Omatalo

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
Unistaja
külaline

Omatalo

Lugemata postitus Postitas Unistaja »

Tere! Oleks hirmsasti abi vaja. Nimelt, tahan osta Omatalo tehasepaketti maja (122 ruutu), tehasepakett maksab 520 000, äkki keigi siit viitsib vastata mis summaga peaksin arvestama et selles majas elada saaks (plaanis siis väljast teha kas silikaat või kolumbia kiviga ja seest tapeet ja kütteks ahi). Ja üldse oleks väga tänulik, kes kommenteerib Omatalo maju.
Imre
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 246
Liitunud: 25 Okt 2005, 21:52
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Imre »

Ei taha kritiseerida,kuid midagi head pole küll kuulnud.
Mine vaata ja uuri Peetri külas ,Mõigu vastas,neid kanakuute.
Muidex EExpressi võidumaja on ka omatalo oma.
Väga harva saadaval.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

njah. Kui ma nägin, et need majad tõmmatakse sõna otseses mõttes kilekotti ja mingit loomulikku ventilatsiooni seal ei toimu, ei tahtnud ma neid maju enam kaugelt ka näha
pansomon
külaline

Lugemata postitus Postitas pansomon »

võtaks küsimuse uuesti üles - kodulehel vaadates tundub küll igati okei asjana ja pole nad midagi nii kanakuudid, need 150-200m2 majad on igati kobedad ja põhiplaanilt täitsa okeid.

ja noh, ma võtaks arvesse veel mõned asjaolud - esiteks annavad nad 10 aastat garantiid. tavaliselt vist saab ehitusfirmalt ikka oluliselt lühema garantii? teiseks ei pea muretsema selle pärast, et ehitajad midagi salaja piistu panevad või mingi asja "poolkõvalt" ära teevad, kuna konstruktsioonid tulevad niiöelda konveierilindilt. kolmandaks ka suhteliselt soodne hind...

kui endale ise maja ehitada siis on ikka risk, et ehitusmehed teevad bläkki kui neil kogu aeg silma peal ei hoia. ei soovi sellega muidugi siinseid ehitusmehi solvata, kuid ma arvan, et teiegi tunnistate selle riski olemasolu.

ühesõnaga - soome maja vs isetehtud maja? kas oskab keegi ka pisut põhjalikumalt neid kahte võrrelda, (ohud-riskid-võimalused-piirangud) mitte ainult, et "naised saunas rääkisid"? kas kellelgi on soome majadega kogemust? või kellegi tuttavatel häid-halbu kogemusi?

kuna plaanis kevadel ehitama hakata, siis tahaks mingi seisukoha võtta antud teemal - kas lasta ise maja projekteerida või osta karp omatalost?
Raca Ehitusmeister OÜ
külaline

Omatalo!!!!!!

Lugemata postitus Postitas Raca Ehitusmeister OÜ »

Selliseid majad sobivad soojale maale aga mitte meile kuna seinad ja laed on õhukesed ja küttekulusid ei jõua ju kuidagi ära tasuda kui ikka väga külm talve on.
Kui on huvi siis annan nõu millist maja seotada.
V: http://www.raca.ee raca@raca.ee
Võite julgelt küsida!!!!
UUDISHIMULIKKUS
külaline

Lugemata postitus Postitas UUDISHIMULIKKUS »

aga äkki keegi oskab midagi konkreetset omatalo majade kohta midagi öelda -äkki on siin inimesi kes on juba elanud ka sellises majas või elavad siiani -miks alati räägivad need kes ei tea nendest midagi või kuskilt mõnelt urisejalt midagi kuulnud on- 8)
liigant
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 6
Liitunud: 21 Okt 2006, 19:46
Asukoht: Keila
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas liigant »

Soovitan lugeda seda : http://ehitusfoorum.ehitusinfo.ee/index ... 7&topic=96

Soovitaks ise kah kivimaja, Aerocist.
Väga soojapidav. Ise olen ladunud mitmeid maju Aerocist ja siiani on kõik tagasiside olnud positiivne.
Kuid meeles tuleb pidada, et soojapidavuse tagab ÕIGE paigaldustehnoloogia, kasutades ka kindlasti Aeroc plokiliimi.
Ploki laius on 375mm ja ei taha mingit lisasoojustust, ei seest ega ka väljast.
Vahelae saad teha nii puidust, kui ka paneelidest.
Katuse jaoks tellid vaid fermid jne...
Kõige kasulikum on muretseda ise materjal ja ehitajale maksta vaid tööraha. Nii säästad raha päris kindlasti.
Omatalo omanik
külaline

Lugemata postitus Postitas Omatalo omanik »

Elan Omatalo majas suurusega 116 ruutu. Need, kes kritiseerivad, teevad seda mingi "naised saunas rääkisd" põhimõtte alusel ja olen kindel, et ise nad nendes ei ela ega oma ka mingeid kogemusi. Seega pole ju mõtet kommenteerida teemat, mida ise ei valda. Pole neil majadel häda midagi, -20 kraadiga elektriküttel maja kogu el.tarbimine 2000.- ja korraliku vendiga ideaalne sisekliima. Ruumilahendust saab muuta, sest siseseinad pole kandvad. Olin ka enne maja ostu veendumusel, et ikka plokkidest maja ainuõige, aga küsides firmadest ja fie-delt hinnpakkumisi, valisin riskide maandamiseks just Omatalo. Karp püsti organiseerisin ja tegin palju ise. Valmis maja koos mööbliga 1.1 milli. Kusjuures kes tahavad Omatalo, siis sundventilatsiooni paigalduse soovitan küll eelarvesse planeerida. Olen näinud ka Kastelli maja püstitust, mida teeb sisuliselt ehitusbrigaad, ikka kodumaine. Siis tasub juba ka materjal osta kodumaine, tuleb soodsam.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 6924
Liitunud: 30 Jaan 2005, 15:38
Asukoht: Saue
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Omatalo omanik kirjutas:Elan Omatalo majas suurusega 116 ruutu. Need, kes kritiseerivad, teevad seda mingi "naised saunas rääkisd" põhimõtte alusel ja olen kindel, et ise nad nendes ei ela ega oma ka mingeid kogemusi. Seega pole ju mõtet kommenteerida teemat, mida ise ei valda. Pole neil majadel häda midagi, -20 kraadiga elektriküttel maja kogu el.tarbimine 2000.- ja korraliku vendiga ideaalne sisekliima. Ruumilahendust saab muuta, sest siseseinad pole kandvad. Olin ka enne maja ostu veendumusel, et ikka plokkidest maja ainuõige, aga küsides firmadest ja fie-delt hinnpakkumisi, valisin riskide maandamiseks just Omatalo. Karp püsti organiseerisin ja tegin palju ise. Valmis maja koos mööbliga 1.1 milli. Kusjuures kes tahavad Omatalo, siis sundventilatsiooni paigalduse soovitan küll eelarvesse planeerida. Olen näinud ka Kastelli maja püstitust, mida teeb sisuliselt ehitusbrigaad, ikka kodumaine. Siis tasub juba ka materjal osta kodumaine, tuleb soodsam.
Ka omatalo maja paigaldab kodumaine ehitusbrigaad. :lol:
kaidu
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
Postitusi: 89
Liitunud: 24 Mär 2006, 17:54

Lugemata postitus Postitas kaidu »

omatalo küll odav ei ole . püüti mulle seda pähe määrida . 122 ruutu ja 520 tuhat. muidugi kiiresti saab püsti. kellel raha on siis võib endale seda lubada. Minu otsuse pani paika ikkagi hind ja soojapidavus. Nii nagu ma aru sain on selle 520 tuhande sees ainult karp ei muud ja pole ei aknaid ei uksi. Kui panin eelarved kokku oli vahe märgatav. Halb on ka see et omatalol enda projektid ja kui sa tahad mingeid lisasi siis suht raske ja ja kulukas.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

kaidu kirjutas:omatalo küll odav ei ole . püüti mulle seda pähe määrida . 122 ruutu ja 520 tuhat. muidugi kiiresti saab püsti. kellel raha on siis võib endale seda lubada. Minu otsuse pani paika ikkagi hind ja soojapidavus. Nii nagu ma aru sain on selle 520 tuhande sees ainult karp ei muud ja pole ei aknaid ei uksi. Kui panin eelarved kokku oli vahe märgatav. Halb on ka see et omatalol enda projektid ja kui sa tahad mingeid lisasi siis suht raske ja ja kulukas.
Omatalo karbi hind sisaldab soojustatud ja uste ning akendega majakarpi koos katusefermide ja kogu paigalduse ning transpordiga!!!!!!! Vaja eelnevalt vundamenti ja hiljem katust ja voodrit ja siis sisetöid tegema...
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1080
Liitunud: 22 Veebr 2007, 09:36
Asukoht: Tartu
On tänanud: 1 kord
On tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »

Tartusse Ihastesse sai püstitattud ja lõpuni ehitatud Omatalo maja. Ei oska küll miskit halba öelda. Natuke mõtlemist! Kui ei ole soovi panna hoonesse hirmkallist (aga väga kasulikku/tervislikku) ventilatsiooni, siis kõigepealt ära lase panna lakke kilet.Pane aurutõkke paber! Seest tegime veel välisseinad 1X kipsiga lisaks üle. Laepeale 300 mm puistevilla.
Maja omanik on nii rahul! Vahepeal ütles,et isegi liialt palav :wink:
Projekti arvestatud küttekulud on kah tsipa väiksemad.

Kuna sinna tuli palju sundväljatõmmet, ei piisanud ainult fres-klappidest. Paigaldasime ka elutuba/köök lakke sund pealeandja.
Kõik toimib ja spetsialistid(kes käisid üle vaatamas) kiitsid lahenduse heaks.
Mina ei näe mingit probleemi,miks mitte valida Omatalo maja?!
Täiesti tavaline puitkarkass maja. Kui tõesti on ikkagi eelistatud kivimaja, siis pole mõtet siin puitkarkassi maha teha. Kivimajal omad probleemid.
Põhimõtteliselt #kellele ema,--kellele tütar#! Tark kaalub mõlemaid variante, loll teeb naabrimehe järgi :wink: !
mel777
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 290
Liitunud: 06 Mär 2006, 14:42

Lugemata postitus Postitas mel777 »

mis probleemid on kivimajal? Et liiga tugev ja vastupidav ?
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1080
Liitunud: 22 Veebr 2007, 09:36
Asukoht: Tartu
On tänanud: 1 kord
On tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »

Ei seda mitte! Ma tahtsin öelda ,et nii puitmajal kui ka kivimajal on omad eripärad! Kui suudame neid jälgida pole kummagi valikuga altminekuid. On olemas ka kivimaju,mis pole üldsegi vastupidavad ja tugevad! :wink:
Ehk siis erand kinnitab reeglit. Ei lahterdaks maju konstruktsiooni järgi halvaks ja heaks.
Põmmpea
külaline

Lugemata postitus Postitas Põmmpea »

Ei saa aru, mis inimestele meeldib nende majade juures. See, et kiirelt pannakse seinad püsti???
Eks iga inimene ise teab, kuhu oma raha paigutab. Aga pole ma ennem sellist asja näinud, et tullakse pannakse maja püsti. Ja seinad toestatakse väljaspoolt prussijupiga, et maja laiali ei vajuks. :D

Aga siis tuleb augusti kuu torm ja puhub nagu hunt põrsakeste maja põllu pealt minema. Ja pole enam papp kasti, mis hirmkalli panga raha eest soetatud :)


See pelgalt minu arvamus.
Eestikinnisvara
Ehitusveteran
Ehitusveteran
Postitusi: 1080
Liitunud: 22 Veebr 2007, 09:36
Asukoht: Tartu
On tänanud: 1 kord
On tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »

To Põmmpea:

See on täiesti tavaline asjast mitteteadva inimese ilkumine..Ei ole mina küll näinud sellist maja, nagu kirjeldasid.
mel777
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Postitusi: 290
Liitunud: 06 Mär 2006, 14:42

Lugemata postitus Postitas mel777 »

Anonymous kirjutas:njah. Kui ma nägin, et need majad tõmmatakse sõna otseses mõttes kilekotti ja mingit loomulikku ventilatsiooni seal ei toimu, ei tahtnud ma neid maju enam kaugelt ka näha
mis on sinu jaoks loomulik ventilatsioon ? Kas see, kui seinad õhku läbi lasevad ?
Iga korralik ehitaja ehitab endale sundventilatsiooni, mitte ei looda mingisugustele kuradi "hingavatele" seintele, akendele ja lagedele ..
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Postitusi: 6486
Liitunud: 22 Dets 2006, 09:27
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

mel777 kirjutas:
Anonymous kirjutas:njah. Kui ma nägin, et need majad tõmmatakse sõna otseses mõttes kilekotti ja mingit loomulikku ventilatsiooni seal ei toimu, ei tahtnud ma neid maju enam kaugelt ka näha
mis on sinu jaoks loomulik ventilatsioon ? Kas see, kui seinad õhku läbi lasevad ?
Iga korralik ehitaja ehitab endale sundventilatsiooni, mitte ei looda mingisugustele kuradi "hingavatele" seintele, akendele ja lagedele ..
Väga nõus!
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Külaline
külaline

Läheb vist ehitamiseks

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kas on kellelgi konkreetselt ka Festivo kohta midagi öelda.Planeering sobib näb välja OK.Oskab keegi öelda äkki millistest apsudest hoiduma peaks.
teadjamees
külaline

arumaeisaa

Lugemata postitus Postitas teadjamees »

Pole oma kätega ühtegi omatalo kokku pannud,aga kõrval objektidel näinud küll kuidas asjad käivad ja sellest onnist ei arva ma midagi ei head ega halba.Need legomajad nagu kastelli,herrala talo, design talo,viimane nüüd läinud kah sellele süsteemile nagu omatalo,on täiesti tavalised majad,mis mõningaste lisatäiendustega väga vastupidavad ja elamiskõlbulikud on.
Soome praktika näitab,et kile ja sund ventilatsioon ei ole paraku lahendus ja konkreetselt kastelli hakkab soomes üle minema vabalthingavale maja tüübile, kile asemele paber.Millal eestisse see jõuab ei tea.
Olgu öeldud,et olen ise neid kolme maja tüüpe ehitanud nn tehase paigaldajana soome rahvavabariigis,nüüd ka eestis.

Kõikidele kes kavatsevad kastelli, omatalo või muu samalaadse maja ostu kasuks annan head nõu-ÄRGE JUMALAPÄRAST SINNA MINGEID KRIIMSILMU EHITAMA VÕTKE!!! Saate sellise toreda,kõvera ja ilma paljude oluliste maakeeli pulkadeta onni mis paari aastapärast lääpa vajub kuna ehitaja on teatud sõlmed omaenese tarkusega ära lahendand :lol:
Vasta