Juhuslikult sattus minu kätte üks odav (tasuta sain) hiinlaste HPG mootorsaag mis ei käivitunud. Viisin selle esindusse remonti. Seal saag defekteeriti ja öeldi et ei tasu remontida, saag on kokku jooksnud. Kolvil ja silindril
väljalaske poole peal sügavad sooned. Viisin ta siis koju garaaži. Aliexpressist avastasin, et sealt saab tellida remondikomplekti saele (kolb, silinder, rõngad, sõrm, stopperid, nõellaager). Komplekti hind oli alla 20 euro. Tellisin ära, panin kokku ja hakkas tööle. Mind aga huvitab et mis võis põhjustada vana mootori kokkujooksmise?
Kui oleks olnud vale segu siis peaks silinder ja kolb olema üleni sooni täis aga sellel ainult ühel pool sooned. Sellel sael segu ette nähtud 1/25. Pärast remonti pole saega tööd teinud.
HPG mootorsaag
ehitustööriistadega seonduv. Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
-
Prill
- Ehitusveteran

- On tänanud: 7 korda
- On tänatud: 93 korda
Re: HPG mootorsaag
Lugemata postitus Postitas Prill »
Kahetaktilisi lasti kokku puhta bensiiniga, ei viitsitud/teatud õli juurde segada.
Mul kunagine naabrimees oli majandi mehhaanik ja pensionipõlves inimesed tassisid talle saage, trimmereid, niidukeid remontida. Ühe trimmeri aitas elule mu silme all minutiga, keeras küünla maha koputas pulgaga kolvi liikuma ja sajatas kasutajaid, kes puhta bensiiniga tehnikat pekki keeravad.
Mul kunagine naabrimees oli majandi mehhaanik ja pensionipõlves inimesed tassisid talle saage, trimmereid, niidukeid remontida. Ühe trimmeri aitas elule mu silme all minutiga, keeras küünla maha koputas pulgaga kolvi liikuma ja sajatas kasutajaid, kes puhta bensiiniga tehnikat pekki keeravad.
-
Urmas
- autodidakt
- On tänanud: 414 korda
- On tänatud: 453 korda
Re: HPG mootorsaag
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Sai mingi 10 aastat tagasi vist Hansapostist(?) sai ostetud 3in1 trimmer ja mälu järgi suts veidi üle 100€(129€?) eest. 3in1 tähendab seda, et isendi otsa sai panna trimmeri pea, kolmnurga puisema rohu või peenema võsa jaoks ja saeketas. Eelmine sügis viisin hoiuruumi veel töötava isendina. Eks varsti näe, kas töötab veel. Vahetanud olen sellel HPG trimmeril ainult paar korda küünalt ja karbussi survemembraane. Mõnel aastal on paar korda hiired/rotid membraani sisse augud teinud. Miks, ei tea. 
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu