Teemaalgatajal ilmselt oli sellist kilpi vaja. Ilmselt ootas ta tarnijalt ka tellimusel määratud piiridesse mahtuvat toodet.RaJy kirjutas: 14 Juun 2026, 16:45 Ei suuda ette kujutada milleks mul peaks vaja olema 9 mm paksu liiimpuitu.
Tamme 9 mm kilpide kõverdumine: sisemiste pingete ja tootmistehnoloogia mõju.
-
madis64
- Ehituspenskar

- On tänanud: 30 korda
- On tänatud: 96 korda
Re: Tamme 9 mm kilpide kõverdumine: sisemiste pingete ja tootmistehnoloogia mõju.
-
RaJy
- Ehituspenskar

- On tänanud: 67 korda
- On tänatud: 85 korda
Re: Tamme 9 mm kilpide kõverdumine: sisemiste pingete ja tootmistehnoloogia mõju.
Teemaalgataja tegeleb igasuguste kilpide müügiga - olen isegi sealt ostnud. No selline reklaamtekst endale tähelepanu tõmbamiseks või nii. Ja peab tunnistama, et olen nende kaubaga rahule jäänud. Pikka tammest töötasapinda vaja siis olen ikka sealt võtnud. Aga 9 mm materjali vastu pole huvi tundnud.
-
RaJy
- Ehituspenskar

Teemaalgataja müüb neid kilpe ja vajab neid vaid müügiks!
-
madis64
- Ehituspenskar

- On tänanud: 30 korda
- On tänatud: 96 korda
Eks ta siis oskab hinnata ostutellimuses viidatud standardite ja täiendavate nõuete (kuju- ja asenditolerantsid jne) kasulikkust tellimusnõuetele mittevastava tarne reklameerimisel.
-
RaJy
- Ehituspenskar

Lootusetu!madis64 kirjutas: 14 Juun 2026, 18:43Eks ta siis oskab hinnata ostutellimuses viidatud standardite ja täiendavate nõuete (kuju- ja asenditolerantsid jne) kasulikkust tellimusnõuetele mittevastava tarne reklameerimisel.
-
addictedtowood
- Uus kasutaja

- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 2 korda
Postitus Postitas addictedtowood »
Tänan kõiki, kes oma mõtteid jagasid
. Mulle tundub, et siin on igaühel natuke õigust – ja just see teebki selle arutelu nii huvitavaks.
Puiduga töötades on harva nii, et üks asi üksi kogu jama tekitab. Eriti 9 mm täistammest kilbi puhul, kus materjal on nii õhuke, et reageerib igale pisiasjale märkimisväärselt teravamalt kui mõni paksem, 20–30 mm plaat.
Madise ja Vuugi jutt ladustamisest, pakendamisest ja niiskusest on igati mõistlik
.
Kui terve pakk kaardub ühes suunas, siis on tõesti raske seda lihtsalt juhusliku sisepinge arvele kanda.
Samas ei kiirustaks ma ka oma algset mõtet maha kandma. Olen ise näinud, kuidas pärast lahtisaagimist ja õhemaks töötlemist hakkab puit oma tõelist nägu näitama. See, mis 30 mm tükis üldse välja ei paista, võib 9 mm juures juba silmaga näha olla.
Ja jah – oluline on ka see, mille jaoks see kilp üldse mõeldud on. Kui ta läheb liimimisele või konstruktsiooni sisse, siis selline kerge kaardumine ei pruugi üldse häirida. Aga kui klient ootab vaba ja sirget 9 mm kilpi, siis on lugu hoopis teine.
Võib-olla kõige lihtsam oleks teha väike katse: võtta mõned kilbid pakist välja ja jätta paariks päevaks normaalsesse tsehhikliimasse seisma. Puit näitab üsna ruttu ära, kas asi oli pigem niiskuses ja pakendamises või on kuju juba materjali enda poolt paika pandud.
Minu jaoks pole siin küsimus selles, kellel õigus on. Pigem on see hea näide, kui keeruline ja samas põnev materjal puit tegelikult on.
Puiduga töötades on harva nii, et üks asi üksi kogu jama tekitab. Eriti 9 mm täistammest kilbi puhul, kus materjal on nii õhuke, et reageerib igale pisiasjale märkimisväärselt teravamalt kui mõni paksem, 20–30 mm plaat.
Madise ja Vuugi jutt ladustamisest, pakendamisest ja niiskusest on igati mõistlik
Kui terve pakk kaardub ühes suunas, siis on tõesti raske seda lihtsalt juhusliku sisepinge arvele kanda.
Samas ei kiirustaks ma ka oma algset mõtet maha kandma. Olen ise näinud, kuidas pärast lahtisaagimist ja õhemaks töötlemist hakkab puit oma tõelist nägu näitama. See, mis 30 mm tükis üldse välja ei paista, võib 9 mm juures juba silmaga näha olla.
Ja jah – oluline on ka see, mille jaoks see kilp üldse mõeldud on. Kui ta läheb liimimisele või konstruktsiooni sisse, siis selline kerge kaardumine ei pruugi üldse häirida. Aga kui klient ootab vaba ja sirget 9 mm kilpi, siis on lugu hoopis teine.
Võib-olla kõige lihtsam oleks teha väike katse: võtta mõned kilbid pakist välja ja jätta paariks päevaks normaalsesse tsehhikliimasse seisma. Puit näitab üsna ruttu ära, kas asi oli pigem niiskuses ja pakendamises või on kuju juba materjali enda poolt paika pandud.
Minu jaoks pole siin küsimus selles, kellel õigus on. Pigem on see hea näide, kui keeruline ja samas põnev materjal puit tegelikult on.
http://www.stragendo.ee/et - tisleripuit Tallinnas
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit