Mehaaniline vs digitaimer?

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Urmas
autodidakt
On tänanud: 423 korda
On tänatud: 455 korda

Mehaaniline vs digitaimer?

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Täna maal suvekanad kurtsid, et kanalas pidavat nende jaoks veidi pime olema. ;) Olgu, võtsin nende ettepanekut kuulda ja otsustasin neile veid pikemalt valgust anda, aga kui hakkasin otsima taimerit, mis hoiaks ühe 36W ja 120cm pikkuse leedi töös ca 14 tundi(06.00-20.00), siis pakuti taimereid kahes variandis- nii mehaanilisi kui ka digitaalseid variante. Nüüd on mul mul küsimus- kumba varianti eelistada?

Tänud ette arvamuste eest!
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 119 korda
On tänatud: 153 korda

Re: Mehaaniline vs digitaimer?

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Digitaalne ikka, mehaaniline on eilne päev. Ja kui su kanalasse maakodu wifi ulatub, siis pigem nutipesa, mida saad ka kodust lülitada ja näha, kas on sees või väljas.
Urmas
autodidakt

Küülaline kirjutas: 18 Apr 2026, 20:51 Digitaalne ikka, mehaaniline on eilne päev. Ja kui su kanalasse maakodu wifi ulatub, siis pigem nutipesa, mida saad ka kodust lülitada ja näha, kas on sees või väljas.
Ei, wifi ei ulatu, aga jääksime arvamusele, et nagunii paari nädala pärast küüditame sinna direktori esivanemad ja siis saavad hommikuse jalutuskäigu ajal kanalasse tule välja lülitada. Oleks paigaldanud nagunii igaks juhuks lüliti enne valgustit.
Aitäh, Küülaline, eks esmaspäeval ostan siis kohalikust kaubandusest saadaoleva digitaimeri. ;)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 30 korda
On tänatud: 95 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Oma kogemuse põhjal on mul kuuris riiulil alles töökorras mehaanilised taimerid ja kõik nende digitaalsed versioonid on rännanud aastate jooksul jäätmejaama.
Kui piisab lihtsast ööpäevasest programmist, siis ma isiklikult võtaksin täna ka mehaanilise. Kui on vaja keerukamat juhtimist, siis mehaaniline ei vea välja.
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 45 korda

Lugemata postitus Postitas kaimagk »

Minul kodus iga päevaselt töötab ka digi, noo nii juba 17+ aastat, ei näita koolemise märke. Nii et, mina mehaanilist ei ostaks.
Urmas
autodidakt

Vau, 2:1 digi kasuks! :) Aga nüüd mul tekkis küsimus- mind hakkas veidi nende mehaaniliste taimerite juures piinama mõiste "mehaaniline". See vist ei ei ole ju nn vedrusüseem? Mida konkreetselt tähendab taimeri puhul mõiste "mehaaniline"? Mulle neid pihku ei ole sattunud, et vaadata, mis on karu kõhus.:) Ehk keegi oskab selgitada?
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Urmas kirjutas: 18 Apr 2026, 21:54 ...mind hakkas veidi nende mehaaniliste taimerite juures piinama mõiste "mehaaniline". See vist ei ei ole ju nn vedrusüseem? Mida konkreetselt tähendab taimeri puhul mõiste "mehaaniline"? Mulle neid pihku ei ole sattunud, et vaadata, mis on karu kõhus.:) Ehk keegi oskab selgitada?
Küsi ChatGPT-lt - peaksid esimese küsimuse peale normaalse vastuse saama. :wave:
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Urmas kirjutas: 18 Apr 2026, 21:54 Vau, 2:1 digi kasuks! :)
Las lapsed rõõmustavad oma mänguasjade otsas, on ka tööl neid piisavalt aastakümneid tagasi kasutatud (olid ju "moodsad"), praeguseks pole ühtki sellist kasutusse järgi jäänud.

Mehaanilisega saab ka "laps" hakkama, digitaalsele peale suveaja/talveaja vaheldumist lähenedes pidin esmalt uuesti juhendit lugema. Ei ole minu maitse.
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänatud: 307 korda

Lugemata postitus Postitas ping »

Urmas kirjutas: 18 Apr 2026, 19:06 Täna maal suvekanad kurtsid, et kanalas pidavat nende jaoks veidi pime olema. ...
Kuna suvekanade ärkamise hetk ei pea olema minuti pealt täpne, siis majanduslikult oleks põhjendatud vast mõni selline, ca 6eur alghinnaga mehaaniline kettaga taimer.
https://www.google.com/search?q=mehaani ... ws-wiz-img

Välisvalguse juhtimiseks on põhjamaade valgetes öödes hea astronoomiline aegrelee, mis ise oskab arvutada päiksetõusu ja loojumist.
https://effex.ee/et/programmkellad/3234 ... mkell.html

Mul on sellised mõlemad kasutusel.
:hello:
Õppefilosoofia paradoks - õpetamine on tühi töö ja vaimu närimine, sest lollile ei jää nagunii midagi külge, andekas õpilane saab aga kõik ise selgeks, kui on loodud tingimused arenemiseks.
kaimagk
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 45 korda

Lugemata postitus Postitas kaimagk »

Tuli meelde veel, meil siis kesklinna ‘ lasteaias’ päris palju seadmeid mida juhivad rohkem ja vähem keerulised nn digitaimerid, pole kellegil tulnud mõttesse mehaaniliste vastu vahetada( ega vist kõiki ei saakski) . Aa, kas seina ja käekellad ka üles keeratavad muidu ? Head mehaanilised ju😆.
Aga sinnna kanalasse on mõistlik osta mis on odavam( pigem siis mehaaniline)
Vasta