Ioonküte vs. gaasiküte

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Ei maksa rohkem. Esiteks on kogu süsteemi ehitusmaksumus kordi odavam, teiseks salvestavad radikad kasutavad ainult öist elektrit, kolmandaks saab põrandaküttekaablid panna programmkellaga (mitte)vajalikul ajal madalama temperatuuri reziimi ja lõpuks vee soojendamise ja ringikeerutamisega kaasnevad kaod puuduvad.
Ints
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Ints »

Vahe on selles, et ioonküte kütab vesikeskkütte baasil põranda soojaks, mis annab jalgadele sooja olemise ja üldise hea enesetunde.
No see küll nüüd mingi argument ei ole.Põranda saab soojaks kütta ükskõik millega.Ka põrandaküttekaabliga.
Ioonkütte puhul ei ole mitte keegi veel suutnud ära tõestada,et mille poolest on ta parem,kui otsene elektriküte.Otsese elektrikütte all ma mõtlen el.radikaid seinas ja/või el.põrandaküttekaablit.Ehitusmaksuvus on otsesel elektriküttel odavam,kui ioonküttel,ekspluatatsioonikulud aga samad ioonküttega võrreldes.
Kasutaja avatar
Fog
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas Fog »

Ints kirjutas:Ioonkütte puhul ei ole mitte keegi veel suutnud ära tõestada,et mille poolest on ta parem,kui otsene elektriküte.Otsese elektrikütte all ma mõtlen el.radikaid seinas ja/või el.põrandaküttekaablit.Ehitusmaksuvus on otsesel elektriküttel odavam,kui ioonküttel,ekspluatatsioonikulud aga samad ioonküttega võrreldes.
Ioonküte on sama mis tennidega kütta akupaaki, seega ainus vahe otsese elektriküttega on öise ja päevase elektri vahe + vabadus kütet muuta hiljem.

Vahe tuleb ainult akumuleerimisest, kõik muu müügimeeste jutt on BS
Iooniga kütja
külaline

Lugemata postitus Postitas Iooniga kütja »

Aga võibolla jätaks siis korraks need soetamismaksumused kõrvale ja küsin,kellel on isiklikke või tuttavate kogemusi, palju (s.t. mitu krooni kuus) kulub nt -15 kraadiga 116 ruudusel majal puhtalt el. radikatega ja el. kaabliga kütmisele koos sooja vee ja tarbeelektriga kokku? Et saaks konkreetselt võrrelda, mitte tühja loopida et ioonküte on võrdne radikaküttega jne.Ootan huviga. Saaksin siis ise ka targemaks, kas oli vale otsus või siiski mitte...
stc 101
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas stc 101 »

maja1 korrus on 90m2. köök 10,5m2 vannituba 9,5m2 millele on paigaldatud DEVI el.põrandakütte kaabel. elutoas radjaator 1,5kw. elektripoiler 150l 2,2kw. kogu maja elektritarbivus 1500-1600.- kuus. see siis EE. küttepaketiga. maja ise tsipa hõre, kuna mõned välisseinad puhastatud palk ja kahju oli ilusat asja kipsi alla panna.
Iooniga kütja
külaline

Saan ma õigesti ar, et köögis ja vannitoas devi kaabel ja elutoas üks radikas ning lõpuks ka veeboiler ja kütad sedaviisi maja ära? Nende asjade peale 1500 - 1600 nagu palju. Ja mis temp. majas on?
Krt
külaline

Lugemata postitus Postitas Krt »

Mul on paigaldatud nn, vesipõrandaküte ja paari tuppa läheb radikas põrandasse vastu klaas seina. Plaanitud sai algselt gaas, kuid nüüd tundub mõtetu kütteliik, kuna keegi ju ei tea, mis juhtub tulevikus gaasiga. Puit ja kraanul on see teema, mida ma ei soovi. Seega on valida 2 vahel-maaküte või ioon. Vot aru ei saa, kumba panna. Ehitis saab valmis suvel ja enne seda vaja asi otsustada. Pinnas ja 8000m2 krunt koos 500m2 tiigiga kannatavad maakütet vist küll või mis arvate?
onu41
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 43 korda
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas onu41 »

kindlasti kannatab! Endal ka suur krunt ja panen kindlalt maakütte!!!
Kasutaja avatar
Tupsik
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas Tupsik »

onu41 kirjutas:kindlasti kannatab! Endal ka suur krunt ja panen kindlalt maakütte!!!
Pane ikka. Meil veel õnneks lubatakse ise maad sonkida. Berliinis maakütet enam ilma eriloata paigaldada ei lubata. Küll tuleb ka meie linnades varsti see aeg.
Kalvis
külaline

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Ega sa ei tea, mis berliinastega juhtus, et nad lolliks läksid?
stc 101
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Iooniga kütja kirjutas:Saan ma õigesti ar, et köögis ja vannitoas devi kaabel ja elutoas üks radikas ning lõpuks ka veeboiler ja kütad sedaviisi maja ära? Nende asjade peale 1500 - 1600 nagu palju. Ja mis temp. majas on?
ei ütleks et palju oleks kogu maja kuu elektri tarbivuse peale. sundventilatsioon ja külmik peaksid ise juba 400.- ära sellest summast ära hammustama.
stc 101
Korralik postitaja
Korralik postitaja

temperatuur 21-22kraadi
onu41
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 43 korda
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas onu41 »

Ei no kui meil ka mingit eriluba hakatekse nõudma siis ei pane keegi seda enam endale.See riigiga asjade ajamine on nagu surnuga asja ajamine :( Aga loodame et nii pea see lollus siia veel ei jõua!!!
warlock
külaline

Lugemata postitus Postitas warlock »

Ega see vist seal Prantsusmaal päris nii hull ka ei ole. Meil on samuti luba vaja, kui näiteks on kuiv liivapinnas ja tahad välise soojusvaheti puurkaevudesse paigutada.
Keegi
külaline

Q

Lugemata postitus Postitas Keegi »

Nii, soovitage maakütte paigaldajat ning millise firma toodangut eelistada (pump jne.)
Kasutaja avatar
Tupsik
Ehitusspets
Ehitusspets

Re: Q

Lugemata postitus Postitas Tupsik »

Keegi kirjutas:Nii, soovitage maakütte paigaldajat ning millise firma toodangut eelistada (pump jne.)
Eelistada soovitan kodumaist. Nagunii on kõik pakutav kaudselt Hiina RV toodang.
Mul ikka mure
külaline

Lugemata postitus Postitas Mul ikka mure »

Mis firmaga tasub Lõuna Eestis maakütte teemal suhelda???
Iooniga kütja
külaline

Veebruari elektrikulu

Niisiis ioonküttel 116 ruuduse maja veebruari (väga külma kuu, meil keskmine temp-20) küte, soe vesi, sundventilatsioon ja tarbeelekter 2175.- krooni. Eks sooja vett ikka kulub, sest praktiliselt iga päev käiakse dussi all ja kord nädalas saunas.
2korda2
-
On tänanud: 58 korda
On tänatud: 63 korda

Lugemata postitus Postitas 2korda2 »

kas iooniga kütja avaldaks oma ligikaudse elukoha? Ma tahan teada, mis koht see Eestis on, mis on Tartust keskmiselt 10 kraadi külmem ja nii kuu aega järjest.
Minu andmed Tartu kohta on pärit: http://meteo.physic.ut.ee/
Selle järgi oli veebruari keskmine temp Tartus -10,7.
-------
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

2korda2 kirjutas:kas iooniga kütja avaldaks oma ligikaudse elukoha? Ma tahan teada, mis koht see Eestis on, mis on Tartust keskmiselt 10 kraadi külmem ja nii kuu aega järjest.
Minu andmed Tartu kohta on pärit: http://meteo.physic.ut.ee/
Selle järgi oli veebruari keskmine temp Tartus -10,7.
Üks asi on kesklinnas paiknev termomeeter, teine asi on 3 km linnast väljas, põllu peal olevas majas paiknev termomeeter. Räägin seda, mida nägin ja -10-st oli ilm palju külmem! Päeval -14/-15 ja öösel -25- -29.
Silwer
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas Silwer »

Veebruar:
gaas 2240eek
elekter: 449 eek
kassartur
Uus kasutaja
Uus kasutaja

gaas v. ioon

Lugemata postitus Postitas kassartur »

minul isiklikult tennkatel starlevelist 9kw, elan ridaelamus, pinda kahel korrusel kokku 100 m2, maja ehit. aeroc 375 ecoterm, vahelaed betoon, kõikjal vesipõrandaküte, boiler kahesüsteemne - el osa ei kasuta kuna kütan ju nikuinii elektriga. keskmine el kulu majas aug - veebruar 1600 .- kõik kokku toas temp 28 kraadi . olen jäginud mõlema ioon ja tenn reageerimis kiirust, st kui kiiresti tõstab väikse ringi tempi 45 - 90 siis ioon teeb seda kordades kiiremini. nimelt on tuttavatel ioon katel 6 kw ja samast materjalist majaosa 140 m2 ning el kulu talvel keskmine 1500-1800 toas 22 kraadi. seega ioon teeb el ist sooja kiiremini kui tenn.
soovitan iooni kui nende kahe vahel valida. kuid kasulik oleks ka panna kasvõi 250 l akupaak kuhugi kappi see ju sama suur kui maakütte kompressor. millist kütet paigaldada arvutage kokku alg investeering kulud küttele aastas ja võrrelge vahesid kui pikk tuleb tasuvus aeg.
tennkatel starlevelist ja küttesõlm maksab ~10000.- muud kulud ju kõigil kateldel samad. MIS KOSTATE??
vana kõuts
Ints
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Ints »

toas temp 28 kraadi .
Kas palav ei ole? :shock:
keskmine el kulu majas aug - veebruar 1600
Minul on maaküttega 287m2 maja kogu elektrikulu ca 1300.-Talvekuudel siis.
warlock
külaline

Lugemata postitus Postitas warlock »

See, kui "kiiresti" mingi küte tenn/ioon/gaas jne reageerib, sõltub sellest ja ainult sellest, milline on selle katla maksimaalne väljundvõimsus. 15KW maksimaalse väljundvõimsusega ioonkatel reageerib kiiremini, kui 10KW tenn ja 15KW tenn reageerib kiiremini, kui 10KW iooonkatel. Ja kui gaasikatel juhtub olema 20KW maksimaalse võimsusega, siis ta reageerib neist mõlemast kiiremini.
kassartur
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas kassartur »

on küll soe mis siis, mulle meeldib kui toas on soe ja selle jaoks ei pea midagi tegema elekter teeb. ja maakütte meestele niipalju et olge happyd et maksate minust 300-800 krooni vähem kuid ma võin seda rohkemat maksta ~20 aastat enne kui kulud jõuavad maakütte kuludeni, see ju ka promo värk. soomes ju köetakse ka palju maju elektriga.
vana kõuts
Vasta