Äravoolusüsteem on vist jama...

veevarustusega seonduvad teemad, samuti WC-d, heitvesi, septikud
hall
külaline

Äravoolusüsteem on vist jama...

Lugemata postitus Postitas hall »

Maja veeäravoolud(vann, wv, kraanikausid, pesumasin) on ühendatud torustikku, mis on põranda all. Torustik on väikse kaldega ja suundub vundamendi ääre poole. Siis laskub toru ~80kraadise nurga all alla, allamineku pikkus ~1m ja läheb jälle horisontaalselt septiku suunas.
Sisetunne ja ärkanud loogika ütleb, et midagi on väga valesti, et torustik enne meetrist langust, jookseb kuivaks ning on ummistusoht.
Öelge, et eksin...
Ints
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Ints »

. Siis laskub toru ~80kraadise nurga all alla, allamineku pikkus ~1m ja läheb jälle horisontaalselt septiku suunas.
Loomulikult jookseb kuivaks.On siis veel variante?Iseenesest igasuguse kallakuga toru jookseb kuivaks,aga point on selles,et jämedam kraam peldikust peab septikusse jooksma koos veega.Kui kallak on liiga suur,siis vesi lendab kiiremini eest ära,kui sitt järele jõuab.Ummistus ei ole siis enam kaugel,Sinul on selleks potensiaalseks kohaks just seesama 80* kaldega torujupp.
zoja uba
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas zoja uba »

kas on juba ummistus tekkinud või alles sisetunne ütleb,et tekib?Raske on aru saada jutust,et kustkohast sa ummistust märkasid?
hall
külaline

Hetke on põrandaplaat valatud kuid sisetööd tegemata.
Enne valamist oli jama väljanägemine selline:
http://img204.imageshack.us/img204/2933/sittzb8.jpg
Ints
Ehitusspets
Ehitusspets

Kui ma nüüd pildi pealt õigesti aru saan,siis see toru läheb järsult alla ja siis pöörab tagasi ka?Kui nii,siis on minu arust küll asi jama.Ummistused on sellise variandi puhul garanteeritud.
hall
külaline

Mis teha? See tagasipööre pole selline kaarega, nagu pildilt paistab, allamineku lõppedes on ~30* pööre - see, mis suunas ta läheb ei oma enam tähtsust.
Mis tehakse sellistel puhkudel? Või tehaksegi WC toru langus kohe septiku sügavuseni?
(ehitaja paistis teadvat, mida teeb kuid mida aeg edasi, seda selgemaks sai, et teadmised on väga puudulikud...)
Ints
Ehitusspets
Ehitusspets

Selle tagasipöörde otstarbest ei saa ma hästi aru.Selle torustiku oleks pidanud teistmoodi lahendama (võimalikult otse) ja torustikuga oleks pidanud juba põrandaplaadi all minema kohe sügavamale (mitte just päris septiku kõrgusele),siis oleks ära jäänud see järsk langus ja tagasipööre.
Mida teha?Raske juhus,kui põrandaplaat on juba valatud.Igal juhul soovitaksin ma sul enne viimistluse tegemist konsulteerida asjatundjaga,sest pärast läheb asi päris jamaks,kui igal nädalal (?) tuleb hakata ummistusi likvideerima.Kui sul seal plaadis ei ole põrandakütet (vähemalt selles osas,kus jookseb see kanalisatsiooni trass),siis mina lõikaksin plaadi lahti ja teeksin asja ümber.Hiljem ei jõua muidu ennast (ehitajat) ära kiruda.
NB! See on minu arvamus.Ootame ära ka teisi arvamusi.
hall
külaline

Aga kui saagida betoon lahti, wc juurest ainult, panna eraldi toru jooksma septiku suunas? Või "äkki" ei juhtugi midagi?
hall
külaline

veel 1 mõte - see allamineku koht lahti saagida ja "kuidagi" teha sii, et enne allaminekut on väike tõus, mis tagaks, et toru kuivaks ei jookseks...
Ints
Ehitusspets
Ehitusspets

Aga kui saagida betoon lahti, wc juurest ainult, panna eraldi toru jooksma septiku suunas? Või "äkki" ei juhtugi midagi?
Kõige suurem oht ongi peldikuga.Ega vanni või kraanivesi üldjuhul ummisust ei tekita."Äkki ei juhtu"....seda ma ei usaldaks.Selle sinu torustiku paigaldaja "taset" näitab juba see,et see 90* allaminek on tehtud ühe 90* põlvega.Õigem on teha 90* nurgad minimaalselt 2x45* põlvega,veel parem 3x30* põlv.Paari põlve hinna jagu läheb selline pööre küll kallimaks,aga pööre tuleb sujuvam,mis omakorda vähendab võimalikku ummistuse ohtu.
hall
külaline

Ummistust kardan just seetõttu, et toru jääb kuivaks - pole eriti s'ta hingeeluga kursis - kuidas ja kui kaugele ta ühe veetõmbega liigub.
zoja uba
Korralik postitaja
Korralik postitaja

mul on enda kodus lahendatud samamoodi,et 110ne toru teeb vundamendi juures languse u1m kuid see sõlm on lahendatud 45ste põlvedega.Kuigi ei tahaks uskuda et 80se põlvega tehtud langus nii kiirekt umbe peaks minema.Minu arvates on probleemne sõlm hoopis see wcst tuleva toru esimene 90ne kurv.See kurv peaks olema küll 45stega tehtud.Seal on junni kinnijäämiseoht küllalt suur just seetõttu,et seal on kolmik.Ma ikkagi ei saanud eelnevast jutust aru et kust see ummistus paistab?
hall
külaline

no eks peab ajutise poti koos loputuskastiga otsa panema ja vaatama, kuidas junn lippab...praktikas.
Ints
Ehitusspets
Ehitusspets

Vaatasin seda fotot nüüd veidi põhjalikumalt.Zoja Ubal on õigus.See kolmik on samuti problemaatiline koht.Paha ei teeks ka esimene 90* põlv vahetada 2x45* vastu.
Kui nüüd läheme sinna järsu languse juurde,siis äkki teema autor räägib,mis põlvedega seal maa all asi tehtud on.Ma saan aru,et ummistust veel ei ole (sest maja pole valmis ja sital seal ilmselt ei käida).Aga autoril on mure (minu arust täiesti põhjendatud) tulevase võimaliku ummistuse peale.
Ints
Ehitusspets
Ehitusspets

no eks peab ajutise poti koos loputuskastiga otsa panema ja vaatama, kuidas junn lippab...praktikas.
Ega esimene veetõmme veel toru ei ummista. :) Sa peaksid ikka mõnda aega seal poti peal toimetama,enne kui aru saad,et midagi on jama.
zoja uba
Korralik postitaja
Korralik postitaja

minu isiklik arvamus on: see esimene 90ne kurv(kolmik 90* 110,110,75)tuleks kindlasti laugemaks teha(seal võiks olla äärmisel juhul 90ne põlv aga kindlasti mitte kolmik)Ja kui ülejäänud torustikul kalded õiged siis peaks toimima kuigi mitte just kõige ideaalsem lahendus.Siiski pildilt tundub,et enne 1m langust nagu kalle suureneks torul.(teadupärast pikemal maal liiga järsk kalle ohtlik)Teil aga voolavad ka ülejäänud heitveed sellestsamast torust läbi nii et sinnagi ei tohiks nii kergelt junn kinni jääda.Kui on tegemist oleks ühe pika 110se toruga mille otsas on ainult pott siis on veidi suurem kalle juba ohtlik kuna junn peaks ühe veetõmbega(5l)paaki sõitma.
hall
külaline

Nii, rist on selle 90kraadise kolmiku juurde betoonile tõmmatud - wc ja põhikanali ristumiskoht. Kui lõhkuda nüüd plaat lahti, armatuur eest ära lõigata ning kolmikuni jõuda, mis siis edasi?
Kõik kolmikust väljuvad torud on ju jäigalt kinni, neid ei liiguta.

1.Mismoodi sinna vahetükk vahele saada, et lekkima ei hakkaks?
2.Milliseid juppe läheb vaja?
3.Kui laialt peaks lõhkuma plaati?

tänud vastamast.
zoja uba
Korralik postitaja
Korralik postitaja

selle koha pead umbes m2 ulatuses lahti lammutama kui tahad ringi teha.Kus kandis maja asub?Äkki saan nõuga aidata
hall
külaline

Tartu lähedal...
(lükkasin probleemi edasi kuid sisetööde tegemisel, jäi nüüd uuesti ette)
hall
külaline

...kuid muidu on seal puhtalt 110-se kolmik.
Oma peaga oleks teinud, midagi sarnast nagu pildil, on oranzi muhvi juures. Kuid kuidas see praktikas õnnestub...
zoja uba
Korralik postitaja
Korralik postitaja

jah tulekski teha nii nagu oranži muhvi juures kui tahad pikalt ummistuseta elada.Praegu kihutab junn seal kolmikus otse vastu seina ja see võtab tal hoo maha ja võib juhtuda,et vesi voolab tal enne eest ära ning junn sindrinahk jääbki sinna ritmikule pikutama.Seda sõlme ümber teha ei ole keeruline,pead seal kasutama pärast kokkupanemisel sarnast muhvi nagu see oranz seal pildi peal. jõudu sulle! tuleks ehk appi aga olen tallinnas :cry:
sassuno
külaline

Lugemata postitus Postitas sassuno »

minu meelest ei ole selle 90 kraadise kolmikuga küll mingit muret kuna kaugelt on ju näha , et se ekolmik on lauge 90 mitte järsk.....suhteliselt normaalne lahendus......ja see , et sitt kiirelt või aeglaselt minema triivib ja ummistusi tekitab on siiski suuresti kinni toru kaldes endas , kui on kalle liiga suur , siis paneb vesi ees punuma ja kui kalle liiga väike siis ummistus veel kergemini tulemas....tuleb valida kuldne kesktee....mina kasutan 0,7-1,5cm meetri kohta.....ja see 90 kraadi allla kukkumine pole ka erilist hullu kuna alumine põlv kõigest 30 kraadi sujuv....mida te narveerite ja ajate inimesele jama , nüüdseks on ta raudelt lasknud toruehitajal asja laiali lõhkuda ja teie tarkade kombel ümber teha.......+ loomulikult hüvitis......väga imelik suhtumine teil sita liikumistest.....
Vasta