Põrandakütte termoregulaator

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
janx4
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 4 korda
On tänatud: 2 korda

Põrandakütte termoregulaator

Lugemata postitus Postitas janx4 »

Tere,

Mul on mure. Enne minu aega on paigaldatud kortermaja vannituppa el. põrandaküte.
Regulaator on seina peal.
Probleem on selles, et tundub, et midagi on nihu seal regulaatoris. Regulaatori nupu keeramisega pool millimeetrit ühele või teisele poole tekitab olukorra kus on põrandaküte on täitsa kuum või täitsa külm. Mingit vahepealset olekut nagu ei olegi. Järsku keegi tunneb lisatud pildil regulaatori ära ja annab nõu kuidas edasi uurida.
20140113_075923_resized_vannitoa_termostaat_1.jpg
20140113_075923_resized_vannitoa_termostaat_1.jpg (100.67 KiB) Vaadatud 6760 korda
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Re: Põrandakütte termoregulaator

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Need töötavadki ON/OFF põhimõttel. Tõenäoliselt on ilma põrandaandurita lahendus, siis ongi põrand kuumem kuniks õhk soojaks muutub
rein113
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 57 korda
On tänatud: 41 korda

Lugemata postitus Postitas rein113 »

Ma arvan, et küttekaabel on pandud liiga võimas, regulaatori väike muutmine tingib kohe liiga suure soojendusvõimsuse muutuse. Kui suurele pinnale kui võimas kaabel paigaldati?
Võta arhitekt. Tuleb odavam.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Kaabli võimsus ei puutu küll asjasse. Pigem tõesti ei ole põranda andurit, nagu Kalvis pakkus. Seda saaks lihtsalt kindlaks teda, kui termostaat seinalt lahti võtta. Siis näeb ka selle täpse tüübi.
janx4
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Selge. Puudub igasugune teadmine kui võimas või mis sinna on paigaldatud.
Ühesõnaga. Karp tuleb vähemalt lahti võtta ja sisu lähemalt uurida.
Kuidas käituda olukorras, kui seal nt. ei ole seda andurit. Mis variandid mul on saavutada põranda temperatuuri osas mingit vahepealset tulemust? Kuum vs. külm.
Või ilma selle andurita ei olegi?
tommy4
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 13 korda
On tänatud: 8 korda

Lugemata postitus Postitas tommy4 »

Vannitoa põrandaküte peaks kindlasti olema põranda-, mitte õhuanduriga.
Kui põrandaandurit pole paigaldatud, tuleb põrand üles võtta ja anduri kõri põrandasse sisse panna.
Siis tuleks ka termostaat ilmselt välja vahetada.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Minuarust oli Devil kunagi sellisteks puhkudeks hädavariant - seinatoosi sobiv taimer, ei mäleta numbrit. Mingi taimeri saaks ikka aretada, et põrandat ei pea lõhkuma.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Üks hädatrikk oleks põrandaharule diood vahele panna, see piirab poole võrra võimsust. Jahutus võib dioodil kriitiliseks muutuda.
rein113
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 57 korda
On tänatud: 41 korda

Lugemata postitus Postitas rein113 »

Paigalda selle küttega põrandaga ruumi õhuanduriga termostaat, nt Devireg 330 ( http://devi.danfoss.com/Estonia/Consume ... +serie.htm ).
Mul endal on küll olnud samasugune situatsioon, et regulaatorit eriti puutuda ei tohtinud, sest küttevõimsuse hüpe oli väga suur. Mul oli vannitoas õhukeses betoonis ca 175W/m2, selgelt liiga palju.
Võta arhitekt. Tuleb odavam.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

1) Kui andurit tõesti ei ole, siis ehk saab anduri paigaldada olemasolevale põrandapinnale näiteks vanni esipaneeli alla, et see ei oleks pealeastutav ja ei riivaks silma? Pealtpoolt miillegagi katta ? Mida eeskirjad sellise variandi kohta ütlevad?

2) Kui kaabli võimsus lubab, siis dioodi asemel võiks ehk kasutada valgusregulaatorit? Kunagi sai mõõdetud regulaatori pinget - see oli muudetav 100%- 50 % vahemikus. Mäletamist mööda oli tegemist osutiga testriga - see peaks näitama efektiivväärtust. Seega võimsust reguleerida saaks vahemikus 25 %-100 %.
:scratch:
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Anduri olemasolus veendumiseks piisab kui uurida mitu kaablit sinna karbi külge läheb. Väga hädalised on puuduva termostaadi vuukidesse uuristatud kaabliga vedanud ja hiljem siis vuugid taastanud. Lihtsam võimalus on, et termostaadi andur on katki läinud. Aga kui ta pole kõrisse paigaldatud siis on tegelikult olukorra lahendamine sama vaevaline nagu puuduva anduri puhul. Seinapealne on ka lahendus aga see teeb asja viletsaks, kui ikka lastakse tuba sooja veeauru täis siis anduri jaoks ongi tuba köetud ja põrand on ikka talla all külm.
janx4
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Niih. Kiskusin karbi koos ühe elektrikuga lahti. Kuna hetkel oli väga kiire ja tal ei olnud mõõteriistasid kaasas siis parim mida ta konstanteeris oli see, et põranda andur on olemas. Näitas mulle seinas olevat toruotsa, kuhu jooksid kaablid sisse. Ütles mulle, et ma võtaks karbi mingi hetk lahti ja mõõdaks testriga põrandaanduri takistuse üle. Ütleks selle numbri siis talle ja ta mõtleb edasi. Kahjuks ei suutnud karpi lahti võttes tuvastada mingit marki. Karbi sees oleva trükiplaadi serval oli küll mingi soomekeelne sõna (ei jäänud meelde) aga kusagilt ei paistnud tootjat ega marki.
janx4
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Täna mõõtsin üle põrandaanduri takistuse.
Olukorras kus põrand oli käega katsudes leige oli takistus 27 kohm.
Ma oletan pimesi, et tegu on mingi Ensto lahendusega, kuna termostaadi plaadil oli soomekeelne kiri.
Samas vaadates Ensto graafikuid siis võiks eeldada, et 27 kohm'i juures peaks põranda temp.olema u. 38 C mis peaks käe all juba täitsa soe tunduma.
Ensto väärtused:
40C = 25 kohm
30C = 38 kohm
Nii, et ma nüüd ei teagi mida mõelda.
tommy4
Ehitusspets
Ehitusspets

38 kraadi on ju praktiliselt inimese kehatemperatuur. Käega katsudes tundubki see pigem "leige" kui "täitsa soe", kuigi ega need mõõtmisalased terminid minu jaoks kuigi täpsed ei tundu.
Arvan, et andur on korras. Uuri, kas ta ka korralikult klemmide all kinni on !
Viga võib ka olla selles, et andur pole oma õiges kohas. Võibolla on anduri juhe liiga lühike ja ta ei ulatu põrandasse ?
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 83 korda

Lugemata postitus Postitas Imelik »

Andur juhib kütet oma takistusega. Arvate et sätte muutmisel anduri takistus hüppab üles-alla?
On küll võimalus , et paigaldatud on teise termostaaditootja andur. Sel juhul takistus- temperatuurivahemikud ei klapi omavahel (termostaat- andur) ja sätte muutmisel muutub temperatuur "hüppega". Sel juhul ei ole see süsteem kunagi töökorras olnudki.
Info on edastamiseks sellele mõtlevale elektrikule.
PS. Nägin tommy 4 pakutut ja nõustun ka selle võimalusega (väga levinud viga , kuna ei suudeta anduritoru õieti valida/paigaldada).
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Lühikese juhtmega anduri puhul kahtlustaksin ma pigem ülekütmist, sest kuskil seina vahel on jahedam kui põrndal kivi sees. Aga mureline võiks siia panna pildi selle karbi tagumisest küljest kus on näha ka see kuhu miski juhe ühendatud on.
Imelik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 33 korda
On tänatud: 83 korda

Lugemata postitus Postitas Imelik »

dumbuser kirjutas:Lühikese juhtmega anduri puhul kahtlustaksin ma pigem ülekütmist, sest kuskil seina vahel on jahedam kui põrndal kivi sees.
Aga siis keerab inimene termostaadist temperatuuri maha ja see mis oli kuum
saab olema .... , sest anduril puudub kontakt põrandaga.

Jutus sisaldus "millimeetri kirjeldus"- juhul kui proovida selliselt paigaldatud anduriga "tasakaalutemperatuuri" leida.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Hmm, jah. Unustasin juba algse küsimuse ära. Tekkis veel mõte, et vbl on see takisti katki, ehk siis ei muuda ta temperatuurist sõltuvalt üleüldse oma takistust. Või siis ongi sinna mingi enamvähem õige takistusega püsitakisti traadi otsa pandud. Seda muutust saab jua mõõta. Küttekaabel tundub jutu põhjal korras olema. Mõõda siis külma põranda puhul anduri takistus ja lase põrand soojaks ning mõõda siis. Kui erinevust ei ole siis ongi see andur kutu. Kui erinevus on olemas siis on regulaatoris mingi jama.
janx4
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Selge. Lülitan mingi hetk põrandakütte nt. 2 päevaks välja ja mõõdan. Siis lasen "kuumaks" ja mõõdan. Ehk need numbrid annavad midagi.
Ma ennem ei hakkaks midagi lahti kiskuma ega lõhkuma :)
TumeTumba
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas TumeTumba »

kui see on praegu "kuum", siis mõõda kohe ja pärast külmana uuesti, võidad kaks päeva ;)
tommy4
Ehitusspets
Ehitusspets

Kui andur on korralikult kõrisse paigaldatud, siis ühenda ta termostaadi küljest lahti ja tõmba torust välja ning mõõda tema takistust ruumitemperatuuril ning näpu vahel soojendades, näed kohe, kas muutub.
officer
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 19 korda
On tänatud: 5 korda

Lugemata postitus Postitas officer »

...kindlasti võikas avalikustada termostaadi täpse tüübi. Ja NTC andurid on üldiselt korras, kui nad neid k.oome näitavad, vigasena oleks näidanud katkestust.
Põranda anduriga (ntx!)kaksik termostaadil piiratakse põrandaanduriga põranda temperatuuri ja õhuanduriga, mis on termostaadi korpuses, toimub sisse ja väljalülimine...
Kui andur on katkestuses, siis on küte pidevalt sisselülitatud ja kui lühises, siis pidevalt väljalülitatud.
Igal juhul teades termostaadi tüübi, saab anda täpse "diagnoosi", pildi järgi ei ole tegemist ENSTO või Devi termostaadiga.
Vasta