Ventilaatori mootor - mis kannatab kuuma? Anna nõu!

Õhu vahetamine, õhu kuivatamine, õhu niisutamine, õhu jahutamine
Kasutaja avatar
teen_ise
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 5 korda

Ventilaatori mootor - mis kannatab kuuma? Anna nõu!

Lugemata postitus Postitas teen_ise »

Tere

Pidime enne külmasid kolima ja keskküte tegemine veel pooleli ning kütan remondielamist katalamajas ühe kergkaminaga, ning abiruumis ühe bursuikaga kordiori. Seda selleks, et hoida enam vähem temp. ruumides.

Olen otsinud veidi soodsamalt mõnda torusisest vent. mootorit mis kannataks sooja õhku.

Ostsin ESTPAKIST ühe 70 EEK mis kannatab 40 C see andis otsad kohe esimesel õhtul. Alguses töötas kui tõmbas kergkamina tuletoru kõrvalt sooja õhku. Toru ise mingi 3 m ja lõpus jahtus maha. Siis panin villa ümber (mootor ise oli seinapeale - kompunnisin sellele toru otsa). Siis töötas ja õhk tuli juba soojem ühte abiruumi aga siis oli ka kõik.

Tean, et need metallist toru vahele pandud maksavad a'la 1000 - 2000 EEK ning osa neist kannatab 70 C

Tean ka et kamina õhkkütte süsteemides on olemas vendid, mis kannatavad 120 C ja need maksavad alates 2500 EEK kuni edasi.

Hetkel otsin ebay.de ja ebay.uk neid mootoreid aga eriti ei ole leidnud.

Aga selle ajutise lahendi jaoks ei ole pappi neid mootoreid osta.
Mainin ka ära, et foorumi otsingut kasutades eriti midagi sel teemal ei leidnud! Siin seal räägiti, milline torusisene puhur sobiks sauna kuuma õhuga jms.

-------------------------------------------------------------

Leiaks sellist:

Pilt

Nende ventide nõrgaks kohaks on siis see:

Pilt

või

Pilt

Leiaks kuskilt odavalt sellist et kompunnida edasi ... maks temp. + 135C

P.S. Üks küsimus, kas kellelgi ei ole müüa tööstuslikku soojapuhurit, millel spiraal - kütteelelement katki aga ventilaator töötab, saaksin seda kasutada katlamajast sooja õhu edasilöömiseks.

Parimate soovidega ...

Teen - ise ...
Olen alagaja remondimees, püüan ehitada arukalt, kui aega ja raha on, siis TEEN ISE!
ats
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 4 korda

Re: Ventilaatori mootor - mis kannatab kuuma? Anna nõu!

Lugemata postitus Postitas ats »

Tere.Vaata SOOV-ist rubriik EHITUS REMONT piirkond RAPLAMAA.pildid ka juures.Omale sain ka sealt ajutise mootori 300-eest Aretasin lõõtsvooliku otsa ja kondekatega sai kiirused parajaks.sell asub märjamaa-rapla tee poole maa peal Riidakul.
Siseviimistlus, Plaatimine. 5084218 +358465675729
Vaatamist http://fotoalbum.ee/photos/Transit/sets/689453
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Nagu minu arunatuke aru saab, siis odavatel ventikatel peab olema jahutus ja seesama õhk mis sealt läbi käib, peakski jahutama. Aga kas sa nüüd siis ei saa seda ventikat panna sellesse kohta, kust jahe õhk peale suunatakse, mitte sinna kust soe välja tõmmatakse?
vanaema on sul veteran...
Kasutaja avatar
teen_ise
Korralik postitaja
Korralik postitaja

ats me leidsime kah selle raplamaa mehe kuulutuse peame uurima, ebays olid ka mingid veidi suurema mahuga 1000 m3 tunnis ja mis kannatavad kuni 70C, ma pakun need on tööstuspliitide tõmbekappide vms. mootorid, mul peaasi, et kannataks kuumust
Olen alagaja remondimees, püüan ehitada arukalt, kui aega ja raha on, siis TEEN ISE!
ats
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas ats »

Ega see liig võimas ka hea pole-veab kamina külmaks .eriti sinu lühikese trassi puhul .omale võtsin pildil keskel oleva väiksema 220v vendi,oli minu 6m trassi jaoks isegi liig kiire,-tekitas ebameeldiva tuule ja jahutas kamina maha,kondensaatoritega sai pöördeid vähemaks võetud .Panin ta trassi lõppu-korpuse küljepealt sisend-kandilisest avast puhe.Teise külje sisend võtab toaõhku lisaks-mis ei lase temp mootori jaoks liiga kõrgeks minna .mootor kannatab kenasti kuuma,ja müra sama palju,kui soojuspumbal,korralikult tsentreeritud turbiin .Soovitan.Oli vist Saksmanni mootor
Siseviimistlus, Plaatimine. 5084218 +358465675729
Vaatamist http://fotoalbum.ee/photos/Transit/sets/689453
Kasutaja avatar
teen_ise
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lahendus olemas:

Sai pandud ajutiselt siis mingi kasutatud köögikubu ehk siis pliidi kohale käiv tõmbevent. Selle rest sai eest ära võetud ja pool viltuselt kamin-ahju kohale tuletoru kürvale pandud.

Programmkella panin ka kui tuli mingi aja pärast ära kustub ja asi külmaks läheb, siis jääb seisma, ikkagi 100W mootor.

See on mootor millel on ka tõmmet ja talub kuuma, asi lahendatud hetkel - ajutiselt!
Vasta