Vana vundament, "taastamine"

ehituslubadega jms seonduv
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 22 korda
On tänatud: 48 korda

Re: Vana vundament, "taastamine"

Lugemata postitus Postitas A23 »

Kalvis kirjutas: 13 Okt 2025, 08:35
vuuk kirjutas: 12 Okt 2025, 21:08 Aga vaataks vahepeal, et kuidas on kirjas Ehitusseadustiku määruses
Tsiteering :
(1) Ehitise kõrgus on ehitise suurim vertikaalmõõde ehitist vahetult ümbritsevast maapinnast või katendist ehitise kõrgeima tarindi kõrgeima punktini, võtmata arvesse kohalikke väiksemaid süvendeid ja kõrgendusi.

Veel tsiteeringut sama määruse lõpu osast:
§ 36. Ehitise mõõtmete ehitisregistrisse esitamise täpsus
(1) Ehitise mahu väärtused esitatakse kuupmeetrites täisarvulise täpsusega.

(2) Ehitise pinna väärtused esitatakse ruutmeetrites täpsusega üks koht pärast koma.

(3) Ehitise pikkusmõõtude, sealhulgas kõrgused, väärtused esitatakse meetrites täpsusega üks koht pärast koma.
Võid ju seda tsiteerida kuid nii arhitekt kui KOV kinnitasid - ehitise seda 5m nõuet mõõdetakse projektis määratud nullpunkti ja katuseharja kõrguse vahena. Just see kõrgus tuleb projektis kõrguse väljale kirjutada!
Sellisel juhul peaks veel kiirelt mõned 5m 60m2 majade ehitusteatised üles laadima, kuniks läbi lähevad. :lol:
Mis KOVis see võimalik on?
T25
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas T25 »

Olen mõlemat paigaldanud. Kaldlaele on vahtplast lihtsam paigaldada, ei kuku välja. Lakke põrandasse vill Sein on nii ja naa. Näiteks välissein vahtplasti + krohv on tavamajal kõige lihtsam ja odavam. Puitkarkassmajad on reeglina villaga, mul ükskõik kui paned vahtplasti- jah on lihtsamgi (annab just jäikust juurde)
Maitse asi.
Seinad tulevad baurocist. Soojustuseks 20cm penot. Lagi kirjeldatud viisil - prussid, mille peale löödud laudis ja sellele ca 40-50 cm penot. Lagi asub ca 3m peal, seinad on 3,5m kõrged. Peno läheb "kaussi". Ei ole vaja sobitada kuhugi vahele, vaid lihtsalt laotada. Kõige selle kupatuse peale tõstan katuse fermid, mis jäävad külma ja kuhu vahele ei tule mitte midagi. Eesmärk on lihtsus paigaldamisel ja soojapidavus. Kütteks õhk-õhk soojuspump.

Puitkarkassi ma enam ei taha teha. Garaazi tegin puitkarkassina ja sobitasin sinna vahele penot. Ostsin kuumtraat lõikuri selle jaoks. Karkass ei ole ideaalselt paralleelne. Mõõtsin ülevalt ja alt ja siis lõikasin. Võttis palju aega. Kui jõudsin sarikate juurde, kus on müürilatt, siis seal läks asi veel keerulisemaks. Pole ruumi seal rahulikult mõõta ja toimetada ja vahu laskmine püstolist oli ka keeruline sealsetesse pragudesse, sest katuse räästas hakkab segama ja ei lase püstolit hoida õiges asendis. See on lihtsalt minu reaalne kogemus ja edaspidi eelistan hästi lihtsaid lahendusi.
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 22 korda
On tänatud: 48 korda

Lugemata postitus Postitas A23 »

T25 kirjutas: 13 Okt 2025, 10:22
Olen mõlemat paigaldanud. Kaldlaele on vahtplast lihtsam paigaldada, ei kuku välja. Lakke põrandasse vill Sein on nii ja naa. Näiteks välissein vahtplasti + krohv on tavamajal kõige lihtsam ja odavam. Puitkarkassmajad on reeglina villaga, mul ükskõik kui paned vahtplasti- jah on lihtsamgi (annab just jäikust juurde)
Maitse asi.
Seinad tulevad baurocist. Soojustuseks 20cm penot. Lagi kirjeldatud viisil - prussid, mille peale löödud laudis ja sellele ca 40-50 cm penot. Lagi asub ca 3m peal, seinad on 3,5m kõrged. Peno läheb "kaussi". Ei ole vaja sobitada kuhugi vahele, vaid lihtsalt laotada. Kõige selle kupatuse peale tõstan katuse fermid, mis jäävad külma ja kuhu vahele ei tule mitte midagi. Eesmärk on lihtsus paigaldamisel ja soojapidavus. Kütteks õhk-õhk soojuspump.

Puitkarkassi ma enam ei taha teha. Garaazi tegin puitkarkassina ja sobitasin sinna vahele penot. Ostsin kuumtraat lõikuri selle jaoks. Karkass ei ole ideaalselt paralleelne. Mõõtsin ülevalt ja alt ja siis lõikasin. Võttis palju aega. Kui jõudsin sarikate juurde, kus on müürilatt, siis seal läks asi veel keerulisemaks. Pole ruumi seal rahulikult mõõta ja toimetada ja vahu laskmine püstolist oli ka keeruline sealsetesse pragudesse, sest katuse räästas hakkab segama ja ei lase püstolit hoida õiges asendis. See on lihtsalt minu reaalne kogemus ja edaspidi eelistan hästi lihtsaid lahendusi.
Hea oleks teada saada, kui asi valmis, kas suudad laenurgas siiski külmasilda tuvastada. St vertikaalselt läbi baurocki, kuna sellel "peno" kaant peale ei tule.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänatud: 81 korda

Lugemata postitus Postitas EH.INS. »

Kas see viilkatus on mingi (ma ei leia sõna)?
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 42 korda
On tänatud: 133 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Kui karkassi tegemisel ei oska pikkuskaliibrit kasutada, siis on midagi väga valesti.
Ja kogu teema ehitusteatis vs ehitusluba on projekti tegemise vajadusel täielik pseudo. Menetluslikult pole mingit suurt vahet peale 30 € lõivu, lisaks ehitusluba kehtib ehitamise alustamisest 7 a, mille jooksul T25 saab vahepeal T30-ks või isegi T40-ks saada.
Juhe teab kõike.
T25
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 16 korda

Lugemata postitus Postitas T25 »

Hea oleks teada saada, kui asi valmis, kas suudad laenurgas siiski külmasilda tuvastada. St vertikaalselt läbi baurocki, kuna sellel "peno" kaant peale ei tule.
Väidetavalt 50 cm bauroc plokki annab tänapäevase soojapidavuse välja. Vähemalt nii bauroci leht reklaamib, et 375 ja 500 ecotherm lisasoojustust ei vaja.
Vasta