Soojustagastusega vetilatsiooniseadme asukoht
-
- külaline
Soojustagastusega vetilatsiooniseadme asukoht
Lugemata postitus Postitas Ventseade »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 83 korda
- On tänatud: 82 korda
Re: Soojustagastusega vetilatsiooniseadme asukoht
Lugemata postitus Postitas aero »
-
- külaline

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
no päris nii ei ole, plaatsoojusahetiga seadmed eeldavad , et sa hoiad neid +15 temperatuuriga ruumis . systemairi rootorvahetiga seadet võid panna külma ruumiVentseade kirjutas: 28 Mär 2018, 12:24 Hommikul üks plaan, lõunaks juba näed uusSystemair ka variant, veel otsustanud ei ole, Ehitusmessil saab otsus tehtud ilmselt. Aga suures plaanis peaks keegi oskama vastata, tootjad ütlevad, et vahet pole kas külmas või soojas ruumis, sest seade ise soojustatud.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 11 korda
Lugemata postitus Postitas meelis11 »
Ehk võimalusel paneks ikka soojustatud ruumi
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas c1m »
Tegelikult olen ma ise ka veel kahe vahel, kas plaat või rootor. Aga plaatsoojusvaheti suuremas soojustagastuses olen veidi juba kahtlema hakanud Eesti kliima puhul. Just selle pärast, et külmade ilmadega vajab eelkütet, et plaat jäässe ei läheks, vajadusel ka järelkütet.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas vaheti »
-
- külaline
mis siis komfovendtil viga on, siit foorumistki lugedes on tagasiside pigem positiivne ning endalgi üks peamine kandidaat just selle kaubamärgi toode.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Pplaat »
Minu kogemus - ei vaja tegelikult. Mul on seade garaazis kus talvel 10-13 kraadi, eelkütte olen maha keeranud, järelkütet pole. Külmaga töötab min.vōimsusel, pole seni jäässe läinud (4 talve)c1m kirjutas: 30 Mär 2018, 16:09 plaatsoojusvaheti suuremas soojustagastuses olen veidi juba kahtlema hakanud Eesti kliima puhul. Just selle pärast, et külmade ilmadega vajab eelkütet, et plaat jäässe ei läheks, vajadusel ka järelkütet.
-
- külaline
Ei ole okeic1m kirjutas: 31 Mär 2018, 17:53 Okei, selge. Huvitav, kui plaadiga seade panna ruumi, kus temperatuur talvel alla nulli ei lange, küll aga võib kuskil 1-2 kraadi kanti langeda, kas siis on ka okei? Näitena pole Alupex veetorud samas ruumis ära jäätunud.

Järgmine nädal ehitusmess, suurepärane võimalus käia kõikide müüjate juurest läbi ja küsida millisesse seadmeruumi seade sobib. Ise tegin seda eelmine aasta ja küsisin esimese asjana kas sobib külma ruumi paigalduseks. Mul ka keldris , talvel kukub nulli lähedale +3 ja jäi sõelale rootor systemairilt mis sobib ka külmale pööningule.
Turul oli üürikest aega Air Pohoda seade mis oli piisavalt isoleeritud, et paigaldada ka külmale pööningule vms aga poolakad ostsid selle ära ja muutsid tavaliseks mögaks
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 420 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »

-
- külaline
Paaris teemas on silma jäänud, et mõnedel külmal pööningul ( ka miinuses ju ). Systemair tuleb ikka ilmselt, huvitaks just kasutajate kogemus.
http://www.pvcvent.ee/systemair-save-ko ... 300-vtc300
-
- külaline
viimati viidatud plaatsoojusvahetil seade vist külma ruumi ei sobi samuti , see sobib paremini http://www.pvcvent.ee/systemair-save-ko ... vcr300-500Ventseade kirjutas: 31 Mär 2018, 20:40 Just külma ruumi, seal kindlasti miinuskraadid talvel. Väidetavalt pole vahet kas külmas või soojas ruumis. Küsisin just energiakulu pärast , arvasin kütvat rohkem ja seega ka elektrit kuluks rohkem.
Paaris teemas on silma jäänud, et mõnedel külmal pööningul ( ka miinuses ju ). Systemair tuleb ikka ilmselt, huvitaks just kasutajate kogemus.
http://www.pvcvent.ee/systemair-save-ko ... 300-vtc300
energiakulu on neil ikka sama , see mis ventilaatorite ringiajamiseks kulub , tagastatav energia saadakse väljuvast õhust. Kui on eelküttega, siis energiakulu muidugi suurem.
Lugemata postitus Postitas ehitaja15 »
Millisest Soome poest selle 1600-ga leian? Tänud!
Lugemata postitus Postitas xil »
Sel juhul võetakse energia jäätumise vältimiseks garaaži kütteallikalt. Kui garaaži otseelektriga ei köeta, siis on see tulus, muidu pole vahet.Pplaat kirjutas: 31 Mär 2018, 17:17Minu kogemus - ei vaja tegelikult. Mul on seade garaazis kus talvel 10-13 kraadi, eelkütte olen maha keeranud, järelkütet pole. Külmaga töötab min.vōimsusel, pole seni jäässe läinud (4 talve)c1m kirjutas: 30 Mär 2018, 16:09 plaatsoojusvaheti suuremas soojustagastuses olen veidi juba kahtlema hakanud Eesti kliima puhul. Just selle pärast, et külmade ilmadega vajab eelkütet, et plaat jäässe ei läheks, vajadusel ka järelkütet.
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed