surve suurendamine eramajas

veevarustusega seonduvad teemad, samuti WC-d, heitvesi, septikud
surve Juhan
külaline

surve suurendamine eramajas

Lugemata postitus Postitas surve Juhan »

Tahaks suurendada survet eramajas. Maja ühendatud üldisesse veetrassi. Probleem klassikaline- ca kella 17 aja langeb ja 2 öösel jälle ok. Mis oleks mõtekas vahele panna ja kas üldse toimivad ? Veeautomaat ? Survepump ? Millised mudelid ja kuidas süsteem välja peaks nägema. Trassist tulev surve on halvematel aegadel 1-1,5 umbes. Sooviks 3-4 kanti. Kas veeautomaat suudab imeda lisaks või kuidas see asi üldse toimib.
Kalvis
külaline

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Tuttav probleem.
Sa pead ostma paisupaagi ja tagasilöögiklapi. Paisupaagi arvestus peab olema selline, et katab su päevase veetarbimise ära. Muidu saab liiga ruttu tühjaks ja surve langeb.
Kui suurt paisupaaki ei taha, pead süsteem lisama veel pumba. See pumpab surve langemisel rõhu jälle ülesse. Aga kordades lihtsam on ikkagi suurem paisupaak.
Mürsik
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Mürsik »

Mõnes mõttes oleks lihtsam ikkagi pump, näiteks tavaline veeautomaat. Ainult suurt hüdrofori ei soovitaks, kuna õhtune veevajadus võib olla nii suur, et selleks on vaja ikka päris pirakat isendit, mis maksab päris palju ja mis muutub suhteliselt vähetöökindlaks tänu suurele kummikotile.
Kalvis
külaline

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Vaata, mis maksab hüdrofoor ja vaata kui palju maksab pump?. Pump tahab elektrit ka saada.
ketas
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas ketas »

Noh, elektrit ei tarbi pump õnneks kogu aeg, vaid ainult madala surve puhul.

Pealegi, nii ei tohi teha. Tuleb ikkagi pöörduda trassi haldaja poole. Mul siin Sauel oli vahepeal sama probleem. Mõtlesin ka siis, et panen pumba. Aga siis mõtlesin uuesti, et ma imen ju vee trassist ära. Et minul võib olla küll 3 atmosfääri, aga mõnedel 0, või tagasilöögiklapi puudumisel lausa vaakum kraanides. On olnud päevi, kus surve on olnud alla 0.5 või üldse puudunud. Nüüd on õnneks pumplad korda saadud ja isegi rauafiltrid paigaldatud. Uus veekann sai juba vahepeal rauaga kaetud. Enne kui ma üldse jõudsin filtritki ette panna. Ja see seda kinni ei püüa ka.
Tegelikult, mina, puhta veega puurkaevu omanik peaksin üldse vait olema ja pumba ära parandama. Noh, juhtus olema vahepeal 85cm vett keldris. Tõsi, veeautomaat õnneks küll ujus.
Aga selline trassist pumpamine on üks sigadus. Mõtle, sina kastad aeda ja teistel pole joomisekski vett. Peale selle imed sa oma süsteemi igasugust sodi, kui sa tähele ei pane, millal trasse pestakse. Sellisel puhul soovitatakse kraan üldse sulgeda, aga sina võid panna vähemalt võrgu ette. Veemõõtjat muidugi ei kaitse, aga vähemalt pump ja muu jääks puutumata.
Veemõõtjast rääkides, tuleb meelde, kui viimati seda vahetati. Kui ma küsisin, et kas ta mudafiltrit ei plommigi, siis mees ütles, et pole seda kunagi teinud. Ja veel, et see oleks tema teha, siis ta paneks koguni filtri enne mõõtjat. Mõõtjad kestaksid siis palju kauem.
Vasta