Vanntoa põrand

saunad, santehnika, boilerid jne
sigrit17
külaline

Vanntoa põrand

Lugemata postitus Postitas sigrit17 »

Mure järgmine, et vannitoa vana põrand sai välja lõhutud ja nüüd on vaja uus valada. Välja sai see lõhutud, kuna eelmised omanikud olid seda iga remondi ajal järjepidevalt tõstnud. Aga mul oli soov, et vannituppa sisenedes ei oleks 10cm astet. Kuna eelnevalt puudus seal ka küte, siis nüüd on plaan põrandaküte lisada. Kuidas oleks kõige mõistlikum teha, et ei kütaks alumise korteri vannitoa lage? Olen lugenud netist, et fooliumi ei ole mõtet penoplasti peale panna, sest seal puudub õhuvahe ja seega puudub fooliumil eesmärk. Penoplasti on võimalik panna 5cm, aga milline oleks kõige õigem valik?
Expert
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 18 korda

Re: Vanntoa põrand

Lugemata postitus Postitas Expert »

Peno 5 cm soovitatavalt,kile,armatuur,betoonivalu 6 cm ja ilmselt keraamiline põrandaplaat.Kui tegemist korrusmajaga kus alumine korter pole tühi s.t. elatakse sees ja köetakse ka normaalselt siis ilmselt päästab ka 25 mm peno kui põrandat rohkem tõsta ei saa.Sõltub palju sul ruumi kokku on põranda tõstmiseks - ideaalne oleks 12-13 cm siis mahuks 5 cm penoga ilusti toimetama.
Foolium on rahvalegend - sellest pole betooni sees mingit kasu ja paari aastaga jääb fooliumist betoonis järgi vaid tolm... :)
Olukord Eesti ehitusturul on "suurepärane", kuid mitte lootusetu...
Sigrit17
külaline

Lugemata postitus Postitas Sigrit17 »

Tean, et penoplastil on erinevad tugevused, kas on neil ka sellise töö puhul vahet? Praeguse arvestusega tundubki, et saab valada 6-7cm.
,.,
külaline

Lugemata postitus Postitas ,., »

Ikka loomulikult põrandapeno kasutada... :wave:
timburi
külaline

Lugemata postitus Postitas timburi »

Märksõnaks on digitaalne termostaat, mille keerad vastavalt oma (pere) vajadustele kütma. Reeglina käib ikkagi inimene (pere) hommikul omad tiirud vannitoas ja siis õhtul. Päeval ei ole mõtet kallist elektrit raisata. See korteri vannitoa põrandaküte on ikkagi nn. mugavusküte, mitte mingi salvestav soojendav kütteallikas minu arust.
Vasta