maaler

siin arutletakse selle üle, palju tööd või materjalid maksavad. Tööpakkumisi siia mitte teha!
ingrid40
Uus kasutaja
Uus kasutaja

maaler

Lugemata postitus Postitas ingrid40 »

Kes oskab öelda mis on praegu pahteldus ja värvimis hinnad.Ei tea kas olen torjseja või olen mujdu loll.Mulle makstakse praegu ruudu eest 2eurot,leian et seda on vähe. :banghead: Aga väidavad et kuskil eestis ei saa rohkem ruudu eest.
Külaline
külaline

Re: maaler

Lugemata postitus Postitas Külaline »

see ikka väga naeruväärne hind !!!!
Külaline
külaline

ingrid40 kirjutas:....Ei tea kas olen torjseja või olen mujdu loll...
Kuidas seda nimetatakse? 2in1? :)
See selleks, aga nagu viimased luureandmed ütlevad ega firmade heaks töötades rohkema tahtmine kuulub veel praegu valdkonda "I have a dream!".
Urmasr
Külaline
külaline

Kui süsteem on selline: tellija ---> peatöövõtja---->alltöövõtja--->töödejuhid---->töölised.
Kliendil on muidugi mugav üheainsa pinsaklipslasega suhelda. Samas ega klient ei taha mugavuse eest maksta. Maksab ikka ühepalju. Aga mõtelge ise, mida saab jääda töölisele, kes saab viimasena potist oma väikese kulbiga võtta. Temale jääb see, mis ahnetest kooreriisujatest järgi jääb.
Ja siis määgivavad poliitikud: meil ei ole tööjõupuudus, meil on spetsialistide puudus.
Aga vaadake ringi, kuhu on spetsialistid kadunud. Nad lähevad ära. Mis neil muud üle jääbki.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 381 korda
On tänatud: 428 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Külaline kirjutas:Kui süsteem on selline: tellija ---> peatöövõtja---->alltöövõtja--->töödejuhid---->töölised. ...
Peale peatöövõtjat tuleb veel üks peatöövõtja tütarfirma ja peale seda paar alltöövõtjatest vahendajat enne kui järg jõuab tööliseni.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
valgustaja
külaline

Lugemata postitus Postitas valgustaja »

Ega see siin maailmas pole ju midagi uut. Vaid vana uues kuues.
Jutustaksingi selle peale loo:
Võtnud heinaniidu lõunasel vaheajal niitjad kehakinnitust.
Peremees hammustab supi kõrvale leivakannikast. Sulased helbivad eraldi potist lahjemat supipoolist. Nendele, muidugi leiba ei anta. Ütleb siis peremees sulastele: "Tõstke ka teist kätt vahepeal suu juurde, et naabrid näeksid, nagu te leiba ka vahele hammustaksite".
Noh, pärast, kui niidulised läinud heinakaarele, võtnud sulased vikatitelt varred küljest, hakanud heina niitma palja varrega.
Peremehele kostnud seejuures: "Et naabrid näeksid, et meie ka niidame". ;)
onu Stjopa
külaline

Lugemata postitus Postitas onu Stjopa »

Külaline kirjutas:Kui süsteem on selline: tellija ---> peatöövõtja---->alltöövõtja--->töödejuhid---->töölised.
Kliendil on muidugi mugav üheainsa pinsaklipslasega suhelda. Samas ega klient ei taha mugavuse eest maksta. Maksab ikka ühepalju. Aga mõtelge ise, mida saab jääda töölisele, kes saab viimasena potist oma väikese kulbiga võtta. Temale jääb see, mis ahnetest kooreriisujatest järgi jääb.
Ja siis määgivavad poliitikud: meil ei ole tööjõupuudus, meil on spetsialistide puudus.
Aga vaadake ringi, kuhu on spetsialistid kadunud. Nad lähevad ära. Mis neil muud üle jääbki.

Ega spetsialistid lähevadki ära ning järgi jäävadki siia need töölised, kes isegi ei tea, mis virmas nad töötavad... :lol:

Agaramad aga teevad eraklientide juures omale haltuurat juurde ning kupatavad juba esimesel kohtumisel tellija minema a la "mina küll ei taha, et te juures olete, kui ma tööd teen!!". Ja siis on pidu lahti: siin on, siit saab, siit jätkub kõigile...
Eks sama võtet kasutatakse ka firmades, sest egas siis natsalnik ei jõua koguaeg juures passida...
Külaline
külaline

Täiesti uskumattu mis tegelikult toimub ! helistavad igasugused ja kysivad tööd ja hinda. eelmine kõne oli krohvijalt, kes tahtis mp krohvist 100 eek ruudust kätte (6,4 eur)
päevas paneb ära keskmiselt 30-40 m2. palgaks siis päevas 3000-4000 kr. kuus teeb see siis 60000-90000 olenevalt kuust .
plus veel maksud mis tuleb selle summa pealt maksta. see teeb siis kokku keskmiselt 125 000 .. kas te mõtlete ikka peaga, kui palka kysite ? kus kohast peaks ettevõte sellise raha võtma, et töölisele säärast hinda maksta ? ja siis veel kysitakse kas elamispind on ikka olemas !
Nalja teete v ?!
Kui sellist hinda kysid, siis peaks endal olema kõik asjad olemas, plus materjal, transport, elamine, ja panga kinnitusega garantiikiri.
ma saan aru , et 30 kr ruut kätte ja siis kysid elamist ja transporti jne.
Uskumatu ! ime , et limuga tööle toomist ei kysi veel.
Krt, eestis ei saa ministrid ka sellist palka nagu kysib krohvija.
Urmas
autodidakt

Külaline kirjutas:... Krt, eestis ei saa ministrid ka sellist palka nagu kysib krohvija.
Huvitav jah, miks autoremondi töökojas küsitakse minu käest auto remondi töötunni hinnaks 500 eeku vanas rahas, aga tegelik lukksepp saab 70 eeku tunnis+ maksud ehk kokku töömehe kulu ca 110 eeku? :) Nutan, käsi hakkab värisema raha taskust otsides või kaarti lugejasse toppides, aga maksan! Palju sa ise tellijalt krohvimise eest küsisid? :) 25 eeku m2 eest ju küll hästi saadud või kui odavalt sa veel tahad?
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Külaline
külaline

saan tellijalt ca 10 eur m2 + km (töö) olenevalt objektist.
selle eest soetan tööriistad, maksan töölistele( ka raamatupidaja ja varustaja), maksan transpordi eest( + liisingud ja remondid masinatele), lao rent, riigile maksud, ööbimine kaugemate objektide puhul ,jne. samas kysib printer tahma ja paberit, arvuti millega raamatupidaja tööd teeb tahab ka voolu jne. kontoritarbed pean ka ostma ( jõuluvana miskipärast ei too).
Ja tundub nagu omalegi suht uskumatu , et ei jõua krohvijale maksta 6,4 eur puhtalt kätte. ( koos maksudega siis ca 10 eur )
Äkki teen kuskil arvutades vea ?! või äkki koorib mind raamatupidaja kuidagi ..
Nu vot ei teagi nyyd !
Külaline
külaline

Külaline kirjutas:saan tellijalt ca 10 eur m2 + km (töö) olenevalt objektist.
selle eest soetan tööriistad, maksan töölistele( ka raamatupidaja ja varustaja), maksan transpordi eest( + liisingud ja remondid masinatele), lao rent, riigile maksud, ööbimine kaugemate objektide puhul ,jne. samas kysib printer tahma ja paberit, arvuti millega raamatupidaja tööd teeb tahab ka voolu jne. kontoritarbed pean ka ostma ( jõuluvana miskipärast ei too).
Ja tundub nagu omalegi suht uskumatu , et ei jõua krohvijale maksta 6,4 eur puhtalt kätte. ( koos maksudega siis ca 10 eur )
Äkki teen kuskil arvutades vea ?! või äkki koorib mind raamatupidaja kuidagi ..
Nu vot ei teagi nyyd !
Mängi lolli või Faciot ja küsi tellijalt juurde! Ütle, et ei tule selle 10-ga m2 eest välja, töölised va raiped on palju raha hakanud tahtma.
Urmasr
Urmas
autodidakt

Külaline kirjutas:saan tellijalt ca 10 eur m2 + km (töö) olenevalt objektist.... Äkki teen kuskil arvutades vea ?! või äkki koorib mind raamatupidaja kuidagi ..
Nu vot ei teagi nyyd !
Sa oled lihtsalt natuke üle pingutanud töövõime osas (30-40/m2 päevas) ja sealt töömehele liiga optimistlikud palgad arvutanud! Ise ei oska nii kiiresti teha ja ei tea krohvijat, kes teeks 30-40m2 päevas. Neljakesti- üks laseb lohvist, 2 tasandavad liibiga ja üks söödab masinat, võib-olla tõesti, aga arvesta, et sul oli seal ka lisatööd, mis võtavad keskmise m2 arvu kohe tunduvalt väiksemaks. Kui panna töömehe hinnaks 3.20/m2 (50 eeku) puhtalt kätte + maksud, siis teeb see ca 5 eurot, materjali kulub sinu poolt kirjeldatu põhjal ca 1.85/m2 kohta ja 3.-/m2 eest jääb sul ülejäänuks ehk kui krohvija teebki päevas sinu keskmise 35/m2 päevas, 4x35m2=140m2x3.-=420 eurot päevas, mis jääb sul igasugusteks muudeks kirjeldatud kuludeks.
Urmas
autodidakt

Külaline kirjutas:.... selle eest soetan tööriistad, maksan töölistele( ka raamatupidaja ja varustaja), maksan transpordi eest( + liisingud ja remondid masinatele), lao rent, riigile maksud, ööbimine kaugemate objektide puhul ,jne. samas kysib printer tahma ja paberit, arvuti millega raamatupidaja tööd teeb tahab ka voolu jne. kontoritarbed pean ka ostma ( jõuluvana miskipärast ei too)...
Seda juttu ei pea sa mitte töömehele rääkima, temal on sellest täiesti savi, vaid tellijale! Räägi pärast meile ka, mis ta kostis sellise jutu peale? :)
üks laseb lohvist
külaline

Lugemata postitus Postitas üks laseb lohvist »

1 m2 - 100 eeku? Hi-hi.

No kui kaua (mitu minutit või tundi?) siis seda 1 (!!) ruutmeetrit ka krohvitakse või pahteldatakse või värvitakse?
Kas värvitakse kulmupintsliga või rulliga?
Kas pahteldatakse kõige väiksema pahtlilabidaga või on tegijal juba omad vilunud liigutused?
Kui on vilunud tegija, siis mitu minutit või tundi ikkagi läheb selleks aega?
Ah et lausa 3 inimest teevad ühte ja sama tööd? Aga kas neile kõigile kolmele tuleb 100 eeku 1 m2 maksta või tuleb see 100 eeku jagada kolmeks?
Või on hoopis nii, et lepid ühe mehega kokku, aga kohale saabub hoopis 2-3 meest ja mõlemad tahavad sama raha saada, sest üks hoiab värvitopsi, teine värvib ja kolmas näitab näpuga, kust värvida?
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Manowar »

Külaline kirjutas:Täiesti uskumattu mis tegelikult toimub ! helistavad igasugused ja kysivad tööd ja hinda. eelmine kõne oli krohvijalt, kes tahtis mp krohvist 100 eek ruudust kätte (6,4 eur)
päevas paneb ära keskmiselt 30-40 m2. palgaks siis päevas 3000-4000 kr. kuus teeb see siis 60000-90000 olenevalt kuust .
plus veel maksud mis tuleb selle summa pealt maksta. see teeb siis kokku keskmiselt 125 000 .. kas te mõtlete ikka peaga, kui palka kysite ? kus kohast peaks ettevõte sellise raha võtma, et töölisele säärast hinda maksta ? ja siis veel kysitakse kas elamispind on ikka olemas !
Nalja teete v ?!
Kui sellist hinda kysid, siis peaks endal olema kõik asjad olemas, plus materjal, transport, elamine, ja panga kinnitusega garantiikiri.
ma saan aru , et 30 kr ruut kätte ja siis kysid elamist ja transporti jne.
Uskumatu ! ime , et limuga tööle toomist ei kysi veel.
Krt, eestis ei saa ministrid ka sellist palka nagu kysib krohvija.

No, kui sul seinale vaja keskmiselt laduda 1 cm kiht, siis polegi see 6,4 eur/m2 midagi eriliselt ülemakstud, sellist pinda, koos seinte ettevalmistusega päevas üle 20m2 nõuetekohaselt ei tee, kustkohast tuleb see 30-40 m2 jutt? Selline arvutus on väga lihtsakoeline ja naiivne. Ideaalset seina jõuad üksi päevas teha nõuetekohaselt 35m2, aga kus vaja laduda cm ja rohkem, võid 20m2 ainult unistada, loomulikult, kui sa maksad ka maksud ja kõik muud kulud on sinu kanda, siis vast võib teha 3,2 euri, see sõltub muidugi juba mehest ja tema käekirjast.
Sellise suhtumisega jäädki häid mehi otsima.
Viimistlus Duo OÜ
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Manowar »

üks laseb lohvist kirjutas:1 m2 - 100 eeku? Hi-hi.

No kui kaua (mitu minutit või tundi?) siis seda 1 (!!) ruutmeetrit ka krohvitakse või pahteldatakse või värvitakse?
Kas värvitakse kulmupintsliga või rulliga?
Kas pahteldatakse kõige väiksema pahtlilabidaga või on tegijal juba omad vilunud liigutused?
Kui on vilunud tegija, siis mitu minutit või tundi ikkagi läheb selleks aega?
Ah et lausa 3 inimest teevad ühte ja sama tööd? Aga kas neile kõigile kolmele tuleb 100 eeku 1 m2 maksta või tuleb see 100 eeku jagada kolmeks?
Või on hoopis nii, et lepid ühe mehega kokku, aga kohale saabub hoopis 2-3 meest ja mõlemad tahavad sama raha saada, sest üks hoiab värvitopsi, teine värvib ja kolmas näitab näpuga, kust värvida?

Jää anonüümseks!
Matemaatika ja loogika on nõrgad küljed, samuti ehitusest ei jaga sa sittagi, endalgi hakkab häbi sellist kõntsa lugeda.
Aga sinu juurde tuleks 3-kesi ja küsiks 1m2 eest 300eek-i ca 19euri, teeks väikese boonuse ka saad 200-ga, ega sul ju ka raha puu otsas kasva.
Viimistlus Duo OÜ
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
üks laseb lohvist
külaline

Lugemata postitus Postitas üks laseb lohvist »

Manowar, sinu nõrk külg on intelligentsi puudus. Mul ei ole vaja ropu suuga lohvist laskjaid, olgu neid 1 või 3 tegijat. Sellistele ma ei maksaks sentigi.
Urmas
autodidakt

üks laseb lohvist kirjutas:..Ah et lausa 3 inimest teevad ühte ja sama tööd? Aga kas neile kõigile kolmele tuleb 100 eeku 1 m2 maksta või tuleb see 100 eeku jagada kolmeks?..
Kus abikoolis sina matemaatikat oled õppinud? Kui 3 meest eraldi nokitsedes ühel ja samal objektil teevad igaüks 35m2 päevas (teemaalgataja arvutus), siis lõpptulemuseks päeva lõpus on vist 105m2, aga kui need 3 meest teevad seda brigaadina ja päeva lõpptulemuseks on 105m2 krohvitud pinda, siis mitu m2 tuleb mehe kohta? Naljatila oled?
mallone
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas mallone »

No selge onsee,et on nii naguManower kirjutas.Ei saa panna sama puuga-krohvid pikka seina või nurgelist 10 m2 tuba ja otse loomulik,oleneb ,millist aluskvaliteeti krohvid.Tuleb ahastus peale lugedes kommentaare,kus keegi diletant või väärteadmiste kütkes vaevlev ehitusest kaugelseisev indiviid esitab lõdva randmega "postulaate",millel praktikaga puudub vähimgi seos.
Roland66
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Roland66 »

Ka stööd tehakse käsitsi või masinaga?
Kommunismi lõpp kortermajades tulenevalt RIIGIKOHTU TSIVIILKOLLEEGIUMI KOHTUOTSUSEST Eesti Vabariigi nimel Kohtuasja number 3-2-1-146-10 ja 3-2-1-50-11
Teadmised kuuluvad rahvale!
Vox populi vox Dei!
üks laseb lohviga
külaline

Lugemata postitus Postitas üks laseb lohviga »

Seltsimehed, enne kui te pimesi foorumites hindu välja pakute, tasuks alati enne tutvuda ka objektiga. Iga objekt ongi erinev, kuid millegipärast kangete meeste pakutud hinnad jäävad ikka selle maximumi piiridesse. Ma ei usu, et te kõik olete selgeltnägijad, et teate kohe, kui palju neid muhke ja lohke on tulevases töös.

Teiseks, veelkord mainin, et klientidele on sügavalt ükskõik, kui palju boss teile palka maksab.Klient ei pea tegelema ka veel sotsiaalhooldekandega, et ta peaks oma õlgadele võtma ka veel töömehe isiklikud mured. Tema tellib töö ja tegija ülesandeks on töö ära teha, mitte hakata nutulauluga pihta, et ülemus kitsi, ilm vilets ja üleüldse riik on omadega.....
Sellest siis ka minu kommentaar.
Torumees Jüri
külaline

Lugemata postitus Postitas Torumees Jüri »

Mina arvan, et kõik on kokkuleppe küsimus. Võid küsida 1, 5 või 10 eurot ruudu eest ja nii ongi. Kui sobib, siis tellid töö ära, kui ei sobi, otsid järgmist. Mina lasin kunagi omal vannituba plaatida ja seal käis mitu meest asja kaemas. Hinnad kõikusid ikka seinast seina, vahe oli lausa kolmekordne, kuid iga mees küsis seda, mida tema õigeks pidas ja minul jäi üle ainult otsustada, kelle pakutud hind sobivaim oli. On mul omalgi olnud juhuseid, kus olen vahetanud WC potti võõrale liikumispuudega vanatädile lihtsalt kaastundest 100 krooni eest ja teinud sama tööd ka 2000 krooni eest. Midagi ei olnud teha - olin parajasti sanitaartehnika kaupluses leti ääres, tunked seljas, kui üks soliidne härra minu ees ostis omale WC potti. Küsis siis müüjalt, et kas teil siin keegi WC poti paigaldamisega ka tegeleb ja müüja osutas mulle, et näete, töömees siinsamas, äkki tema teeb ära. Mina punnisin natukene vastu, et kiire jmt., kuid mees pakkus ise, et kas 2000 krooni eest tuled vahetad ära? No ei suutnud ära öelda. Vahetasin tal poti paari tunniga ära ja mõlemad olime rahul. Vana poti viskasin omale autosse, ta pakkus veel sellegi teenuse eest raha, kuid mul oli juba natukene piinlik tema käest rohkem raha võtta. Nii on ta igal alal, ma arvan. Kõik oleneb sellest, kuidas kaubale saad, mingit konkreetset kokkulepitud tunni- või ruutmeetrihinnet ehituses ju ei olegi olemas.
elundidoonor
külaline

Lugemata postitus Postitas elundidoonor »

olen krohvimistöödega tegelenud u.5 aastat, vahele ka muid tegemisi. tasu on olnud vahemikus 40-100 eeki/m2. ja seni olen kõigi tellijatega sõbralikult lahku läinud. ütleme nii, et mingi tavalise eesti väikeelamu krohvimine koos aknapalede paigalduse ja muu tsirkusega-seinte puhastus üleliigsest segust, kruntimine, väga kõverate seinte puhul majakate paigaldus ja veel päris mitmed tegevused mis hetkel kohe ette ei tulegi-võtab kuskil 15-20 päeva kindlasti. ja keskmiseks päeva tulemuseks on mingid 20m2 valmispinda ja need ei ole mingid 8tunnised päevad vaid pigem kulub 10-12 tundi. see eeldab rahulikult ühtlase tempoga tegemist-tervist läheb mul ka tulevikus tarvis. muidugi olen oma elus kohanud ka selliseid tegelasi, kes väidetavalt viskavad päevas 50m2 ära aga tulemus jätab neil tavaliselt kindlasti soovida. on siis pärast põranda-laeservad kõveras, kõik täis plägastatud jne. eks igaüks saab tööst isemoodi aru. aga see selleks. no ja teed selle maja ära-mina teen alati algusest-lõpuni ühe hooga, et järg käest ära ei libiseks ja siis puhkan nädalakese-kaks, sest valmimisel olen omadega tavaliselt suhteliselt otsas. no ja see teebki siis välja, et maja peale kulus u. kuu aega :amen: :amen: -töö+taastumine. sissetulek selle aja peale on u.24000 miinus kulud-autoliising+kasko 6000, korterilaen+kommunaalid 5000,kütus 3000,söök 4000,ettenägematud kulud 2000,järgi jääb 4000,selle saab arvele jätta. lihtne arvutus näitab, et mingi ajal tuleb paar-kolm kuud soomes või rootsis korralikku raha teenimas käia, et kolm-neli kuud talvist töövaba aega saaks ka üle elada ilma elukvaliteedis kaotamata. mis sajast tuhandest see lohviga vahendaja siin räägib, sellest mina küll aru ei saa. sada krooni ruut on muidugi hea hind küll aga viimasel paaril aastal pole seda keegi maksnud,eestis ma mõtlen.tavaline taks jääb 60 ringi, mis on tegelikult ka mõistlik, sest ega tööga rikkaks ei saa-sellest on kõik ajudega töökärsad juba ammuilma aru saanud. üldiselt aga on nii, et kui raha ei ole(tellijal), siis ei tasugi ehitama hakata. siis ongi kogu aeg mingi vingumine et nii kallis ja et kuradi röövlid. olen kahjuks ka sattunud paar korda sellise jama otsa ja see ei ole eriti meeldiv olnud. sama lugu ju, et kui lähed poodi siis teed endale selgeks palju sa korvi saad laduda, et kassas ikka millegagi maksta oleks. sama oskaks ka sellele vahendajale soovitada- kui oled omale töö saamiseks lubanud tellijale mingeid dumpinghindu, siis ei tasu pärast töö tegijat ahnuses süüdistama hakata-tee siis ise ära kui kõik nii lihtne on. samas, kuidas vältida mingeid pettureid töölisi, kes lubavad maad ja ilmad kokku ja siis kaovad poole käkikeeramise pealt mingi summaga ära? kontrollida, kontrollida, kontrollida ja kui ise ei jaga tööst ööd ega mütsi, siis tuleb võtta järelvalve-vähemalt tead mille eest maksad.

aga kui teemaalgatajale head nõu anda, siis see on vähe jah, mida sulle makstakse-keskmine ja viisakat äraelamist võimaldav hinne on kindlasti korda kaks suurem.
Külaline
külaline

Hea selgitus külaliselt "elundidoonor", aga nüüd tekib kindlasti paljudel kiibitsejatel ja "tarkadel" ehitusvaldkonnas küsimus, et miks sul on nii kallis autoliising. :)
Urmasr
Roland66
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas Roland66 »

Külaline kirjutas:Hea selgitus külaliselt "elundidoonor", aga nüüd tekib kindlasti paljudel kiibitsejatel ja "tarkadel" ehitusvaldkonnas küsimus, et miks sul on nii kallis autoliising. :)
Urmasr
Pärandus buumisajast, nii lihtne see ongi... Ja kellel neid ei oleks?
Kommunismi lõpp kortermajades tulenevalt RIIGIKOHTU TSIVIILKOLLEEGIUMI KOHTUOTSUSEST Eesti Vabariigi nimel Kohtuasja number 3-2-1-146-10 ja 3-2-1-50-11
Teadmised kuuluvad rahvale!
Vox populi vox Dei!
Vasta