Planeedi Maa päästmine

Siin arutletakse naljakate juhtumite üle ehitusvaldkonnas
val
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1234
Liitunud: 28 Dets 2010, 13:32
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 20 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas val »

kunn24 kirjutas: 31 Mär 2023, 18:41 Jaak Madisson sel teemal:
https://arvamus.postimees.ee/7744369/ja ... hk-voimatu
Lihtsalt pealkirja järgi mõtlen, et ta ju võtab seda oma kogemusest poliitikuna. Arvestades asjaolu, et ta pole ametnik olnud, siis arvatavasti peegeldab see pugejalikkus peamiselt seda, mis toimub tema erakonnas või erakondades üldisemalt.

Eelnevalt saime fakte vaadates selgeks, et inimesed saavad lihtsa vaevaga biojäätmeid eraldi koguma hakata ja see tuleb ka rahaliselt soodsam. Mingit probleemi ei ole. Jaak vist ei tea seda ja vaevalt see teda ka huvitab, sest siis ta ei saa oma valijale ega erakonna bossidele pugeda.

@ping, sul väga ulme idee Argentiina näitel. Pane aga startup püsti hakka tegema, saad veel ükssarvikuks.
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 2161
Liitunud: 11 Veebr 2018, 14:45
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 74 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Eelnevalt saime fakte vaadates selgeks, et inimesed saavad lihtsa vaevaga biojäätmeid eraldi koguma hakata ja see tuleb ka rahaliselt soodsam.
Kusjuures ei saanud ju. Sa vorbid muudkui meelevaldseid järeldusi. Su piltidel olevad kastitki ei vastanud määrustes toodud nõuetele. Imekspandav oli see, et EGR-i killu puhul sa said kiiresti aru, et panid veits puusse aga muus osas muudkui ketrad. Vähedegi korraliku kompostri hind algab kuskilt 150-st. Kui nüüd inimestele tõsiselt pähe istuda, saab me ärikatele käibe missuguse. Kuigi ma arvan, et enne saab mõni ametnik peksa selle pulli eest.

Madison tsiteerib direktiivi, milles pole sõnagagi öeldud, et peavad olema mingid kastid/ kompostrid ja meie jopskid võtsid keerasid vinti juurde. Nagu tihti varemgi juhtunud.

Tsitaat loost:
Nüüd peagi kehtima hakkavat nõuet käsitleb direktiivi artikkel 22, mille kohaselt tõesti «Liikmesriigid tagavad, et hiljemalt 31. detsembril 2023 ja järgides artikli 10 lõikeid 2 ja 3, biojäätmed kas eraldatakse ja võetakse tekke­ kohal ringlusse või neid kogutakse eraldi ega segata muud liiki jäätme­tega».

Sama artikkel sedastab järgnevatki: «Liikmesriigid võtavad kooskõlas artiklitega 4 ja 13 meetmeid, et:

a) kannustada biojäätmete ringlussevõttu, sealhulgas kompostimist ja anaeroobset kääritamist, nii et oleks tagatud kõrgetasemeline kesk­ konnakaitse ja väljund, mis vastab asjaomastele kõrgetele kvalitee­ distandarditele;
b) ergutada kodukompostimist ning
c) edendada biojäätmetest valmistatud materjalide kasutamist.»

Nüüd kohe ka küsimus: kas direktiivi artikkel 22 lõige 2 punkti b seatud eesmärki ergutada kodukompostimist täidab uus nõue ehitada näiteks üksikus talukohas endale uus komposteerimiskast, mille kohta peab ametnikule saatma pildi ja mille kohta võib ka ametnik teha rahatrahvi, kui see kast ei meeldi? Tõenäoliselt mitte.

Kui keegi soovib, siis võib iseseisvalt tutvuda ka juba mainitud artikli 10 lõigete 2 ja 3-ga, mis on seotud artikkel 22 täitmisega. Kuid need käsitlevad jääkide liigiti kogumist ning seetõttu ei puutu kuidagi asjasse seoses uue kehtima hakkava korraga, mis käsitleb ka maapiirkondades elavate inimeste uue kohustusega täita ametnike korraldusi kompostikastide tellimiseks või ehitamiseks.

Sama kehtib ka artiklite 4 ja 13-ga, mis on mainitud, kuna need räägivad jäätmete käitlemise hierarhiast (alates jäätmete tekke vältimisest kuni taaskasutuseni ning vajadusest säästa keskkonda ja loodust).

Seega antud direktiivis ei ole kuidagi spetsiifiliselt öeldud, kuidas peab liikmesriik üle võtma antud direktiivi, vaid eesmärk on väga üldiselt laialivalguv: biojäätmed tuleb eraldi sorteerida ja siis seejärel kas saata ära või ise komposteerida. Kõik. Punkt.
Edasi:
Kokkuvõtteks
Tuleb nentida, et ega meie ametnike mentaliteedist pugejalikku arusaama välja juurida on ehk võimatu. Direktiiviga, mida esiteks poleks üldse vaja olnudki, kuna biojäätmete käitlemine võiks/peaks olema iga riigi enda siseasi, oleks saanud kooskõlas ülevõtmine olla näiteks järgnev lahendus: kontrollida tiheasustusaladel veidi enam komposteerimise tingimusi ning hajaasustusaladel ehk sisuliselt maapiirkondades anda soovitus jälgida hoolikalt, et toidujäätmed oleksid eraldi ladustatud ning et need ei rikuks avalikku heakorda ja naabrite elutingimusi.

Seda viimast, ma julgen väita, teevad täna juba peaaegu kõik maaelanikud, kes saavad osa oma aiapeenramullast just kompostihunnikust. Ilma ühegi biojäätmete kastita koos prügiveo arvega või ametniku kontrollita trahviähvardusel.
Kusjuures ennist sa jahvatasid, et ma olevat 10 a juba mingit paragrahvi rikkunud.
Viimati muutis kunn24, 31 Mär 2023, 21:45, muudetud 2 korda kokku.
val
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1234
Liitunud: 28 Dets 2010, 13:32
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 20 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas val »

Selle 10a pärast ära põe, loe täpselt sõna-sõnalt mis ütlesin ja saad aru.
kunn24 kirjutas: 31 Mär 2023, 21:00...Kusjuures ei saanud ju. Sa vorbid muudkui meelevaldseid järeldusi. Su piltidel olevad kastitki ei vastanud määrustes toodud nõuetele. Imekspandav oli see, et EGR-i killu puhul sa said kiiresti aru, et panid veits puusse aga muus osas muudkui ketrad. Vähedegi korraliku kompostri hind algab kuskilt 150-st. Kui nüüd inimestele tõsiselt pähe istuda, saab me ärikatele käibe missuguse. Kuigi ma arvan, et enne saab mõni ametnik peksa selle pulli eest.
Väidan jätkuvalt, et reaalsuses mingit probleemi ei ole. Isegi Urmas pole fakte ümber lükanud - küllap mahub isegi sinna pisikesse kööki ära millest ta rääkis. Sina keerad vinti igatepidi üle hakkad EGR võrdlust tooma. Su jutt on hea näide saksa täpsusega lolli moskoovia nõude täitmisest. Milleks sa sellist juttu ajad ja samal ajal väidad (vab kui see ei olnud sina), et sellist asja ei tohiks teha?
kunn24 kirjutas: 31 Mär 2023, 21:00 Madisson tsiteerib direktiivi, milles pole sõnagagi öeldud, et peavad olema mingid kastid ja meie jopskid võtsid keerasid vinti juurde. Nagu tihti varemgi juhtunud. ...
Võta see algne artikkel uuesti ette ja näita mulle kus on viidatud, et põhjus on direktiivis? https://maaleht.delfi.ee/artikkel/12016 ... -ja-trotsi
Kusjuures isegi artiklis on mingi kokku kukkuva kompostikasti pilt ja selgitus, et sobib. Tegelik probleem on selles, et 80% biojäätmeid läheb segaolmejäätmetesse, mis on ebamõistlik. Nii ei saa ka muud värki (nt plasti) piisavalt taaskasutada, sest kõik on toitujäätmetega määrdunud. Seal juleb juba direktiiv mängu, aga need on hoopis teised sättes võrreldes Jaagu viidatuga.

Kahjuks on artikli pealkiri ja vahepealkirjad saast ja ajakirjanik võiks nurgas häbeneda. Samas ei pruugi ta ka milleski süüdi olla, sest mida rohkem närvi ajab, seda paremini müüb. Sellest on varemgi juttu olnud.
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 2161
Liitunud: 11 Veebr 2018, 14:45
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 74 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Tegelik probleem on selles, et 80% biojäätmeid läheb segaolmejäätmetesse, mis on ebamõistlik.
Selles osas olen nõus. Ma võin ka võtta oma teise 80l prügikasti, mis mul olemas on, selle alaossa augud puurida ja markeriga peale kirjutada: KOMPOSTER. Kui ametnikud sellega lepivad, pole ka mul siin rohkem teemat.
Kuid sul pole vaja jahvatada, et ma lollusi valesti välja toon, sest siis pidanuks ka määruse sätted olema teisiti sõnastatud (esmane õigusakti tõlgendamine on grammatiline). Ei ole vaja toota õiguslikku paska ja siis hakata seda palehigis siluma, mingeid naljapilte esitama ja teistele näpuga näitama.
val
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1234
Liitunud: 28 Dets 2010, 13:32
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 20 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas val »

Kui solvusid, siis vabandan, aga õiguslikult lähtusin sinu kirja pandud tekstist ja täiesti tõsiselt - jama ei ajanud. Küll võis olla valesti arusaamist ja seda nii minu kui sinu poolt.
kunn24 kirjutas: 31 Mär 2023, 21:51....Ma võin ka võtta oma teise 80l prügikasti, mis mul olemas on, selle alaossa augud puurida ja markeriga peale kirjutada: KOMPOSTER. Kui ametnikud sellega lepivad, pole ka mul siin rohkem teemat. ....
Kui sobib artikli pildil olev kokku kukkuv asjandus või Keskkonnaameti lehelt pärit võrgust variant (kui kaas peale panna), siis sobib ka sinu aukudega 80 liitrine. Kuogi ise ma hoiaks seda igaks-juhuks boijäätmete kastiks..no juhuks, kui ei viitsi kompostimisega mässata enam.
T25
Ehitusguru
Ehitusguru
Postitusi: 961
Liitunud: 14 Mai 2007, 13:15
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 10 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas T25 »

Val, kas ma võin 2 tonni õunu puude alla mädanema jätta oma maakodu õunaaias?
val
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1234
Liitunud: 28 Dets 2010, 13:32
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 20 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas val »

T25 kirjutas: 31 Mär 2023, 22:36 Val, kas ma võin 2 tonni õunu puude alla mädanema jätta oma maakodu õunaaias?
Jah. Sinu kirjelduse kohaselt ei ole tegemist jäätmetega, mis tähendab, et jäätmeseadus ei kohaldu su juhtumil. Edasi oleneb sellest mis probleem saab naabritel tekkida?
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 2161
Liitunud: 11 Veebr 2018, 14:45
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 74 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Ja kui kokku korjad hunnikusse, on jääde. Sama paralleel ka eterniidiga, kui on katusel, las tolmab, paned hunnikusse, võib tekkida teema- kuigi seal on tolmav pind tunduvalt väiksem. Keskkonnaõiguse perverssed naljad.

Siit edasi heitades võib mõnel ametnikul pähe turgatada teha määrus, et õunapuu istutamiseks tuleb taodelda luba ja selle juures saada nõusolek naabrilt. Ja kui juba 10 puud plaanid istutada, tuleb koostada DP.
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10955
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 319 korda
On tänatud: 384 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas Urmas »

val kirjutas: 31 Mär 2023, 20:49 Eelnevalt saime fakte vaadates selgeks, et inimesed saavad lihtsa vaevaga biojäätmeid eraldi koguma hakata ja see tuleb ka rahaliselt soodsam.
Kuidas tuleb ühele kortermajale soodsam kui maja ühe korteri elanikel ei teki biojäätmeid või kui tekib siis väga minimaalselt? Näitena- meie majas on 7 korterist, tegelikkuses elavad viis korteri omanikku. Nendest seitsmest on on vähemalt neli, kes on kokkuhoidlikud või oskavad kasutada kohe-kohe riknema minevatest toiduainetest teha veel üks-kaks söömaaega. Kui nüüd KOV kohustab meie KÜ omada biojäätmete konteinerit, siis mida teeb firma, kelle auto tuleb biojäätmete järgi, aga mida pole, seda pole? Biojäätmete järgi tulenud firma esitab tühiarve selle eest, et KÜ ei ole tekkinud biojäätmeid? Kas arve tühisõidu eest õigustab fossiilkütuse kasutamist ja biojäätmete mitteomamist? Päästsime tühisõidu eest arve esitamisega mõningatele ärimeeste "südametunnistust" planeedi Maa päästmiseks kliimasoojenenisest? Kasutaja val, kas see tõesti ei tundu sulle jabur, et inimesi trahvitakse selle eest, et nad söövad kõik, mis taldrikul? Kõige söödava ärasöömiste eest määrata arve tühisõidu põhjendusel? Idiootsus astmes x! Mingit kolhoosikorda tahad? Inimesed, kes ostavad x-poe soojaletist valmistoitu või üürikorterite elanike suhtes, kes tellivad toitu misiganes toidukullerite kaudu, on selline "ühiskondlik" kokkulepe igatahes väga viltu kasvõi meie peresuhtes, kus kui muidu saiakontse ei sööda, aga kui need tehakse viiludeks, kastetakse korraks munasegusse, siis peab olema piisavalt kiire, et saada hambusse mõni nii serveeritud saiaviil. ;)
Hea val, no ei hakka tekkima piisaval hulgal biojäätmeid nende biogaasi ja komposti ärimeeste äriidee jaoks, seda isegi sõltumatumatult riigi sunnimeetodidest(jäätmete liigiti kogumine). :)
Jäin korraks mõtlema, et kas see biojäätmete kogumine võiks toimida Tallinna Kalamaja linnaosas, siis jääksin veidi kahtlema, sest tolle kandi poolehoius biojäätmete konteinerite kohustuslikkuse osas, kuna see kant on meedias avaldatu järgi roheliste kants ja kui neil kästakse omanda biojäätmete kontenereid, siis protestilained hakkavad sealtkandist. Kas just tänaval seisvate autode põletamiseks läheb, ei usu. ;)
Ahjaa, veel. Mitte, et oleks spetsiaalselt jälginud, kuidpuhkusereiside ajal tahes tahtmata olen näinud osade rahvuse esindajad ahnitsevad endale "rootsi lauast" endale tohutu hunniku taldrikule nagu enne oleks kuu aega spetsiaalselt näljutanud ja on enda võimeid kogu kupatuse ärasöömises üle hinnanud. See ei ole iseloomulik ainult mitte meite idannabritest turistidele, vaid ka araabiamaadest turistidele. Ausalt öeldes oli mul nendest natuke parem arvamine. Aga noh, eks inimesi ole erinevaid sõltumata rahvusest. ;)
val
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1234
Liitunud: 28 Dets 2010, 13:32
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 20 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas val »

Urmas kirjutas: 31 Mär 2023, 23:26...Kui nüüd KOV kohustab meie KÜ omada biojäätmete konteinerit, ....
Tundub, et kogu su probleem on põhjustatud pisikesest valearvamusest. Biojäätmete konteiner nimelt ei ole kohustuslik. Sul on võimalik valida konteineri ja kompostimise vahel. Konteiner on reeglina vaid siis kohustuslik, kui kohapeal ei ole võimalik kompostida.
Urmas
autodidakt
Postitusi: 10955
Liitunud: 17 Apr 2009, 23:51
On tänanud: 319 korda
On tänatud: 384 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas Urmas »

val kirjutas: 01 Apr 2023, 00:37 Tundub, et kogu su probleem on põhjustatud pisikesest valearvamusest. Biojäätmete konteiner nimelt ei ole kohustuslik. Sul on võimalik valida konteineri ja kompostimise vahel. Konteiner on reeglina vaid siis kohustuslik, kui kohapeal ei ole võimalik kompostida.
Ei, mul ei ole vale arusaamine, kuid kortermaja elanikuna on arusaamine, et mul on tekkinud kohustuis tekitada biojäätmeid. Komposter osta lihtsalt mõne ametniku jaoks? Welcome back to USSR! ;)

Hiljemalt 2023. aasta lõpuks peavad aga kohalikud omavalitsused korraldama biojäätmete liigiti kogumise ja äraveo tekkekohalt, kui kohapeal kompostida ei saa. „Kortermajadel tähendab see enamasti biojäätmete konteinerit. Eramajades on kompostimine levinud ja selline praktika saab jätkuda. Aga ka eramajades peaks saama biojäätmeid jäätmevedajale üle anda, kui kompostimiseks puudub võimalus või soov,” sõnas ta.

Allikas https://leht.postimees.ee/6971997/bioja ... ohustuslik
val
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1234
Liitunud: 28 Dets 2010, 13:32
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 20 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas val »

Urmas kirjutas: 01 Apr 2023, 08:57...Ei, mul ei ole vale arusaamine, kuid kortermaja elanikuna on arusaamine, et mul on tekkinud kohustuis tekitada biojäätmeid. Komposter osta lihtsalt mõne ametniku jaoks? Welcome back to USSR! ;) ...
Tuhandeid aastaid on inimestel biojäätmeid tekkinud ja tänapäeva inimestel (saan oma kogemusest kinnitada) tekib neid päris kindlasti. Väidad, et on üks eriline inimgrupp (sinu maja elanikud), kes käitub teistest täiesti erinevalt ja kellel elutegevuse käigus biojäätmeid ei teki. Tundub väga huvitav teooria, aga seni pole ükski uuring sellist asja tuvastanud. Vaata sortimisuuringuid (nt 2020 uuring), mida on tehtud pikka aega ja mille järgi on biolagunevate jäätmete osakaal segaolmejäätmetes ca 50%.

Ma ei ütle, et valetad, aga häda on selles, et inimesed ei taha paljasõnalist juttu uskuda, st peaksid oma erilisust kuidagi tõendama. Kutsu need SEI tegelased oma majaga tutvuma või tee ise sarnane uuring oma maja kohta vms. Kuuurija osas ma pole liiga kindel, aga miks ka mitte - lase fantaasial lennata. Kui su maja inimesed on tõesti nii erilised, siis oleks see täiesti omaette teadusavastus ja rahvusvaheline uudis. Olen suht kindel, et kui su erilisus leiab tõendamist, siis saad jäätmehoolduseeskirja omanimelise erandi.

Kuni tõendamise ja erandi saamiseni ma soovitan lehe artiklite asemel lähtuda sellest, mis on kirjas kehtivas Märjamaa valla jäätmehoolduseeskirja § 11 lõikes 3:
(3) Biolagunevate köögi- ja sööklajäätmete (20 01 08) kogumise ja üleandmise tingimused:
1) kogumine ja üleandmine on kohustuslik kõikidel korter- ja eramajadel, kus ei ole neid võimalik nõuetekohaselt kohtkompostida. Kompostimisele kehtivad tingimused on esitatud eeskirja § 29;
nteineri
Igaks-juhuks kordan üle, et eeskirja järgi on biojäätmete konteiner (üleandmine) kohustuslik vaid juhtudel, kus biojäätmeid ei ole võimalik nõuetekohaselt kohtkompostida.
A23
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 272
Liitunud: 05 Mär 2023, 01:06
On tänanud: 13 korda
On tänatud: 4 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas A23 »

@Val
Urmasel biojäätmeid ei teki ... vaata ta postituse kuupäeva :D
Tõsise diskussiooni juures tuleb kasuks ka naljasoone säilitamine ;-)
val
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1234
Liitunud: 28 Dets 2010, 13:32
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 20 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas val »

A23 kirjutas: 01 Apr 2023, 11:27Urmasel biojäätmeid ei teki ... vaata ta postituse kuupäeva :D Tõsise diskussiooni juures tuleb kasuks ka naljasoone säilitamine ;-)
Oleks see vaid nii: viewtopic.php?p=427534#p427534
Urmas kirjutas: 23 Mär 2023, 21:22.... No kui teki meil biojäätmeid, kõik sööme ära, mis me siis peame nüüd tegema? Hakkama meelega toitu raiskama ja tekitama biojäätmeid, et vastavalt EL direktiivile saaks kortermajas koguda? ....
val
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1234
Liitunud: 28 Dets 2010, 13:32
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 20 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas val »

Planeet Maa on 36,6% ulatuses päästetud uue revolutiooonilise ristkülikupinge abil:
Allikas: https://www.facebook.com/maaylikool/
Meie teadlased tulid välja uudse ideega energia rafineerimiseks. Selleks on üleminek ristkülikupinge standardile.

Kui asendada elektrijaamades ümmargused ⚫️pöörlevad rootorid, mis tekitavad harmoonilist vahelduvpinget, ruudukujulise ristlõikega ⬛️staatoritega, saabki tekitada ristkülikupinge. See võimaldab mahutada sama ajaühiku sisse 36,6% rohkem energiat.
Nii jõuab rohkem kasulikku energiat ka energia lõpptarbijateni ja laheneb elektri varustuskindluse mure hajaasustusega piirkondades.
Lisaks on uuel viisil toodetud energia inimesele meeldivam. Katsed näitasid, et kõrgepingeliinide läheduses täna kuulda olev madalasageduslik heli muudab ristkülikupinge kasutamisel oma kõlavärvingut, mida testgrupp nimetas meeldivaks või isegi väga meeldivaks helitaustaks. ...
sinus.png
sinus.png (24.72 KiB) Vaadatud 942 korda
Joonis: Eesti Maaülikooli biomajandustehnoloogiate õppetool
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 2161
Liitunud: 11 Veebr 2018, 14:45
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 74 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Täna on 1. aprill.
Walter2
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 457
Liitunud: 11 Juun 2016, 21:54
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 19 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas Walter2 »

See hammassiinus juba ammu kasutusel - nii mõnigi hiina genekas või inverter väljastab sellist perverssust.
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 2161
Liitunud: 11 Veebr 2018, 14:45
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 74 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

RMK hakkab rentima prügi mahapanekuks sobilikku metsa
https://lounaeestlane.ee/rmk-hakkab-ren ... kku-metsa/
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1360
Liitunud: 13 Dets 2008, 00:41
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 83 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas Imelik »

;) Arheloogid on nördinud, sest tulevastele põlvedele ei jää maailma päästmisel enam piisavalt andmeid tänasest päevast.
suvaline
Ehitusguru
Ehitusguru
Postitusi: 818
Liitunud: 20 Jaan 2019, 18:17
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 23 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas suvaline »

Tõeline rohepööre: https://maaleht.delfi.ee/artikkel/12016 ... id-ei-teki
Ei saagi aru, kas kõik sisse saanud saavad automaatselt diplomi või siis need kaheksa täpikest plaanil on pööre?
kunn24
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 2161
Liitunud: 11 Veebr 2018, 14:45
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 74 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas kunn24 »

Sa ära irvita, registreeri ennast loengutele ja töötubadesse- saad äkki nägijaks? https://www.emu.ee/et/ylikoolist/roheli ... ine-nadal/

1. päev on teemal peavalu, saad selle vastu ka rohtu.
suvaline
Ehitusguru
Ehitusguru
Postitusi: 818
Liitunud: 20 Jaan 2019, 18:17
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 23 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas suvaline »

kunn24,
minu erialal pole Maaülikoolil mulle enam midagi juurde pakkuda. Ma võin neile seal ise loenguid lugeda ja kogemusi jagada.
Walter2
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 457
Liitunud: 11 Juun 2016, 21:54
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 19 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas Walter2 »

See kui sõnnik erinevatesse toobritesse laiali jagatakse ei tee sõnnikut veel olematuks. Tuleb tühjendusauto ja sumab need toobrid jälle kokku ühte konteinerisse nagu päälinnas see käib aga mis sellest - peaasi et linnuke kirjas ja kõik on õnnelikud et maakera jälle päästetud...
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 6165
Liitunud: 02 Veebr 2009, 22:46
On tänanud: 76 korda
On tänatud: 138 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Walter2 kirjutas: 03 Apr 2023, 18:53tühjendusauto ja sumab need toobrid jälle kokku ühte konteinerisse
Päris nii see ikka ei ole. Vandenõuteoreetikud muidugi usuvad.
Walter2
Ehitusspets
Ehitusspets
Postitusi: 457
Liitunud: 11 Juun 2016, 21:54
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 19 korda

Re: Planeedi Maa päästmine

Lugemata postitus Postitas Walter2 »

Küülaline kirjutas: 03 Apr 2023, 20:21
Walter2 kirjutas: 03 Apr 2023, 18:53tühjendusauto ja sumab need toobrid jälle kokku ühte konteinerisse
Päris nii see ikka ei ole. Vandenõuteoreetikud muidugi usuvad.
Oma silmaga olen näinud kuidas Tallinnas see nn. rohelise koti ring käib. Igapäevane elu, pole usklikke ega vandenõulasi vajagi.
Vasta