Vaht seina sisse

kuidas soojustada oma elamist
Nõmmelane
külaline

Vaht seina sisse

Lugemata postitus Postitas Nõmmelane »

Tere. Elan Nõmmel vanas majas. Maja on silikaatfassaadiga ja sees on puitkarkass. Puitkarkassi vahele oleme pannud 10 cm kivivilla soojustuseks. Maja on ikka külm. Nüüd mõtlesime, et võiks lasta õhuvahesse, mis asub siis silikaatfassaadi ja puitsõrestiku vahel, seda nn termovahtu.
Kas võib tekkida probleeme mingi hallituse või niiskuse liikumisega? Seespool on aurutõkkekile kipsi taga.
Ja kes pakuvad seda termovahu teenust üldse?

Parimat
Ainar
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Re: Vaht seina sisse

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Mõte on väga vale. Parem mõte oleks seestpoolt seina paksemaks ehitada ja lisada villa. (Vana kipsi vahele mitte jätta..)
vanaema on sul veteran...
Nõmmelane
külaline

Lugemata postitus Postitas Nõmmelane »

Miks vale, põhjendage?
Seestpoolt ei saa seina ehitada paksemaks, sees on korralik remont tehtud paar aastat tagasi kogu elamise ulatuses.
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Puitkarkassi ja silikaadi vahel on vajalik õhuvahe, mis on antud konstruktsioonis hädavajalik. Sinna mingi "tihedama" ainese laskmine põhjustab väga suure tõenäosusega konstruktsioonides liigniiskust, mis ei saa kuhugi välja tuulduda. Lisaks on see teenus parajalt kirves, nii et võib täitsa juhtuda, et toas ühe välisseina uuesti viimistlemine ei olegi kõige kallim.
onuremus
külaline

Lugemata postitus Postitas onuremus »

kõige mõistlikum on silikaatfassaadi lammutamine ja siis juba väljapoolt lisada soojustust niipalju kui vaja ning uus fassaad
algataja
külaline

Lugemata postitus Postitas algataja »

no seestpoolt ju ei lähe mul niislust seina sisse. kuhu see niiskus saab koguneda?
ja välisfassaadi lammutamisel paneksin ju samamoodi peno vastu puitlaudist ja tuulutus kaoks ära??? või peaks karkassi alla penole panema?
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Peno ei peakski väljapoole panema, jätkad hoopis villaga. Kile seespool on teoorias ainult tõke. Praktikas on ta lihtsalt .... mingi kile...
teemaalgataja
külaline

Lugemata postitus Postitas teemaalgataja »

Olin vahepeal ära kodust 3 päeva.
Naaber käis korra päevas katlasse tuld panemas.

Kuidas teile tundub minu elamise soojapidavus selliste andmete põhjal:

Väljas öösel -12, päeval -8
Elamise pind on 62 m2, lagede kõrgus on 2,75 m
Olin 3 päeva ära, siis küttis kogu pinda ainult 2 malmradiaatorit, mõlemad on 10 ribilised, teised keerasin kinni.
Naaber lükkas korra ööpäevas ühe katlatäie puid sisse, sellega sai ta akupaagi 70 kraadi peale, 24h pärast oli paagis temperatuur 20 kraadi.
Akupaagist umbes 60% energiast läheb kindlasti maja teiste korterite peale, hetkel olid kõik tühjad.
Ja toa temperatuur oli siis sellel perioodil kuumade radikate ajal olnud +10 ja kui maha jahtunud, siis 24 h peale kütmist oli +7 kraadi.

Kuidas tundub soojapidavus teile?
Algataja
külaline

Lugemata postitus Postitas Algataja »

Kas keegi ikkagi põhjendaks mulle, et miks ma ei või sinna vahtu sisse lasta?
Mis juhtub konstruktsiooniga? Kust see niiskus sisse pääseb sinna?
Onu_Paul
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Onu_Paul »

Algataja kirjutas:Kas keegi ikkagi põhjendaks mulle, et miks ma ei või sinna vahtu sisse lasta?
Mis juhtub konstruktsiooniga? Kust see niiskus sisse pääseb sinna?

Aurutõke ei ole kunagi 100% veeauru tõkestav. Alati liigub midagi läbi seina väljapoole.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 317 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Niiskus liigub toast väljapoole, toas on peamine niiskuse tekitaja inimene ise (ja või köögiaurud)
Konstruktsioonis temperatuur seest väljapoole jaheneb, veeaurul on omadus temperatuuri langedes küllastuda ja niiskus kondenseerub materjalisse. Vot just see kondenseerumine ongi paha ja ohtlik. Erinevad materjalid taluvad kondenseerumist erinevalt, mõnel materjalil jumalast savi mis kondens temaga teeb, kuid mitmed on väga tundlikud, puitkonstruktsioonid võivad kergesti mädanema ja hallitama minna.
Antud juhtumil oleks väga soovitav teha niiskusarvutus seina ristlõikele. Võib olla, et mitte midagi ei juhtu, kuid võid ka seenekasvatusele soodsad tingimused saada.
Vasta