Nonii, nüüd tuli kätte minu kord kasutada keermeliimi.

Tänud ette arvamuste eest!
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Lugemata postitus Postitas Hiid »
Võib olla annaks aretada, kuid torumees-plaatija on oma suures tarkuses lisaks seina sisse jäetud väliskeermele otsustanud jätta tsentrite vaheks ca 135mm, aga segistitel on tavaliselt 150mm ehk ekstsentrikute kasutamisest ei pääse.Hiid kirjutas: 18 Jaan 2023, 07:42 sinna mingi tihendiga kübar ei ole otsa mõeldud, mille teine pool juba segistile paslik on?
Lugemata postitus Postitas Äärenurk »
Lugemata postitus Postitas kunn24 »
Lugemata postitus Postitas toomas »
Ei hakka mina seda jama lammutama, kuigi tellijale ütlesin kohe, et duši segistit kohe kindlasti nende otsa vähemalt mina ei suuda paigaldada nii, et näeks ka viisakas välja.toomas kirjutas: 18 Jaan 2023, 18:31 Tere.
Urmas, soe soovitus: lammuta lahti. Isegi, kui midagi välja mõtled on see jama. Ei saa sa seda ekstsentrikutega ka paika.
Mõtlesin ka sellele variandile, kuid siiani ei visanud pilti jooksma nii kõrgetest ilukopsikutest. Ikka paras kopsik peab olema, sest oletades, et seina sees oleva pistan otsa muhvi ja sinna otsa omakorda ekstsentriku, siiskunn24 kirjutas: 18 Jaan 2023, 18:48 Segisti alla on vajadusel näiteks Orasel kõrgemad ilukatted. Küsi hästivarustatud poodidest.
Sai enne enda töödega alustamist korraks vistatud pilk peale torudesüsteemile, siis minu jaoks oli kreeka pähkli koore sarnane ühe renoveeritava korteri kohta, kus peale veemõõtjat oli vaja teha väljavõtted seinast kahele kraanikausile, dušile, vetsupotile ja pesumasinale.kunn24 kirjutas: 18 Jaan 2023, 18:48 Õige oleks edasi tegutsemise eel teha liidetele lekkekontroll (parem oleks spetsialistide surveproov), keerates sisse tihendiga ajutised korgid.
Lugemata postitus Postitas RaJy »
On valed, sest tellija otsis oma fotoarhiivist torumees-plaatija saadetud pildid, kus on konkreetselt näha, et need keeratavad, mitte pressitud põlved. Seda on põlv, sain ma ka ise aru vaatasin august sisse. Torujürka-plaatija ei taha tellija kõnet eriti hästi vastu võtta ja kui võtab, siis tulevad sealt ainult lubadused vaatama tulla. Ega ta sellepärast probleemile lahendust ei paku. Kui "töömees" oskab sellise jama kokku keerata, siis ei usu, et tal oleks lahendusi jama likvideerimiseks.RaJy kirjutas: 18 Jaan 2023, 19:29 Pilti vaadates tekkis üks mõte. Et ehk ei olegi seinas valed kannud, vaid neid on valede asjadega pikendatud, et üldse kipsist välja ulatuksid? Et siis torupikenduste asemel hoopis tavalised niplid otsa keeratud ja seepärast keere valepidi (vk vs sk).
Ideaalis oleks muidugi selle "torujürka" kättesaamine ja otse küsida mis jama ta sinna seina sisse aretas, aga sellele on ehk Urmas juba isegi mõelnud.
Lugemata postitus Postitas RaJy »
Jah, mõtlesin ka sellele, kuid ühes eelnevas postituses juba kirjutasin, et ühes korteris oli see 135mm, teises ei ole isegi viitsinud veel mõõta, sest tundub, et mul ei ole selleks isegi mitte vajadust.kunn24 kirjutas: 18 Jaan 2023, 20:11 Segistil saab tema pikki "väntvõlle" vältida ja segisti seinale lähemale tuua. Peab ainult kindel olema, et samm on 150 ja otsad oleksid loodis.
Lugemata postitus Postitas pikk88 »
Lugemata postitus Postitas aero »
... aga vist väliskeermega ainult? Urmas ütles keeratavad põlved. Kui põlved on väliskeermega (?), siis on sisekeermega muhve vaja.pikk88 kirjutas: 19 Jaan 2023, 08:33 Neid ekstsentrikuid on ka mu meelest müügil erinevates mõõtudes ja kujudes
Kuna olen IT valdkonnas juhm, siis üritasin, aga viskab ette teksti, et vigane laiend.pikk88 kirjutas: 19 Jaan 2023, 08:33 Ehk viitsid need tellijapoolsed pildid siia üles riputada ilmarahvale vaatamiseks?
Alupex 20mm.pikk88 kirjutas: 19 Jaan 2023, 08:33 Ehk viitsid need tellijapoolsed pildid siia üles riputada ilmarahvale vaatamiseks? Mis torud üldse seina sees jooksevad?
Sisekeermega muhvist on vähe abi. Põhjendan- sa vist ikka tead, milline on nurkkraan. Kui panen muhvi ja sinna otsa veel nurkkraanid, siis valamu kapi sisust sügavuselt võtavad palju ruumi ära juba need nurkkraanid. Visuaalist, mis sest, et kapis peidus, ei hakka rääkimagi. Ilukilpidest tuleks sel juhul loobuda. Seepärast pakkusingi tellijale variandi seedimiseks, et mis oleks kui paneks valamu väljavõtetele põlve 1/2 SK-3/8 VK. Vaat nüüd ma hetkel ei oska veel öelda, kas sellist varianti eksisteerib ja kui ei, siis lihtsalt põlv 1/2 SK/VK ja väliskeermele üleminek 3/8-le. Kraanil on kaasas survevoolikud, mis mahtusid karpi.aero kirjutas: 19 Jaan 2023, 11:04 ... aga vist väliskeermega ainult? Urmas ütles keeratavad põlved. Kui põlved on väliskeermega (?), siis on sisekeermega muhve vaja.
Lugemata postitus Postitas vtl »
Urmas kirjutas: 17 Jaan 2023, 19:11Kasutajad vtl ja kunn24, te vist olete keermeliimi kasutamisel "mihklid" ja pooldajad. Äkki soovitate head keermeliimi? On sellega jubina kinnikeeramisel ka mingeid erilisi nüansse, millega peaks arvestama?
Keermeliim ei hoia nikeldatud/kroomitud pinda küll nii tihedalt kinni, nagu pronksi, aga tihendab keerme vahel sellegipoolest... kuniks ei ürita seda lahti keerata. Lihtsalt lahti tuleb kergemini. Kui on võimalus liitmik tihedalt jõuga kinni pingutada, siis ei ole see probleem. Kui kõvasti ja/või lõpuni kinni keerata ei saa, siis tuleks tihendada millegi muuga.kunn24 kirjutas: 18 Jaan 2023, 14:01Hiiu pakutud nikeldatud või kroomitud pindadele keermeliim ei nakku.
Lugemata postitus Postitas vtl »
Lugemata postitus Postitas pikk88 »
Lugemata postitus Postitas optimist88 »
Aitan Urmast pildi riputamisegaUrmas kirjutas: 19 Jaan 2023, 17:44Kuna olen IT valdkonnas juhm, siis üritasin, aga viskab ette teksti, et vigane laiend.pikk88 kirjutas: 19 Jaan 2023, 08:33 Ehk viitsid need tellijapoolsed pildid siia üles riputada ilmarahvale vaatamiseks?
Alupex 20mm.pikk88 kirjutas: 19 Jaan 2023, 08:33 Ehk viitsid need tellijapoolsed pildid siia üles riputada ilmarahvale vaatamiseks? Mis torud üldse seina sees jooksevad?
Lugemata postitus Postitas elektron »
On ju olemas SK>VK ektsentrikud. Lühikese googeldamise peale leidsin mitmeid.pikk88 kirjutas: 20 Jaan 2023, 07:32 Aero: Sinna otsa liimiks mina oma peaga säärased muhvid https://www.feb.ee/et/muhv-1-2-messing Ja siis on võimalik juba ekstsentrik külge keerata. Neid muhve ka müügil eri pikkustes.
Mine “Saunad, dussiruumid, vannitoad, sanitaartehnika”
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025