Akna paigaldus?
-
- autodidakt
- On tänanud: 381 korda
- On tänatud: 428 korda
Akna paigaldus?
Lugemata postitus Postitas Urmas »
- see, et pildi peal olev vahukuhi pole normaalne saan ma ka ise aru, aga kes peaks selle vahu ära lõikama, kas paigaldajafirma või pean hakkama ise seda lõikama. Kui ise, kas firma ei hakka hiljem süüdistama mind, et olen lõikamisega aknaraami ära rikkunud. Ja selles, et aknaraam on vahuga rikutud , olen 100% kindel kuna olen näinud ennegi selliste vahutortidega rikutud aknaraame. Neid vahuga rikutud aknaid on rohkem.
- kes peab eemaldama need paisukiilud, sest proovides akent avada, need ei avane ja peaksin hakkama kruvikeerajaga koukima. Kas aknafirma ei hakka hilisemate pretensioonide korral väitma, et oleme ise akna rikkunud?
- ühel akna, mille sain kuidagimoodi lahti ja võtsin need paisukiilud ära, käib aken ikkagi vastu raami küljes olevat metalljullakat(mingi suluse detail?), siis kas seda akent annab reguleerida suts allapolle, et käiks lahti sujuvalt?
Akendel on avamine variandid kinni, mikrotuulutus(?) ja tuulutus. Täielikult avaneb kui tuulutusasendis keerata suluse juures olevat väikest "hooba" ja tõsta piiraja kinnituskruvist üles.
Arvamuste eest tänud ette!

-
- külaline
Re: Akna paigaldus?
Lugemata postitus Postitas Uksefirma »
Ma pakun et esita küsimused "aknafirmale" ei usu et siin selgeltnägijaid on kes ütlevad mida "aknafirma" hiljem vastab või onUrmas kirjutas:Paar küsimust suurele ringile-
- see, et pildi peal olev vahukuhi pole normaalne saan ma ka ise aru, aga kes peaks selle vahu ära lõikama, kas paigaldajafirma või pean hakkama ise seda lõikama. Kui ise, kas firma ei hakka hiljem süüdistama mind, et olen lõikamisega aknaraami ära rikkunud. Ja selles, et aknaraam on vahuga rikutud , olen 100% kindel kuna olen näinud ennegi selliste vahutortidega rikutud aknaraame. Neid vahuga rikutud aknaid on rohkem.
- kes peab eemaldama need paisukiilud, sest proovides akent avada, need ei avane ja peaksin hakkama kruvikeerajaga koukima. Kas aknafirma ei hakka hilisemate pretensioonide korral väitma, et oleme ise akna rikkunud?
- ühel akna, mille sain kuidagimoodi lahti ja võtsin need paisukiilud ära, käib aken ikkagi vastu raami küljes olevat metalljullakat(mingi suluse detail?), siis kas seda akent annab reguleerida suts allapolle, et käiks lahti sujuvalt?
Akendel on avamine variandid kinni, mikrotuulutus(?) ja tuulutus. Täielikult avaneb kui tuulutusasendis keerata suluse juures olevat väikest "hooba" ja tõsta piiraja kinnituskruvist üles.
Arvamuste eest tänud ette!IMG_0923.JPG

-
- autodidakt
Aga loomulikult läheb pretensioonide nimekiri koos fotomaterjalidega teele ka aknafirmasse, aga oleks kuulanud üldsuse arvamust.Uksefirma kirjutas:Ma pakun et esita küsimused "aknafirmale" ei usu et siin selgeltnägijaid on kes ütlevad mida "aknafirma" hiljem vastab või on
Ise ei hakka kratsima, sest nende garantiitingimustes on selline lause garantii mittekehtimise kohta:
aknas kasutatavate materjalide pindvigastuste(näit. kraaped, muljumised) puhul, kui need on tekkinud peale toote vastuvõtmist ostja poolt
Ma tahaks näha, kuidas nad selle kuivanud vahu sealt maha võtavad. Ma tean, et on ka keemia olemas, aga miks peab tellija seda ostma? Olen kunagi proovinud keemiat, kuid ka see jätab jälgi ja ei saa korrektset tulemust.
Veel üks pilt nende tööst ja sellist tulemust on veel mitmel aknal.
- IMG_0927.JPG (119.96 KiB) Vaadatud 4563 korda

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 78 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Mis on tellimusdokumentides kauba üleandmishetkeks ja -seisundiks kirjatud?
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 16 korda
- On tänatud: 13 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas Veikko »
-
- autodidakt
Ma ei eeldanudki, et aknad oleks kiledest puhastatud, vaid seda, et tellija võiks 24h peale akende paigaldust võtta nad koheselt kasutusele, aga mitte ei peaks kõigepealt hakkama lahtikäidava kiletatud ja kiletamata osa kuivanud vahust puhastama. Vahuga kokku puutunud kiletamata osad on max poole aasta pärast kollaseplekilised. Nähtud!madis64 kirjutas:Kõik sõltub ju sellest, mida sa ostsid - kas kiledest puhastatud ja töökorda seatud aknad või "poolfabrikaadid".
Mis on tellimusdokumentides kauba üleandmishetkeks ja -seisundiks kirjatud?
Kui paigaldajad oleks öelnud, et nad tulevad tagasi ja võtavad ise ära need paisukiilud, kontrollivad üle akende lahtikäidavuse jne., siis oleks olnud kõik korras, aga ei, mulle jagati ainult soovitusi kasutuselevõtuks ehk ma eeldasin, et nende poolt teostatud töö on korrektne. Olles akende paigalduse hetkel tellija(ühistu) "kt"., siis lõpetamise ajal tundus kõik nagu OK, sain soovitused paisukiilude eemaldamiseks jne, kuid see ei osutunudki nii lihtsaks nagu kirjeldasid paigaldajad. Ja paigaldajad ei olnud kellukooli I kursuse praktikandid, vaid sellised, kelledelt eeldasin, et nad ikka teavad, kuidas ja mida teevad. No ei saa neid avada ilma aknaraamidele pinnavigastusi tekitamata!
Olles ka ise paigaldanud nii mõnedki PVC aknad, tellijatele vormistanud ja viimistlenud hulgim aknapalesid, siis võtan endale õiguse teadmaks, milline näeb välja korrektselt teostatud töö.
Alguses vaatasin ainult oma keldriboksis tulemust ja oleks see olnud ainult üks aken, olgu, saan ise hakkama. No pealekauba keldriaken ja kes seda raami peal pruuniks kuivavat vahujälge ikka nii vahib, aga kuna juba seal tekkisid jamad, läksin kontrollima ka teisi aknaid ja vot siis midagi minus kihvatas.
Mind huvitabki, kas ainult kaldavamisega aknaid annab reguleerida vertikaalis? Firma poolt kaasa antud hooldusjuhendis on kirjas reguleerimine ainult pöördavamisega akende reguleerimise kohta.
Kes ikkagi peab teostama üleliigse montaaživahu äralõikamise? No ei ole kahjuks selle kohta ühtegi sõna mainitud ei garantiikirjas ega kuskil.
Olen selle vahu äralõikamise teemal kunagi vaielnud siin foorumis ja mul on meeles, et herr Hiid

Eile õhtul sain teada, et ühes keldriboksis on vaht hoopiski unustatud laskmata. No ei olnud neid aknaid a`la sadades, et noh, ikka juhtub, vaid ainult 12.

-
- Ehituspenskar
Sellisel juhul ei ole seal kindlasti mitte kirjas ka seda, et tellija on selle kohustuse enda peale võtnud.Urmas kirjutas:Kes ikkagi peab teostama üleliigse montaaživahu äralõikamise? No ei ole kahjuks selle kohta ühtegi sõna mainitud ei garantiikirjas ega kuskil.
Kuna reeglina peab tellijal kauba vastuvõtmisel olema võimalus veenduda selle töökorras olekus ja välisviimistluse rikkumatuses, siis üritab konkreetne seltskond sulle lihtsalt kotti pähe tõmmata ja panna sind enda tööd tegema.
Kutsu nad tagasi ja kui porisema hakkavad, anna asjadele ametlik käik.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Nonii, sai natuke uuritud garantii ja vastuvõtu tingimusi ja selgus, et vahu äralõikamine toimub tellija poolt, aga jään arvamuse juurde, et mitte akna lahtikäidavalt osalt, kust see on ilma mehaanilisi vigatusi tekitamata või keemia kasutamist võimatu. Olgu, ma saan korrktselt lastud üleliigse vahu lõikamisega hakkama, aga ei ole nõus piltidel oleva üleliiggse vahu eemaldamisega, sest sellisel juhul kaotaks tellija garantii kehtivuse.madis64 kirjutas:Sellisel juhul ei ole seal kindlasti mitte kirjas ka seda, et tellija on selle kohustuse enda peale võtnud...
Seda`nd küll, aga kahjuks keelab "Standartne tehniline iseloomustus" aknaid avada enne ööpäeva möödumist ehk tellijal ei olegi võimalust kontrollida aknde avanemise korrasolekut vahetult peale akende montaažitööde lõpetamist.madis64 kirjutas:... Kuna reeglina peab tellijal kauba vastuvõtmisel olema võimalus veenduda selle töökorras olekus ja välisviimistluse rikkumatuses, siis üritab konkreetne seltskond sulle lihtsalt kotti pähe tõmmata ja panna sind enda tööd tegema...
Selles juhendis on veel üks huvitav lause:
"Pärast ettenähtud aega avab tellija oma jõuga akna, selleks on vaja keerata aknaling horisontaalasendisse. Et avada aknaid tuleb kasutada mõistliku jõudu, ning eemaldada montaažiklotsid"
Nüüd mind huvitav küsimus suurele ringile- mida võiks tähendada mõiste "mõistlik jõud"? On see mingi määratletud suurus? Millisest hetkest hakkab kehtima, et kasutasin vähe jõudu ja millal kasutasin üleliigset jõudu? Oskab keegi kommenteerida? Üleliigse jõu kasutamisel garantii vist enam ei kehti?
Kiri pretensioonide ja piltidega läks teele.
Urmas
-
- külaline
Re:
-
- külaline
Re: Re:
Kirjeldatud viisil ei avanenud!Külaline kirjutas:Oletus. Grimassideta (hambadki püsivad paralleelis, risti surumata), ühe käe jõud tavapärase aknaavamisliigutusega.
Seda`nd küll, aga, kas see rakendatav ühe käe jõud peab olema Fredrik Smulteri( http://w3.ee/openarticle.php?id=1898791&lang=est) või keskmise naisterahva oma?

Urmas
- Hiid
- Ehituspenskar
- On tänanud: 105 korda
- On tänatud: 84 korda
Lugemata postitus Postitas Hiid »
Vaht ei hakka valge PVC külge, ammugi kaitsekile külge.
Osadel firmadel on paigaldus/müügi lepingus kirjas, mida sisaldab ja mida mitte.
Minuteada enamusel vahu lõikamist sees ei ole.
Selle raha eest, mis aknad ette tahate saada, et firma tuleks veel vahtu ka lõikama, natuke palju tahetud ei ole või?

-
- külaline
Vaata, Hiid, ühistu pole seda paigaldushinda firmale ette dikteerinud, vaid firma ise on olnud nõus sellise hinnaga paigaldama ja oleks eeldanud, et ka vahu laskmine toimub korrektselt. Jah, vahu lõikamist ei olnud hinnas ja tellija peab selle ise ära lõikama, aga mitte kusagil pole ka kirjas, et selle raha eest võib asja võtta ikka väga lõdvalt. Mul on korrektsest tööst natuke teised arusaamad!Hiid kirjutas:... Selle raha eest, mis aknad ette tahate saada, et firma tuleks veel vahtu ka lõikama, natuke palju tahetud ei ole või?
Urmas
-
- külaline
Re:
-
- Ehituspenskar
Loomulikult, ning lisaks tahan mina sellise töö tellija rollis veel kõigi akende käimapanekut (reguleerimist) enne vastuvõtudokumendile allakirjutamist ka.Hiid kirjutas:Selle raha eest, mis aknad ette tahate saada, et firma tuleks veel vahtu ka lõikama, natuke palju tahetud ei ole või?
Huvitav, kus kohast tekib selline mõtteviis, et tellija soovib üldse peale ruumidest lõpliku tolmukoristuse ja aknapalede viimistluse tellimise oma uute akendega ise midagi teha

Ning kuna paigalduse ja reguleerimise lõppkvaliteedist sõltub otseselt ka akende takistusteta avanemine-sulgumine, mis on üks tõenäolisemaid pretensioonide aluseid, siis kuidas võtab aknafirma enda kanda selle garanteerimise jättes reguleerimistööd kliendile kui antud valdkonnas täielikule võhikule (lisaks võib hoolimatu paigaldus ka ebaõnnestuda nii et aknaid ei saagi lihtsa reguleerimisrga nornaalselt käima)?
Sellise loogikaga tehinguid sõlmides "ei anna otsad lihtsalt kokku" - ütleksin, et tegemist on väiksemat sorti kelmusega

-
- Ehituspenskar
See "klient lõigub, puhastab ja reguleerib" mõtteviis tähendab ju seda, et klient vabastab nii aknatootja kui paigaldaja igasugusest vastutusest akende paigaldusjärgse korrektse funktsioneerimise ja rikkumatu välimuse eest

Mis maksab "majatäis aknaid" ja miks peaks täiearuline klient sellisele teele minema?
- Hiid
- Ehituspenskar

Ka mingist puhastamisest ei kribanud ma sõnagi. Miks mulle igasugu iba suhu panna üritatakse?

Kui sedatüüpi aken vajab kohe pärast paigaldust reguleerimist, siis on vaht akna kinni surunud. Ja teema teine....
- Hiid
- Ehituspenskar

-
- külaline
Muide, olen samuti teinud mõnele heale kliendile hulgitöö korral väga head allahindlust, aga ma ei ole veel sellepärast teinud allahindlust oma tööde teostamise kvaliteedi osas.Hiid kirjutas:Urmasel on allkirjaks päris asjakohane hüüdlause, mis siia hästi sobib
Urmas
-
- külaline
Hmm, kas koheselt montaaživahu laskmine ei tule firmale odavam kui kuulata-lugeda klientide rahulolematusest paigalduse kvaliteedi osas? Unustame hetkel lõikamise ära!Hiid kirjutas:... Paigaldusfirma ei saa endale lubada tööd, mis on kohalesõiduga pea sama kulukas, kui akende paigaldus ja seda iseenesest mõistetavalt sama raha eest ...
Hiid, hüpoteetiline küsimus- kui hea meel sul oleks kui ma värviksin sul korteri seina ilusti ära, aga teibid peaksid ise järgmine päev maha kratsima, sest mulle oleks põhimõtteliselt sinu juurde objektile kohalesõit sama kulukas kui värvimistöö ning teeksin seda ise, kuid isenesest mõistetavalt sama raha eest? Kas teip tuleb korralikult maha või võtab sinu oskamatuse tõttu ka osa värvi seinalt kaasa, ei oleks enam minu mure. See, et sinu oskamatuse tõttu tuli osa värvi koos teibiga kaasa, garantii alla ei kuulu. Oleksid rahul?
Urmas
-
- külaline
Paluks lugeda- kas koheselt korrektselt montaaživahu laskmine ei tule firmale odavam kui kuulata-lugeda klientide rahulolematusest paigalduse kvaliteedi osas?Külaline kirjutas:Hmm, kas koheselt montaaživahu laskmine ei tule firmale odavam kui kuulata-lugeda klientide rahulolematusest paigalduse kvaliteedi osas?
Urmas
-
- külaline
Me rajasime ettevõtte selleks, et pidevalt end täiendada ja püüdleme selle poole, et olla parimad. Me peame olema sõbralikud, korrektsed ja täpsed. Töö peab olema kiire ja kvaliteetne.
Vastutame kõik nende ees, kes meiega töötavad. Töö peab tooma rahulduse heast tulemusest ja uhkuse sellest, et igaüks on kollektiivi liige, kus eesmärgid ja ülesanded on ühised ja arusaadavad...
Ootame-vaatame, kas nad ikka vastutavad kõigi nende eest, kes nende koos töötavad ning tunnevad rahuldust ja uhkust.
Urmas
- Hiid
- Ehituspenskar
On üks ütlemine, et emmi ei saa ninaga võrreldaKülaline kirjutas:Hiid kirjutas: Hiid, hüpoteetiline küsimus- kui hea meel sul oleks kui ma värviksin sul korteri seina ilusti ära, aga teibid peaksid ise järgmine päev maha kratsima, sest mulle oleks põhimõtteliselt sinu juurde objektile kohalesõit sama kulukas kui värvimistöö ning teeksin seda ise, kuid isenesest mõistetavalt sama raha eest? Kas teip tuleb korralikult maha või võtab sinu oskamatuse tõttu ka osa värvi seinalt kaasa, ei oleks enam minu mure. See, et sinu oskamatuse tõttu tuli osa värvi koos teibiga kaasa, garantii alla ei kuulu. Oleksid rahul?
Urmas

http://www.arutech.ee/et/ariklient/firm ... ideoloogia
Arutech on jäänud silma, kui säästubränd, aga eks aeg näita

-
- külaline
Lugedes nende tingimusi, siis minu poolt on esialgu "reklaam" kindlustatud!
Urmas
- Hiid
- Ehituspenskar
Seda kindlasti.Külaline kirjutas: loodan, et vähemalt selles osas oled minuga ühel meelel, et oma tööd tuleks teha kvaliteetselt. Urmas

-
- Ehituspenskar
Kuni aga oma tööjälgede koristamise saab kliendi kaela sokutada, võib vahutama lasta suvalise "turuvarblase" - mida odavam jorss, seda parem firmaomaniku rahakotile...
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed