Maja elekter
-
- külaline
Maja elekter
Lugemata postitus Postitas loghome1 »
1. Maasoojuspumpa ühendades väidab pumbamüüja, et 10A on vähe. Küttekeha pumbas on võimalik sättida 3kW, 6kW , 9kW peale. Kui valin 3kW ( inemesi/tarbijaid majas vähe) kas 10A on vähe. Veel on väide, et see peab olema rohkem kui 3x10 A. Kas see on nii? Tegemist Thermia pumbaga-
2. Kui palju peaks olema 1korruselisel majal üldse ampreid? Kas 3X 16 on piisav?
Loomulikult tehakse ka projekt kuid tahaks teada , mis jääb sellest säästuvärgist järele kui püsitasuna kõrge ampritasu kõik ära sööb??? Neid ampreid saab teemantite eest E.levist...
- soojuspump
- soojustagastusega vent
-elektrikeris
-kiirkeedukann
-el.pliit
-föön
-kümkapp
- neli tuba köök ja kaks vannituba
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 72 korda
Re: Maja elekter
Lugemata postitus Postitas madis64 »

Isikliku hinnangu kohaselt on 3x20 A majale absoluutne miinimum

-
- külaline
Kreissaagi- ...pean mõtlema.
Aga triikraud jap...tuuliste ilmadega kannan seda taskus...posting.php?mode=reply&f=8&t=43083#
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Madis, mida teeb kreissaega, tal ju maasoojuspump. Puhkepäevade varahommikuti naabritele närvidele käia?madis64 kirjutas:Unustasid veel triikraua, kreissae ja õliradiaatori ära![]()
Isikliku hinnangu kohaselt on 3x20 A majale absoluutne miinimum

-
- külaline
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 72 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »
Lihtsalt 10 A on 3 kW võimsusega küttekeha (+ ilmselt maakütte kompressor, ringluspump, jne. mis kõik selles seadmes veel tarbib elektrit) korral vähe. Miks sa teda ei usu?loghome1 kirjutas:Küsimus elektrikutele.
1. Maasoojuspumpa ühendades väidab pumbamüüja, et 10A on vähe. Küttekeha pumbas on võimalik sättida 3kW, 6kW , 9kW peale. Kui valin 3kW ( inemesi/tarbijaid majas vähe) kas 10A on vähe.
ehitusremont@gmail.com
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 15 korda
- On tänatud: 40 korda
Lugemata postitus Postitas Rostfrei »
Palju sellise agregaadi energiatarve on, et see nii eraldi märkimist väärib?? ~200 m2 maja agregaadi sisend võimsus on ~200 W ning kogu vool 1,73 A....loghome1 kirjutas:Lisaksin soojustagastusega ventagregaadi ka.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Loghome1 »
Kustkohast tuleb küsimus, et miks ma ei usu....??????
Ma usun kõike, mis on teaduspõhine. Kuna põhjendus oli napp, siis otsin kõrvale ka teisi tarku mõtteid.
Samas pean leidma võimaluse ampreid osta, kuid teadagi on see kallis.
2. Vaatasin soojuspumba el. skeemi ja seal on 2 varianti 1 faas 220 V ja 3faasi 380V versioon. Mida eelistada.
Tänan
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Aga kui keegi, näiteks järgmine omanik sätib pumba küttekeha 9kW ja muud tarbijad on ka taga, siis juhtub mis, mõtle?loghome1 kirjutas:Küsimus elektrikutele.
1. Maasoojuspumpa ühendades väidab pumbamüüja, et 10A on vähe. Küttekeha pumbas on võimalik sättida 3kW, 6kW , 9kW peale. Kui valin 3kW ( inemesi/tarbijaid majas vähe) kas 10A on vähe. Veel on väide, et see peab olema rohkem kui 3x10 A. Kas see on nii? Tegemist Thermia pumbaga-
2. Kui palju peaks olema 1korruselisel majal üldse ampreid? Kas 3X 16 on piisav?
Loomulikult tehakse ka projekt kuid tahaks teada , mis jääb sellest säästuvärgist järele kui püsitasuna kõrge ampritasu kõik ära sööb??? Neid ampreid saab teemantite eest E.levist...
- soojuspump
- soojustagastusega vent
-elektrikeris
-kiirkeedukann
-el.pliit
-föön
-kümkapp
- neli tuba köök ja kaks vannituba
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Loghome1 »
Elektritöid teeb ikka vastava pädevusega inimene.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas A.S. »
3kW ühe faasi peal tähendab minimaalselt 13A voolu. Nüüd on küsimus on selles, et mida tähendab "küttekeha pumbas on võimalik sättida 3kW"? Kas selles mahus hakkab soojust tuppa tulema? Või soojuspump hakkab ise nii palju tarbima? Või...Loghome1 kirjutas:2. Vaatasin soojuspumba el. skeemi ja seal on 2 varianti 1 faas 220 V ja...
Ja peale "küttekeha" seal soojuspumbas sees midagi muud ei ole? Ja tarbitava voolu suurust pole samuti kuhugi märgitud?
3x10A on paraku vähe jah, ikka väga-väga ebamugav saab elu seal majas olema, mõne elektriseadme kasutamiseks pead mõne(d) teise(d) seadme(d) korraks välja lülitama.
-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas LogHome1 »
2. Vahest olen ma paranoiline, kuid ega see , et ma rahaga oma 16 A 3faasi võin 63A 3faasi osta ei puutu asjasse. Üledimensioneerimine pole just mõistlik.
3. Soojuspumba elektriskeemis on küttekehade ühendamise variandid ( 3, 6,9 kW kolme faasi puhul ja 1,5kW 1 faasi puhul 220V ). Ka seda teeb elektrik , ehk pumba tarnija.
KUI ARMULISED HÄRRAD VABANDAVAD, SIIS AEG ON MEELDE TULETADA, ET SEDA MIDA KÜSID ,SEDA SAAD. TULEB KÜSIDA ÕIGEID JA MÕISTLIKKE ASJU. Seda ma praegu teengi ja olen tänulik kõigile kaasamõtlejatele.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas LogHome1 »
2. Teemaks ikka tarbitav elektrivõimsus, mitte eraldatav soojus.
-
- külaline
Urmas
-
- külaline
Kas ei oleks võimalik vähemalt see 3x10A vahetada näiteks 1x32A vastu, sest tarbijaid on üsna tülikas kolme faasi vahel jagada, eriti sellise (praktiliselt olematu) lubatud voolu korral. Näiteks elektripliidil võtab juba kõige suurem plaat kogu ühe faasi voolu omale, normaalset praeahju ei saagi üldse täisvõimsusel tööle panna.
Alguses võib ju elu sellise pisikese peaksitse korral isegi lõbus tunduda, aga usu mind, see pidev elektriseadmete väljalülitamine muutub üsna kiiresti tüütuks. Isegi juhu kui kogu majapidamine prioriteedireleesid täis panna. Paneb naine köögis veekeetja sisse, teler lülitub automaatselt välja, on küll ja esimestel kordadel naljakas.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Magnar p »
https://www.elektrilevi.ee/et/peakaitsme-suurendamine
-
- külaline
1. Hetkel on 3x 16 A
2. Just, ka arvutamine tuleb kõnealla.
3. Olen siin juba palju targemaks saanud.
Tänan
-
- külaline
Kui kõigi tarbijate (absoluutselt kõigi, ka peldiku valgustuse) voolud on teada, saab hakata neid voolusid kolme faasi vahel ära jagama. Ja mõtlema selle üle, et millised seadmed ei peaks tingimata üheaegselt töötama ning mis kasu on maaküttepumbast, mille võimsus on täiesti minimaalseks keeratud (või mida see "küttekeha" seal teeb)? Võid uskuda, lõpptulemus saab olema üllatav ja mitte meeldivalt.
-
- külaline
Vabandust, olen võhik - Kui pumbale lubatakse COP näiteks 2, siis kas mainitud 1,5 kW seadistus tagab 3 kW soojust? Äkki sellest piisaks x m2 kütmiseks näiteks?
Küsin muidu selle pärast, et endalgi hetkel 1 faas 16A, kaitsmeid pole õnnestunud välja lüüa- gaasipliit, LED valgustus, mõni relee pumpade, boileri jms tarbimiste vahel. Mugavuse üle ei kurda, hetkel. Olnud võimalus vältida EE bilansi kasvatamist aga soov samuti kunagi äkki ka soojuspumpa kasutada vms.
-
- külaline
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 10 korda
- On tänatud: 5 korda
Lugemata postitus Postitas siimsusi »
Mul on ka Thermia ja on pandud režiimile, kus küttekeha üldse ei kasutata. Küttekeha on vaja ainult siis, kui pump ei jõua enam kütta või on rikkis. Olen küttekeha sisse lülitanud ainult paaril korral (9 aasta jooksul), siis kui EE peale liinide langemist faasid ära vahetas ja pump keeldus käivitumast.loghome1 kirjutas:Küsimus elektrikutele.
Peamine tarbija on ikkagi pump ise. Ta küll ei tööta pidevalt, aga tööajal on minu oma tarbimine kuskil 6KW.
Kui võimalik, siis ikka 3f ühendus.
-
- külaline
See oleneb majast ka mida kütta, kas tuul viliseb või ei.siimsusi kirjutas:Mul on ka Thermia ja on pandud režiimile, kus küttekeha üldse ei kasutata. Küttekeha on vaja ainult siis, kui pump ei jõua enam kütta või on rikkis. Olen küttekeha sisse lülitanud ainult paaril korral (9 aasta jooksul), siis kui EE peale liinide langemist faasid ära vahetas ja pump keeldus käivitumast.loghome1 kirjutas:Küsimus elektrikutele.
Peamine tarbija on ikkagi pump ise. Ta küll ei tööta pidevalt, aga tööajal on minu oma tarbimine kuskil 6KW.
Kui võimalik, siis ikka 3f ühendus.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 66 korda
Lugemata postitus Postitas trebla »
Võiks hakata siin praegu sedasama kiusu ajama, et teemaalgatajal ilmselt pole niipalju raha, et ta jaksaks näiteks 3x16A peakaitse poolt võimaldatava tarbimise kinni maksta, seda saab lugeta teise teema alt viewtopic.php?f=8&t=35807&p=195616&hili ... ma#p195616
Aga siin link väikesele abivahendile:
http://esvika.ee/images/stories/failid/1%20leaflet-.pdf
Surfake ise edasi ja otsige infot selle arvesti kohta, peaks näitama hetkvõimsust, voolu, pinget, võimsustegurit (mingit asja analüüsida saab alles siis, kui oled tegeliku olukorra ära mõõtnud) ja minuarust saab talle ka voolupiiri peale panna, mille ületamisel ta signaalkontakti ümber lülitab, ehk siis toimib teatud määral ka prioriteedireleena. Head nuputamist skeemide koostamisel!

Prioritedireleega väljalülitamiseks sobivad muidugi eeskätt robustsemad tarbijad, peenema elektroonilise juhtimisega masinad jäävad pärast väljalülitamist toitepinge taastumisel enamasti välja lülitatuks.
1 x 32 A oleks prioritedireleedega majandamiseks mõnevõrra mugavam jah kui 3x10 A ja üldse - üheaegsustegur oleks ühe faasi korral väiksem, aga elektrivõrk ei pruugi seda vast pakkuda.
Mine “Elekter, elektriseadmed”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu