Planeedi Maa päästmine

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
trebla
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 70 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas trebla »

Vahelduseks artikkel kuidas rohepööre USA-s jätkub:
https://electrek.co/2026/09/28/eia-83-g ... y-to-fall/
juhtmepunt
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 40 korda
On tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas juhtmepunt »

trebla kirjutas: 02 Okt 2026, 17:34 Vahelduseks artikkel kuidas rohepööre USA-s jätkub:
https://electrek.co/2026/09/28/eia-83-g ... y-to-fall/
Ma ei nimetaks seda isegi rohepöördeks. Asjade normaalne, reaalse olukorraga kaasa minemine lihtsalt. Sõna rohepööre võtab osadel tüüpidel katuse pealt, isegi kui tegu on puhtalt majanduslikult ette, mitte tagasi vaatav.
Tsiteerides klassikuid: "Kui on nurinaid, argumenteeri selgelt".
Enne kui sihitult täristama hakkad, hinga sügavalt sisse ja loe vahelduseks!
Urmas
autodidakt
On tänanud: 430 korda
On tänatud: 473 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

juhtmepunt kirjutas: 02 Okt 2026, 16:17Miskipärast arvad, et oled nagu tsiibetkass.
Ma nüüd olengi nagu kits kahe heinakuhja vahel ehk ei tea kas solvuda mu kommentaaride võrdlemisega tsiibetkassi väljaheidetega või tunda uhkust? :scratch: :) Niipalju kui ma olen lugenud tsiibetkassi "väljaöeldust", siis on see ikka väga kallis kraam. Äkki peaks oma siinses foorumis kommenteeritu igaks juhuks patenteerima ja mõne aasta pärast hakkavad mu kommentaarid passiivset tulu tootma nagu a'la laulusõnade autoritele tiksub ühtkomateist arveldusarvele. :scratch:
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Urmas
autodidakt
On tänanud: 430 korda
On tänatud: 473 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Tänan sind, juhtmepunt, komplimendi eest!
OT. Mul on mingi sisetunne,, siis siinseid omavahelisi eriarvamusi arvestades reaalsuses kokku saades füüsilist vägivalda vist ei kasuta oma eriarvamuste õigsuse tõestamiseks. :) Minu poolt saaks olla saunaelamus nõukaaegsete saunatingimustega ja selleaastastest maheõuntest(ussivabadest) käsitööna pressitud, kääritatud ja kontsentraadiks tehtud "kriisitagavara". Marineeritud seeni ja kurki on ka sitaks. :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
juhtmepunt
Ehitusspets
Ehitusspets

Urmas kirjutas: 02 Okt 2026, 20:36 Tänan sind, juhtmepunt, komplimendi eest!
OT. Mul on mingi sisetunne,, siis siinseid omavahelisi eriarvamusi arvestades reaalsuses kokku saades füüsilist vägivalda vist ei kasuta oma eriarvamuste õigsuse tõestamiseks. :) Minu poolt saaks olla saunaelamus nõukaaegsete saunatingimustega ja selleaastastest maheõuntest(ussivabadest) käsitööna pressitud, kääritatud ja kontsentraadiks tehtud "kriisitagavara". Marineeritud seeni ja kurki on ka sitaks. :)
Postimehe võtan kaasa omalt poolt ja siis kommenteerime koos :write:
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 54 korda
On tänatud: 170 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Rohepöörane sm Ossinovski pöördus põlevkiviusku, ütleb "ei" gaasile ja neab kliimaseaduse maapõhja.
https://tv.postimees.ee/8555478/otse-po ... tetu-jamps
Sm Juhe, see konkreetsel juhul ei ole kompostimehe jamps, vaid ehe Ossinovski isiklikult.
Tüübile on jõudnud kohale "uus, muutunud julgeolekuolukord" (loba 5:00)
1 kommentaator on kommenteerinud:"Ära sa märgi.. Ka katkine kell näitab 2 korda päevas õiget aega.." :grin:

Vanasti said Postimehe pabertellijad ka digile ligipääsu, kas nüüd on teisiti?
juhtmepunt
Ehitusspets
Ehitusspets

kunn24 kirjutas: 03 Okt 2026, 15:31 Rohepöörane sm Ossinovski pöördus põlevkiviusku, ütleb "ei" gaasile ja neab kliimaseaduse maapõhja.
https://tv.postimees.ee/8555478/otse-po ... tetu-jamps
Sm Juhe, see konkreetsel juhul ei ole kompostimehe jamps, vaid ehe Ossinovski isiklikult.
Tüübile on jõudnud kohale "uus, muutunud julgeolekuolukord" (loba 5:00) :grin:

Vanasti said Postimehe pabertellijad ka digile ligipääsu, kas nüüd on teisiti?
Seltsimees kunn, miks sa arvad, et mind kuidagi erutab mõne poliitiku usk täna nii, homme teisiti?
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 54 korda
On tänatud: 170 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Ei arvanudki, et erutab (vähemalt positiivselt). Nendime kuiva fakti.

Lisaks lükkas PM selle ja mõne muu info põhjal kokku (sinu arvates muidugi sooja s..a) analüüsi:
Eesti energiapoliitika ei suuda kuidagi skisofreeniast lahti saada
https://majandus.postimees.ee/8557082/a ... ahti-saada

1 juhuslik tsitaat:
Kõike seda tehakse riigiabi lubade toel, mis tähendab, et vastuolu ulatub ka Euroopa Komisjoni. Kus üks direktoraat ja ühed meetmed võitlevad kivisöe, põlevkivi ja maagaasi vastu. Teine direktoraat aga jagab erinevatele Euroopa riikidele riigiabi lubasid, et maagaasi-, kivisöe- ja põlevkivijaamadele oleks võimalik miljardeid eurosid maksta.
Veel:
Tervikpilt on skisofreeniline. Ühe käega võetakse kelleltki raha ära, teise käega antakse tagasi. Keegi lahendab probleemi, mille kõrvalmõjuna luuakse uus probleem. Siis minnakse uut probleemi lahendama ja lahendamise käigus luuakse kolmas probleem. Eraldi võttes on kõigus käikudes oma ratsionaalsus, aga tervik moondub üha enam.
Aeg-ajalt räägitakse elektrihindadest, börsist ja võrgutasudest – kõlab kapitalistlikult ja turumajanduslikult –, hakkad sisse vaatama, mitte ükski asi pole tehtud ilma dotatsiooni, subsiidiumi, riigieelarvelise toetuse või riigiabi loata.
Tunne on, nagu sm EhIns oleks loo autor. :)
Walter2
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 10 korda
On tänatud: 40 korda

Lugemata postitus Postitas Walter2 »

Sotsid on juba varem kliimaseadusele kaikaid kodaratesse loopinud
https://www.err.ee/1610150461/opositsio ... rast-valja
kas nüüd hakkavad ka suured luukered kappidest välja tulema?
Vasta