Viessmann päiksepaneel

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Kasutaja avatar
Jaan
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 6 korda

Viessmann päiksepaneel

Lugemata postitus Postitas Jaan »

Kas kellelgi on kogemust firma Viessmann päiksepaneelide kasutamisest?
Minul on plaan panna selline süsteem eramus sooja tarbevett tootma???
Viimati muutis Jaan, 11 Apr 2007, 23:36, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Tupsik
Ehitusspets
Ehitusspets

Lugemata postitus Postitas Tupsik »

Paneel üksi ei tooda midagi. Pead ka vastava akumulatsioonipaagi muretsema.
Tuttav Berliini külje all kasutab ja suvise tarbe ja küttevee saab oma väitel kätte. (Augusti keskpaigas näitas boileril olev termomeeter 51 kraadi ) Kelle paneelid tal täpsemalt, ei uurinud, aga neid oli katusel päris palju.

Kogemus on sellise süsteemi roostevabast 750 liitrise akumulatsioonipaagi ümberehitusega tavaliseks. Läbi paagi oli 5 topeltvaskseinaga küttekeha (topelt, et kasutatav vedelik kuidagi vette ei sattuks ) , mille spiraaliosa oli paagi alumises osas. Spiraal oli ilma ribideta. Ülemises osas oli tavaline vaskspiraaliga ribidega soojusvaheti.

Kahjuks vibreeris üks neist viiest oma kinnitustest autos transpordiga katki (ikkagi 1800.- km ) ja eemaldasin ka ülejäänud.

4 tervet toru on küll tulevaste katsetuste jaoks alles, Kuusakoski jaoks liiga head.
Priit Pärn
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Priit Pärn »

Ma arvan, et Viessmanni paneelid on ühed parimad!

Mul mõned küsimused ka. Mitu ruutu plaanid paneeli panna ja millist mudelit kasutada?
warlock
külaline

Lugemata postitus Postitas warlock »

Mul on ka küsimusi:
Palju sul raha kevadest sügiseni tarbevee soojendamisele kulub?
Palju see paneel maksab?
Palju boiler, akupaak, automaatika jne maksab?
Palju kogu selle krempli valmisehitamine ja paigaldamine sinu arvates maksab?
Priit Pärn
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

Iga majapidamine on muidugi erinev aga pakun, et 500kWh soojusenergiat kulub suvekuudel ühes kuus tarbevee soojendamiseks. Talvel peaks see number väiksem olema. Kui päiksepaneel suudaks aastas 3000kWh tarbevee energiavajadusest ära katta oleks juba päris hea tulemus.

Tasuvusaeg on muidugi väga pikk.
Kasutaja avatar
Jaan
Ehitusspets
Ehitusspets

Kogu süsteem maksab 60 tuhat + paigaldus ca 5 tuhat.
Mark on Vitosol 200, paneel on 3m2 ja boiler on 300 l.
Kevadest sügiseni kulus gaasiga sooja vee saamiseks ca 5 tuhat krooni
warlock
külaline

Lugemata postitus Postitas warlock »

Siis läheb teil sooja vett päris palju. Mul on 3 sooja vee kasutajat majas, vee soojendamine öise elektriga, kodu2 pakett ja suvekuudel oli el.arve ca 400 EEK/kuu. Võibolla 300KW/kuu läks vee soojendamisele, arvatavasti vähem. Pesumasin ja nõudepesumasin soojendavad niikuinii ise vett - kui päikesepaneel panna, ega siis suvel ka elektriga vee soojendamisest täielikult ei pääse.
Optimistlikult võttes, hoiaksin päikesepaneeliga 2000 krooni aastas kokku ja süsteemi hind 65000. Isegi tavalist pangaintressi arvestades tuleb tasuvusaeg negatiivne. Aga mul on viilkatusega maja ja lõuna poole jääb otsasein, sinna on paneeli halb kinnitada. Kui viilkatusele kinnitada, siis hakkab ainult hommikune või õhtune päike paneeli soojendama. Sellest ei pruugi pilves ilmadega vee soojendamiseks piisata ja tasuvusaeg läheb veel negatiivsemaks..
Priit Pärn
Korralik postitaja
Korralik postitaja
Kontakt:

See on ju tohutu vee kogus, kui arvestada, et gaasiga maksab vee soojendamine suhteliselt vähe. Kui te kõik selle 5000.- krooni päiksega ära soojendaksite, siis tuleks tasuvusaeg minimaalselt 14 aastat.

Mida sellise koguse veega tehakse? Kas need numbrid on ikka õiged?

Tegelikult, kui ma endale ehitaksin maja ja mul oleks nii suur tarbevee vajadus, siis paneksin ka päiksepaneelid. Tasuvusaja peale ma muidugi ei mõtleks. Lihtsalt loodussõbralik lähenemine.
Kasutaja avatar
Jaan
Ehitusspets
Ehitusspets

See 5000 kr on täitsa õige number. Lapsed käivad päevas vähemalt kord, vahel ka kaks korda 300l vannis + dušš ja veel tarbevesi. Pean silmas ajavahemikku märtsist - septembrini - 7 kuud = ca 715 krooni kuu.
mel777
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas mel777 »

Jaan kirjutas:See 5000 kr on täitsa õige number. Lapsed käivad päevas vähemalt kord, vahel ka kaks korda 300l vannis + dušš ja veel tarbevesi. Pean silmas ajavahemikku märtsist - septembrini - 7 kuud = ca 715 krooni kuu.
julm värk, et lapsed kohe nii palju veega solberdavad :shock:
Kasutaja avatar
Jaan
Ehitusspets
Ehitusspets

Tegimist on tüdrukutega 3 tüdrukut + abikaasa, neil kulub vett rohkem kui poistel või meestel. Loomulikult on vann paras veeraisakja. Kuid võtan seda päiksepaneeli paigaldust rohkem kui pensionisammast.
Vasta