Kuidas tundub niisugune lahendus?
Muide, lahenduse idee seisneb selles, et plokitootjad toonitavad juhendites: "sillus peab toetuma täisplokile".
Tavaline silluse toetumine täisplokile oleks selline:
Aga siis peaks ava kõrgus jaguma ploki moodulkõrgusega. Näiteks 2,2 m, 2,4 m, 2,6 m jne.
Muidugi on tehtud ka L-kujuliseks lõigatud toeplokiga lahendust, kus nikerdamist mõnevõrra vähem kui esimese variandi puhul, aga siis ei ole täidetud nõue, et sillus peab toetuma täisplokile:
Kui projekti järgi on näidatud silluse alla 2,3 m.Müüri ladumise nüansid
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 112 korda
- On tänatud: 290 korda
Re: Müüri ladumise nüansid
Siin on ju põhimõtteline viga, sest põranda kõrgus seinamüüritise suhtes on vale.
Põranda tasapind peaks olema nurga külmasilla vähendamiseks plokkide vahel ja ukse lävepaku alla lisatakse 10cm kõrgune plokk, lävepaku jäätumise vältimiseks.

Põranda tasapind peaks olema nurga külmasilla vähendamiseks plokkide vahel ja ukse lävepaku alla lisatakse 10cm kõrgune plokk, lävepaku jäätumise vältimiseks.

Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 22 korda
- On tänatud: 45 korda
Kuulub ka vist sinna "puuduliku tööprojekti" rubriiki.
Kas plokitootjate juhendites (kasvõi konkureerivate omades) ei ole kusagil kirjeldatud juhtumit, kui sillus on vaja paigaldada poole ploki kõrgusele?
Või valada betoonist "vaheklots"?
Kas plokitootjate juhendites (kasvõi konkureerivate omades) ei ole kusagil kirjeldatud juhtumit, kui sillus on vaja paigaldada poole ploki kõrgusele?
Või valada betoonist "vaheklots"?
Aga miks plokk peab algama 0-st?
Plokk algab vundamendilt (kui just aeroc pole) ja saab seda avade asja ka teisiti lahendada
Pealegi on ilmselt betoonpõrand, mina alla 100mm ei teeks / seal all kile ja sinna tasapinda paneks ka seina hor hüdro - põranda niiskustõkke ja seina hor hüdro viiks ülekattesse
Ka lae kõrguse sätiks moodulisse
Olen peaaegu kindel, et siin pole tegemist TP-ga ja insener pole seda nuusutanudki
Plokikordsus pannakse paika juba eskiisis ja arrhitekt ei saa seda teha suva järgi
Normaalsesest projektist on jutt
Plokk algab vundamendilt (kui just aeroc pole) ja saab seda avade asja ka teisiti lahendada
Pealegi on ilmselt betoonpõrand, mina alla 100mm ei teeks / seal all kile ja sinna tasapinda paneks ka seina hor hüdro - põranda niiskustõkke ja seina hor hüdro viiks ülekattesse
Ka lae kõrguse sätiks moodulisse
Olen peaaegu kindel, et siin pole tegemist TP-ga ja insener pole seda nuusutanudki
Plokikordsus pannakse paika juba eskiisis ja arrhitekt ei saa seda teha suva järgi
Normaalsesest projektist on jutt
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 4 korda
- On tänatud: 1 korda
Kui muud varianti ei ole siis mina liimiks 10cm "midagi" sinna sillusele alla. Selles ma ei kahtlegi, et tead seda juba ise, et Bauroci puhul on selline variant tootja poolt aksepteeritud. Muude materjalide puhul ka kindlasti samal meetodil lahendatav "mure".
Lisaks on ju ka võimalus, et reaalset probleemi peale numbri polegi, jätta kõrguseks 2.4m ja elu ilus.
Lisaks on ju ka võimalus, et reaalset probleemi peale numbri polegi, jätta kõrguseks 2.4m ja elu ilus.
Mine “Konstruktsioonid, seinad”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit