Mida arvata sellest õhk-vesi pumbast?

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
assax
külaline

Mida arvata sellest õhk-vesi pumbast?

Lugemata postitus Postitas assax »

Sai soetatud endale läbi tuttava tuttava (mis vist on viga) selline pump ... http://www.upload.ee/files/952791/IMG_0122.jpg.html

Põhilised probleemid millega ma ei ole siiani rahul on paigaldus .. torud suvaliselt .. andurid teibiga, lekib jne. Ühesõnaga täielik ämber ning müüjat loomulikult kätte ei saa.

Olen tänaseks leidnud inimesed, kes teevad selle paigalduse ringi, kuid on küsimus, kas see seade ikka on OK? Kas see külmaaine on OK? Kas võimsus on OK 200 m2 jaoks?
Hetkel pandi mulle 3kw el boiler nö "lisaküttena", kuid ma juba täiesti kahtlen, et see suudaks maja soe hoida, kui nädala jutti -20 hoiab.

Äkki kellelgi on kokkupuuteid olnud ...

Sai siis veel täidetud seda süsteemi antifriisiga, mida ostsin automaailmast, sest nende paigaldatud lekkis välja .. Kuskilt siit lugesin, et see antifriis ei ole kõige parem panna nö kondensaadina vaid peaks olema segatud? Et muidu ei ole soojakandmis võime hea .. kas on nii? Hetkel lisasin -36 vedeliku ...

Lisaks tekkis veel selline küsimus, et kui pump soojema ilmaga töötas, siis andis errori, et liiga soe tagasivool. Küsimus selline, et kui kasutada selles "akupaagiks" mõeldud boileris, mis on 300 liitrit seda 300 liitrit antifriisi mahutina ning spiraalist laseks põrandavee läbi. Ülekanne peaks ju samaks jääma ... külla aga väheneks sisse ja välja klõpsimiste arv ning kui juba temp üleval, siis ehk suudab hoida ka paremini?

Tänud juba ette neile, kes viitsivad kaasa mõelda ning kommenteerida tehnilisest nurgast... Sellest olen juba aru saanud, et tegin lolli ostu - seega seda ei ole vaja korrata :)
Kasutaja avatar
Tupsu
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 1 korda

Re: Mida arvata sellest õhk-vesi pumbast?

Lugemata postitus Postitas Tupsu »

Sirac air to water heatpump
Model LSQ05F
Rated water temp 35c
Heating Capacity 12,6kw
Refrigerant R404A
Refrigerant charge 3,8kg
Power Supply 380V

http://www.sirac-cn.com/product4_top02.htm

Kas pildil on tõesti juba näha roostetäpid, mis värvi alt välja poevad ?
Pilt

Suurema pildi vaatamiseks vajuta pisipildile
Mein Papa heizt mit der Natur -
andere verheizen sie!
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Need on poriplekid, mis on vihmaga peksnud ...
Külaline
külaline

R404 tuleks asendada R407-ga ja automaatikat ümber seadistada-ehk saab asja siis.iseasi mida kompressor selle peale teeb.ja ilmselt peaks kogu loosse kaasama mõne kaasamõtleva spetsialisti-kuigi hetkel vist kõige parem ajastus sellisteks asjadeks ei ole.
Kasutaja avatar
Tupsu
Ehitusspets
Ehitusspets

R404A on toodetud R22 asendusgaasiks ja on talle võimalikult ligilähedaste omaduste ja parameetritega, ainult ei hävita osoonikihti..

R407A on aga oma võimekuselt 5% lkehvem, kui R22 .

Tehke nüüd mulle lollile selgeks , mis peaks gaasi asendama ? Eeldab ka õli vahetust.

Lähemalt saab koostisest lugeda siit
http://en.wikipedia.org/wiki/Refrigerant
andere verheizen sie!
Coolhouse
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 29 korda

Lugemata postitus Postitas Coolhouse »

Lp. Tupsu, palun pöördu lähimasse külmafirmasse.
Jutt külmaaine vahetamisest on viisakalt öeldes alusetu, st unusta see teema.
R404A on küll tsipa kehvem kui R410 või R407 kuid külmematel välisõhu t päris arvestatav tegija võrreldes eeltoodutega.
R404 peal on päris huvitavaid ja arvestatavate tootjate mudeleid.
See et Sa Hiinast? mingi soodsa asja ostsid oli muidugi viga.
Las nüüd keegi lisab süsteemi selle freooni, R404A, tagasi , mis välja jooksis.
Vigade kirjeldus on küll pealiskaudne kuid tundub et see imeriist ei ole veel päris surnud.
Õhk-vesi soojuspumbad, külmseadmed .
Müük, hooldus. info@coolhouse.ee
Kasutaja avatar
Tupsu
Ehitusspets
Ehitusspets

Mina ei loe kuskilt välja, et see masin oleks freooni lekkinud.
Küll lekkis aga jahutusvedelikku .

Samuti ei leia, et olemasolev R404A vajaks välja vahetamist R407A vastu. Seda pakkus lahkelt välja hoopis 30 Nov 2010, 11:51 kirjutanud " Külaline"
assax kirjutas:.......
Lisaks tekkis veel selline küsimus, et kui pump soojema ilmaga töötas, siis andis errori, et liiga soe tagasivool. Küsimus selline, et kui kasutada selles "akupaagiks" mõeldud boileris, mis on 300 liitrit seda 300 liitrit antifriisi mahutina ning spiraalist laseks põrandavee läbi. Ülekanne peaks ju samaks jääma ... külla aga väheneks sisse ja välja klõpsimiste arv ning kui juba temp üleval, siis ehk suudab hoida ka paremini?
.......
Kas selle boileri spiraali kohta mingeid andmeid on teada ?
Arvatavasti on ta soojusülekanne ikka väiksem, kui 200 ruuduse maja jaoks vaja.
andere verheizen sie!
assax
külaline

Lugemata postitus Postitas assax »

Akupaagiks on 300 l ELEKTROMET boiler.

- Jah, lekib nö tosool.
- Midagi masina juures muudetud ei ole.
- Kahtlustan, et see masin on liiga lahja mu maja tarvis
- Lisaks kahtlustan, et 3kW on liiga vähe lisakõttena näiteks -20 kraadise pakase juures. (st. tänaseks olen selles veendunud)

Lisan mõned pildid siis veel juurde kogu sellest nö "paigaldusest".

http://www.upload.ee/gallery/4388/K_te.html

Ma ei teagi, kas seda komplekti on võimalik kellegile maha müüa, sest kardan, et võin teha sellega mida iganes, kuid võimsamaks ma seda ju ei muuda...
Külaline
külaline

assax kirjutas:Sai soetatud endale läbi tuttava tuttava selline pump ... Sellest olen juba aru saanud, et tegin lolli ostu - seega seda ei ole vaja korrata :)
Kahjuks tullakse sageli siia foorumisse järelhüüeteks ja -oigamisteks :cry: . Ostuotsus tehakse ikka peamiselt "omaenese tarkusest" ja max odava pakkumise alusel.
Külaline
külaline

assax kirjutas: Kas võimsus on OK 200 m2 jaoks?
Hetkel pandi mulle 3kw el boiler nö "lisaküttena", kuid ma juba täiesti kahtlen, et see suudaks maja soe hoida, kui nädala jutti -20 hoiab.
Ükski normaalne kliimafirma poleks 200 m2 lisa/abi/asenduskütteks pakkunud 3 kW küttekeha :banghead:
Veikko
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 16 korda
On tänatud: 13 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Veikko »

assax kirjutas:Akupaagiks on 300 l ELEKTROMET boiler.

- Jah, lekib nö tosool.
- Midagi masina juures muudetud ei ole.
- Kahtlustan, et see masin on liiga lahja mu maja tarvis
- Lisaks kahtlustan, et 3kW on liiga vähe lisakõttena näiteks -20 kraadise pakase juures. (st. tänaseks olen selles veendunud)

Lisan mõned pildid siis veel juurde kogu sellest nö "paigaldusest".

http://www.upload.ee/gallery/4388/K_te.html

Ma ei teagi, kas seda komplekti on võimalik kellegile maha müüa, sest kardan, et võin teha sellega mida iganes, kuid võimsamaks ma seda ju ei muuda...

Kuusakoski kindlasti ostab, ma muidugi ei tea nende tänaseid kokkuostu hindu, http://www.kuusakoski.ee/
Gaasitööd, küttesüsteemid, veevarustus. Müük, paigaldus, hooldus, remont. http://www.novire.eu/novire@novire.eu +372 5810 3282
Kasutaja avatar
Tupsu
Ehitusspets
Ehitusspets

Huvitav, et kõik siin parastajad on kirjaoskamatud ja pole suutnud teemaalgata esimest postitustki lõpuni lugeda.
assax kirjutas:....
... Sellest olen juba aru saanud, et tegin lolli ostu - seega seda ei ole vaja korrata :)
Samas olen 100% kindel et enamus neist pole õhk vesi pumpa isegi mitte kaugelt näinud, rääkimata näppimisest, katsumisest .
assax kirjutas:....
Põhilised probleemid millega ma ei ole siiani rahul on paigaldus .. torud suvaliselt .. andurid teibiga, lekib jne. Ühesõnaga täielik ämber ning müüjat loomulikult kätte ei saa.

Olen tänaseks leidnud inimesed, kes teevad selle paigalduse ringi, kuid on küsimus, kas see seade ikka on OK? Kas see külmaaine on OK? Kas võimsus on OK 200 m2 jaoks?
)
Ki saladus ei ole, siis kui palju maksis esimene paigaldus ja palju läks ümber tegemine ?

Ise oleks vist sellist paigaldust nähes selle töömehe koera aseme kuuti pannud, kuniks kaineks saab.

http://www.upload.ee/files/956562/IMG_0063.jpg.html

Pilt

Kas see pump liiga madalale paigaldatud ei ole ?

Praeguste ilmadega on vist jää ja lumega juba üsna probleemne ?
Viimati muutis Tupsu, 26 Dets 2010, 18:33, muudetud 1 kord kokku.
andere verheizen sie!
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Kuusankoski võib vahele jätta, kuid algne küsija peab seekord uue pumba ostma. Vana võib ka tööle jääda, panna vaid osa kontuure selle taha tööle.
Kasutaja avatar
Tupsu
Ehitusspets
Ehitusspets

Tootja kodulehel olevas manuaalis on isegi pildid seestpoolt.
http://www.sirac-cn.com/product/Manual.pdf

Sama kujuga ja sisuga asju müüvad ka sakslased oma nimede all ja sealses kliimas kütavad küll.
Kui nüüd teine pump lisaks panna, siis on kulud seadmetele ikka ilmselt liiga suureks läinud.

Kavalam oleks see kahjumiga maha müüa ja üks korralik uus osta.

Ainsaks kütteallikaks ta meie kliimasse nagunii ei sobi.
Praeguse talve saaks aga selle olemasolevaga üle elada, kui lisada elektriküttekehadega akupaak või mingi 6- 9kw tennidega läbivoolu katel.

http://www.waerme-tauscher.eu/index.php ... dwmi187094
Pilt

Saab suhteliselt odavatest komponentidest valmis, kui aga liitumispunkti ampreid jagub.
andere verheizen sie!
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kui asi on üles pandud ja töötab siis on ikka kõige suurem kahju ikka mahamüümisel (sellest suurem on vaid täiesti rikkis seade). Kuigi ta pole teab kui õige ost, jääks seade backupina töökindlust tõstma ja võimaldab uut seadet väiksema võimsusega osta. Seega täiesti kasutu ja ilma rahata asi pole. Ainus ebameeldivus on natukene küttesüsteemis vaja liigseid lisatöid teha kontuuride lahutamisel, kusjuures seda tuleb targalt teha (juhul kui ostetakse juurde ?-vesi soojuspump).
See talv on muidugi hilja midagi ette võtta. Kõige mõistlikum on hädaga tõesti tavaelektriradikatega juurde kütta.
Üsna kaalutletult võib ka hoopis õhl-õhk soojuspumba juurde osta, õieti ostes saaks asja üsna hästi omavahel toimima. Ainult ei kujuta ette, kuidas keset talve need paigaldustööd tunduvad?
Kasutaja avatar
Tupsu
Ehitusspets
Ehitusspets

Kalvis kirjutas:.... Ainult ei kujuta ette, kuidas keset talve need paigaldustööd tunduvad?
Kapitalistlikus maailmas , kus ostja ka oma investeeringu pärast ise muretseb , miinuskraadidega neid ei paigaldata.

Meil see muidugi ei kehti ja teatud tingimuste täitmisel on kõik tööd teostatavad.

Minu õhk-vesi pump ühendati ja vakumeeriti väljas paari miinuskraadiga ja nüüd sai vahetada sellel nädalal ka ühe Õ-Õ pumba välisosa teise ja sobivama vastu. (Jäätumise probleemid koheselt kadunud )

Aga antud situatsioonis õhk-õhk pumba lisamine ei päästa, sest ka see kaotab oma võimekuse suurte miinuskraadidega ja isegi 2kw soojapuhur oleks siis sooja saamiseks parem investeering.
andere verheizen sie!
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Kõikidel õhk-? pumpadel on see probleem ja backup küte peab olema. Mul on kamin, mõnel ahi või pliit, kolmandal keskküttekatel. Hädaga ajab toas elektriradiaator ära.
Kasutaja avatar
Tupsu
Ehitusspets
Ehitusspets

Kalvis kirjutas:Kõikidel õhk-? pumpadel on see probleem ja backup küte peab olema. Mul on kamin, mõnel ahi või pliit, kolmandal keskküttekatel. Hädaga ajab toas elektriradiaator ära.
Aga Õ-V pumpadel on selleks sisse ehitatud elektriline küttekeha.
Antud seadmel see tehaest puudub, järelikult tuleb see süsteemi lisada.
andere verheizen sie!
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Pole üldse vahet, kas on sisse ehitatud elektriline küttekeha või kasutad välist elektriradiaatorit. Las tarbija ise otsustab, millist backup kütet kasutab ja millal. Mina tahaksin just õhk-vesi pumpa, millel ei ole neid elektriküttekehi.
Kasutaja avatar
Tupsu
Ehitusspets
Ehitusspets

Ega need küttekehad seal ilmaasjata ei ole. Paremini lahendatud masinatel lülitatakse küttekehad siis järgi, kui vee temperatuur on liiga madal. (+8 kraadi) Seda siis selleks, et sulatamise protsessil oleks kuskilt kohe ja palju energiat võtta. Muidu on plaatsoojusvaheti ka kohe masina sulatama minnes jääs.
andere verheizen sie!
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Tead, ma ei jäksa rohkem vaielda sel teemal, "üks loll oskab rohkem asju välja mõelda kui 10 tarka vastata".
Kukekael
külaline

Lugemata postitus Postitas Kukekael »

Mina tunneksin huvi hetkel hoopis vesi/6hk seadme normaalse,keskmise voolukulu suhtes. Kas on normaalne ,et 4,4 kw seade toimetades 100 ruudusel pinnal v6tab koos muu tavaelektriga kokku u 5000 eeki kuus,kusjuures k6ik lambid on leedid, ja needsamad muud sedamed soojal ajal v6tavad 250 eeki kuus. Maja ise on fibo,vooderdatud 10se penoga ja nn lakapeal on 35 cm puistevilla. Uskusin esiti naabreid kes oma 150 ruudustes majades ioonkyttele kulutavat max 2800 eeki kuus....,ja valisin justkui soodsama kuid kallima investeeringuga 6hk^vesi seadme. ;) Mida lp teised kaasakytte omanikud sest arvavad :?:
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Millise konkreetse seadmega on tegemist.
Kasutaja avatar
Tupsu
Ehitusspets
Ehitusspets

Kukekael kirjutas:Mina tunneksin huvi hetkel hoopis vesi/6hk seadme normaalse,keskmise voolukulu suhtes. Kas on normaalne ,et 4,4 kw seade toimetades 100 ruudusel pinnal v6tab koos muu tavaelektriga kokku u 5000 eeki kuus,kusjuures k6ik lambid on leedid, ja needsamad muud sedamed soojal ajal v6tavad 250 eeki kuus. ...
5000 eek - 250.- eek = 4750 eek. Eeldades, et tegu on küttepaketiga, jagame elektri hinnaga 1,30 eek ja saan 3653 kw jagada see 30 päevaga saab 121 kw ööpäevas. jagada 24 saab 5kw tunnis.
Seega peab olema veel mingi lisatarbija tennide näol või on elekter täishinnaga.

Aga kõik on võimalik, eriti kui pump on ka nõrguke ja toimetab piiri peal.
andere verheizen sie!
Külaline
külaline

Mul seda mudeli indexit on hetke lumeoludes v2ga vaevaline minna 6ue vaatama, kuid tean et tegu on nn Hiinas valmistatud Siemensi osadel baseeruva mudeliga onoff tyypi, gaasiga 410 .Seda aga soovitas ja vahendas mulle vastavalt minu oludele t2ielik keskealine spetsialist,kes konstanteeris ka fakti et antud oludes on see agregaat ideaalne.Tennid on ikka tal taga,kuid nagu mainiti, tulevad need appi seadmele al miinus 11. Kyttepaketi v6tsime muidu eelmine n2dal ja 6nneks see laieneb tagasiulatuvalt jooksvast kuust. Akupaak on muidu 275 liitrine ning kui huvitab kedagi,siis makstud sellise komplekti eest on 37 kilo seadme enda eest, kinnitused, tosool, k6ik vajalik sinnajuurde koos nn seina meh.anduritega lisaks u 23. Paigaldus otsa muidugi lisaks 1500. Voolikute kogupikkus betoonivalus on u 450 meetrit, seda siis 100 ruuduse pinnapeale. Isiklikult arvan et 4,4 kw on normaalne ,kuid kas on v6imalik et tennid ja seade t66tavad paralleelselt ning v6tavad nyyd voolu topelt :?: V6hikuna ma muud pakkuda ei oskaksi...
Vasta