sai renoveerimise käigus (vana paneelmaja) vannituppa paigaldatud uus siug - roostevaba, tarbeveele -- mis aga hakkas millegipärast tilkuma ning ühenduskohtadest oksüdeeruma. Arvatavasti seepärast, et asi polnud ikkagi korralikult või siis üldsegi mitte maandatud. Nüüd ongi küsimus, et kuidas seda maandamist üldse teostada? Leian netist igasugust erinevat informatsiooni ja kõik läheb pigem segasemaks. Siin foto sellest, mis on seina taga. Nüüd on see sein ka kinni ehitatud muidugi, kuid all on luuk, kust pääseb veemõõdikutele ligi. Saan aru, et see maandus tulebki kuidagi vist sinna mõõdikute külge või kanti tekitada/ühendada.
Chat GPT ütleb, et (panin screenshoti ka manusesse) juhi maanduskaabel potentsiaalide ühtlustuskilpi või jaotuskilpi; santehnik, kes kunagi teiselpool seina siu ühendas, räägib ka, et maandus peab kilpi minema. WTF, kus see kilp mul seal püstakus veel on? Ainult mingi juhe jookseb ülevalt alla. Või ongi see juhe kusagil mingisse kilpi ühendatud ja mina pean kuidagi selle juhtme nüüd endale kuhugi metalli külge ühendama? Igaljuhul -- reaalsus on sellel fotol, et mis seal seina taga toimub ja palun seletage nüüd rumalale inimesele, kuhu, mis kuramuse klambrid ma phendama pean? Need on ju plastiktorud! Oleks väga tänulik kui keegi saaks sellele mõõdikute fotole joonistada, et mida kuhu täpselt ühendama peab. Ülevalt jookseb üks rohekollane juhe, mis peakski tegelikult olema see mingi maandusjuhe, (ja mis arvatavasti siis ongi ka ehk kusagile kilpi juba ühendatud ehk. Selle pani kunagi remondi algul mingi elektrik...). Mis ma nüüd selle juhtmega teen? Ühendan veemõõdikute metalli külge vm?

Palun kirjutage ja joonistage. Teiselpool seina muidu siug kannatab siin...
Tänud!