Tere!
Kas on kellelgi reaalseid kogemusi antud tootega: https://bestor.ee/toode/dekoratiivkivi-elastolith/
Mõte oli sellega katta ecotermist välisseinad.
Parimat!
Dekoratiivkivi Elabrick
Siia ei postita tööpakkumisi ega otsimisi!
-
- autodidakt
- On tänanud: 401 korda
- On tänatud: 435 korda
Re: Dekoratiivkivi Elabrick
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Ei ole seda materjali näpu vahel katsunud, kuid kogu tooteinfo minus usaldust ei äratanud alates sõnastusest ja terminoloogiast.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

-
- Ehitusguru
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 34 korda
Lugemata postitus Postitas Äärenurk »
Tundub olema Caparoli Meldorferi analoog. Teemaalgatajal soovitan veenduda, et ehitusfüüsikaliselt kõik toimima hakkaks.
Lugemata postitus Postitas marzer »
Tere!Äärenurk kirjutas: 06 Sept 2025, 04:27 Tundub olema Caparoli Meldorferi analoog. Teemaalgatajal soovitan veenduda, et ehitusfüüsikaliselt kõik toimima hakkaks.
Kuidas ma selles veenduda saaksin? Kas mõtled seda, et äkki dekoratiivkivi ei hinga piisavalt?
-
- autodidakt
- On tänanud: 401 korda
- On tänatud: 435 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Kuna oli hetkel igav, siis proovisin uuesti süveneda selle Elabrick tooteinfos sisalduvasse. Lugesin tooteinfot, mis ma lugesin, aga peale selle, et kleepida fassaadile reliin/linoleum/ jms sarnane materjal, vaat selle peale ise ei oleks tulnudki. Ja seda põrandamaterjali veel nii kõlavate hüüdlausetega müüa, siis selle peale ei tule isegi minu fantaasia. Sisaldab 80% liiva ja lõika kääridega? Aga noh, selliseid "analooge mitte omavaid" uudseid materjale on nähtud hulgim ennegi. See materjal meenutab aastaid-aastaid tagasi telekast "Vaaderpass"(?) nähtud Qvalda "kvaliteettööriistade" maaletoojate juttu, kus nad kogemata(?) mainisid, et mitte nende firma ei tooda neid kvaliteettööriistasid, vaid nad käisid Hiinas ja otsisid välja tehase, kes teeks tööriistade kestad neile sobivat värvi plastmassist.
Mis puutub sellesse fassaadimaterjali, siis paigaldusjuhendi järgi üksi tehes pead olema suurte kogemustega. Või kasvõi see, et paigaldusel ei tohi jääda mitte 0, ... millimeetritki vahet, kuhu hiljem saaks kasvõi niiskus pugeda. Jääb väike mullike, lööb seina pealt lahti ja edasi muretse ise. Lisaks, kui selle materjali lõppviimistluse jaoks on tähtis omavaheline tihedus, siis millegipärast tuli mulle meelde siinsete ehtitusfüüsikute A ja O, et maja peab "hingama" seest välja. See materjal ei luba "hingamist". Lihtsalt minu arvamus. Ainult selle materjali ohvritest on veidi kahju, eriti nendest, kes mõtlevad lihtsamalt hakkama saada.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu