Ioonküte vs. gaasiküte
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Lugemata postitus Postitas Ints »
No see küll nüüd mingi argument ei ole.Põranda saab soojaks kütta ükskõik millega.Ka põrandaküttekaabliga.Vahe on selles, et ioonküte kütab vesikeskkütte baasil põranda soojaks, mis annab jalgadele sooja olemise ja üldise hea enesetunde.
Ioonkütte puhul ei ole mitte keegi veel suutnud ära tõestada,et mille poolest on ta parem,kui otsene elektriküte.Otsese elektrikütte all ma mõtlen el.radikaid seinas ja/või el.põrandaküttekaablit.Ehitusmaksuvus on otsesel elektriküttel odavam,kui ioonküttel,ekspluatatsioonikulud aga samad ioonküttega võrreldes.
Lugemata postitus Postitas Fog »
Ioonküte on sama mis tennidega kütta akupaaki, seega ainus vahe otsese elektriküttega on öise ja päevase elektri vahe + vabadus kütet muuta hiljem.Ints kirjutas:Ioonkütte puhul ei ole mitte keegi veel suutnud ära tõestada,et mille poolest on ta parem,kui otsene elektriküte.Otsese elektrikütte all ma mõtlen el.radikaid seinas ja/või el.põrandaküttekaablit.Ehitusmaksuvus on otsesel elektriküttel odavam,kui ioonküttel,ekspluatatsioonikulud aga samad ioonküttega võrreldes.
Vahe tuleb ainult akumuleerimisest, kõik muu müügimeeste jutt on BS
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Iooniga kütja »
Lugemata postitus Postitas stc 101 »
-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Krt »
Lugemata postitus Postitas Tupsik »
Pane ikka. Meil veel õnneks lubatakse ise maad sonkida. Berliinis maakütet enam ilma eriloata paigaldada ei lubata. Küll tuleb ka meie linnades varsti see aeg.onu41 kirjutas:kindlasti kannatab! Endal ka suur krunt ja panen kindlalt maakütte!!!
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas stc 101 »
ei ütleks et palju oleks kogu maja kuu elektri tarbivuse peale. sundventilatsioon ja külmik peaksid ise juba 400.- ära sellest summast ära hammustama.Iooniga kütja kirjutas:Saan ma õigesti ar, et köögis ja vannitoas devi kaabel ja elutoas üks radikas ning lõpuks ka veeboiler ja kütad sedaviisi maja ära? Nende asjade peale 1500 - 1600 nagu palju. Ja mis temp. majas on?
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 43 korda
- On tänatud: 6 korda
Lugemata postitus Postitas onu41 »

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas warlock »
-
- külaline
Q
Lugemata postitus Postitas Keegi »
Re: Q
Lugemata postitus Postitas Tupsik »
Eelistada soovitan kodumaist. Nagunii on kõik pakutav kaudselt Hiina RV toodang.Keegi kirjutas:Nii, soovitage maakütte paigaldajat ning millise firma toodangut eelistada (pump jne.)
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Mul ikka mure »
-
- külaline
Veebruari elektrikulu
-
- -
- On tänanud: 58 korda
- On tänatud: 63 korda
Lugemata postitus Postitas 2korda2 »
Minu andmed Tartu kohta on pärit: http://meteo.physic.ut.ee/
Selle järgi oli veebruari keskmine temp Tartus -10,7.
"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Üks asi on kesklinnas paiknev termomeeter, teine asi on 3 km linnast väljas, põllu peal olevas majas paiknev termomeeter. Räägin seda, mida nägin ja -10-st oli ilm palju külmem! Päeval -14/-15 ja öösel -25- -29.2korda2 kirjutas:kas iooniga kütja avaldaks oma ligikaudse elukoha? Ma tahan teada, mis koht see Eestis on, mis on Tartust keskmiselt 10 kraadi külmem ja nii kuu aega järjest.
Minu andmed Tartu kohta on pärit: http://meteo.physic.ut.ee/
Selle järgi oli veebruari keskmine temp Tartus -10,7.
gaas v. ioon
Lugemata postitus Postitas kassartur »
soovitan iooni kui nende kahe vahel valida. kuid kasulik oleks ka panna kasvõi 250 l akupaak kuhugi kappi see ju sama suur kui maakütte kompressor. millist kütet paigaldada arvutage kokku alg investeering kulud küttele aastas ja võrrelge vahesid kui pikk tuleb tasuvus aeg.
tennkatel starlevelist ja küttesõlm maksab ~10000.- muud kulud ju kõigil kateldel samad. MIS KOSTATE??
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas warlock »
Lugemata postitus Postitas kassartur »
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid