Nurga fikseerimine

Urmas
autodidakt
On tänanud: 408 korda
On tänatud: 448 korda

Nurga fikseerimine

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Kuna vaja paigaldada posu jooksvaid meetreid käsipuud ja 90* välisnurk pidi olema ideaalis sujuv, et keegi juhuslikult kukkudes pead mõlki ei lööks. Käsikisin neil loobuda sujuvusest, sest ei suuda seda ise teha ja pakkusin neile alloleval pildil 2x22,5* tehtud enam-vähem varianti ja see neile sobis. Pildil olev on lihtsalt 32mm ümarpuidust proovitükid katsetamiseks, mis esialgu liimitud ja kui liim kuivanud, siis üritaks mõlemilt poolt kruvi sisse keerata, loomulikult eelnevalt auku ette puurides. Ehk on kellelgi mõnda paremat ja lihtsamat ideed, kuidas paremini/kindlamalt nurgad fikseerida. Käsipuud ise tulevad 43mm ümarpuidust ja õnneks on ainult kaks välisnurka vaja valmis nikerdada.

Tänud ette arvamuste ja ideede eest!
Nurga fikseerimine.jpg
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 112 korda
On tänatud: 149 korda

Re: Nurga fikseerimine

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Kas mingit sisemist tüüblit ei õnnestuks sinna panna?
Urmas
autodidakt

Küülaline kirjutas: 27 Jaan 2026, 17:35 Kas mingit sisemist tüüblit ei õnnestuks sinna panna?
Kahtlustan, et ise ei saa täpsusega hakkama. Käisin staabis, liim oli kuivanud ja üritasin kruvisid sisse lasta. Esimese kruvi läks normaalselt, teise sissekeeramine läks pekki. Loobun sellest variandist. Teen homme uued tükid, liimin kokku ja üritan pikema, ca 140mm pikkuse 8mm puuriga puurida läbi kolme tüki ja pista läbi 8mm pulk koos liimiga. Jääks ainult pikemate külgede poolt pulk maha lõigata ja lihvida käsipuuga tasaseks.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 30 korda
On tänatud: 88 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Urmas kirjutas: 27 Jaan 2026, 16:51 Käsikisin neil loobuda sujuvusest, sest ei suuda seda ise teha ja pakkusin neile alloleval pildil 2x22,5* tehtud enam-vähem varianti ja see neile sobis.
Võtad paksust vineerist tüki, saed kuju välja ja lihvid ümaraks (või kasutad tuttava tisleri teenuseid)?

Kasutad kaubanduslikke teenuseid?

https://www.fhbrundle.co.uk/products/18 ... ia_S/S_304

https://www.atlantictimber.co.uk/oak-90 ... elbow.html

https://www.atlantictimber.co.uk/pine-9 ... elbow.html

Sinu pildil oleva variandi ma jätaksin isiklikult tellimata...
Urmas
autodidakt

madis64 kirjutas: 27 Jaan 2026, 19:50 Võtad paksust vineerist tüki, saed kuju välja ja lihvid ümaraks (või kasutad tuttava tisleri teenuseid)?
Sa peaks teadma mu mugavust, et asi peaks käima lihtsamalt. Vineerist pöörded oma kihilisusega jääks isegi efektsed. :)
madis64 kirjutas: 27 Jaan 2026, 19:50 Kasutad kaubanduslikke teenuseid?
Kaks tükki neid puidust pöördeid maksavad peaaegu samapalju kui 40jm käsipuu materjali. Lisaks jällegi mõõt. Mul on käsipuu sirged osad 43mm, valmispööre 50mm.
madis64 kirjutas: 27 Jaan 2026, 19:50 Sinu pildil oleva variandi ma jätaksin isiklikult tellimata...
Ega ma koju ka sellist ei teeks, kuid asutuse ostustaja tegelinskit rahuldas see minu pakutu täiesti. Asutuse eripära arvestades mul vaja lihtsalt välja mõelda, et pööre väga kergelt küljest ära ei tuleks/murduks.

Tänud variantide pakkumise eest ikka!
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 30 korda
On tänatud: 88 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Urmas kirjutas: 27 Jaan 2026, 21:00 Asutuse eripära arvestades mul vaja lihtsalt välja mõelda, et pööre väga kergelt küljest ära ei tuleks/murduks.
Puurid avad, liimid keermelati sisse?
Urmas
autodidakt

madis64 kirjutas: 27 Jaan 2026, 21:04 Puurid avad, liimid keermelati sisse?
Täna proovin keermelati asemel siiski puidust tehtud pikka "tüüblit". Mul on Temust ostetud "pulgamasin" olemas. ;) https://www.temu.com/ee/reguleeritav-t% ... pljlsbvwb9
Vasta