Kas on olemas piki prussi kinnitus kruvisid?

RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 63 korda
On tänatud: 75 korda

Re: Kas on olemas piki prussi kinnitus kruvisid?

Lugemata postitus Postitas RaJy »

Nende sadade treppide hulgas mida teinud olen meenub ehk 3 tükki mis on õnnestunud objektil kohapeal teha. Reeglina valmivad ikka töökojas ja kohapeal panen kokku. Muidugi esineb hälbeid, aga see ongi esmase mõõtmise - olukorra kaardistamise teema, kui pärast miski ei sobi siis tuleb korrigeerida (ja süüdlane vahib sulle peeglist vastu)
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 71 korda
On tänatud: 128 korda

Lugemata postitus Postitas vuuk »

Nõus ja trepi ehitamine kipub olema enamasti tunduvalt keerulisem, kui maja karkassi ehitamine. Samas muidugi sõltub keerukus alati ka oskustest. Oskajal ei ole ka "raketi" ehitamine miski raketiteadus. Pean siinkohal silmas ütlust, et ehitamine ei ole raketiteadus.
Ma ei ole olnud trepivalmistaja. Siiski mõned olen teinud. Puidust ja betoonist. Viimaste treppide puhul tegin need muidugi valmis eelnevalt arvutis 3D mudelina.
Üks suhteliselt keeruline trepp sai tehtud ligi 15 aastat tagasi endale saunamajja. Siis veel ei mudeldanud.
Pean tunnistama, et selle trepiga ise päris rahule ei jäänud. Puudused tulevad sellest, et ei oska kõike 100% ette näha. Eriti kui kogemused vähesed. Samas mudeldamine aitab "asju" ette näha. Aga alati kipub sellised tööd keeruliseks ajama veel ka ruumipuudus ja et tuleb ära paigutada kuidagi nii, et võimalikult vähe ruumi võtaks. Samas peab ka mugav ning ohutu käia olema. Ja muidugi peab trepp nägus välja nägema.
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Mul on tegelikult alles oma esimese pöördega trepi pildid. Ütleme nii, et avalikkusega ma neid ei jaga ja endalgi on piinlik vaadata. Asja parandas oluliselt enese koolitamine antud teemal ja nii need trepid on järjest paremini õnnestunud. Hakkan juba nii "ülbeks" minema, et ei viitsi isegi joonist endale teha, mudeldamisest rääkimatta. Esimesed paarkümmend sai ikka 1:1 seinale joonistatud.
Enamus treppe ongi mingis eriti kitsas ruumis olnud. sirgeid otse treppe on ehk mingi 1% olnud. On õnnestunud ka pöördega n.n. ühejalatrepp teha - vot seda joonistasin ikka päris mitu päeva, aga kohapeal paigaldus oli vist pool päeva.
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 71 korda
On tänatud: 128 korda

Lugemata postitus Postitas vuuk »

Nüüd, kus olen teemat üksjagu solkinud, panen siia kompensatsiooniks ühe kruvi info ka, mis peaks sobituma teemasse.
https://espak.ee/epood/toode/puidukruvi ... -100tk-pk/
Tegemist siis SNK EVO kruviga, mis tootja kinnitusel sertifitseeritud kasutamiseks puidus piki ja kaldu 0...90°.
Kavatsen neid kasutada kaldu nurga all kinnitamisel.
Korraliku võimsa trelliga hea kruvi sisse laskmine läheb vaid veidi aeglasemalt võrrelduna püssiga kõmmutamisest.
Ja kui vaja miskipärast korrigeerida tulemust, siis võib teha (eba)efektiivsuse topelt tasa.
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Oli au tunda ühte väga head ehituspuuseppa - tema jaoks oli mistahes kruvi konstruktsioonis esialgsek täppisfikseerimiseks - pärast fikseeris kõik sõlmed naelaga üle ja mitte püssiga vaid haamriga.
Vasta