Elektriautodest

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
A23
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 21 korda
On tänatud: 38 korda

Re: Elektriautodest

Lugemata postitus Postitas A23 »

trebla kirjutas: 07 Mai 2025, 08:31 Ehk läheks teemasse rohkem tagasi.
https://www.pv-magazine.com/2025/04/15/ ... or-market/
Asi tasapisi areneb..
Äkki siiski paari lausega kirjeldaksid sisu, et teaks, kas tasub linki üldse avada või mitte....
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 106 korda
On tänatud: 269 korda

Lugemata postitus Postitas ping »

A23 kirjutas: 07 Mai 2025, 08:35
trebla kirjutas: 07 Mai 2025, 08:31 Ehk läheks teemasse rohkem tagasi.
https://www.pv-magazine.com/2025/04/15/ ... or-market/
Asi tasapisi areneb..
Äkki siiski paari lausega kirjeldaksid sisu, et teaks, kas tasub linki üldse avada või mitte....
Austraalia ettevõtted väidavad, et V2G tehnoloogia on turule jõudmiseks valmis
Essential Energy, Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO), taastuvenergiaettevõte Sienergy ja elektriautode turustaja AUSEV on ühiselt teatanud, et sõidukist võrku (V2G) tehnoloogia on Austraalias turuvalmis.
Reklaamivad, et elektriauto aku kasutamine on saanud praegu eksisteeriva turu valmis.
Kuna igasugune turg on pidevas muutumises ja turuhind sõltub otseselt pakkumise ja nõudluse suhtest, siis mida rohkem salvestust turule tekib seda rohkem ühtlustub turuhind, mis vähendab kauplemise kasumlikust.
Normaalselt toimivalt turult ei saa mitte kunagi osta kaupa alla selle kauba tootmiseks tehtud kulutuste hinnaga ja loota, et V2G lahendus muudab elektri tarbija jaoks odavaks on naiivne.
:hello:
Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
trebla
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 66 korda

Lugemata postitus Postitas trebla »

Kuna igasugune turg on pidevas muutumises ja...
Just. Turg ise muutubki põhjalikult.
Eriti veel Austraalias, kus päikest on aastaringi, omatootmist on palju ja autod on harjunud olema võimsad (miskipärast sai seal rendist omal ajal pidevalt 3-liitriseid).
Kui akud on muutunud piisavalt odavaks ja samal ajal pikaealisteks , autodel on suur mahtuvus ning majade elektritarve madal (pole küttekulusid nagu meil) siis ilmselt muutub tavaliseks maja ja auto vaatlemine ühise energeetilise üksusena. Loomulikult on vast ka majal oma aku, aga ka auto ühendatakse igal vabal hetkel maja elektrisüsteemi, et auto aku oleks pidevalt piisavalt laetud ja vajadusel toetab see maja elektrisüsteemi.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 381 korda
On tänatud: 424 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Tunnistan, et saa aru EV hinnakujundusest Cybertrucki najal. Mida mõtles Musk kui pani selle kastika alguses ühe hinnaga ja nüüs on hind kukkunud ligi 50%? Cybertrucki alghind ei olnud kolme või neljakohaline, ikka viiekohaline ja alguses kiskus sinna kuuekohalise ligi.
Väidetavalt on olukord isegi nii halb, et mõned Tesla esindused ei ole nõus kasutatud Cybertrucke tagasi ostma auto vahetamisel.
Tsitaadi allikas https://auto.geenius.ee/rubriik/elektri ... d-ka-uued/
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 40 korda
On tänatud: 119 korda

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

See on rämedalt nõme auto ka.
Juhe teab kõike.
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 54 korda

Lugemata postitus Postitas EH.INS. »

kunn24 kirjutas: 16 Mai 2025, 23:35 See on rämedalt nõme auto ka.
See ja mitte ainult see on "teatava staatuse sümbol" millel puudub seos funktsionaalsusega, visuaaliga, praktilisusega, kasutusotstarbega jms ning kõigi nende suhtega maksumusse
Näib, et paljudele on selline asi oluline - mulle (ja kindlasti ka paljudele teistele) mitte...
Isiklikult tooksin analoogiks sellise asja nagu i-Phone
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 96 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

EH.INS. kirjutas: 17 Mai 2025, 01:02 Isiklikult tooksin analoogiks sellise asja nagu i-Phone
See on küll halb võrdlus, eriti kui on ka teisi Apple tooteid kasutuses (kell, kõrvaklapid).
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Küülaline kirjutas: 17 Mai 2025, 15:56
EH.INS. kirjutas: 17 Mai 2025, 01:02 Isiklikult tooksin analoogiks sellise asja nagu i-Phone
See on küll halb võrdlus, eriti kui on ka teisi Apple tooteid kasutuses (kell, kõrvaklapid).
Aga isiklikult tooks siis näiteks ka viidatu...

Rõhutan, et tegu vaid isikliku arvamusega
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kõigepealt vist ostetakse ikka põhiseade ja siis sellele lisaseadmed juurde?
See peab vist täitsa rumal olema kes ostab enne kõrvaklapid, mida ei saa enne põhiseadet ostmata üldse kasutada.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 96 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

ping kirjutas: 17 Mai 2025, 17:11See peab vist täitsa rumal olema kes ostab enne kõrvaklapid, mida ei saa enne põhiseadet ostmata üldse kasutada
See väide kehtib ju samuti Androidi kohta. Ma pidasin silmas väga head ühilduvust ja omavahel koostööd.
Ma ei ole muidugi kõige parem hindaja, kuna mul ei ole ühtegi Androidi seadet olnud.
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

mul ei ole ühtegi Androidi seadet olnud
Mul ainult see (telefon) ja seni kuni vähegi töötab
Tel ainult helistamiseks
net väljas - sees ainult siis kui miski nõuab smart-id
Mitte ühegi muud funktsiooni ei kasuta
Kõige lihtsam / odavam - kaubamärk ei huvita üldse
Nagunii päev otsa (kohati lisandub ka öö) arvuti taga

Vabandan ette, et OT
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Küülaline kirjutas: 17 Mai 2025, 18:10
ping kirjutas: 17 Mai 2025, 17:11See peab vist täitsa rumal olema kes ostab enne kõrvaklapid, mida ei saa enne põhiseadet ostmata üldse kasutada
See väide kehtib ju samuti Androidi kohta. Ma pidasin silmas väga head ühilduvust ja omavahel koostööd.
Ma ei ole muidugi kõige parem hindaja, kuna mul ei ole ühtegi Androidi seadet olnud.
Seda arvavad õuna omanikud, sest nende telo ühildub ainult väheste originaalseadmetega ja äppidega ning neil puudub muude võimaluste kogemus.

Mul on telos ca 60 äppi, mis kõik on erinevad "tööriistad" alates digitaalsest vesiloodist, trepikalkulaator, ampertangide/testrite distantdispleid, autode diagnostika ja hooldusäppidest, autode lisanäidikud, automootori võimsuse mõõtja (dünostend), (generaatori) rihma pingsuse mõõtja, helianalüsaatorid, kõlarite testi/paigutuse häälestus, jne, kuni õhupüssi kuuli kiiruse mõõtjani.
Mul ei ole kõiki maailmas olemasolevaid installitud, sest ainult kasvõi ehitusel vajalikke või mehaanika tööriistu on mitmeid kümneid.
Ei ole kõige odavam, sest suurt akut (9000) ja piisavat mälu tahaks ning tegu on võimsa (3W) valjuhääldajaga, MIL klassi seadmega, mida võib kasvõi vee all kasutada mille hind on 300eur.
https://www.klick.ee/nutitelefon-ulefon ... 256gb-must
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

hind on 300eur
https://www.smartech.ee/et/products/tel ... m=referral

Kui on vaja kõike seda mida kirjeldasid siis on vaja
Seega - vastavalt kasutusotstarbele
Urmas
autodidakt

Läheb vahepõikena küll teemast OT-ks nagu alati,kuid te mõlemad tuletasite mulle meelde kui aastaid tagasi otsisin endale soodsamat hinda ekstsentriklihvijale, sest millegipärast mulle tundus, et mind üritatakse siin kohalike edasimüüjate poolt lüpsta ja ma ei eksinud. Mulle pakkus üks maaletooja(tuttav) soodushinnaga 456€, kusjuures eelnevalt hoiatasin teda, et olen teinud kodutööd. Peale sellist pakkumist mõttes saatsin ta sinnasamusesse ja tellisin Inglismaalt koos koju toomisega hinnaga 325€ samasuguse Metabo. Kas Metabo toodab sitta? Vist kah nagu maailmakuulus frma. Kui mainisin talle, et ei osta tema käest, siis oli solvunud. Kehitasin selle peale jälle mõttes õlgu ja see pakkumine oli ju tema valik. Et mõnede arvates pläma ei ajaks, siis see hinnavahe kehtib siiani. Jah, tooted on küll erinevat värvi, kuid parameetrid ja tehnilised andmed on täpselt samad ning Metabo oma isendi küljes olevale sildile on kirjutatud tootjamaaks Made in Finland. Miks müüvad Metabo toodete edasimüüjad tegelikkuses Mirka tehases toodetut 1/3 võrra odavamalt kui Mirka ise teist värvi korpusega täpselt sama toodet? Ei saa samamoodi pihta Mirka hinnapoliitikale täpselt samamoodi nagu Muski omale, kes uudiste järgi müüb oma uusi EV kübereid 50%-se allahindlusega. :scratch: :) Kas kohe ei saa reaalset hinda pakkuda, selmet viriseda hiinlaste kallal. ;)
https://kaup24.ee/et/koduremont/tooriis ... id=5081716
https://www.protrade.co.uk/product/meta ... aqlJYxq4UJ
Muide, arvestage seda, et mõlemad viited on edasimüüjate omad, mitte tehase otsehinnad. ;)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

@ Urmas
Kõigest millele viitad olen teadlik - ma ei ole päris loll
Kuna tegemist (vähemalt minu jaoks) siiski suht väikse summaga siis ei viitsi / ei taha seda "ristisõda" mida Sina kirjeldad ette võtta, lisaks probleemide korral kiirem lahendus
Niipalju küll viitsin / tahan, et otsin Eestist odavaima mis täidaks minu vajadusi ja need eespool kirjeldatud:
Tel ainult helistamiseks
net väljas - sees ainult siis kui miski nõuab smart-id
Mitte ühtegi muud funktsiooni ei kasuta
Hindan oma aega pisut kõrgemalt kui selle telo hind (viitan pingi telole - minu viimase telo hind 99) vs "ristisõja" tulemusel saavutatud hind hinnavahe...
Viimati muutis EH.INS., 18 Mai 2025, 00:49, muudetud 1 kord kokku.
Urmas
autodidakt

EH.INS. kirjutas: 18 Mai 2025, 00:35 @ Urmas
Kõigest millele viitad olen teadlik - ma ei ole päris loll
Ei kahtlegi selles väites. ;)
EH.INS. kirjutas: 18 Mai 2025, 00:35 Kuna tegemist (vähemalt minu jaoks) siiski suht väikse summaga siis ei viitsi / ei taha seda "ristisõda" mida Sina kirjeldad ette võtta, lisaks probleemide korral kiirem lahendus
Mul kiiret ei olnud, sellest ka see nn "ristisõda".
EH.INS. kirjutas: 18 Mai 2025, 00:35 Hindan oma aega pisut kõrgemalt kui selle telo hind (viitan pingi telole - minu viimase telo hind 99) vs "ristisõja" tulemusel saavutatud hind hinnavahe...
Minul ja sinul on vist päris suur vahe kasvõi selles, et ma ei saa oma erialast tööd teha nn kodukontoris arvuti taga istudes ja eks sellest tuleneb ka oma aja hindamise erinev metoodika.
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

@Urmas
Kõik igati loogiline...
Kui "vahe" all pead silmas nö kuupalka siis ma ei usu (arvestades Sinu erialaseid kommentaare) et see oleks märkimisväärne
Kui mõtled sissetulekuid siis ehk küll
Urmas
autodidakt

EH.INS. kirjutas: 18 Mai 2025, 00:51 Kui "vahe" all pead silmas nö kuupalka siis ma ei usu (arvestades Sinu erialaseid kommentaare) et see oleks märkimisväärne
Kui mõtled sissetulekuid siis ehk küll
Mõtlesin vahe all ikka seda nagu ise oled maininud, et sinu enamus tööd toimub siiski arvutis(nagu olen siiani aru saanud, et isegi lausa kodus) ja sul on võimalus teha tööd ja teenida raha ka sel ajal kui on ametlikud puhkepäevad nagu laupäev ja pühapäev, siis kahjuks mul see võimalus puudub.
Palgad ja sissetulekud jätame sellest teemast välja. ;)
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

võimalus teha tööd ja teenida raha ka sel ajal
Ka siin räägid rahast
Aga selge - kõrvale...
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Urmas kirjutas: 17 Mai 2025, 23:55
Läheb vahepõikena küll teemast OT-ks nagu alati,kuid te mõlemad tuletasite mulle meelde kui aastaid tagasi otsisin endale soodsamat hinda ekstsentriklihvijale, sest millegipärast mulle tundus, et mind üritatakse siin kohalike edasimüüjate poolt lüpsta ja ma ei eksinud. Mulle pakkus üks maaletooja(tuttav) soodushinnaga 456€, kusjuures eelnevalt hoiatasin teda, et olen teinud kodutööd. Peale sellist pakkumist mõttes saatsin ta sinnasamusesse ja tellisin Inglismaalt koos koju toomisega hinnaga 325€ samasuguse Metabo. ....
Väikse edasimüüja eritellimusel toode tulebki kallima hinnaga kui suurtes ladudes seisev ja hapuks minemise ohus olev kaup, mille säilitamine tekitab ka lisakulu.
Eriti haavatavad on pikalt seisvad akudega tooted, ka akuautod.

Kui e-auto kasutusjuhendis on nõutud vähemalt kord kuus aku laadimine, siis sadade autode platsil aastakaupa hoiustamine võib ootamatult töömahukas ja suur lisakulu olla ning tekitab vajaduse ostjal hoolega ostetava toote "max realisatsiooniaeg" kuupäeva uurida.

Ei ole vahet, kas on uus või teise ringi e-auto, aga kui see on ikka kaua platsil seisnud, siis tuleb ettevaatlikult kaupa suhtuda ja uurida mälust laadimiste ajalugu, sest hoiustamisel kasutusjuhendi mittejärgimine võib garantiile hävitavalt mõjuda.
https://auto.geenius.ee/rubriik/elektri ... d-ka-uued/
optimist88
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 16 korda
On tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas optimist88 »

Nõustun. Kindlasti on see paljudele ka staatuse sümbol aga olulisem on siin suurem pilt - apple ökosüsteem, kus ühe inimese seadmed ja perekonna, sõpruskonna vms seadmed saab soovi korral omavahel siduda. Ma ise ei kasuta aga kõrvalt näen, et see on hästi läbimõeldud ja tüüpkasutajale mugav süsteem.

EH.INS - saan aru, et sa pole iPhone kasutanud, sest ei sobi sinu kasutusmudeliga. Sellest hoolimata leiad endas pädevuse seda kritiseerida? 8)

Muide oled sa kindel, et vajad smartID-d? Juhul kui IDkaardiga v mobiilID on ka toetud, saaksid asendada oma odavandroidi NUPUtelefoniga? Nupuka aku kestab ohohohoo ja erinevalt säästuandroidist ei jää see mõne aastaga uimaseks. Helistamiseks mugav.
Urmas kirjutas: 17 Mai 2025, 23:55 Ei saa samamoodi pihta Mirka hinnapoliitikale täpselt samamoodi nagu Muski omale, kes uudiste järgi müüb oma uusi EV kübereid 50%-se allahindlusega. :scratch: :) Kas kohe ei saa reaalset hinda pakkuda, selmet viriseda hiinlaste kallal. ;)
Urmas, turumajanduse üks põhiteese - hind kujuneb nõudluse/pakkumise järgi. Need, kel väga kipitas, olid ju täishinnaga nõus.
RaJy
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 56 korda
On tänatud: 71 korda

Lugemata postitus Postitas RaJy »

See, et teenused ja üldse nende eest mõtlemine ja sellega seotud aeg ja kulutused kaasnevad ei taha paljudele pähe mahtuda. Omalgi kogemus kui potensiaalne klient soovis hinnapakkumisega koos saada mm täpsusega trepi joonist - minu pakkumise peale maksta jooniste eest saadeti pikalt.
Kõik tisleritööd aknalaudadest treppideni.
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

RaJy kirjutas: 18 Mai 2025, 13:04 See, et teenused ja üldse nende eest mõtlemine ja sellega seotud aeg ja kulutused kaasnevad ei taha paljudele pähe mahtuda. Omalgi kogemus kui potensiaalne klient soovis hinnapakkumisega koos saada mm täpsusega trepi joonist - minu pakkumise peale maksta jooniste eest saadeti pikalt.
Tüüpiline - ka minu valdkonnas
Erinevus vaid see, et sellise soovi peale saadan ise pikalt
Vko
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 10 korda

Lugemata postitus Postitas Vko »

optimist88 kirjutas: 18 Mai 2025, 12:58 Nõustun. Kindlasti on see paljudele ka staatuse sümbol aga olulisem on siin suurem pilt - apple ökosüsteem, kus ühe inimese seadmed ja perekonna, sõpruskonna vms seadmed saab soovi korral omavahel siduda. Ma ise ei kasuta aga kõrvalt näen, et see on hästi läbimõeldud ja tüüpkasutajale mugav süsteem.
Õige. Ise läksin kõige odavamale iPhone-le üle kuna Androidiga olid koguaeg mingid jamad, kiilus kinni, uimerdas... iPhone tundub lihtsam ja muretum kasutada, seal ei saa ka ise kogemata (või poolkogemata) midagi väga "pekki" keerata, Androidiga võib igasuguseid nalju teha, liiga palju... :scratch:
EH.INS.
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Krt võtaks - on ju selgelt selgelt on juures ISIKLIKULT ja veel RÕHUTATULT
Kust peest tuleb mõte, et ma kedagi kritiseerin???
Lisaks selge viide - NAGUNII KOGU AEG ARVUTI TAGA

PS
Aku kestab min nädala
Vasta