Elektriautodest
Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
-
- autodidakt
- On tänanud: 402 korda
- On tänatud: 438 korda
Re: Elektriautodest
Minu jaoks vahva mänguasi ja saab mõne info/viited ikka tunduvalt kiiremini kätte kui märksõna guuglis pool tundi 20 lehekülge läbi lapates.Vko kirjutas: 18 Sept 2025, 22:54 Algajate ja pubekate mänguasi, tegijamad oskavad usaldusväärse info ise kätte saada ja ka selles kindel olla, et on õige.![]()

NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

RaJy-l on õigusRaJy kirjutas: 18 Sept 2025, 22:45 Päris mõttetuks ma AI-d ikka ei nimetaks - minu arust natuke edasiarenenud googli otsing - küsid ja vastab ja samas on võimalik temaga vaielda ja vaidlusest võitjana väljuda eeldusel, et endal baasteadmised olemas ja suudad vahet teha mis jama mis mitte.
Kui näed, et ajab jama siis juhata ta õigele teele - õpeta teda. Olen ise seda mitmel korral teinud ja nii ta õpibki - nooruke alles ju.
Lihtsalt googli otsing annab mingi tuhandeid vasteid sinu märksõnadele, aga AI annnab küsimustele (eesti keeles) enam-vähem konkreetsed vastused kus ta on otsingumootoreid kasutades juba n.ö terad sõkaldest eemaldanud.
Mina olen katsetanud tehn küsimustes
Jah - algselt ajab sousti
Aga õigete viidetega saab õigele teele
Ja saab õige vastuse kah kätte
Kusjuures olen päevi hiljem püstitanud analoogse ülesande ja siis on juba palju tergem
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 112 korda
- On tänatud: 290 korda
Mina olen ka katsetanud tehnilistes küsimustes ja pean väga ohtlikuks sellist "abimeest", mille esimesed vastused on inimese tervist ja elu ohustavad ning mille kõiki vastuseid peab alati üle kontrollima.EH.INS. kirjutas: 19 Sept 2025, 02:00 ....
Mina olen katsetanud tehn küsimustes
Jah - algselt ajab sousti
Aga õigete viidetega saab õigele teele
Ja saab õige vastuse kah kätte
Kusjuures olen päevi hiljem püstitanud analoogse ülesande ja siis on juba palju tergem
Ehk rumala petab ära ja kui see "lobarobotit" usaldama hakkab, siis hakkavad meid ümbritsema inimesed, kes on sama targad nagu "vana telefoniraamat", sest lobarobot on sama tark.

Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 22 korda
- On tänatud: 45 korda
LLM'il põhinev AI on "pehmete" asjade puhul hea, nt kokkuvõtted, otsingud jms, kus teatav ebaadekvaatsus on aktsepteeritav.
"Kõvade" asjade puhul kasuta pigem tarkvarasse sisseehitatud vastavaid funktsioone, mis ei põhine LLM'l.
"Kõvade" asjade puhul kasuta pigem tarkvarasse sisseehitatud vastavaid funktsioone, mis ei põhine LLM'l.
Aga ma ju mainisingi, et esmalt tuleb soust
Aga "juhatades" saab õige vastuse kätte
Loomulikult ei ei ole seda mõtetki kasutada kui endal teadmised puuduvad so ei oska kontrollida mida vastatakse
Aga "juhatades" saab õige vastuse kätte
Loomulikult ei ei ole seda mõtetki kasutada kui endal teadmised puuduvad so ei oska kontrollida mida vastatakse
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 22 korda
- On tänatud: 45 korda
Oli jah säärane info, ju siis sellel tasemel saab juba võrreldava kvaliteediga teenusevõhik kirjutas: 19 Sept 2025, 12:49 Kui ma eilsetest uudistest õigesti aru sain, siis Albaania valitsuses on üks minister asendatud AI-ga....

Ei taha küll paralleelele tõmmata, aga AI'le hetkel veel ei saa anda ülesaanet a-la disaini seade, mis vastab nendele ja nendele parameeetritele. (Võib-olla kunagi tuleb ka selline aeg)
Ja mida arvata, kumb võiks targem olla?võhik kirjutas: 19 Sept 2025, 12:49 Kui ma eilsetest uudistest õigesti aru sain, siis Albaania valitsuses on üks minister asendatud AI-ga....
Kehtib üleüldiselt poliitikute kohta...
Mina küll ei julgeks "paugu pealt" vastust anda...
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 63 korda
Postitus Postitas tabarabarap »
Aku eest saad juba 2k pole vahet kas autot on veel järgi või ei oleUrmas kirjutas: 18 Sept 2025, 18:32Sul on õigus, optimist88, et päris nulli ei kuku. Kas Kuusakoski viidud ja sealt kilohinna järgi saadud raha on turuväärtus?optimist88 kirjutas: 18 Sept 2025, 16:53 Leafid on siin teemas algusest peale olemas olnud. Aga mul pole vaja midagi tõestada. Kui oled nii kindel, et turuväärtus nulli kukub, võid ise näiteid tuua. Mina arvan, et ei kuku.![]()
Üritasin aasta-paar tagasi oma vanast Daciast lahti saada. Lõpus ei tahtnud seda isegi 500€ eest keegi(kere roostetas). Olin siis valiku ees, et kas sõita Kuusakoskisse ja võtta sealt vastu pakutav 200€ või otsida muu variant. Sattusin eelmisel sügisel mingil põhjusel Vääna romulasse ja tegin niisama juttu ka oma Daciast. Pakuti 400€. Ei olnud muud mõtlemist kui kiiresti koju, aku laadima ja sõit romula poole. Tunni aja pärast oli raha arvel.![]()
Lugedes uudised Hiinas toodetavatest autodest, siis mul on mingi karvane tunne, et see hiinlaste pidu kaua ei kesta.
https://wallstreetjournal.postimees.ee/ ... tode-turul
Üks suhteliselt huvitav artikkel Hiina autotööstusest oli veel, kus kirjutati, et Hiinas lähevad põhimõtteliselt uued autod ületootmise tõttu prügimäele, aga hetkel ei leia üles seda artiklit.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 63 korda
- On tänatud: 75 korda
Kogemustest lähtuvalt panustaks praegu Ai-le just selle pärast, et vaidluses ta tunnistab sinu võitu mitte ei aja oma joru ja ei hakka otsima millega sind ikkagi "konksu" tõmmataEH.INS. kirjutas: 19 Sept 2025, 13:00Ja mida arvata, kumb võiks targem olla?võhik kirjutas: 19 Sept 2025, 12:49 Kui ma eilsetest uudistest õigesti aru sain, siis Albaania valitsuses on üks minister asendatud AI-ga....
Kehtib üleüldiselt poliitikute kohta...
Mina küll ei julgeks "paugu pealt" vastust anda...
Ei ole olemas probleeme - on vaid lahendused!
- pancho villa
- Ehitusveteran
- On tänanud: 31 korda
- On tänatud: 30 korda
Postitus Postitas pancho villa »
Paska ajab ja korralikult. Hallutsinatsioonideks vist nimetatakse? Just hiljuti oli lõustaris teema, kus osad kodanikud võtsid vastuse AIlt. Teema suht must ja valge, Norrasse kolimisega seoses auto toomine. Kaks tegelinskit postitasid oi kui ilusa vastuse, kaunilt kirjutatud, bullet pointid, kõik kena ja loogiline.RaJy kirjutas: 18 Sept 2025, 22:45 Lihtsalt googli otsing annab mingi tuhandeid vasteid sinu märksõnadele, aga AI annnab küsimustele (eesti keeles) enam-vähem konkreetsed vastused kus ta on otsingumootoreid kasutades juba n.ö terad sõkaldest eemaldanud.
Ainult, et tegemist täieliku kelbaga.
Toob veel välja peened nüansid, ajalised kriteeriumid asjale, MIDA EI EKSISTEERI.
-
- Ehitusveteran
Sõltub küsijast. Mul on paar tuttavat kelle jaoks on ka googli otsingumootor täiesti mõttetu sest nad ei saa sealt kunagi oma küsimustele vastuseid. Aga probleem ei ole mitte otsingumootoris vaid küsijas - mina samale küsimusele suudan hetkega vastuse leida. Sama on tee juhatamisega - selle tuttava jutu järgi jõuad kurat teab kuhu, ta lihtsalt ei oska arusaadavalt juhendada-
Mis te mehe vaidlete...
Mõlemal on õigus omast pointist
Ilmselgelt vastust teadmisteta ja kontrollita usaldada ei saa
Samas "õpetades" jõuab ka vastuseni
Mõlemal on õigus omast pointist
Ilmselgelt vastust teadmisteta ja kontrollita usaldada ei saa
Samas "õpetades" jõuab ka vastuseni
https://sport.postimees.ee/8327880/mm-s ... -ule-parda
MM-sarja suhe elektriautodega oli mõnevõrra problemaatiline. Ainus uus meeskond, mis liitus oli Guerlain Chicherit’s Special ONE Racing, mis jooksutas Lancia Deltasid ning nende ridades sõitis ka Sébastien Loeb.
2023. aastal hävisid aga kõik Lanciad Lydden Hilli MM-etapil tulekahjus, mis viis selleni, et elektriautosid ei lubatudki tol hooajal enam starti.
Elektrimasinate jõuallikad maksid 300 000 eurot, nende hoolduseks kulus veel 100 000 eurot ehk algselt uuenduslikuna tundunud idee muutuda elektrisarjaks lõi MM-sarja uppi ning rahalistesse raskustesse.
Järgmisel hooajal tehakse aga kannapöörde ning algselt tulevikutegijaks ristitud elektriautod heidetakse kõrvale.
2022. aastal võeti kasutusele elektriautod, mis ei toonud loodetud edu. Sõitmine läks väga kulukaks, suured autofirmad otsustasid sarjast lahkuda.
Viimati muutis EH.INS., 21 Sept 2025, 08:45, muudetud 1 kord kokku.
- pancho villa
- Ehitusveteran
Küsimusele vastuse mitte saamine on imo parem, kui täiesti vale vastuse saamine.
Täielikult nõus...pancho villa kirjutas: 21 Sept 2025, 08:43 Küsimusele vastuse mitte saamine on imo parem, kui täiesti vale vastuse saamine.
Kui "asjast" ise midagi ei tea siis sealt ei ole küll mõtet küsida / veel vähem adekvaatset vastust oodata
-
- autodidakt
- On tänanud: 402 korda
- On tänatud: 438 korda
Vahepeal teemasse kah. Huvitav, kui see õnnetus oleks juhtunud fossiilkütust tarbiva autoga, kas siis oleks õnnetuse hetkel möödujad oma autodes olevate pulbertulekustutiga suutnud midagi ära teha?
https://elu24.postimees.ee/8327353/trag ... as-elusalt
https://elu24.postimees.ee/8327353/trag ... as-elusalt
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

-
- Ehitusveteran
Ära siis küsi kui vastus ei sobi või kui ei suuda vahet teha adekvaatsel vastusel ja täielikul jamal.pancho villa kirjutas: 21 Sept 2025, 08:43 Küsimusele vastuse mitte saamine on imo parem, kui täiesti vale vastuse saamine.
- pancho villa
- Ehitusveteran
Ära siis küsi kui vastus ei sobi või kui ei suuda vahet teha adekvaatsel vastusel ja täielikul jamal.
[/quote]
Miks sedavõrd butthurt? Ma ei küsigi, küll aga näha igal pool ullikesi, kes tehis"mõistuse" najal oma aju varna riputanud. Edu!
-
- Ehitusveteran
Kui ei küsi, ei kasuta siis ei saa ka (valesid) vastuseid. Mina aegajalt küsin ja saan ka õigeid vastuseid, aga see ei tähenda, et oma aju välja lülitan. Lihtsalt jõuan õige tulemuseni kiiremini
Aga vot selle sean ma kahtluse alla
Täpsemalt oma erialastel tehn küsimustel katsetatud ja mitte 1 ega 5 korda
Ajakulu min 10x suurem kui ise tehes
- pancho villa
- Ehitusveteran
Küsid AI käest " kas küsimusele, mis sulle esitan, saan tõese vastuse?"

Hüppa