Tänase päevaga vihastasin ennast päästeameti ametniku peale seaks, sest tuli ehr-i vastus, et projekt on järjekordselt tagasi lükatud. Esmajärjekorras sellepärast, et krunt asub lähimast tuletõrjehüdrandist liiga kaugel. Norm on 150m kuid minule lähim hüdrant asub ümmarguselt 250m kaugusel. Käisin ka kohapeal, et saada vastust mida ma siis tegema peaks kuid sellele järgnes klassikaline mula stiilis, et ega keegi ei hakka ju ühe abihoone pärast hüdranti liigutama või rajama. Pole ikka pikka aega nii põhjalikult vihastanud, sest sattus säärane ametnik, kes ajab seadustes näpuga järge ning lapse kombel korrutab ainult seda, et nõuded on sellised. Kui küsisin, et kuidas see alles nüüd selgus, asi juba sügisest saadik menetluses ning olen juba kolmas kord siin siis vastati, et eelnevalt ei olnud hoone asukoht geoalusele märgitud ning tema ei saanud varem olukorda hinnata. Nagu oleks krunt sada hektarit suur ning alles nüüd oleks selgunud millisesse krundi nurka ma ehitusluba taotlen. Suhtlesin ka vallaga ning sealt tuli samasugune üldsõnaline vastus, et ühel heal päeval hakkab vald ehitama vist lasteaeda ning siis ehk pikendatakse ka trasse. Aga kuna? Ühel heal päeval. Ja võib-olla. Samas on ju seaduse järgi tiheasustusalal tuletõrjevee eest vastutamine valla rida. Mulle vastati sellepeale, et kas ma tahan, et vald mulle õue tiigi kaevaks? Hakkan vaikselt aru saama miks inimesed ehitavad ilma igasuguste lubadeta. Kui seda päästeametis mainisin siis ähvardati mulle teha trahv puudulikult koostatud projekti eest. Täpselt sedasama lubati ka vallast

Nemad olevat just hiljuti mingile maaomanikule teinud 140000 trahvi ilma lubadeta ehituse alustamise eest. Vallaametnik leebus alles siis kui küsisin, et kas ainus võimalus on siis minul endal rajada tuletõrjevee jaoks reservuaar, sest tiigi jaoks pole krundil ruumi. Seda pole mul küll plaanis teha kuid ega nad ei oskanud mulle ka vastata, et kui suur see mahuti olema peaks ja mis ajaks seda ehitama peaks hakkama

Oletati vaid, et kui see projekti sisse kirjutada siis valmis peaks ta olema kasutusloa taotlemise ajaks. Ilmselgelt üritab koerakari oma sotskohustusi minu kaela veeretada, sest projekteerimistingimustes pole sõnagi selle kohta, et mina peaks sellise asja eest hoolitsema. Lõpuks lubas valla ehitusnõunik asja veelkord läbi vaadata ning mulle vastata.
Nüüd siis istun oma tuleohtlikul krundil ning ootan vastust. Närv on must ja olukord on pehmelt öeldes plahvatusohtlik. Pole isegi tahtmist oma aeda lõpuni õlitada. Kuivõrd ilmad on olnud nii ilusad ja materjal padukuiv siis mõtlesin, et kannan sinna ka teise kihi tõrvaõli peale. Kuna esialgne tulemus mulle ikkagi ei meeldinud siis jõudsin vahepeal ühele osale aiast ka topeltlipid lüüa ning ka peale lapiti laua panna, et asi kauem kestaks. Tulemus sai ikka kordades parem kui varem. Kui ükskord oma tõrvamistega ühelepoole olen saanud siis ehk leian ka aega sellest mingit pildimaterjali teha.