Elektriautodest

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 63 korda

Re: Elektriautodest

Lugemata postitus Postitas tabarabarap »

Urmas kirjutas: 12 Sept 2025, 19:30 Kiikasin järjekordselt erinevate tootjate selliseid tarbesõidukeid nagu mu praegune Dacia, siis netmastergi juba mainis, oli vaadatud mudelite põhiprobleem minu jaoks väike läbisõit. Ma ei saaks ilma vahepealse lisalaadimiseta Tartuski ära käia. Kodust Tartusse edasi-tagasi on ligi 370km. Milleks mulle vabatahtlikult sunniviisiline aja raiskamine. Vabatahtlik selles mõttes, et kui oleksin vabatahtlikult ostnud EV. ;)
Huionks Ummi isegi nissan leaf sõidab selle ära suvel ja kui sul on lühema sõiduulatusega auto ja pead 10 min kiirlaadijas olema ja sõit on 3x odavam võid oma m2 hinna lasta madalamaks
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Teie mure on jätkuvalt hirm ja eestlasele omane kaugus reaalsusest. Jahute jälle ev omanike olematutest muredest.
rs7
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas rs7 »

tabarabarap kirjutas: 12 Sept 2025, 20:16 Teie mure on jätkuvalt hirm ja eestlasele omane kaugus reaalsusest. Jahute jälle ev omanike olematutest muredest.
Ei ole EV-d, ei ole seda muret. Kui oleks EV, siis tekiks ilmselt muresid juurde minu isikliku auto kasutamise põhjal. 🤷‍♂️ Targem on ette mõelda ostu tehes. Muidu saad vasta püksa. Oleks ma linnavanaema Nõmme eramajas, siis vb leiaks “samaväärse”.

PS: mind räigelt häirib see eestlaste materdamine - a’la “eestlastele omane.. bla bla bla”. Kui norra ime kõrvale jätta, siis kus te näete sellieid numbreid, mis vajutaks need “lollid” eestlased mutta? Ei leia seda kesk -eroooast, ei aafrika mandrilr, ei lõuna- ega oõhja ameerkast. Ka norras müüdavatest uutest autodest on veerand juttu. Muu statistika on seejuures puudulik.
Viimati muutis rs7, 12 Sept 2025, 20:38, muudetud 1 kord kokku.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 401 korda
On tänatud: 435 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

tabarabarap kirjutas: 12 Sept 2025, 20:13 Huionks Ummi isegi nissan leaf sõidab selle ära suvel ja kui sul on lühema sõiduulatusega auto ja pead 10 min kiirlaadijas olema ja sõit on 3x odavam võid oma m2 hinna lasta madalamaks
Mis 3x odavamast sa jutustad? Mäletan peast sinu postitust selles teemas, kus sa olid AI käest küsinud, et milline peab olema avalikes laadijates hind, et oleks rahalises mõttes sama kuluga, mis diisliga sõites. Diisli hinnaks andsid ülesandes tookord 1,5€/l ja vastus oli, et avalikes laadijates oleks pidanud olema kilovati hinnaks 0,43€. Juba tookord(kevadel) oli avalikes laadijates hind kallim. Tänane hinnaseis on milline? Diisel 1,3€/l ja elekter 0,50+€. Miks sa arvad, et ma ei loe EV kasutajakogemusi pikematel reisidel Euroopasse.
tabarabarap kirjutas: 12 Sept 2025, 20:13 Huionks Ummi isegi nissan leaf sõidab selle ära suvel ja kui sul on lühema sõiduulatusega auto ja pead 10 min kiirlaadijas olema ...
Ma tõin näiteks EV tarbesõiduki ja Dacia Dokkeri, mitte Leafi. Ikka tead, millise kujuga on Dokker? Leafil ei ole sellist ruumi, kuhu mahuks näiteks külmik sisse. Olgu passin selle 10 minutit ära, aga edasi? Pean jääma koduseks, sest peale lõunat Tallinnas ära käimiseks mul särtsu lihtsalt ei jätku. Kirjeldasin mitte küll igapäevast, vaid täiesti reaalset teekonda.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Jep siin foorumis ongi see 5% eestlastest kellele ev ei sobi. Kui ei sobi siis ei sobi.
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Urmas kirjutas: 12 Sept 2025, 20:33
tabarabarap kirjutas: 12 Sept 2025, 20:13 Huionks Ummi isegi nissan leaf sõidab selle ära suvel ja kui sul on lühema sõiduulatusega auto ja pead 10 min kiirlaadijas olema ja sõit on 3x odavam võid oma m2 hinna lasta madalamaks
Mis 3x odavamast sa jutustad? Mäletan peast sinu postitust selles teemas, kus sa olid AI käest küsinud, et milline peab olema avalikes laadijates hind, et oleks rahalises mõttes sama kuluga, mis diisliga sõites. Diisli hinnaks andsid ülesandes tookord 1,5€/l ja vastus oli, et avalikes laadijates oleks pidanud olema kilovati hinnaks 0,43€. Juba tookord(kevadel) oli avalikes laadijates hind kallim. Tänane hinnaseis on milline? Diisel 1,3€/l ja elekter 0,50+€. Miks sa arvad, et ma ei loe EV kasutajakogemusi pikematel reisidel Euroopasse.
tabarabarap kirjutas: 12 Sept 2025, 20:13 Huionks Ummi isegi nissan leaf sõidab selle ära suvel ja kui sul on lühema sõiduulatusega auto ja pead 10 min kiirlaadijas olema ...
Ma tõin näiteks EV tarbesõiduki ja Dacia Dokkeri, mitte Leafi. Ikka tead, millise kujuga on Dokker? Leafil ei ole sellist ruumi, kuhu mahuks näiteks külmik sisse. Olgu passin selle 10 minutit ära, aga edasi? Pean jääma koduseks, sest peale lõunat Tallinnas ära käimiseks mul särtsu lihtsalt ei jätku. Kirjeldasin mitte küll igapäevast, vaid täiesti reaalset teekonda.
Sa ei pea jääma koduseks, laadimishinnad leiad äpist. Ma saan aru, et sa oled rohkem autojuht oma elus kui sa oled viimistleja. Su väited on nii lambid alati, et kohe kohe pead jälle olema 8h roolis peale lõunat ja siis edasi. Külmik peale ja järelkäru veel järgi jne.

Kõik sõltub sellest mis on eesmärk. Kui su eesmärk oleks oma 35k km aasta pealt keskmine palk kokku hoida leiaks sa võimaluse ja tooks kasutatud ev saksast jne. Kui eesmärk on lihtsalt viriseda, siis see naljanurk muidugi sobib selleks hästi.
rs7
Korralik postitaja
Korralik postitaja

tabarabarap kirjutas: 12 Sept 2025, 20:38 Jep siin foorumis ongi see 5% eestlastest kellele ev ei sobi. Kui ei sobi siis ei sobi.
Ca 1% eesti autopargist on EV. Pigem on tubli enamus on neid, kellele ei sobi, mitte vastupidi. Ükskõk, mis põhjusel.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 29 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

tabarabarap kirjutas: 12 Sept 2025, 20:45 Kõik sõltub sellest mis on eesmärk. Kui su eesmärk oleks oma 35k km aasta pealt keskmine palk kokku hoida leiaks sa võimaluse ja tooks kasutatud ev saksast jne.
Kui palju selline "sakslane" hetkel maksab? Viie aasta pärast on tema järelturuväärtus ilmselt null nii et kogu ostumaksumus tuleb nende aastate peale korstnasse kanda.

NB! Hetkel teadlikult ignoreerin aspekti, et ICE autol lööd suvalisel hetkel paagi täis ja sõidad kuhu tahad nii pikalt kui tahad, EV-ga "on siis nagu on".
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 63 korda
On tänatud: 123 korda

Lugemata postitus Postitas vuuk »

Ma eelistaks sõita kilomeetreid aastas 35k asemel 10k ja võita sellest 2 keskmist.
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

rs7 kirjutas: 12 Sept 2025, 20:55
tabarabarap kirjutas: 12 Sept 2025, 20:38 Jep siin foorumis ongi see 5% eestlastest kellele ev ei sobi. Kui ei sobi siis ei sobi.
Ca 1% eesti autopargist on EV. Pigem on tubli enamus on neid, kellele ei sobi, mitte vastupidi. Ükskõk, mis põhjusel.
Ka sul on püksid tagurpidi jalas, ükskõik mis põhjusel.
tabarabarap
Ehitusveteran
Ehitusveteran

madis64 kirjutas: 12 Sept 2025, 21:16
tabarabarap kirjutas: 12 Sept 2025, 20:45 Kõik sõltub sellest mis on eesmärk. Kui su eesmärk oleks oma 35k km aasta pealt keskmine palk kokku hoida leiaks sa võimaluse ja tooks kasutatud ev saksast jne.
Kui palju selline "sakslane" hetkel maksab? Viie aasta pärast on tema järelturuväärtus ilmselt null nii et kogu ostumaksumus tuleb nende aastate peale korstnasse kanda.

NB! Hetkel teadlikult ignoreerin aspekti, et ICE autol lööd suvalisel hetkel paagi täis ja sõidad kuhu tahad nii pikalt kui tahad, EV-ga "on siis nagu on".
Mul on EV ja sellega on sama, sõida palju jõuad. Kõik olete jutu järgi hullud rekkavennad muidugi ja nonstop roolis. Sellepärast see ongi teil imetud hirm, see ei ole EV omanike reaalne mure. Teil ei ole mõtet sellele koguaeg taguda.
rs7
Korralik postitaja
Korralik postitaja

tabarabarap kirjutas: 12 Sept 2025, 22:20
rs7 kirjutas: 12 Sept 2025, 20:55
Ka sul on püksid tagurpidi jalas, ükskõik mis põhjusel.
Misasja? Ei ole ju. Kui Sa ütled, et siin ongi see 5% eestlastst, kellele EV ei sobi, siis tegelikult on 99% eestisse registreeritud autodest siiani ICE. Pigem on EV omanikel püksid tagurpidi jalas, aga peab meeldima. Ehk sobibki neile niipidi paremini, las käivad. Aga tobe vaadata.
netmaster
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 28 korda

Lugemata postitus Postitas netmaster »

Mul on EV ja sellega on sama, sõida palju jõuad. Kõik olete jutu järgi hullud rekkavennad muidugi ja nonstop roolis.
no selleks ei pea küll eriline rekkajuht olema, et EV tühjaks sõita ja lõpetada kohas, kus puudub laadimisvõimalus. Eriti talvel. Iga inimene jõuab rohkem kui mõnisada km. päevas maha sõita. Samas on kütusepaaki tühjaks sõita palju keerulisem. Eriti veel nii, et ei leia paari minutit suvalises tanklas peatumiseks.

Keegi ei väidagi, et EV'ga oleks võimatu elada. Vahel peab lihtsalt teatud kompromisse tegema. Samas enamus inimesi arvab, et kui ikka 50+ tonni välja käia, siis ei tahaks enam kompromissidest midagi kuulda. Ainult andunud fännidel on savi, peaasi et EV'ga sõita saab. Kõik muu on lahendatav, ükskõik kui ebamugav see on.
Prill
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 83 korda

Lugemata postitus Postitas Prill »

Endiselt ICE vennad panevad teemast tuimalt mööda, mõmisedes kui lihtsalt saab paagi täis ja nonstop heitmeid atmosfääri lasta. Seda, et see Eesti "99% juhtidest" on keskkonnast ja reostamisest ükskõik, näitas miski euroopa uuring ka, kus euroopas elanikud toetavad nii rohepööret kui oma tarbimises sh sõidukite valikul arvestavad ka keskkonna aspektiga.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 29 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Prill kirjutas: 13 Sept 2025, 09:29 .... nonstop heitmeid atmosfääri lasta.
Khm, elektritootmine üle kogu oma elukaare ja tugiprotsessidega ei lase heitmeid atmosfääri?

Ahsoo, et laseb küll, kuid "kuskil seal mujal, mitte minu koduhoovis"...
netmaster
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 28 korda

Lugemata postitus Postitas netmaster »

kle Prill, võimatu on aru saada mida sa öelda tahad.
Igatahes, sõidetakse ikka sellepärast, et õigel ajal kuhugi jõuda, mitte sellepärast, et heitmeid atmosfääri lasta. Lisaks on enamus inimesi pragmaatilised. Kui 80%’l maailmast (aafrika, lõuna ameerika, suured riigid idas) on heitmetest täiesti ükskõik, siis me võime siin oma nurgas näost rohelisena pärasoole välja pigistada, kuid sellest ei muutu suures plaanis mittemidagi. Pealegi, on seni suhteliselt segane, kui roheline see EV summaarselt ikkagi on.
Ma ei ütle, et heitmete pärast ei peaks muretsema, kuid seda peaks tegema niiöelda mõistuse piires.
optimist88
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 21 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas optimist88 »

Minu pere 2. autoks sobiks EV hästi, tööle-koju + väiksemad tiirud. Pikemad sõidud ICE-ga.
madis64 kirjutas: 12 Sept 2025, 21:16
Misasja? Nii geniaalse järelduse juurde võiks ikka mõne viite või mõttekäigu ka lisada.
EE odavaim sõidukorras Leaf on 4400€, 2014. regatud. https://www.auto24.ee/kasutatud/nimekir ... &otsi=otsi
Saksast toodud ja siin 5 talve sõitnud autod on reeglina paremas seisus kui need, mis 11 talve siin sõitnud.
Vko
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 13 korda

Lugemata postitus Postitas Vko »

Prill kirjutas: 13 Sept 2025, 09:29 Endiselt ICE vennad panevad teemast tuimalt mööda, mõmisedes kui lihtsalt saab paagi täis ja nonstop heitmeid atmosfääri lasta.

Kuule mees, sa lased 24/7 ehk nonstop oma kopsudest CO2 välja täpselt samuti nagu sisepõlemismootoriga auto. Lihtsalt niimoodi tuimalt mõmisedes muudkui hingad ja keskkonnast on täiesti savi??? :banghead:
Vasta