anomaalia rõhuga
anomaalia rõhuga
Lugemata postitus Postitas camillus »
Pumpan siis paisupaaki matsu juurde kuni akupaagis on ca 1,2 bar ning alustan kütmisega; ajaks mil akupaagi ülemine termomeeter näitab 70 C ja alumine 50 C, on rõhk süsteemis tõusnud juba u 2,6 barini. Ülerõhuklapp ei avane ning vett kuskilt välja ei pressi, aga järgmiseks hommikuks on süsteemi alles jäänud tavapärased 0,2 bar, misjärel algab kütmisprotsess juba rutiiniks kujunenud pumpamisrituaaliga...
Mõned korrad proovisin rõhku tõsta ka mõningase veekoguse lisamisega, kuid see lõppes reeglina ülerõhuklapi avanemisega temperatuuri tõusu korral. Elbi kummikott on terve, süsteemis nähtavad lekkei puuduvad.
Katel Atmos 32, akupaak 2000 l, köetavat pinda ca 120 m2, majal 2 korrust: 1 korrus põrandaküte + radikad, 2 korrus radikad; katlasõlm keldris.
Värsked ideed ja nõuanded on oodatud - endal on juhe juba lõplikult koos...
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Re: anomaalia rõhuga
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
Ülejäänu on teoreetiliselt selge. Paisupaagi eelrõhk on niipalju suur, et vesi sinna ei lähe. Segaseks jääb, et kuhu see vesi siis läheb. Aga nagu ma aru sain siis on sul seal vee hulk ühtlane aga muutub paisupaagis oleva rõhu väärtus ? Veel segasem on see, et mis rõhku sinna piasupaaki juurde pumbatakse. Mina olen siiani sedasi aru saanud, et kogu süsteem on ideaalis koguaeg ühtlase rõhuga. Ja see ühtlus saavutatakse paisupaagiga. MIlles on siis see kummikott. Ühelt poolt pressib vesi teda väiksemaks ja teiselt poolt pressib gaas (see ei ole tavaline õhk, vähemalt tehasest väljudes) seda kummikotti suuremaks. Ja tuleb leida selline gaasisurve mille puhul vesi veel seda gaasi kläbi kummikoti suudab kokku pressida, selle asemele, et läbi ülesurveklapi kuskile laia maailma kaduda. Aga kirjeldusest sain ma aru, et sul ei ole vaja üleüldse vett lisada, küll aga lisad sa paisupaagile midagi, mis hiljem kuskile teadmata suunas ära kaob ?
Või sain ma üleüldse valesti aru ?
Resümeerides oleks kindlat visiooni omavate spetsialistide pakkumised teretulnud - asjatundja koduvisiidit on ilmselt möödapääsmatu

-
- Ehituspenskar
Kuskohas see süsteem asub ? Aadressi mõttes siis.
Aadressi mõttes asub kõnealune gaasireaktor Tallinnas Nõmmel.
-
- Ehituspenskar
-
- Ehitusspets
- On tänatud: 5 korda
Lugemata postitus Postitas tcumen »
Kui leket pole, peab see õhk minema süsteemi, seega kott ikkagi katki. Sel juhul peab ventiili vajutamisel või eemaldamisel sealt vett tulema (eeldusel, et süsteemis rõhk on).
Edu.

Lugemata postitus Postitas warlock »
on sul paisupaak ikka korralikult veega täitunud? seal on tavaliselt mingi ventiil sisendis, mis mõnikord laseb suht halvasti vett paispaaki ja sealt jälle välja ning paisupaak reguleerib rõhku viitega.
-
- Ehitusspets
- On tänatud: 5 korda
Lugemata postitus Postitas tcumen »

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas lembitl54 »
oled kontrollinud seebiveega kas paisupaagi ventiil peabcamillus kirjutas:Rõhku tõstan paisupaagi täiteventiilist autopumbaga. Paisupaagis on hommikuti täpselt sama rõhk, mis akumulatsioonipaagis ehk siis 0,2-0,3 bar, seega pole kindlasti mitte tegemist paisupaagi liigse eelrõhuga. Segane on see kupatus minu jaoks samuti.
Resümeerides oleks kindlat visiooni omavate spetsialistide pakkumised teretulnud - asjatundja koduvisiidit on ilmselt möödapääsmatu
Lugemata postitus Postitas hannes178 »
On hakanud ka äkki jupsima.
Hommikul akupaagi rõhk pea 0 bar , hakkan kütma,lükkan pumbad sisse, koliseb nii mis hirmus.
Oleks nagu vett vähe. Ja kui kogu paak soe, 80 kraadi, siis akupaak 1,3 bar.
Enne oli külmalt 0,7 bar akupaak, ja kui 2000 l 80 kraadi on, siis ~1,3bar. (paisupaagi klapp ka ~ sama bar, kui rohkemaks läheb, laseb vett vähemaks).
Mismoodi ma saan süsteem täita nii, et kogu süsteem on kindla peale täitsa täis?
Lugemata postitus Postitas M metsast »
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit