Tähelepanu koostööpartnerite valikul!

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 59 korda
On tänatud: 71 korda

Re: Tähelepanu koostööpartnerite valikul!

Lugemata postitus Postitas RaJy »

Ju ma olen vähe "kõrvetada" saanud ja siiani püsib usk inimlikku suhtumisse, üldiselt toimib ja ei ole ei mina ega minu kliendid pidanud pettuma.
Ei ole olemas probleeme - on vaid lahendused!
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 62 korda
On tänatud: 120 korda

Lugemata postitus Postitas vuuk »

Aga võib-olla teemaalgataja näol ei olegi tegu "kõrvetada saanud" kliendiga vaid hoopiski töötajaga.... .
Sellisele mõttele jõudsin lähtuvalt tema kasutajanimest.

Kui juba MTR-i ja kutsetunnistuse süsteemi juurde on teema kaldunud, siis siinkohal mainin, et ka mina oma 40+ aastase ehitaja kogemusega ei liigitu nende hulka, kel oleks tänase korra järgi õigus ehitada.
Asi selles, et minu kutsetunnistus 10 kuud tagasi aegus ja vanaduspensioni ikka jõudnuna ma ei hakanud sedakorda enam ligi 1000 eurot klõmmi riigile välja käima (+ täiendkoolitus + test + enda ajakulu + komisjonile vastavate referentside ette näitamine +...)
Kuigi siinkohal tõusetub küsimus, mis üldse on EHITAMINE JA EHITAMISE PÄDEVUS konkreetses tähenduses.

Otse kliendile ehitustöid teostada ma ikka tohin (vist).
Minu ettevõtte EI TOHI praegusel juhul omada alluvuses töötajaid, keda ma juhataks ja kes minu ettevõttest mingisugusel moel sõltuks. Ei tohiks juhtida ega korraldada tellijate ega muude osapoolte ressursse.
Ei tohi olla peatöövõtja.
Või siis vastasel juhul peaks ettevõttes olema töösuhe vastava vastutava spetsialistiga (kehtivat kutsetunnistust omava ehitusjuhiga). Ja olema kehtiv MTR registreering.

Siin võiks omakorda jõuda arutluseni, mis on töösuhe ja mida annab fiktiivne töösuhe, et seadusepügalast mööda hiilida.
Pakun, et fiktiivne töösuhe vaid kompromiteerib ja koormab süsteemi.
Allkirja andev (ehitus)juht peaks ikka ka protsessis tihedalt osalema. Vähemalt niikaua, kuni on täielikult veendunud teenuse nõuetekohasuses.
EH.INS.
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänatud: 61 korda

Lugemata postitus Postitas EH.INS. »

Allkirja andev (ehitus)juht peaks ikka ka protsessis tihedalt osalema. Vähemalt niikaua, kuni on täielikult veendunud teenuse nõuetekohasuses.
Täiesti nõus...
Ootan pikisilmi, et tellijad, kes on saanud rämpsu ise esitaks kutsekomisjonile ettepaneku võtta kutsetunnistus selliselt tegijalt
Ise olen teinud 2 sellist pöördumist - ja need on ka rahuldatud - põhjenduseks polnud vaja midagi muud kui insenerieetika...
Kui teaks nende nimesid kes siin müüvad allkirju siis paneks robinal kutsekomsjoni poole teele
Vasta