Pem torust 20mm henko toru läbi

veevarustusega seonduvad teemad, samuti WC-d, heitvesi, septikud
tr
külaline

Pem torust 20mm henko toru läbi

Lugemata postitus Postitas tr »

Küsimus siis selline, et kas on võimalik lükata maa-all olevast 32PEM torust läbi 20mm henko toru? Mul on suvel selline plaan! Kardan, et äkki vundamendi alt, kus toru tuleb majja, on pööre 60-90 kraadi ja ei jõua seda Henkot lükata. Maa-aust toru on sirget lõiku ca 20 m ja siis tuleb pööre. On keegi kunagi sellist asja ettevõtnud?. Tänan asjalike nõuannete eest.
Alexy
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 39 korda
On tänatud: 11 korda

Re: Pem torust 20mm henko toru läbi

Lugemata postitus Postitas Alexy »

32 on pealt mõõt nagu ka 20...pemi seina paksus on 3mm?Ehk siis 26-sest avast 20 läbi...hm...palju sõltub muidugi pöörde raadiusest(põlve kohas)Mina see kevad olin sunnitud lahti kaevama kuna raadius oli väike ja sisse ajamise koht oli ka võimlemiseks ahtake.Omal ajal ajasime 100-sse malmtorudesse miskeid ca 80 pemme aga seal oli alati vaja neid ühelt poolt trossiga tõmmata ja teiselt poolt järgi anda ning sisselõkatava otsa sai tavaliselt puust muna treitud mis kergendas natukenegi pöörde kohti.Proovida võid aga sellise pikkusega trassi puhul...igaljuhul edu!
tr
külaline

Ma ise plaanin samamoodi teha, et ühest otsast tõmban ja teisest otsast lükkan. Eks paistab
Expert
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 18 korda

Lugemata postitus Postitas Expert »

Lähteülesande algandmete puhul on lahendatav sirge lõik pikkusega max.7-8 meetrit.
20 meetrit koos põlvega on müsteerium,seda ei ole võimalik teha : tiri,lükka,tõmba või tõuka takka kui tahad...
Kui jonni ei taha jätta,palu David Copperfield appi... :cool:
Olukord Eesti ehitusturul on "suurepärane", kuid mitte lootusetu...
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 8 korda
On tänatud: 109 korda

Lugemata postitus Postitas vtl »

Kas see PEM on katki või miks peaks ühe toru seest teist toru läbi ajama? Kas selles lõigus PEM-i ennast kasutada ei saa?
tr
külaline

Tere,
Asi tehtud ja tegelikut läks kõik väga libedalt, aega võttis 5 min. ja piisas ainult lükkamisest. Kuigi jah kasutasin 16mm toru ja koos sellega läks PEM-st läbi ka pumba voolujuhe 3x1,5. Väga libedalt:-)
Vasta