vannitoa lagi

Külaline
külaline

vannitoa lagi

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Otsustasime emaga hakata vannitoas remonti tegema. Fakt on aga see, et me ei tea remondi tegemisest eriti midagi. Niisiis äkki saab keegi aidata? Plaan on seinad ja lagi uuesti ära pahteldada ja siis üle värvida. Ja mingit kruntimise värki tuleb vist ka vahepeal teha. Mõned küsimused siis:
Kas me peame kogu värvi maha kraapima või võib selle alles jätta, mis maha ei tule?
2 seina on põhimõtteliselt "terved"- värvi sealt ei kooru. Kas nendelt tuleb ka ikkagi värv maha kraapida?
Kuidas seda värvi üldse maha saada? Siiamaani olen selleks pahtlilabidat kasutanud, aga see on meil nii väike ja suuremat pole kuskilt võtta... Lugesin siit foorumist, et keegi soovitas lae aiavoolikust veega üle lasta, et siis tuleb värv kergemini maha. No see on küll ekstreemsus. Ma ei hakka korteris sellist asja tegema ju. Kas märja lapiga tupsutamine/nühkimine aitab ka kaasa?
Kas seda kruntimist tuleb teha nii enne pahteldamist kui enne värvimist?
Kas ma peaksin pahtli mitmes jaos peale kandma? Et nagu mitte 1 paks kiht vaid mitu õhukest kihti.
Kui on mingid suuremad augud laes, kas siis peab enne paksema pahtliga ka tegema?
Ja kas ma pean laest üldse kogu selle vana pahtli maha kraapima või...? Ühes lae otsas on see pahtli kiht nagu paks, teises õhuke.
Ma ei tea, kas mu jutus nüüd midagi aru ka saada oli, aga ehk keegi oskab mind lolli aidata :)
Urmas
autodidakt
On tänanud: 381 korda
On tänatud: 428 korda

Re: vannitoa lagi

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Märksõnad siinse foorumi otsingusse on "niiskuskindel pahtel", "vannitoa seinte pahteldamine", "koorunud värv", "vannitoa värvimine" jne jne ...... Õpetusi piisavalt!
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Hendri
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 2 korda

Re: vannitoa lagi

Lugemata postitus Postitas Hendri »

Kõik lahtine värv ja pahtel tuleb maha kraapida, pahtelda tuleb ikka mitu kihti vahepeal lihvida samuti, parem on muidugi niiskuskindel pahtel, peale pahteldamist tuleb niiskustõkke ja vajadusel veetõke peale kanda. Veetõke siis sinna kohta mis otsest vett saab, kasutusõpetus on ka pakendi peal. Siin foorumis peaks sarnaseid teemasid olema.
Vasta