Elektriautodest

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
optimist88
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 19 korda
On tänatud: 11 korda

Re: Elektriautodest

Lugemata postitus Postitas optimist88 »

netmaster kirjutas: 26 Juul 2025, 19:10
kuidas keskmise pereautoga sõitmine on eputamine?
200kW mistahes masin ei ole kohe kindlasti keskmine pereauto. Võibolla ma üldistan liigselt, aga ebatavaliselt suure mootoriga kasutatud autosi ostetakse üldjuhul selleks, et tahaks poosetada
Veelkord - see ~200 kW EI PAISTA VÄLJA! Valisin põhjusel, et see oli kõige töökindlam mootor. Ja õigustas end hästi. Polnud ainsatki probleemi. Vǎga levinud mootor muide. 400+ kW on ebatavaliselt palju, minu valik oli täiesti tavaline ja loogiline.
netmaster kirjutas: 26 Juul 2025, 19:10
5 min peale salongist väljaveeremist on su “uus” auto samamoodi kasutatud.
hullemal juhul on ta vähekasutatud ja ma tean täpselt milleks ja kuidas teda kasutatud on. Lisaks saan ma uusimad kellad viled kaasa, mida sama hinnaklassi vanematel autodel üldiselt ei ole. Ja ma saan kindel olla, et järgmised 4-5 aastat on väga vähetõenäoline, et temaga midagi
Need uusimad kellad ja viled mul praegu on ja ma ei ole üldse vaimustuses. Android auto/carplay on enamvähem ainuke vajalik vile. Igasugu juhiabid käivad rohkem pinda kui neist praktilist kasu on. Uusimad viled - ei ole argument. Autod lähevad keerulisemaks aga see ei tähenda, et paremaks! Näiteks kunn24 võib sulle pikalt jutustada sel teemal kuidas tootjad järjest kõike “paremaks” optimeerivad.

Kasutatud ja vähekasutatud, see on väga suhteline. Ma kasutasin oma kasutatuna ostetud autot 7-8 aastat, null üllatust, sõidab nüüd tuttava käes.
Viimati muutis optimist88, 26 Juul 2025, 20:12, muudetud 1 kord kokku.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänatud: 67 korda

Lugemata postitus Postitas EH.INS. »

Igasugu juhiabid käivad rohkem pinda kui neist praktilist kasu on.
Täiesti nõus - mis võimalik on minul välja lülitatud
netmaster
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 26 korda

Lugemata postitus Postitas netmaster »

Vǎga levinud mootor muide. 400+ kW on ebatavaliselt palju, minu valik oli täiesti tavaline ja loogiline.
kui sa vaatad, siis täna müüakse näiteks Audi A6 (rääkimata Toyotadest ja muudest kohalikest lemmikutest) mõned üksikud mudeleid üle 200kW mootoriga. Seega ei saa öelda, et selline asi väga levinud oleks. Kindlasti on võimalik taolist autot osta, kuid see ei ole mingi harju keskmine pereauto. Selliseid ostavad ütleme siis “üksikud entusiastid” vähemalt mulle arusaamatutel põhjustel. Küll aga on 70-100kW hübriid täiesti normaalne pereauto, mis on sõiduomadustelt võrreldav sinu omaga. Sarnase võimsusega ICE autole teeb ta kindlasti silmad ette. Sellest kogu jutt ju alguse sai siin. Mille peale ütlesid sina, et su 200kW auto sõidab sama hästi, mis on millegi võrdlemise seisukohalt täiesti ebaoluline, sest väga vähesed ostavad selliseid. Samamoodi võiks öelda, et iga suvaline ralliauto kiirendab paremini. Väga vähesed käivad ralliautoga poes, või viivad lapsi lasteaeda.

Adaptiivsest kiirusehoidjast ja automaatsest pikivahe hoidmisest tunneks ma küll puudust. Ülejäänud sõiduabide kohapealt nõus.

Aga aitab sellest jahumisest siin.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Mis üksikud A6 mudelid?
ca 200 kW on standard
Mis entusiastid?
Ostavad need kes tahavad A6-t
Kuidas "Toyotad ja muud lemmikud" asjasse puutuvad?
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 41 korda
On tänatud: 124 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

EH.INS. kirjutas: 26 Juul 2025, 20:07
Igasugu juhiabid käivad rohkem pinda kui neist praktilist kasu on.
Täiesti nõus - mis võimalik on minul välja lülitatud
Mul on kõik sees, mis võimalik ja rooli keerab ka ise ;) . Te olete ikka seniilid küll, ma ütlen.
Juhe teab kõike.
optimist88
Ehitusspets
Ehitusspets

netmaster kirjutas: 26 Juul 2025, 15:53
Kas sa ise oled sõitnud ~200 kW, 600+ Nm IEC-ga, automaatkast + pidev mõlema silla vedu?
jah, tõsi, nagu enamik inimesi, ma ei ole autopede. Mul ei ole mingit vajadust hiiglasliku 200kW’ga masinaga eputada. Jah, kui sind niiväga huvitab, siis ma olen sõitnud BMW X5’ga, Jaguar XF’ga, Audi A6’ga, jne.
Auto on tarbekaup ja ei peaks rahakotti auku … Mingi 10a. vana 200kW “laevaga” ringikärutav autopede on lihtsalt hale vaatepilt.
Sa küll ei taha rohkem aga sorry, sa oled siin sellist jama kokku kirjutanud, et piinlik lausa. Pean veel kritiseerima. Ise oled süüdi :). Vaatasin just järele - 2015. toodetud Audi, Bmw, MB, VW, Volvo, Rover… välimuselt täiesti ok autod ka täna ja tänavapildis väga levinud ka. Korduvalt jaurad siin hiiglaslikest laevadest ja autopededest. Valdavalt sôidavad nende autodega täna täitsa tavalised inimesed, keskklass. Kõigil ei pea Toyotad ja Škodad olema kui muid marke ka tehakse. Ja tore, et nii on. Väga igav oleks tänavapilt kui kōik sõidaksid sinu maitse järgi tarbeautodega.
Viimati muutis optimist88, 26 Juul 2025, 23:27, muudetud 1 kord kokku.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Seniil - selles kontekstis - täiesti võimalik...
No ei oska minu auto kojamehi õigel ajal tööle panna / lõpetada jms
Ei oska ka tulesid õigel ajal lülitada
Mille krdi pärast peab ta vinguma kui joontele liiga lähedale lähen
Milleks mulle parkimisabi
Kiirusepiirangu teade - milleks ometi
JNE

Jah - mind kogu see kompott häirib...
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 41 korda
On tänatud: 124 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Ma võin sulle 0-pöördega murutraktori müüa- igavene äge riist. Sel on bensumootor ja ainuke lisa on niiduk- selle võid soovi korral eemaldada. Lisa "katus" ka puudub- miski ei häiri vaadet.
Juhe teab kõike.
Vko
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Vko »

EH.INS. kirjutas: 26 Juul 2025, 21:42 Mis üksikud A6 mudelid?
ca 200 kW on standard
Mis entusiastid?
Ostavad need kes tahavad A6-t
Kuidas "Toyotad ja muud lemmikud" asjasse puutuvad?
Audide A-seeriast on A6 tõesti miinimum, mida pereautoks võtta, just ruumikuse poolest. Igaühel ei ole ka peas sellist probleemi, et peab poest uue auto ostma. Sama hinna eest mis mingi uue hübriidinikatsi või koguni täiselektrilise vankri osta saab, saab veidi kasutatuna (kasvõi Audi valikust) ikka oluliselt mugavama asja.
"Entusiastid" ostavad tõesti ikka muid mudeleid, mitte "tavalisi" A6-sid.. :good:
Viimati muutis Vko, 26 Juul 2025, 23:40, muudetud 1 kord kokku.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

kunn24 kirjutas: 26 Juul 2025, 23:31 Ma võin sulle 0-pöördega murutraktori müüa- igavene äge riist. Sel on bensumootor ja ainuke lisa on niiduk- selle võid soovi korral eemaldada. Lisa "katus" ka puudub- miski ei häiri vaadet.
Tegelikult tänan pakkumast - õnneks või kahjuks on olemas, päris 0 ilmselt küll mitte
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Jääb küsimus Audide tundjatele: kas eksin, et tagaistujate ruum on Audil "väiksem / kitsam" kui "üldiselt"?
Vko
Ehitusspets
Ehitusspets

EH.INS. kirjutas: 26 Juul 2025, 23:38 Jääb küsimus Audide tundjatele: kas eksin, et tagaistujate ruum on Audil "väiksem / kitsam" kui "üldiselt"?
A6-l kindlasti mitte. A4 (ja mõned muud) on väiksema kerega.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Vko kirjutas: 26 Juul 2025, 23:43
EH.INS. kirjutas: 26 Juul 2025, 23:38 Jääb küsimus Audide tundjatele: kas eksin, et tagaistujate ruum on Audil "väiksem / kitsam" kui "üldiselt"?
Selge... Siis eksin...
Autodest eriti midagi ei tea, aga Volvo S90 ja A6 peaks olema "ühte auku"?
Mõlemaga sõitnud ja krt - no on Volvos rohkem ruumi
Vko
Ehitusspets
Ehitusspets

EH.INS. kirjutas: 26 Juul 2025, 23:53
Selge... Siis eksin...
Volvo kohta ei tea, aga võibolla mõlemad on veidi üle keskmise ruumikamad. :D
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 109 korda
On tänatud: 278 korda

Lugemata postitus Postitas ping »

EH.INS. kirjutas: 26 Juul 2025, 23:53
Selge... Siis eksin...
Varematel aegadel arvutasid EMO tõõtajad (mitteametlikult), et Volvoga sõitjatel oli põhjamaades ellujäämise tõenäosus suurem kui teiste autodega avariidesse sattunutel.
:hello:
Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
optimist88
Ehitusspets
Ehitusspets

netmaster kirjutas: 26 Juul 2025, 21:16
Vǎga levinud mootor muide. 400+ kW on ebatavaliselt palju, minu valik oli täiesti tavaline ja loogiline.
kui sa vaatad, siis täna müüakse näiteks Audi A6 (rääkimata Toyotadest ja muudest kohalikest lemmikutest) mõned üksikud mudeleid üle 200kW mootoriga. Seega ei saa öelda, et selline asi väga levinud oleks.
Sa otsisid valesti. Mina kirjutasin ümardatult ~200 aga sina otsisid >200. Pane sinna näiteks 170-230 ja jäta muu tühjaks (a6 oli vaid nǎide), saad tulemuseks 2654 autot. Neist ICE 2060 autot. Mõned üksikud my ass.
netmaster
Ehitusspets
Ehitusspets

sa ikka ei suuda jätta.
Mõned üksikud my ass.
ma mõtlesin, et uusi autosi audi.ee lehel on müügis mõned üksikud.
Kui auto24 otsida, siis mina leidsin seal tüüpilisi 80-120kW pereautosi 4089 (kõikide kütteliikidega) ja sinu moodi neliveoga 170-230kW ICE autosi 767. Kui 19% ei ole ilmselge vähemus, siis mis see on? Praktikas on see protsent isegi veel väiksem, sest mingi tõenäosusega kasutatakse suurema mootoriga masinaid esindusautodena või milleks iganes, mitte pereautodena.
Viimati muutis netmaster, 27 Juul 2025, 12:02, muudetud 1 kord kokku.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Sa ikka ei suuda jätta...

Milline uus A6 on alla 150 kW?
Milline laoauto on alla 195 kW?
Mis asi on "tüüpiline pereauto"?
Kuidas puutub asjasse "ilmselge vähemus"?
Vko
Ehitusspets
Ehitusspets

netmaster kirjutas: 27 Juul 2025, 11:19
ma mõtlesin, et uusi autosi audi.ee lehel on müügis mõned üksikud.
Mõtle mida tahad, kõik ei osta poest uusi autosid. :jooma
netmaster
Ehitusspets
Ehitusspets

Milline uus A6 on alla 150 kW?
võta hinnakiri lahti ja hakka otsast vaatama.
A6 on müügil 8 mudelit (Limousine ja Avant kokku), nendest 2 on üle 150kW.
Milline laoauto on alla 195 kW?
ei tea, sest laoautode nimekirja juures ei ole võimsust kirjas. Kuna hinnakirjas on ainult 2 mudelit üle 150kW, siis vähetõenäoline, et laoautode seas on ainult need mudelid või see suhe märkimisväärselt erineks.
Mis asi on "tüüpiline pereauto"?
selline auto, mida ostab keskmine kahelapseline pere kooli-lasteaia ja poesõitudeks. Laias laastus võib öelda enimmüüdud isiklikud autod.
Kuidas puutub asjasse "ilmselge vähemus"?
niipalju, et kui me võrdleme ICE ja hübriidi omadusi, siis ei ole mõtet võrrelda neid sellise autoga, mida ostavad vähesed "entusiastid". Isegi kui linnapildis on Audi, Bmw, MB, VW, Volvo, Rover tavalised, siis ei ole need kindlasti kõik neliveolised ~200kW mudelid nagu siin võrdluseks pakuti.
Viimati muutis netmaster, 27 Juul 2025, 12:29, muudetud 2 korda kokku.
netmaster
Ehitusspets
Ehitusspets

Vko kirjutas: 27 Juul 2025, 12:11 Mõtle mida tahad, kõik ei osta poest uusi autosid. :jooma
see oli lihtsalt illustreeriv näide selle kohta, et kõik A6 mudelid ei ole sugugi ~200kW.
Mida aeg edasi edasi, seda tõenäolisemalt, sest uusi nii võimsaid autosi lihtsalt ei tehta nii palju. Ma pakuks, et tänapäeva kütusehindade jms. tõttu ei taha neid keegi osta.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kulla mees - ma ostan endale ca 80k uue A6 laoauto (pole ühtegi alla 195 kW) ja ma muretsen kütusehindade pärast???
Ja seepärast, et muretsen kütusehindade pärast lähen "tavalist pereautot" hübriidina vaatama???
Mul on täiesti ükskõik millise "hübriidse tavalise pereautoga" Sa sõidad ja et sinusuguseid on enamus
Aga väljendi "entusiast" alla ma küll ei kuulu
Kõik Sinu argumendid on pehmelt öeldes rumalad
netmaster
Ehitusspets
Ehitusspets

Kulla mees - ma ostan endale ca 80k uue A6 laoauto (pole ühtegi alla 195 kW) ja ma muretsen kütusehindade pärast???
kulla mees, kui võrreldakse hübriide ja tavalisi ICE masinaid, on täiesti ebaoluline, millise auto sina ostsid või millised on sinu isiklikud eelistused.
Kogu su jutt on pehmelt öeldes rumal ja järjest rumalamaks läheb. Igas teemas, igal ajal, iga asja kohta. Ma vaikselt loodan, et spetsialistid sulgevad su uuesti samasse asutusse, kust sind aasta tagasi välja lasti. Paistab et seda pole veel juhtunud.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar

"Mina" oli siin üldistus...
Selgita mulle ära milleks neid võrrelda on vaja või mis see Sinu võrdluse point on?
Sa ju "kuuled" ka teiste käest, et jura ajad
Ühtlasi viita milline minu jutt on rumal - objektiivselt
netmaster
Ehitusspets
Ehitusspets

"Mina" oli siin üldistus...
ei, nagu ma korduvalt näidanud olen, siis sinu ostueelistus on selgelt vähemuses, mis tähendab, et sa pole mingi üldistus.
Selgita mulle ära milleks neid võrrelda on vaja või mis see Sinu võrdluse point on?
paar lehekülge tagasi oli juttu sellest, et hübriid on parema kiirenduse ja sõiduomadustega sarnase ICE autoga võrreldes.
Sa ju "kuuled" ka teiste käest, et jura ajad
peale kahe 200kW entusiasti kallutatud arvamuse, pole ma midagi kuulnud.
Ühtlasi viita milline minu jutt on rumal - objektiivselt
näiteks see, justkui oleks oluline millise auto sina ostsid, kui võrreldakse hübriidide omadusi teiste enimostetud ICE autodega. Igas teemas, kõik teised kelle arvamus ei ühti sinu omaga on selle pärast rumalad. Kui sul midagi sisulist või kasulikku öelda pole, ei pea igas teemas mõttetusi, solvanguid ja ei tea veel mida postitama. Sa oled aasta jooksul teinud keskmiselt üle seitsme postituse päevas. Kas sul tõesti mittemidagi muud targemat teha pole?
Viimati muutis netmaster, 27 Juul 2025, 13:33, muudetud 1 kord kokku.
Vasta