Miks on mul II korrus külmem kui I korrus?

Õhu vahetamine, õhu kuivatamine, õhu niisutamine, õhu jahutamine
jaak
külaline

Miks on mul II korrus külmem kui I korrus?

Lugemata postitus Postitas jaak »

Küsimus selles, et II korrus on Külmem kui I korrus Soe õhk peaks ju kõrgemale tõusma, kas on probleem ventilatsioonis, soojustuses ei tohiks probleem olla, kui kütta on soe aga jahtub kiiremini kui Ikorrus. I korrus Põranda kütte, II korrus radikad :?:
ponkskar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 1 korda

Re: Miks on nii, et...

Lugemata postitus Postitas ponkskar »

Et kas II korrus katuslaega? Äkki ikka ei ole katusel piisvalt soojustust (250-300mm)? Ja radiaatorid jahtuvad ikka hulka kiiremini kui põrandapind. Eks tiba soojusest liigu ka IIkorrusele,see oleneb kui suur see trepiava on näituseks jms). Äkki on vent ka regullitud erinevalt tubade ja/või korruste kaupa (ma ei tegelt ei tea,kas sedasi saab reguleerida :D ) :scratch: Eks seal või ikka 100 asja olla...
Pedaal
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Re: Miks on mul II korrus külmem kui I korrus?

Lugemata postitus Postitas Pedaal »

kui ei oleks ventilatsiooni siis ütleks, et II k soojustus on puudulik - kui ikka jahtub kiiremini siis ...
aga ventilatsioon - kuidas ventilatsioon jaguneb korruste vahel?
kui väljatõmme on II korrusel siis loomulikult tõmbab selle sooja sealt ära.

aa ja küte - põrandaküte on ju tunduvalt pikema inertsiga kui radikad ehk kui sul midagi jahtub kiirelt siis sul temperatuur kõigub ehk ei ole pidevalt stabiilse temp hoidmist ? seal juba väike viga.

ehk kui oleks rohkem infot siis ei sorgiks näpuga kohvipaksus :grin:
Nõnda hea on olla uues majas Läbi ukse puhub tuul Nii hea on olla uues majas Läbi seina kumab kuu
Veidi veel, ja saangi oma kodu Ainult kolmkümmend aastat veel Veidi veel ja ongi minu kodu Kui ma elus olen veel .....
jaak
külaline

II korrusel puudub vent, soojustus seinas 25cm kivivill, laes 20 cm kivivill ja 5 cm peno :?:
murmet
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas murmet »

jaak kirjutas:II korrusel puudub vent, soojustus seinas 25cm kivivill, laes 20 cm kivivill ja 5 cm peno :?:
Lae 25 cm soojustust on meie kliimaoludes vastuvõetav küll ehitusmeeste-müügimeeste tiimile, kuid mitte majaomanikule :evil:
vanakala
külaline

Lugemata postitus Postitas vanakala »

seda peaks oma silmaga enne nägema siis ehk oskab midagi soovitada. arvatavasti ei tsirkuleeru 2 korrusel radikatest tulev soeõhk ruumis korralikult st. radikaid kas vähe või valesse kohta paigaldatud. kui soojustuses oleks viga siis tsirkulatsioon tiriks esimeselt korruselt sooja ülesse kaasa.
JAAK
külaline

Lugemata postitus Postitas JAAK »

Radikaid toas üleliiagi vist nimelt 2tk ja mõlemad on katuseakna all :?:
vanakala
külaline

Lugemata postitus Postitas vanakala »

võib juhtuda nii, et akende all toimub ainult õhu ringlus ja ülejäänu ruum jääb puutumatta. kui võimalik siis osta aiandus poest külmavastast valget suitsu. sulge ruumis uks ja lase natukene seda suitsu sisse siis näed kuidas õhk ruumis liigub. tavaliselt need külmaloori suitsud ei ole kasutatavad siseruumides ja seega peaks sul olema kas hapnikumask või gaasimask.hapnikumaski võid küsida pritsumeestelt laenuks. mina ise oskan õhuliikumist ette aimata kui näen ruumi kohapeal. ise kasutan puute termostaati ja siis mõõdan sellega oletatavat tsirkulatsiooni kohta ja selle kõrvalt pindasid.
maik
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 18 korda
On tänatud: 24 korda

Lugemata postitus Postitas maik »

Nalja hakkab saama varsti.Muidugi lase endal elamine tossu täis ja pritsumehed kohe rendivad igasuguseid hapnikumaske sinusuguste õnnetute jaoks,viga on tõenäoliselt väheses soojustuses ja olemasoleva soojustuse paigalduskvaliteedis,teadmata on veel katuseakende arv ja segaseks jääb selgitus nagu" 2 radikat akna all" kas nad on siis üksteise kukkil või ridamisi ja üleüldse kui võimsad. Andke mulle andeks aga külma kui seesugust nähtust pole kaua olnud ja kui see peaks tulema mis sa vaene mees siis teed ja mida teevad sinu lapsed.Ok.ise oled rumal,et ostsid või ehitasid sellise puukuuri aga millega on ära teeninud sinu ülejäänud pereliikmed sellised elutingimused.Millal lükkatakse kokku need säästukodud.see on kõigest minu subjektiivne ja vähe emotsionaalne arvamus.
jaak
külaline

Pole mingi säästumaja, Ikorrus kivist IIkatusealune puidust, seinas 25cm kivivilla kindlasti pole vähe võibolla laes on vähe, toas 2katuseakent ja seal all ka radikad :!: lihtsalt tean kellel pole üldse kütet katuse all olevates ruumides ja ütlevd olevat soe kuna soe õhk liigub ülesse :?:
Pedaal
Korralik postitaja
Korralik postitaja

saa aru jah soe läheb üles ja külm alla nii on ja nii jääb
ja kui sul II k külmaks läheb olles eelnevalt olnud soe siis see soe läheb läbi konstruktsioni välja ehk - läbi konstruktsiooni ka külm sisse tuleb
osta ehk odav IR termomeeter ja käi oma maja seinad ja laed üle näed kohe kus sein/lagi külmem
teiseks võid kasutada teenusena ka termokaameraga pildistamist - seda siis ka kindlasti õuest.
Nõnda hea on olla uues majas Läbi ukse puhub tuul Nii hea on olla uues majas Läbi seina kumab kuu
Veidi veel, ja saangi oma kodu Ainult kolmkümmend aastat veel Veidi veel ja ongi minu kodu Kui ma elus olen veel .....
jaak
külaline

Mis on IR termomeeter, kust saab ja mis maksab :?:
Pedaal
Korralik postitaja
Korralik postitaja

jaak
külaline

Kas saab laenutada ka :?:
ehitusemees
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas ehitusemees »

jaak kirjutas:Pole mingi säästumaja, Ikorrus kivist IIkatusealune puidust, seinas 25cm kivivilla kindlasti pole vähe võibolla laes on vähe, toas 2katuseakent ja seal all ka radikad :!: lihtsalt tean kellel pole üldse kütet katuse all olevates ruumides ja ütlevd olevat soe kuna soe õhk liigub ülesse :?:
Sinu saladus peitubki just siin. Kiviseinad salvestavad sooja rohkem ja kauemaks ajaks. Seega moodustavad hea sooja püsiva kliima alla korrusele. Üleval kus on põhimõtteliselt ainult vill seinaks, ei toimu muud kui ainult soojuse liikumise tõkestamist. Seinad II korrusel sooja ei salvesta, seega kui sul II korrusel õhk maha jahtub, ongi tuba külm.
Näide - Kui võtta küte järelt siis sul on olukord sul selline, et I korrusel annavad seinad veel pikalt sooja ruumi edasi II korrusel aga ei soenda enam miski. Pole raske arvata kumb kiiremini jahtub.
raimz
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas raimz »

mul sarnane teema.
Tegemist ca 10a vanuse ridaelamuga. Laed-põrandad paneelidest, seinad tuhablokkidest(vaheseinad kipsist). Välisseinad iseenesest suht paksud(ca 60cm), villa ka piisavalt vahel mõlemal poolel+ tuuletõke+voodrilaudis. Talvel on I korrus alati soojem kui II korrus. Suvel täitsa vastupidi(päike kütab IIkorruse kuumaks, alla hea jahe). Aga talvel jah ei taha kuidagi soe õhk üles liikuda, trepp on ka kinnine, soojusvahetiks on plekkradiaatorid. Kui II korrusel termokad lahti keerata läheb soojaks küll kuid jahtub maha kiiremini kui I korrus.
Vasta