Kust leiate ehitajaid?
Kust leiate ehitajaid?
Lugemata postitus Postitas Kasetoht »
Samuti, millised on tavaliselt tüüplepingu tingimused suuremahuliste tööde (nt maja renoveerimine) korral: tunnitasu (siis risk ajavenitamisele. .), etapitasu (nt, kui vana vooder maas, siis üks osamakse jne teiste etappidega)? Kui ehitaja soovib ettemaksu materjalide tarbeks, siis kas see ok või parem paluda ehitajalt materjalide arve ja see ise tasuda, kuid kas siis rakendub km-vabastus?
-
RaJy
- Ehitusveteran

- On tänanud: 63 korda
- On tänatud: 75 korda
Re: Kust leiate ehitajaid?
Lugemata postitus Postitas RaJy »
Klient on minu leidnud peamiselt tutvuse kaudu, aga võib ka otsinguid internetis kasutada-
Maja renoveerimine on lai mõiste, üldiselt olen ikka etappide kaupa tükihinnaga teinud - erand on muinsuskaitse alused hooned kus liiga palju üllatusi ja siis tunnihind. Samas see muidugi oleneb - kui tellija ikka ütleb, et teda ei huvita mis vana voodri all toimub (mäda palk vms) oluline on lihtsalt voodrivahetus siis saab ka tükiga teha ja lisatööd tunnihinnaga otsa.
Ettemaks materjali osas on norm, kui ise poe arve tasud siis km-i saad tagasi vaid siis kui arve maksja on km kohuslane.
-
vuuk
- Ehituspenskar

- On tänanud: 69 korda
- On tänatud: 128 korda
Lugemata postitus Postitas vuuk »
https://vuuk.ee/index.php
Viimasel ajal olen muutunud üsna valivaks ja enamus kliente olen välistanud.
Kodust liiga kauged objektid välistan kohe ja seda põhimõtteliselt.
Näiteks kohates enda suhtes kliendi omadust olla minu suhtes väga eelarvamuslik, a' la ehitaja venitab, seda ja teist, keerab sitta kokku, jne, siis sellise kliendi samuti välistan.
Kusjuures seda omadust kohtan klientide juures miskipärast tihti ja algul kohe ei näidata seda ka välja.
Olles ehitajana väike tegija, siis materjalid olen lasknud omanikel endil hankida, vaid olen aidanud (üldjuhul 0 euro eest) materjalid kokku arvutada.
Ja siis on olnud nii, et toppama on jäänud ehitusprotsess tihti mitte minu taha vaid ikka kliendi taha. Olen vaid ühe meheline brigaad ja ka siis ei jõuta mulle materjale ette organiseerida nii, et pause vahele ei tekiks.
Mis siis veel oleks kui mul oleks mehed ka. Siis peaks neile tihti ütlema, et kuule poisid, tööd täna ei ole, minge koju ja imege käppa.
Seda siis minu mätta otsast.
-
Urmas
- autodidakt
- On tänanud: 405 korda
- On tänatud: 440 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Pika jutu kokkuvõtteks kui oleks tellija nahas, siis ise eelistaks maksta tükitöö alusel, materjalidega varustamise usaldaks töövõtja mureks ja usaldusväärse töövõtja puhul ei kardaks teha ettemaksu. Suurema mahuliste ja ajaliselt pikemate tööde puhul tuleb nagunii mitu makset tehtud töö eest. Tehtud töö eest vahemaksmisele kuuluva suuruse võiks kokku leppida enne töövõtjaga kokku leppimist, a´la mingi % tööde kogumahust. Ja võimalusel püüa leida töövõtja tuttavate kaudu, kes oskavad teda ja ta tehtu kohta rääkida positiivselt.
-
Urmas
- autodidakt
- On tänanud: 405 korda
- On tänatud: 440 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Selliste eelarvamustega tellijate osas on mul kaks viisakat äraütlemise varianti. Esimene, et mu tööde järjekord on piisavalt pikk tema töö vastuvõtmiseks ja tavaliselt tellijatel sellist kannatust ei ole. Või vaikimisi teen sellise(kõrge) hinnapakkumise, mis sisaldab kapriisse tellija poolt tekitatud psühhotrauma hilisema ravimise kulusid. Mõlema variandi puhul on loobutud.vuuk kirjutas: 11 Nov 2025, 04:22 Näiteks kohates enda suhtes kliendi omadust olla minu suhtes väga eelarvamuslik, a' la ehitaja venitab, seda ja teist, keerab sitta kokku, jne, siis sellise kliendi samuti välistan.
-
A23
- Ehitusveteran

- On tänanud: 22 korda
- On tänatud: 53 korda
Lugemata postitus Postitas A23 »
Vabandan siia teemasse oma nina toppimise eest.vuuk kirjutas: 11 Nov 2025, 04:22 Mina olen samuti enamus tööd saanud soovituste teel. Aga mul on ka enda kodukootud koduleht, mis ka vaikselt kliente minuni on toonud.
https://vuuk.ee/index.php
Viimasel ajal olen muutunud üsna valivaks ja enamus kliente olen välistanud.
Kodust liiga kauged objektid välistan kohe ja seda põhimõtteliselt.
Näiteks kohates enda suhtes kliendi omadust olla minu suhtes väga eelarvamuslik, a' la ehitaja venitab, seda ja teist, keerab sitta kokku, jne, siis sellise kliendi samuti välistan.
Kusjuures seda omadust kohtan klientide juures miskipärast tihti ja algul kohe ei näidata seda ka välja.
Olles ehitajana väike tegija, siis materjalid olen lasknud omanikel endil hankida, vaid olen aidanud (üldjuhul 0 euro eest) materjalid kokku arvutada.
Ja siis on olnud nii, et toppama on jäänud ehitusprotsess tihti mitte minu taha vaid ikka kliendi taha. Olen vaid ühe meheline brigaad ja ka siis ei jõuta mulle materjale ette organiseerida nii, et pause vahele ei tekiks.
Mis siis veel oleks kui mul oleks mehed ka. Siis peaks neile tihti ütlema, et kuule poisid, tööd täna ei ole, minge koju ja imege käppa.
Seda siis minu mätta otsast.
Kui oleksin potentsiaalne klient, siis viidatud koduleht kindlasti tõstaks usaldust ehitaja vastu.
Ainult väike soovitus animatsiooni algusepoole kaadrit veidi kohendada, et silluste kohal ei näitaks "tühje auke".
Huvitaks ka, kuidas Sul endal on isiklik suhe Baurockiga? Siin mõned teised foorumlased ei suhtu sellesse materjali kuigi soosivalt.
-
vuuk
- Ehituspenskar

- On tänanud: 69 korda
- On tänatud: 128 korda
Lugemata postitus Postitas vuuk »
Ja aitäh ka märkamast ja tähelepanu osutumast. Püüan koodi paremaks sättida.
Baurociga üldiselt on lühidalt öelduna suhe nagu teistegi materjalidega - igal oma head ja vead.
-
A23
- Ehitusveteran

- On tänanud: 22 korda
- On tänatud: 53 korda
Lugemata postitus Postitas A23 »
Võin eksida, aga minu arvates ongi peamine väärtus just see, et koduleht on oma tehtud! See näitab mh, et inimese silmaring on laiem, kui vaid mõne ehitusalase liigutuse tundmine ja suudab mõista laiemat pilti.vuuk kirjutas: 11 Nov 2025, 09:39 @A23, Tänan minu kodulehe tegemise oskust tunnustamast! Samas olen kindel, et profkodulehe valmistajad leiaksid hulgaliselt kritiseerimise kohtasid, aga mul see suva.
Ja aitäh ka märkamast ja tähelepanu osutumast. Püüan koodi paremaks sättida.
Baurociga üldiselt on lühidalt öelduna suhe nagu teistegi materjalidega - igal oma head ja vead.
Vastupidi aga, profitegijatelt võib kodulehe tellida igaüks, see ei näitaks muud, kui tungivat vajadust reklaami järele.
(Mu oma lehe kohta on ka "profitegijatelt" pakkumisi tulnud aidata asi "kaasaegsemaks" teha
- pikk88
- Ehituspenskar

- On tänanud: 47 korda
- On tänatud: 49 korda
Lugemata postitus Postitas pikk88 »
-
optimist88
- Ehitusspets

- On tänanud: 26 korda
- On tänatud: 12 korda
Lugemata postitus Postitas optimist88 »
saaksid ka ilma jur. kehata hakkama https://www.lhv.ee/et/ettevotluskontopikk88 kirjutas: 11 Nov 2025, 10:29 Olen töid teinud nii eraisikutele kui ka ühistutele. Viimasel ajal küll ühistutest loobunud, sest pole enam juriidilist keha mida kasutada.
-
EH.INS.
- Ehituspenskar

- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 86 korda
Lugemata postitus Postitas EH.INS. »
Ehitajad leian aastatega tekkinud peatöövõtjatest tuttavate / koostööpartnerite abiga
Leping alati peatöövõtjaga - peatöövõtja vastutab kogu kupatuse eest alates tähtaegadest kuni kvaliteedini
Ehitatud 6 maja (eramaja)
-
madis64
- Ehituspenskar

- On tänanud: 30 korda
- On tänatud: 85 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Foorumitest (ka siinsest).
Linnas liigeldes autodele kinnitataud reklaamkleebistelt.
Sotsiaalmeedia kogukondlikest gruppidest.
Meediareklaamist.
Guugliotsingust.
Tuttavate kaudu ei ole ühtki leitud (tapeedipanekuga olen ise hakkama saanud).
Kõige halvemad kogemused on olnud meediareklaamist ette jäänud nimega firmade poolt palgatud jorsibrigaadidega.
Sõtlumata soovitajast on vaja säilitada talupojamõistus asjaajamisel ning saada aru, kas ehitaja on sinuga samal lainepikkusel või mitte (maailm on paraku keeruline).
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed