Elektriautodest
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 41 korda
- On tänatud: 121 korda
Re: Elektriautodest
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
Eeltsiteeritud aff sai 4 aastat ikka ära https://www.theverge.com/2023/12/18/240 ... tric-truck
Lugemata postitus Postitas EH.INS. »
Pettus on pettus...
Just eespool viitasin - kui on tegemist pettusega siis asja lahendab kohus
Ma ei räägi ju sellest
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 41 korda
- On tänatud: 121 korda
Lugemata postitus Postitas kunn24 »

See, et idufirma lõpetab kogu investorite raha kaotusega on mitte haruldus vaid vastupidi
Ja kõikvõimalikud pankrotid / maksejõuetused jms on täiesti tavaline argipäev
Ja ehk võiks siis jauramisele esitada mingi argumenteeritud vastuväite
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 6 korda
- On tänatud: 81 korda
Lugemata postitus Postitas Prill »
Ise arvaks, et ka ICE-de osas on sein ees, kus viimase 10 aasta toodang kus heitmenormidesse mahtumiseks on tehtud kompromisse töökindluse arvelt ja need sõidukile külge poogitud heitmeohjamistehnoloogiad on endiselt lastehaigusi täis ja tarbijale kulukad töökorras hoida.
Täna ka Eestis autoäri eksperdid, kes autoostu soovitusi jagavad, peavad üheks kasutatud sõiduki riskikohaks ka heitgaaside teemat, kus ka suhteliselt uute sõidukite puhul heitmekola töökorrasoleku kontroll on tungivalt soovitatav, sest selle remont võib uuele omanikule ebameeldivalt kulukaks osutuda.
Elektriauto pakub seevastu südamerahu ja lahendust enamikule sisepõlemismootoriga kaasnevatest riskidest

-
- autodidakt
- On tänanud: 384 korda
- On tänatud: 428 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »

+ Erk, värviline, eristuv ja stiilne disain, muuhulgas praktiline ja avar.
Kuidas on seotud erksus, värvilisus ja stiilsus näiteks kasvõi minu jaoks palju olulisema näitajaga nagu läbisõidu ulatus ühe laadimisega? Võib olla ehk eputrillade jaoks. Avaruse kohta valetatakse, sest miinustes on nimetatud esimese puudusena tagaistet ja pagasiruumi.
+ Hea linnasõiduks: vaikne, mugav, ökonoomne
Näiteks minu enamkasutataval teekonnal, kodu-Tallinn-kodu, moodustab linnasõit kogu teekonnast ehk 10-20%.
+ Infolust on esmaklassiline (sh Google Maps, ChatGPT integreeritus)
Veendusin Poolas käies, et Waze on palju operatiivsem. Mul olid kõrvuti Waze ja Garmin.
+ Nupud on õige koha peal ning ümberharjumine on kiire
Kas kõigil teistel autodel olid siis seni nupud valede kohtade peal?
+ Kerge käsitsetavus kitsastes oludes ja kurvilistel teedel - Päriselt nauditav sõidukogemus
Mu tavalisel teekonnal, kodu-Tallinn või mõni muu suurem asutatud punkt-kodu, ei ole kitsaid olusid või kurvilisi teid ette sattunud.

Neljapäeval Tallinnas nähtud Poola numbrimärgiga EV-st on juttu selles artiklis. https://www.am.ee/node/9235

-
- Ehitusveteran
- On tänatud: 81 korda
Lugemata postitus Postitas Prill »
Enamus hurraaga turule tulevaid soodama hinnaklassi EV-d kipuvad olema nö linna poekärud, kus ruumikus ongi poekoti jagu ja kui vaja lapsevanker/käru mahutada on juba probleem.
Oleks-pakuks keegi midagi Škoda Superbile EV-na asenduseks - ei ole sama praktilisusega võtta.
-
- Ehitusveteran
- On tänatud: 60 korda
Lugemata postitus Postitas tabarabarap »
See enimsõidetud päevane distants oles ju EV le hästi sobiv ja jääb alla 200km ja teades su aastast läbisõitu teed ca 200 sellist otsa aastas.Urmas kirjutas: 29 Juun 2025, 10:22 Näiteks minu enamkasutataval teekonnal, kodu-Tallinn-kodu, moodustab linnasõit kogu teekonnast ehk 10-20%.
Ega müügijuttu saagi kullana võtta, sama ka teiste kaupadega.
-
- autodidakt
Esimene põhjus on seotud laadijatega.
Ja teine põhjus on need erinevate auto pistikupesade ja laadijate mitteühilduvus.Mul on kohe vaja natukene juurde laadida, et ma jõuaksin punktist A punkti B. Siis öeldi, et tema ei saa midagi teha, kui teised tulevad peale kaheksat või üheksat tööle, siis saame asju ajada.»
Mu diislit tarbiva Dacia kütusepaagi auku mahub ka bensupüstol, mitte mingisugust vahelullat ei ole vaja.Alternatiivide kohta mainis ta, et vajaliku, umbes 1000 eurot maksva vaheotsiku puhul saaks ta kasutada ka teisi teenusepakkujaid.

Tsitaatide allikas https://elu24.postimees.ee/8275125/kust ... e-pooranud

-
- Ehitusspets
- On tänanud: 18 korda
- On tänatud: 10 korda
Lugemata postitus Postitas optimist88 »
Ahah. Kui tihti sa bensiini tangid oma diiselautosse? Ma juba lapsepõlves avastasin, et sukavarras mahub 220V pistikupessa, pole samuti adapterit vahele vaja.Urmas kirjutas: 29 Juun 2025, 20:05 Mu diislit tarbiva Dacia kütusepaagi auku mahub ka bensupüstol, mitte mingisugust vahelullat ei ole vaja.![]()
"Neljandat aastat pidevalt elektriautot kasutavale Merlele on kolm korda saanud auto laadimisel takistuseks väga väike asi: üks eurosent. Sellest kordades rohkem hämmastas naist, kuidas tema justkui võlana tunduv imepisike summa sai kontole üldse tekkida. Enefiti sõnul pole tegu mitte võlaga, vaid vanemaid pakette puudutava makselahenduse eripäraga."Urmas kirjutas: 29 Juun 2025, 20:05 Tsitaatide allikas https://elu24.postimees.ee/8275125/kust ... e-pooranud
Mingit vahet ei ole - millise nime Enefit sellele probleemile annab. Asja sisu see ei muuda. Uskumatu, et aastal 2025. peavad Enefiti kliendid sellist PASKA taluma. Teenusepakkujal on mingi "eripära" ja klient peab laadimisega homseni ootama??

-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 59 korda
- On tänatud: 71 korda
Lugemata postitus Postitas RaJy »
Urmas pani natuke mööda - kanistrisse tankides pole vahet mis püstoli sinna torkad. Sukavarda vastu oli juba eelmise sajandi kaheksakümnendatel vastavad kaitsekorgid ja kui need ei aidanud siis sekkus looduslik valik.optimist88 kirjutas: 29 Juun 2025, 22:08Ahah. Kui tihti sa bensiini tangid oma diiselautosse? Ma juba lapsepõlves avastasin, et sukavarras mahub 220V pistikupessa, pole samuti adapterit vahele vaja.Urmas kirjutas: 29 Juun 2025, 20:05 Mu diislit tarbiva Dacia kütusepaagi auku mahub ka bensupüstol, mitte mingisugust vahelullat ei ole vaja.![]()
P.S. Diiselmootoriga auto väga pikalt bensiiniga ei sõida - isklik kogemus kõrvalistujana ca 5 km
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 18 korda
- On tänatud: 10 korda
Lugemata postitus Postitas optimist88 »
Ärme takerdu numbrimaagiasse. 70-ndatel neid ei olnud.RaJy kirjutas: 29 Juun 2025, 22:35Urmas pani natuke mööda - kanistrisse tankides pole vahet mis püstoli sinna torkad. Sukavarda vastu oli juba eelmise sajandi kaheksakümnendatel vastavad kaitsekorgidoptimist88 kirjutas: 29 Juun 2025, 22:08Ahah. Kui tihti sa bensiini tangid oma diiselautosse? Ma juba lapsepõlves avastasin, et sukavarras mahub 220V pistikupessa, pole samuti adapterit vahele vaja.Urmas kirjutas: 29 Juun 2025, 20:05 Mu diislit tarbiva Dacia kütusepaagi auku mahub ka bensupüstol, mitte mingisugust vahelullat ei ole vaja.![]()
-
- autodidakt
Olgu, minu viga ja kuna see tsiteeritud väljend tekitas veidi segadust mõnedes, siis täpsustaks- absoluutselt kõigi mu kasutuses olnud ja praegu olevate autode kütusepaagi augu suurus või mingi äpi puudumine ei ole olnud takistuseks vedelas olekus fossiilsete kütuste tankimisel nii Eesti Vabariigis kui ka Euroopa Liidus. Kõikides tanklates on tankuri püstol sisse mahtunud kütusepaagi august. Aga EV-de puhul? Viimati mainitud viites olevas artiklis mainiti mingit 1000€ adapterit ja eelnevalt mainisin, et Poolas nähtud laadimiskast oli kahe erinevat tüüpi pistikuga(mõlemaid üks).Urmas kirjutas: 29 Juun 2025, 20:05 Mu diislit tarbiva Dacia kütusepaagi auku mahub ka bensupüstol, mitte mingisugust vahelullat ei ole vaja.![]()
Loodan, et nüüd saite aru mu mõttest.

-
- Ehitusveteran
-
- autodidakt
EV kasutajate poolt kirjeldatud negatiivsed kogemused ja sisuturundus?tabarabarap kirjutas: 30 Juun 2025, 08:38 Keegi ei saa su mõttest aru, sa imed neid takistusi munast omamata EV kogemust ja lugedes ainult sisuturundust.

Loll õpib oma vigadest, tark õpib lollide vigadest ja järeldus on, et lollid õpetavad tarku!

-
- Ehitusspets
- On tänanud: 16 korda
- On tänatud: 17 korda
Lugemata postitus Postitas rst »
CHAdeMo pistik on EU's kaduv nähtus ja ei ole mõtet takerduda antud probleemi, kuna tegelikult ei ole see probleem.
CHAdeMo pistikut kasutavad:
Nissan Leaf
Toyota Prius Plug-In
Citroen C-Zero
Mitsubishi Outlander PHEV
Nissan e-NV200
Kia Soul EV Mk1
Citroen Berlingo Electric Mk1
CCS2 pesaga autos saab kasutatada ka Type 2 laadimist.
- 12345.jpeg (51.03 KiB) Vaadatud 211 korda
Üritaks siin teemas arutleda ikka EV'de teemal.

Foorumis on juba Planeet Maa päästmise teema, kus saab ennast välja elada igasugustel teemadel.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 78 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Jõudu tööle, EV apologeedid, kuni kõik laadijad ei toimi pangakaardi põhiselt ja kõik pistikud-pesad ei ole standarditud (nagu mobiililadijad).
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 16 korda
- On tänatud: 17 korda
Lugemata postitus Postitas rst »
Uued autod ja laadijad on EUs CCS2 pesaga.
Ainult vanemad üksikud autod (enamus Nissanid) olid CHAdeMOga. Lihtsalt uudistes räägitakse sellest kui probleemist, kuid see ei ole tegelikult probleem.
Täna kõik uued nutividinad on juba usb-c'ga ning keegi ei vingu, et mis saab vanadest nutividinatest ja kuidas neid laadida saab.
EV omanikud eelistavad EV-d teatavatel põhjustel
ICE omanikud eelistavad ICE-t teatavatel põhjustel
Loogiline pole see, et ICE omanikud peavad kannatama EV ideoloogia (mitte segi ajada EV omanikega) terrori all
-
- Ehitusveteran
-
- autodidakt
tsitaat ei olnud küll konkreetselt mulle, kuid ei saa mitte vaiki olla. 1% on lihtsalt allunud ultraroheliste, nende lobistide, EL ja EV poliitilisele survele + omakasu maksumaksjate arvelt.tabarabarap kirjutas: 30 Juun 2025, 21:58 Sul liiga labiilne närvikava kui 1% autopargist terrorina tundub

Kõik EV privileegid on saatanast sh taristu rajamine kõigi maksumaksjate kulul
Palun las see 1% seda rahastabki
Lisaks ei saa osta normaalset ICE autot sest mingid ideoloogiast vaevatud debiilid on sidunud selle EV-ga
Täpselt sama toimub nn "taastuvenergias"
Palun makske oma lõbud ise kinni / ärge piirake ideoloogiaga teiste vabadusi ja keegi ei kobise
1% vs 99%
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu