Savimuld pinnasega keldrisse lihtsa põranda ehitamine

põrandad, põrandatööd
Algaja_nr.287
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 26 korda
On tänatud: 3 korda

Savimuld pinnasega keldrisse lihtsa põranda ehitamine

Lugemata postitus Postitas Algaja_nr.287 »

Tere

ehk on kellelgi soovitada ideed - kuidas kõige lihtsama vaevaga savimullasele pinnasele keldripõrandat ehitada. Raha ei ole, aga iga kord keldrist tulles ei viitsi jalataldu puhtaks nühkida. Olen mõtelnud vanu telliseid lapiti põrandale laduda ja vuukidesse segu sisse siluda. Olen mõelnud mingi rullmaterjali peale, peene fraktsioonilise killustiku peale. Aga millegi hea peale ei ole tulnud.

Põrandapinnas olev muld on niiske ja väga savine (põhiliselt ongi punane savi). Keldri õhuniiskuse % on 60 ringis. Ventileerimisega tegelen ja keldriseinte väliskülgedele on ehitatud korralik sadevee drenaaž.

Tänud vastajatele juba ette (tean, et teid saab olema ilmselt sadades)
Urmas
autodidakt
On tänanud: 381 korda
On tänatud: 424 korda

Re: Savimuld pinnasega keldrisse lihtsa põranda ehitamine

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Tee ära oma esimesena pakutud variant.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
ping
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 106 korda
On tänatud: 269 korda

Re: Savimuld pinnasega keldrisse lihtsa põranda ehitamine

Lugemata postitus Postitas ping »

Algaja_nr.287 kirjutas: 05 Mai 2025, 19:58 ... - kuidas kõige lihtsama vaevaga savimullasele pinnasele keldripõrandat ehitada.
Raha ei ole, aga iga kord keldrist tulles ei viitsi jalataldu puhtaks nühkida.
Olen mõtelnud vanu telliseid lapiti põrandale laduda ja vuukidesse segu sisse siluda.
Olen mõelnud mingi rullmaterjali peale, peene fraktsioonilise killustiku peale. Aga millegi hea peale ei ole tulnud.

Põrandapinnas olev muld on niiske ja väga savine (põhiliselt ongi punane savi). ...
Igal juhul tuleb põrand enne ära siluda ja see on ise tehes kõige odavam asi.

Kõige odavam pinnakate on vundamendi kaitse mummukile (mummud üles), selle ülejääke võib isegi tasuta saada ja transport on kõige odavam, sest rulli saab kasvõi jalgsi transportida ning põranda saab kohe tolmuvabaks.

Kasutatud telliseid võib ka tasuta saada aga nende transport maksab ja need saab hiljem laekumise järjekorras kilele laduda.
:hello:
Kõik ohutustehnika reeglid on kirjutatud kellegi verega!!!
Vasta