Siis me räägime täiesti erinevatest seadmetest, mida nimetatakse millegipärast sama nimega. Mina helistan järjest vähem, kuna nooremad suhtlevad enamasti sõnumite ja meilidega. Andmeside, WiFi ja BT on pidevalt ühendatud. Kodus ja autos kuulan muusikat ja saateid Spotifist, autos ühendub Waze läbi CarPlay. Kõik minu tasemel fotod ja videod teen sellega, mõned koduautomaatika äpid on ka ning veel palju muud.EH.INS. kirjutas: 17 Mai 2025, 18:48 Tel ainult helistamiseks ... net väljas ... Mitte ühegi muud funktsiooni ei kasuta
Elektriautodest
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 96 korda
- On tänatud: 142 korda
Re: Elektriautodest
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Lugemata postitus Postitas EH.INS. »
Mulle helistatakse ja mitte vähe
Ja see ka ju mainitud - VASTAVALT KASUTUSOTSTARBELE
Krt nagu mõne oma projekti tellijaga räägiks - essugi aru ei saada
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 56 korda
- On tänatud: 71 korda
Lugemata postitus Postitas RaJy »
Nii palju kui aru olen saanud siis Sinu töö suuresti jooniste koostamises seisnebki. Minu töö on enamasti füüsiliselt eseme valmistamine ja "joonis" on tavaliselt mul kahe kõrva vahel. Kui selle kahe kõrva vahel oleva pean paberile koos täppismõõtudega kandma siis see maksab ja kuna ei ole minu põhitöö siis odav see töö ei oleEH.INS. kirjutas: 18 Mai 2025, 13:14Tüüpiline - ka minu valdkonnasRaJy kirjutas: 18 Mai 2025, 13:04 See, et teenused ja üldse nende eest mõtlemine ja sellega seotud aeg ja kulutused kaasnevad ei taha paljudele pähe mahtuda. Omalgi kogemus kui potensiaalne klient soovis hinnapakkumisega koos saada mm täpsusega trepi joonist - minu pakkumise peale maksta jooniste eest saadeti pikalt.
Erinevus vaid see, et sellise soovi peale saadan ise pikalt
Jooniste koostamine ei ole minu põhitööRaJy kirjutas: 18 Mai 2025, 17:19Nii palju kui aru olen saanud siis Sinu töö suuresti jooniste koostamises seisnebki. Minu töö on enamasti füüsiliselt eseme valmistamine ja "joonis" on tavaliselt mul kahe kõrva vahel. Kui selle kahe kõrva vahel oleva pean paberile koos täppismõõtudega kandma siis see maksab ja kuna ei ole minu põhitöö siis odav see töö ei oleEH.INS. kirjutas: 18 Mai 2025, 13:14Tüüpiline - ka minu valdkonnasRaJy kirjutas: 18 Mai 2025, 13:04 See, et teenused ja üldse nende eest mõtlemine ja sellega seotud aeg ja kulutused kaasnevad ei taha paljudele pähe mahtuda. Omalgi kogemus kui potensiaalne klient soovis hinnapakkumisega koos saada mm täpsusega trepi joonist - minu pakkumise peale maksta jooniste eest saadeti pikalt.
Erinevus vaid see, et sellise soovi peale saadan ise pikalt
Joonised on põhitöö tulemus
Ja on ka erinev kontekst - Sa räägid HINNAPAKKUMISEST (mis minu valdkonnas oleks PROJEKTEERIMISE LÄHTEÜLESANNE)
Kummalgi neil puudub töö endaga tasustamine mõttes - need on erinevad asjad / teenused
Nagu mina küsin tasu lähteülesande koostamise eest töö tegemiseks (sest on erinevad teenused) võiks Sina küsida tasu hinnapakkumise koostamise eest
NB! See ei ole haruldus, et hinnapakkumise eest võetakse tasu!
Küsimus on ehk mastaabis...
Aga mul on tuttav eramute ehituse ettevõtja - tema hinnapakkumist tasuta lihtsalt ei tee... Ja õige ka
-
- Ehitusveteran
Ja vastasel korral kehtibki potensiaalse tellija pikalt saatmine...(tasuta täppisjoonised)
-
- Ehitusveteran
Esimesest lausest loeks justkui välja, et Sina saatsid...Ja õieti tegidRaJy kirjutas: 18 Mai 2025, 18:43 Ei mäletagi kes kelle pikalt saatis, aga diil jäi selle koha peal katki kui keeldusin tasuta jooniseid tegemast.Pakkusin tegelikult ka suht mõistliku hinna joonistele ja selle hinna oleks trepi üldhinnast maha arvestanud - ei sobinud.
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 16 korda
- On tänatud: 10 korda
Lugemata postitus Postitas optimist88 »
Ma ei saa aru, mida sa hädaldad. Sa kirjeldasid oma kasutusotstarvet ja teised kirjeldasid enda omasid. Kust sa võtad, et sinust aru ei saada? Ikka saadakse. Aga igaüks keskendub endale ja oma eelistustele (nagu sa isegi!) - tavaline inimlik suhtumine.EH.INS. kirjutas: 18 Mai 2025, 16:43 Ma helistan ise perele ja vbl veel 2-3 inimesele
Õunaga telefon ja küberneetiline auto, need on nagu siga ja kägu. Üks on edukas laiatarbetoode, millele pole pmst midagi ette heita. Minu teada virisetakse põhiliselt hinna üle. Tarbijad on rahul ja tootja ka. Teine on selgelt peavoolust eristuv niššitoode. Suur kole kast, mis kunagi müügihitiks ei saa. Tarbijad ei ole rahul ja vaevalt Elon ka väga õnnelik on praeguses seisus.
-
- Ehitusveteran
Lõpuks minul sai vist jah esimesena kõrini - kohapeal käidud, mõõdud võetud, enam-vähem mingi projekt koostatud (üsna pikk suhtlus) ja siis see tont tahab lihtsalt jooniseid ilma raha maksmata (oli selline isetegija tüüp).EH.INS. kirjutas: 18 Mai 2025, 18:53Esimesest lausest loeks justkui välja, et Sina saatsid...Ja õieti tegidRaJy kirjutas: 18 Mai 2025, 18:43 Ei mäletagi kes kelle pikalt saatis, aga diil jäi selle koha peal katki kui keeldusin tasuta jooniseid tegemast.Pakkusin tegelikult ka suht mõistliku hinna joonistele ja selle hinna oleks trepi üldhinnast maha arvestanud - ei sobinud.
Aga selliseid satub ikka väga harva ette - minu kogemustest lähtudes siis 1 kümne aasta jooksul.
Tegelikult mahub umbes samasse aega veel üks kloun - tegi pakkumise vastuseks minu hinnapakkumisele "jätame ülemuse mängust välja, äkki saab odavamalt?"
Kust?optimist88 kirjutas: 18 Mai 2025, 21:53Ma ei saa aru, mida sa hädaldad... Kust sa võtad, et sinust aru ei saada?EH.INS. kirjutas: 18 Mai 2025, 16:43 Ma helistan ise perele ja vbl veel 2-3 inimesele
Muide oled sa kindel, et vajad smartID-d?
Nupuka aku kestab ohohohoo
Siit:
optimist88 » 18 Mai 2025, 12:58
Või siit:...leiad endas pädevuse seda kritiseerida?
Vko » 18 Mai 2025, 14:57
Või ka siiit:Õige. Ise läksin kõige odavamale iPhone-le üle kuna Androidiga olid koguaeg mingid jamad, kiilus kinni, uimerdas... iPhone tundub lihtsam ja muretum kasutada, seal ei saa ka ise kogemata (või poolkogemata) midagi väga "pekki" keerata, Androidiga võib igasuguseid nalju teha, liiga palju...
Küülaline » 18 Mai 2025, 16:41
Siis me räägime täiesti erinevatest seadmetest, mida nimetatakse millegipärast sama nimega. Mina helistan järjest vähem, kuna nooremad suhtlevad enamasti sõnumite ja meilidega. Andmeside, WiFi ja BT on pidevalt ühendatud. Kodus ja autos kuulan muusikat ja saateid Spotifist, autos ühendub Waze läbi CarPlay. Kõik minu tasemel fotod ja videod teen sellega, mõned koduautomaatika äpid on ka ning veel palju muud.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 21 korda
- On tänatud: 38 korda
Lugemata postitus Postitas A23 »

Samuti teadmine, et äpid on läbinud turvakontrolli, võid julgelt kasutada, ei pea põdema.
Ma ise kasutan telefoni veel siiski muu hulgas ka helistamiseks, aga noorem põlvkond järjest vähem...
Reisifotode ja videote kvaliteedist piisab, ei võta juba aastaid reisile peegelkaanerat ega digivideokaamerat enam kaasa, selles osas küll normaalsed androidid ka samaväärsed.
-
- Ehitusveteran
Ilmselge jah, et tont plaaniski "oma kätega" teha, aga ei suutnud ise konstruktsiooni välja mõelda. Päris alatu käitumine, hea, et Sa "mööda pükse" ei saanud!RaJy kirjutas: 18 Mai 2025, 22:31Lõpuks minul sai vist jah esimesena kõrini - kohapeal käidud, mõõdud võetud, enam-vähem mingi projekt koostatud (üsna pikk suhtlus) ja siis see tont tahab lihtsalt jooniseid ilma raha maksmata (oli selline isetegija tüüp).EH.INS. kirjutas: 18 Mai 2025, 18:53Esimesest lausest loeks justkui välja, et Sina saatsid...Ja õieti tegidRaJy kirjutas: 18 Mai 2025, 18:43 Ei mäletagi kes kelle pikalt saatis, aga diil jäi selle koha peal katki kui keeldusin tasuta jooniseid tegemast.Pakkusin tegelikult ka suht mõistliku hinna joonistele ja selle hinna oleks trepi üldhinnast maha arvestanud - ei sobinud.
Aga selliseid satub ikka väga harva ette - minu kogemustest lähtudes siis 1 kümne aasta jooksul.
Tegelikult mahub umbes samasse aega veel üks kloun - tegi pakkumise vastuseks minu hinnapakkumisele "jätame ülemuse mängust välja, äkki saab odavamalt?"
Kõik täiesti õige, üldse ei vaidle
Sita ajas keema see, et hakati mainima, et ise asja tundmata kritiseerin (kuigi oli rõhutatult lisatud, et tegemist on isikliku arvamusega)
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 96 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Aga kas sa siis oled kunagi mõnda iPhone omanud ja sihipäraselt kasutanud?
-
- Korralik postitaja
Sa kritiseerisid küberautot (mis ongi totakas nišitoode, keegi pole vaielnud) ja sättisid sujuvalt sellega ühte ritta mingi teise toote (mida sa ei kasuta aga mis mingil põhjusel sulle ette jääb)EH.INS. kirjutas: 19 Mai 2025, 07:40 Sita ajas keema see, et hakati mainima, et ise asja tundmata kritiseerin (kuigi oli rõhutatult lisatud, et tegemist on isikliku arvamusega)
Sinu arvates see ei ole kriitika? Kui mitmed siin arvavad teisiti, siis äkki peaksid oma väljendusoskusega tegelema vms.EH.INS. kirjutas: 17 Mai 2025, 01:02 See ja mitte ainult see on "teatava staatuse sümbol" millel puudub seos funktsionaalsusega, visuaaliga, praktilisusega, kasutusotstarbega jms ning kõigi nende suhtega maksumusse
...
Isiklikult tooksin analoogiks sellise asja nagu i-Phone
P.S. Kogu aeg rõhutada "minu isiklik arvamus" ... minu meelest me kõik avaldame siin (oma isiklikku) arvamust ja mitte kellegi teise oma.
Ei ole omanud, pole kunagi vajadust näinud ja ei ole nõus TELEFONI (vt minu kasutus) eest sellist hinda maksma
Pole ka lapsed omanud ja ei hakkagi omama seni kuni minu "ülalpidamisel"
Jah, minu arvamusel - ei KRITISEERINUD küberautot - ja tõin paralleeli - mitte kumbagi ei KRITISEERINUD
Miks rõhutan, et isiklik arvamus - sest mõni teine peab oma arvamust "asbsoluutseks tõeks"
Ning ei arva, et peaksin tegelema väljendusoskusega - arvan hoopis, et ehk oleks mõningatel vaja õppida
funktsionaalselt lugemisoskust ja see ei ole solvang...
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 106 korda
- On tänatud: 269 korda
Lugemata postitus Postitas ping »
Ei kujuta ette, et millises ajastus elate või millist tehnikat kasutades, sest minul ei ole kunagi (üle 10 aasta) selliseid segavaid probleeme olnud.A23 kirjutas: 19 Mai 2025, 07:23 .... see ei jookse mitte kunagi kokku, mida ei saa paraku öelda androidide kohta.
Lisaks veel probleemivaba ühilduvus, sh telefonid omavahel ja ka teiste seadmetega, nt videokõned, ...
... teeb foto, siis hetk hiljem see eemal arvutist näha...
Samuti teadmine, et äpid on läbinud turvakontrolli, võid julgelt kasutada, ei pea põdema. ...
Suure tõenäosusega on segajad lastele mõeldud aktiivselt pakutavad mängud ja reklaamid, mis omavahel konflikti lähevad aga mõistlik kasutaja roogib need kohe seadmest välja.

-
- Ehitusveteran
Mõni laps võib küll androidi kasutada, sest peab ju "rebel" olema, aga mitte selle pealt ei otsusta, lapsel võib ka Win "regulaarne" clean install tavapärane tegevus olla, kui kõike peab proovima... Järelduse teen töökaaslaste pealt, keda mitmeid kümneid, kellega lähemalt suhtlen, ütleme 50% androidid js 50% iPhoned. Aega ajalt tuleb jutu sees välja, et üks või teine android on pidanud telefonile nt restardi tegema, iPhonede kasutajad mitte kunagi.ping kirjutas: 19 Mai 2025, 09:51Ei kujuta ette, et millises ajastus elate või millist tehnikat kasutades, sest minul ei ole kunagi (üle 10 aasta) selliseid segavaid probleeme olnud.A23 kirjutas: 19 Mai 2025, 07:23 .... see ei jookse mitte kunagi kokku, mida ei saa paraku öelda androidide kohta.
Lisaks veel probleemivaba ühilduvus, sh telefonid omavahel ja ka teiste seadmetega, nt videokõned, ...
... teeb foto, siis hetk hiljem see eemal arvutist näha...
Samuti teadmine, et äpid on läbinud turvakontrolli, võid julgelt kasutada, ei pea põdema. ...
Suure tõenäosusega on segajad lastele mõeldud aktiivselt pakutavad mängud ja reklaamid, mis omavahel konflikti lähevad aga mõistlik kasutaja roogib need kohe seadmest välja.
![]()
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 40 korda
- On tänatud: 119 korda
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
-
- Korralik postitaja
Lühidalt: sisuliselt ütlesid, et küberauto on mõttetu vidin aga kui seda kriitikaks peetakse, läheb sul s1tt keema. Kas sa andsid oma hinnangu või mitte? Lihtsustades võib hinnangud liigitada: halb-keskmine-heaEH.INS. kirjutas: 19 Mai 2025, 09:07 Vastan nö "kokku"
Ei ole omanud, pole kunagi vajadust näinud ja ei ole nõus TELEFONI (vt minu kasutus) eest sellist hinda maksma
Pole ka lapsed omanud ja ei hakkagi omama seni kuni minu "ülalpidamisel"
Jah, minu arvamusel - ei KRITISEERINUD küberautot - ja tõin paralleeli - mitte kumbagi ei KRITISEERINUD

Ja veel tõid sa analoogiks teise vidina, mis tööinimeste jaoks jaoks on üks tööriist omavahel hästi kokku sobitatud tööriistakastis. Tiktokitajad eputavad sellega, tööinimesed kasutavad. Mingil põhjusel sa näed üht poolt ja ignoreerid teist poolt. Sa võid ju sea ja käo kõrvuti sättida aga nad on ikka siga ja kägu.
Kasutan androidi, teeb kõike mis vaja ja kokku ei jookse. Mänge pole, restardib uuenduste käigus. Iphone olen proovinud, ei laida, ei näinud mõtet kolida. Android auto töötab baieri autos ilusti (naise iphone ühenduvusega oli mingi ikaldus vahepeal.) i-messages ... whatsapp teeb sama ja natuke rohkemgi

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 40 korda
- On tänatud: 119 korda
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
Kindel usk puudub, Švejk nimetanuks sellist poolpeeretajaks.
-
- Korralik postitaja
Mis pagana usk, need on tööriistad. Kasutan neid, mis mulle sobivad.kunn24 kirjutas: 19 Mai 2025, 11:24 "Kasutan androidi....Viimasel ajal siiski maciga"
Kindel usk puudub, Švejk nimetanuks sellist poolpeeretajaks.
Saan aru, et sinu usk on kindel, Švejki järgi täispeeretaja?
Ikka Sa aru ei saa...
Mõttetu vidin on see / nad MINU JAOKS ja MINU ISIKLIKUL ARVAMUSEL
Pole kuna väitnud ega mõelnud ega arvanud, et see / nad oleks seda kellegi teise jaoks
-
- Korralik postitaja
Äkki ikka saan? Sinu definitsiooni järgi on asjad, mida inimene ei kasuta, mõttetud (tema jaoks) ja sobivad küberauto analoogiks. Ma olen tglt ammu mõelnud, et munakeetja, parmupill ja torukübar on staatuse sümbolid, millel puudub seos funktsionaalsusega, visuaaliga ja praktilisusega.EH.INS. kirjutas: 19 Mai 2025, 11:57 @optimist
Ikka Sa aru ei saa...
Mõttetu vidin on see / nad MINU JAOKS ja MINU ISIKLIKUL ARVAMUSEL
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit