boileri elektritarbimine

veevarustusega seonduvad teemad, samuti WC-d, heitvesi, septikud
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

boileri elektritarbimine

Lugemata postitus Postitas Hiid »

kas on kusagil mingeid tabeleid või kui palju peaks ööpäev� elektriboiler voolu tarbima? Ma saan aru, et kõik �ltub�eekogusest, aga ikkagi? Midagi subjektiivselt kasvõi?
Mu�omal mingi vertikaalne 100l boiler. Päevas k�ub umbes 10kw. Päeva joo�ul kasutatakse marginaalselt-kätepesu, �udepesu, �m.s Õhtul enamvähem tühjaks�Kaks �iskasvanut ja�aps pesemas. Kas see on mõistlik vooluta�e või peaks vähem o�ma?�
ponkskar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 1 korda

Re: boileri elektritarbimine

Lugemata postitus Postitas ponkskar »

Meil kulub elektrit kuus kokku ~500kW. On 2 boilerit, 100l ja seal tarbime kuus ca 6m3 vett (kõik soe ja külm ja wc kokku) ning köögis on väike boier ja seal kulub ~1m3 vett. Ma ise arvan,et ca 300kW kulub boileritele ja ülejäänud 200Kw külmakapile, elektripliidile jms (sellepärast arvan nii,et eelmises korteris elektriboilereid ei olnud ja siis kulus voolu ca 200kW :) ).
iffoniff
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas iffoniff »

Keskmine nii 75- 150 l boiler 1800 w max võimsus kõik oleneb ju väga erinevatest asjadest ,üheselt ei saagi seda võtta palju energiat kulutab .
Katsetused näitavad aga seda ,et väljalülitamine iga õhtu võtab tunduvalt rohkem voolu kui pidev sees hoidmine .
sooja vee soojendamine võtab tunduvalt vähem energiat kui päris külma vee soojendamine .
Tabelit kahtlen kas leiad .
ifffff
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 17 korda
On tänatud: 62 korda

Lugemata postitus Postitas ifffff »

iffoniff kirjutas:Keskmine nii 75- 150 l boiler 1800 w max võimsus kõik oleneb ju väga erinevatest asjadest ,üheselt ei saagi seda võtta palju energiat kulutab .
Katsetused näitavad aga seda ,et väljalülitamine iga õhtu võtab tunduvalt rohkem voolu kui pidev sees hoidmine .
sooja vee soojendamine võtab tunduvalt vähem energiat kui päris külma vee soojendamine .
Tabelit kahtlen kas leiad .
huvitav millest sul sellised katsetuse tulemused käib nagu füüsikaseaduste vastu
oletame et ööpäevas läheb läbi boileri soojustuse kaotsi kogus x energiat
teadupoolest mida suurem on soojustuse erinevatel pooltel olevate ainete temperatuuri vahe seda suurem on soojakadu
järelikult kui boiler on vahepeal väljalülitatud ja seal olev vesi jahtub siis lahkub sealt soojus seda aeglasemalt mida väiksemaks jääb temperatuuride vahe ühesõnaga läheb kaotsi energiat koguses x-y

põhikooli füüsika ... my ass

aga teemaalgatajale kas sul rikkevoolu kaitse on vahel ? pmst annab olla 2 varianti kas on boileri soojustus olematu või paneb oluline kogus elektrit mööda maandust ajama
teoorias peab 10 kw elektrienergiaga saama soojendada 140 liitrit vett 60c võrra
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar

rikkevool on vahel jahh. Seepärast ma asja kahtlustama hakkasingi, et küsisin siitsealt subjektiivselt sõprade käest, et mis kellelgi voolu peale kuus läheb.
Mul on siis see boiler, 6m2 DEVI põrandakütet ja muu nagu igal inimesel, üks külmkapp, üks pesumasin, üks telekas ja natuke pirne ka laes. Kuus läheb 1000eek. :(
Ostsin nüüd sellise voolumõõtja, mida saab panna otse terbija ette, ja nüüd on see näitanud kolme nädala jooksul, et 10KW läheb päevas boilerisse.
Kui 160l saab sellest vett, siis tundub enamvähem olevat. Naine lobistab nii jõhkralt dussi all, et kui mina pärast teda satun, siis ma enamasti sooja vett enam ei näe. :lol:
Seega 100l. läheb juba naise peale. Päeval saab nõusid ka pesta voolava vee all mitmeid kordi. Boiler on muidugu mingi suvaline ja firmatu.
Teema tegingi sellepärast, et saaks selgust, kas on mõtekas välj vahetada boiler või naine :lol:
iffoniff
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas iffoniff »

mul endal kulub kuus 350 eek elektripeale 100 l boiler paar telekat palju lampe igas toas 3-4 tk 60 w + telekas lcd mis mängib 10 -12 h päevas ja kaks arvutit ,pliit jne väiksemad kodumasinad.

Boiler asub toas suht soojas ,et kadu oleks väike ,peale ühe inimese pesemist lülitab boiler välja kuskil 20 minutipärast .
Oled sa jälginud kas sul boiler välja ka end kunagi lülitab , äkki töötab poole reziimiga ja ei jõuagi kunagi vett oma temperatuurini soojendada .
On ette tulnud ,maa kohtades kus elekter vilets ,et boiler ei lülitagi end välja .
Samuti väheneb boileri efektiivsus küttekeha vananedes .
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar

vool on suht vilets jahh, aga välja ikka lülitab. Ma nii täpselt ei oska öelda, millal ja kauaks, aga üsna tihti näen, kui tuluke kustub või siis süttib.
Imelik
külaline

Lugemata postitus Postitas Imelik »

Juhin tähelepanu et üks muutuja selles valemis on deltaT (temperatuuride vahe). Kui näiteks sisenev vesi on
küsijal külmem kui arvutaja oletas siis deltaT suureneb ning sellega ka vajaminev energiahulk. Lisaks mõjutab külmem vesi ka vajaminevat soojavee hulka kuna pesemiseks paraja vee saamiseks kulub sooja vett rohkem. Voolu kadu läbi lekkimise ei saa olla suurem kui u.7W tunnis (kui vahel on 30mA rikkevoolukaitse). Muus osas iffoniffiga nõus. Lisaks eelnevalt öeldule mõjutab vajaminevat energiahulka muidugi vee jahtumine torudes. Esimese hooga ei oska rohkem variante pakkuda.
Lisan valemi kui kellegil peaks vaja olema
P * t =m * c * ΔT
P – võimsus (kW)
t – aeg (s)
c – erisoojus J/kg*ºC, veel 4200 J/kg*ºC
ΔT – temperatuuri muutus ºC
NB vastus on kWs-tes tuleb teisendada kWh-teks.
Imelik
külaline

Imelik kirjutas: Muus osas iffoniffiga nõus.
Nimed läksid sassi, mõtlesin ifffff i.
Imelik
külaline

Krt. valemis ka viga sees (öine värk :D ). Võimsus P ikka W (vattides) seega tulemus Ws-tes ja tuleb teisendada kWh -teks (/1000/3600)
Vasta