Tere,
Mõned Tadelakti temad leidsin ka foorumist, kui kuna need on suhteliselt vanad otsustasin uue teema teha.
Nimelt plaanis vannituba ehitada põhimõtteliselt nullsit, kuna praegune lahendus on wc ja dušinurk eraldi ruumides. Nende kahe ruumi vahelise seina maha lõhkumine ei ole lahendus kuna nende kahe ruumi vahel asub kõrvalkorteri sahver. Niisiis on plaan vannituba ehitada praeguse köögi asemele ja vana wc / duši nurga arvelt laiendada elutuba ja teha avatud köök.
Sellega seoses on plaan teha ise vann fibost / või aerocist ja katta tadelaktiga kuid tahtsin eelnevalt uurida mis ehitusmeistrid sellest arvavad.
Nimelt millisest fibost v aerockist oleks vanni kõige lihtsam teha, ning kas hüdroisolatsioonimastiks võib otse fibo/aeroci peale kanda või on tarvis mingit muud aluskihti.?
Kas tadelakti võib otse hüdroisolatsioonimastiks peale kanda või on tarvis mingit muud alsukihti?
Kas kellegil on kogemust tadelakt vanni või dušinurgaga - nimelt olen kuulnud et materjal kipub tuhmuma ja määrduma kui puutub kokku mustuse/seebivee jms. Kuidas tadelakt käitub näiteks naisterahvaste poolt kasutatavate igasuguste juuksevärvide, palsamite jms mis oma loomuselt sisaldavad ka mitmesuguseid kemikaale?
Äkki on kellegil mõni pilt tadelakt vannist / dušinurgast mis on olnud aktiivselt kasutuses, et oleks näha kas materjal on säilitanud oma loomuliku ilu või muutunud nö koledaks.?
Jan
Tadelakt vann
saunad, santehnika, boilerid jne
Re: Tadelakt vann
Lugemata postitus Postitas keemik »
Aitan sind loetu/nähtu pealt järjele, edasi pead ise vaatama. Aeroc sobib ilmselgelt kõige paremini, sest on siledam. Hüdroisolatsiooni peale, ei usu, et tadelakt hakkab. Kui sul on nii palju raha ja aega, et sellega mässata, siis pead arvestama sellega, et omajagu tahab ta ka hooldust saada. Kõigil neil looduslikel materjalidel on see omadus, et pestavuselt jäävad need tehislikele alla. Lateksvärv on paremini pestav kui munaõlitempera jne. Kui tahad toimivat vanni näha, võid proovida mõne ökoehitusega tegelava ettevõttega kontakti võtta või poega: Majatohter või Safran. Ma olen siin tuliselt varem ökovärgendust kaitsnud (vanade akende taastamine linaõlivärviga jms), aga seda tadelakti ma ise ei kasutaks. Otse veega kokku puutuvale pinnale ma eelistaks eluruumides alati keraamilist plaati koos korraliku hüdroisolatsiooniga. Kui sa oled väga jõukas ja see kolme kuu pärast välja lõhkuda pole sulle probleem, siis katsetada on ikka huvitav.
Lugemata postitus Postitas jan »
Tegelik probleem on siin hoopis see, et kasutad sõna "vann", mis viitab sellele, et seda peaks olema võimalik veega täita ning see seab hoopis teised tingimused hüdroisolatsioonile ning viimistlusele, mida saad kasutada. Pead uurima näiteks basseinidele mõeldud hüdroisolatsiooni materjale, sest need mis kõlbavad seina või põrandale plaadi alla, ei ole mõeldud surve all oleva vee tõkestamiseks.
Lugemata postitus Postitas keemik »
Kui uskuda sellega tegelejaid, siis tadelakt ei vaja hürdoisolatsiooni, see on ise veekindel. Aga nagu eespool kirjutasin, siis mina ei kasutaks.
Mine “Saunad, dussiruumid, vannitoad, sanitaartehnika”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit