Plaanis on uuendada nõukaaegse garaažihoone juhtmestikku ja sooviksin täpsemalt aru saada töö iseloomust ja nõudmistest. Paraku on internetiavarustest Eestile spetsiifilist infot kohati raske leida ja seega oleksin väga tänulik, kui keegi saaks kinnitada/ümber lükata mu põhimõttelist arusaama.
Elektrifirma kilp on väljas asuva posti küljes. Karbi sees arvesti, mille seest tuleb kliendi poole L1+L2+L3 ning neljas juhe neutraal/KORE ühildatuna. Sealt need juhtmed tulevad kummikaablis omakorda postist üles ning õhuliini kaudu garaaži sisse (õhus vist 10mm2, garaaži katusel lähevad üle 6mm2).
Peamine küsimus oleks järgnev: kuidas võiks esmast elektritarbija-poolset (garaaži sees olevat) elektrikilpi lahendada?
1. Kas olen õigesti aru saanud, et tegemist siis vanemapoolse TN-C maandussüsteemiga kus korralikku maandusühendus praktiliselt ei olnudki?
2. Kas süsteemi kaasajastamiseks korrektne oleks garaaži kõrvale paigaldada maanduselektrood, millest toob 16mm2 KORE juhtme garaaži peakilpi? Ning siis hoiaks garaaži elektrikilbis N ja KORE eraldi?
3. Kas antud lahendusega saab peakilpi paigaldada siis L1+L2+L3 jaoks 3P pealüliti, mille järel L1+N läheks 30mA 16A RVK kaudu C10 ja C6 kilpidesse (pistikud ja valgus, tegemist väikse kuuriga).
Ette tänades