsepp
Leevi
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 64 korda
On tänatud: 40 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Leevi »

kaminahi kirjutas:Ma siis olen nii loll, et ma ei teagi mis asi üldse see pliidi esikülg on. Samas näen mina peitepildil, et ennenägematul professionaalsel viisil ehitatakse siiski uut pliiti .... :confused:
Ei ole välistatud, et osutud lollimaks, kui ise arvad...
stupiduser kirjutas:Mina näen, et see seotiseta lapitud müüritis kuulub remonditava soemüüri külge, mitte pliidi külge.

Seda kas pliidi külgseinte taga on säilinud vana pliidi välisseinad suuda minu vilumatu silm küll tuvastada. :scratch:
Vabatahtlikult vaevalt, et keegi nii ebamugavat ehitusviisi uue pliidi puhul vaalib.
Seotiseta ongi lapitud soemüüri tagaseina alaosa, kuhu jääb ava, mille kaudu suitsugaasid soemüüri suubuvad. Ka on pildil näha valgetest glasuurpottidest fliisi alaserv ning pildi paremas servas paistab pottvoodri sisekülg ning (ilmselt ümara kujuga plekist) karkasspost nagu neid möödunud sajandi esimesel poolel ikka kasutati. Oletan, et pliidi külgeseinad jäid püsti ja töö teostaja lihtsalt eemaldas tahma ja savitas need üle. Kui ei kasutata tsingitud klambriplekki, siis tõmbavad klambrid muidugi kiiresti roostekihi peale, aga tundub siiski, et tegu on renoveerimise, mitte uue pliidi ehitamisega.

Kui pilti vaadata tervikuna: download/file.php?id=3125 , siis on ju kõik väga lihtsalt arusaadav.
t800
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 9 korda
On tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas t800 »

Vaat siis kui huvitav arutelu tekkis :)
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Sinul pliit kõpitsetud, loodis ja üle loodi ka ja ekperdid ühel häälel heakski kiitnud. Milline rahu. Minul nii hästi ei lähe ;)
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
------------------
www.ehituspenskarid.com
t800
Ehitusspets
Ehitusspets

Mhm :)
Ainus millest ma aru ei saa on see imelik kaitseasend teatud härrastel,aga las see olla.
Kasutaja avatar
stupiduser
Ehitusguru
Ehitusguru

Leevi kirjutas: Seotiseta ongi lapitud soemüüri tagaseina alaosa, kuhu jääb ava, mille kaudu suitsugaasid soemüüri suubuvad. Ka on pildil näha valgetest glasuurpottidest fliisi alaserv ning pildi paremas servas paistab pottvoodri sisekülg ning (ilmselt ümara kujuga plekist) karkasspost nagu neid möödunud sajandi esimesel poolel ikka kasutati. Oletan, et pliidi külgeseinad jäid püsti ja töö teostaja lihtsalt eemaldas tahma ja savitas need üle. Kui ei kasutata tsingitud klambriplekki, siis tõmbavad klambrid muidugi kiiresti roostekihi peale, aga tundub siiski, et tegu on renoveerimise, mitte uue pliidi ehitamisega.

Kui pilti vaadata tervikuna: download/file.php?id=3125 , siis on ju kõik väga lihtsalt arusaadav.
Fliisi suhtes ma 100% kindel poleks aga vaevalt, et keegi nullvuugiga plaate paigaldaks. Aga kui eesmärgiks, et plaaditud soemüür näeks välja pottsoemüüri sarnane siis miks ka mitte.

Need pliidinurgad on ju umbes 10 kuni 15 cm. Ma eeldasin sedaviisi.
Seega ei saa pottvoodri sisepind pildil paista :scratch:

Mida "tõe teadja" ehk t800 pottvoodri sisepinna kohta ütleb?
Või oletame edasi? :cool:
Algaja hobipottsepp
lMaxl
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas lMaxl »

,
Viimati muutis lMaxl, 17 Jaan 2013, 10:58, muudetud 1 kord kokku.
t800
Ehitusspets
Ehitusspets

Pliit uus,kõik aknad-uksed uued,pottvooder,va see soojamüüri osa mis teise ruumi jääb,see jäi vana,eestiaegne.
Kasutaja avatar
stupiduser
Ehitusguru
Ehitusguru

Kas pliit lõhuti nulli maha jaehitati uus või jäi pottvooder vana?
Algaja hobipottsepp
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

See ei ole ikkagi eeskujulik, et see külg paremal ( mis lõppeb nurgaplekiga) esiküljega sidumatta jääb( tulgu see esikülg millest tahes). Tagant, ava kõrval, sidumatta tellised ei ole probleem üldse.
Kasutaja avatar
stupiduser
Ehitusguru
Ehitusguru

Nojah, kui oletada, et parem külg on tegelikult pottvooder siis on tegelik tellispliit veel ehitamata. Seega võib see olla eeskujulikult seotud. :D
Algaja hobipottsepp
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ei seda enam seo kuskile...aga vat täna ...Haapsalus kutsuti ühte uut kaminahju vaatama. Uus ahi ei lähe soojaks üldse. Lähemal uurimisel selgus, et see on pigem kamin kui ahi, sest lõõre polnudki. Kolle ka mitmele latile toetatud. Aga kivid olid lati külge kruvitud.
Vat see on küll huvitav lähenemine, et inimene tellib ahju, aga tehakse pigem kamin...
Leevi
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 64 korda
On tänatud: 40 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Leevi »

Robi 1 kirjutas:Ei seda enam seo kuskile...aga vat täna ...Haapsalus kutsuti ühte uut kaminahju vaatama. Uus ahi ei lähe soojaks üldse. Lähemal uurimisel selgus, et see on pigem kamin kui ahi, sest lõõre polnudki. Kolle ka mitmele latile toetatud. Aga kivid olid lati külge kruvitud.
Vat see on küll huvitav lähenemine, et inimene tellib ahju, aga tehakse pigem kamin...
ei seo jah seda esikülge vasaku küljega enam. Vähemalt mitte eemaldamata juba paigaldatud voodrikive. Kuna nurgarauad toimivad karkassina, siis muidugi saab jätta esikülje voodri ja külgseinte voodri vahele paisuvuugid ja pliitaga ei juhtu midagi.

Mis puudutab su tänast nähtut, siis mul oli nii kolm aastat tagasi sarnane kogemus pottahjuga, millele oli enne minule tehtud väljakutset paar aastat varem uus sisu laotud. oli valesti ehitatud kolle ja selle peal põhimõtteliselt tühjus. Pottsepp oli võtnud ahjul lahti esikülje, teinud mõttetu sisu ja paigaldanud klaasukse ning selle le üks potirida ja siis graniidist ilusims, mille tagaserv läks koldemüüritise sisse ja puutus tulega kokku. Huuh, eksole?. Potid olid tagasi pandud sellise vuugiga nagu oleks telliseid laotud.
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 61 korda
On tänatud: 117 korda

Lugemata postitus Postitas vuuk »

Tere
Sosspottseplus on muidugi taunimist väärt.
Aga pusserdamine ja pusimine on ju tegelikult ehitusvallas üleüldine nähtus.
Püüaks mõelda, millest see tuleneb.
1. Inimestel ei jätku tööd. Haaratakse kinni igast õlekõrrest. Mõned inimesed arvavad, et on juba sündides kõiketeadjad ja oskajad. Asjad aga kipuvad vussi minema siis, kui on väiksemgi võimalus vussi minekuks.
Teine sort inimesi on lihtsalt ükskõiksed. Tuima rahuga ükskõik, mida tehes on neil suhtumine: pärast mind ja minu tegemisi tulgu või veeuputus.
Seesuguste praagimeistrite tehtu aga kompromiteerib paraku ka korralikke ja ausaid oma ala meistreid, sest inimesed kipuvad kõik tegijad ühte "patta" panema.
Siunatakse vanakooli. Tegelikult pole siin vanakooliga midagi pistmist.
See aga, et inimestel ei jätku tööd ja äraelamise võimalused on kasinad, on juba ülevalt poolt niiviisi paika pandud.
2. Eestis on laialt levinud, et töö tellija valib tegija peamiselt hinna alusel. Ja eraehituses on tellijate üheks tingimuseks, et töö peaks toimuma mustalt, ehk mitteametlikult, et oleks võimalikult odavalt. Meie kitsaid olusid arvestades võib tellijaid muidugi mõista. Tuleb aga arvestada, et just siit jamad tihti alguse saavadki. Selliselt äri ajades antakse ju tegelikult kohe alguses vanakuradile sõrm. Kes patustab ühe asjaga, mis siis välistab muudes asjades patustamise? Kus jookseb piir?
Musta äri tõkestamisel on võimalik panus anda tegelikult meil kõigil.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Robi 1 kirjutas:Uus ahi ei lähe soojaks üldse. Lähemal uurimisel selgus, et see on pigem kamin kui ahi,
...
Veel huvitavam on minu jaoks tellija lähenemine - kas pottseppmeistrilt enne lõpliku kokkuleppe lukkulöömist enam lõõride üldskeemi paberile visandamist (vähemalt, ei räägi siin ahjuprojektistki mitte) ei vaevutagi nõudma :scratch: .
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Vuugi jutust ajendatult, et jutt on väga viis aga ma tahaks ikka seda vanakooli asja natuke selgitada. Käib ehk minugi kohta, et siunatakse vanakooli? Mina ei siuna ühtegi kooli aga kui vanakooli tarkuse pähe laaditakse üles lollused ja kaitstakse neid vanakooli tarkusena? Noh, nagu vaid käega puhasvuuk tellisahju ladumine ja palju-palju sarnast.

kena köik
Viimati muutis kaminahi, 12 Juul 2012, 09:07, muudetud 1 kord kokku.
------------------
www.ehituspenskarid.com
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Leevi kirjutas:
kaminahi kirjutas:Ma siis olen nii loll, et ma ei teagi mis asi üldse see pliidi esikülg on. Samas näen mina peitepildil, et ennenägematul professionaalsel viisil ehitatakse siiski uut pliiti .... :confused:
Ei ole välistatud, et osutud lollimaks, kui ise arvad....
Proovi vähem ennustada...kui seda pole jälle palju palutud.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

[quote="madis6

Veel huvitavam on minu jaoks tellija lähenemine - kas pottseppmeistrilt enne lõpliku kokkuleppe lukkulöömist enam lõõride üldskeemi paberile visandamist (vähemalt, ei räägi siin ahjuprojektistki mitte) ei vaevutagi nõudma :scratch: .[/quote]
.............................................................
Egas tellia osan aru saada, sest meister rääkis ta pehmeks. Pole ju keegi varem kuulnud kaminahjust, millel avadega ribikolle ja kuumad gaasid keerutavad läbi ribide.Jäi uskuma seda imet ja oleks minagi...kui ei teaks midagi.
Tegelikult see tähendab seda, et laskuvaid lõõre polegi, aga kolle ja tõusev lõõr on avadega, mis peaks soojust ka väliskesta salvestama, aga praktikas seda ei juhtu kui just terve päeva tuld ei kavatse teha ja ahi lõhki kütta.
Olen varem ka sellist lahendust kaks korda kohanud ja ei ole ta kuskil õigustand. Ainult korstnasse suubuv slepe on ilmatta kuum olnud.
Mitte, et sellist kaminat ei tasuks ehitada üldse, aga kui inimene selgelt väljendab, et vaja on selle asjaga tervet maja kütta, siis ta ei õigusta igatahes ennast ja tuleb lammutada( raha maha visata...), ning otsast alata.
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

Midagi sellist siis, kui sääl teemas.
http://www.kodusoe.ee/foorum/viewtopic.php?f=6&t=2169
.
Tel 5o9279o
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Sääl teemas on päris keeruline asi ja ei arva ka sellest midagi nii kähku.
Haapsalu kamin oli lihtsalt piludega shamotist toru üles ja pilude vahelt pidi ka väliskesta soojendama. Olen ise teinud selliseid koldeid reheahjudele, et külgi veidike soojendada ja ka põlemisõhku koldes vahetada paremini.
Sellel pole ka midagi ühist Kaminahju( Raivu) ribikoldega.
Järgmine kord võin teha ka pildid, et asi selgem. Aga ilma pilditagi pilt selge, et see asi ei toim ja taevast pole mõtet kütta.
Olen ikkagi ka mures selle pildil oleva pliita sidumata külje pärast, sest kui sinna uks tuleb, siis ukse ja nurga vahele jääb väga lollisti kitsas sidumatta riba, mis hiljem võib sõitma hakata.
Vasta